Октомври ще бъде уникален месец, който няма да бъде лесен за никой от нас. Планетите ще бъдат в безумен ход, и ако мислите, че сте видели достатъчно изненади през годината, то грешите. Марс е един от великите подстрекатели, но по отношение на изненадите Уран също ще играе водеща роля. Сатурн, Плутон и Меркурий също ще разбъркат картите и ще добавят своя дял към изненадите. И все пак, когато планетите са такива, то е трудно да се движим, да уреждаме нещата, които сме отложили, и да се изправим срещу реалността с нова перспектива. В крайна сметка, месец като този ни освобождава от застой на ситуации от миналото и ни позволява да продължим напред до края на ноември и декември. Те изпитват силата на нашите начинания, взаимоотношенията и доверието, което имаме в определени хора и институции. С толкова мощни планети всичко, което не е силно, бързо ще се срути и ще направи път за новите и по-добри ситуации, които ще заменят загубеното.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Овен: Октомври няма да бъде измежду леките за вас месеци, но трябва да продължите напред. От една страна Марс, вашият повелител, който е ретрограден до 14 ноември, и Меркурий, който става ретрограден от 13 октомври до 3 ноември, ще изискват от вас повече концентрация и удвоени усилия, за да довеждате делата си до успех. Ще бъде неразумно да купувате електронни изделия, дори и преди 13 октомври. Новолунието на 16 октомври ще внесе допълнително безпокойство в живота ви, което може да продължи следващите шест месеца. Част от нещата, на които трябва да обърнете внимание през този период, са правните ви ангажименти към партньорите в бизнеса, в семейството и в любовта. С повече дипломация ще се справите добре. Допълнителна подкрепа ще получат онези от вас, които се занимават с изкуство, медицина или с изследователска работа. Но най-трудно ще ви бъде при пълнолунието на 31 октомври. Не започвайте нищо ново и не искайте повишение. Възможни са здравословни проблеми. Фокусирайте се върху текущите си задачи и търпеливо изчакайте да отмине бурята. Когато планетите се въртят така, те искат да разбъркат статуквото и силата.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Телец: Новолунието на 16 октомври ще донесе нови възможности, особено на онези от вас, които търсят работа, както и материални успехи. Бъдете бдителни към конкурентите си, защото могат да ви насочат в грешна посока. Възможни са пречки в сферата на образованието, в пътуванията и в решаване на правни въпроси. За предпочитане е да не ги планирате за октомври. По възможност отложете здравословните операции, ако не са спешни, за ноември. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий също е ретрограден, което ще доведе до повече забавяния и всичко, което договаряте, трябва да бъде предоговаряно по-късно. Не купувайте електронна техника и бъдете внимателни в комуникациите. Най-трудният момент ще бъде по време на второто пълнолуние на 31 октомври. Вероятно е всичко, което е важно за вас, да дойде до кулминацията. Емоционално събитие, новина или случаен коментар ще ви изяснят неща, които са много важни за вас. Мислете, бъдете креативни и ще израствате.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Близнаци: Рядко се случва да се размотават планетите, крещейки си, предлагайки малко или никакво подкрепа. Всеки ще усети напрежението във въздуха и ще го видите в собствения си живот, по телевизията, и по новините, но вие сте по-късметлии, отколкото повечето други, защото Марс, екшън планетата, макар и в момента ретроградна, все още е на много съвместимо място, за да ви помогне. До 13 ноември Марс е ретрограден, затова, ако имате нещо важно за постигане, го направете през втората половина на ноември. Меркурий също ще бъде ретрограден от 13 октомври до 3 ноември. През това време неосъществените комуникации ще бъдат чести, включително пощата и пратките, които могат да бъдат закъснели или липсващи. Не купувайте електроника и друга техника, никога не бихте се радвали на продукта, докато Меркурий е ретрограден. По време на тази ретроградност ще искате да напредвате, но препятствията ще продължават да се изпречват на пътя ви. Възможни са проблеми със здравето и професионалната ви заетост. В приятелските отношения бъдете внимателни, възможни са изненади, които няма да ви се понравят. Но това, което идва през новолунието на 16 октомври ще ви занимава през следващите шест месеца. Най-лошият аспект за вас ще бъде пълнолунието на 31 октомври, когато ще се разкрият много тайни. Финансовите новини могат да са добри и не толкова, но във всички случаи няма да са очаквани. Колкото и да си мислите, че сте в задънена улица, нещата при вас ще се оправят през ноември, когато може да видите подобряване на финансовото ви състояние.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Рак: Ако изиграете картите си правилно и работите здраво и умно, ще можете да започнете 2021 в нов двугодишен цикъл на кариерно развитие, който ще ви позволи да генерирате по-голямо влияние и уважение. Всичко това идва в резултат на Марс в Овен. Продължавайте да работите усилено - резултатите, които може да не се показват все още, ще бъдат разкрити до края на ноември или през декември. Отложете всички нови начинания за средата на ноември, когато делата ви ще тръгнат отново във възход. От 13 октомври до 3 ноември, когато Меркурий е ретрограден, не купувайте нищо, освен най-необходимото, за да не съжалявате по-късно. Възможни са закъснения с пощите, проблеми с компютрите и други неразбории, за това не започвайте нищо важно. Новолунието на 16 октомври носи много напрежение, но вие ще намерите начин да се справите с проблемите. От всички аспекти през този месец, пълнолунието на 31 октомври ще бъде най-трудно за всички. Възможни са неочаквани новини и разходи в бизнеса и семейството. Промени в интимната сфера.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Лъв: За вас октомври ще бъде вълнуващ месец, изпълнен с неочаквани обрати и завои. 12 октомври носи красива енергия, носи въображение, художествено изразяване и успех в изкуствата. Друг аспект води до доходоносни резултати между 9 и 12 октомври. В същото време може да се почувствате претоварени и да не отреагирате спокойно на нечия критика, пък била тя и градивна. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден. Възможни са закъснения, провали и непредсказуеми развития. Не предприемайте нищо ново и не рискувайте излишно, за да не загубите пари, доверие и авторитет. На 16 октомври, когато е новолуние, може да имате изяви на сцена, да пишете нов сценарий или друг материал, може да получите идея за нов проект или кратко пътуване. По отношение на бизнеса и здравето ви е препоръчително да отложите подписване на договори, операции, ако не са по спешност. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден. Възможни са закъснения, провали и непредсказуеми развития. Не предприемайте нищо ново и не рискувайте излишно, за да не загубите пари, доверие и авторитет, и други важни събития за втората половина на ноември, когато планетите ще са по-благосклонни към вас. Пълнолунието на 31 октомври ще ви засегне най-много в сферата на кариерата, наградите и постиженията. Възможни са неочаквани вести и развития.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Дева: Скъпи Деви, и за вас октомври няма да бъде от лесните, но Вселената винаги ще ви даде инструментите, от които се нуждаете, когато ви донесе предизвикателства. А такива няма да липсват, някои от тях шокиращи, но опитът вероятно няма да бъде вълнуващ, а по-скоро изтощителен и вбесяващ, както на световната сцена, така и в личния ви живот. През по-голямата част от месеца фокусът ви ще бъде насочен към финансовата сфера. Парите могат да дойдат, но и същото така да си тръгнат. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий става ретрограден. Това е време, през което не бива да подписвате нови договори, както и да купувате електронна техника. Успоредно с това и Марс е ретрограден до 13 ноември, през което време битката с конкурентите ви ще бъде по-силно изразена и изтощителна. Новолунието на 16 октомври ще насочи вниманието ви в сферите на любовта, отдиха, семейството и децата. Отложете решаване на важните въпроси за средата на ноември, когато ще бъдете в отлична кондиция и ще имате подкрепата на Вселената. Пълнолунието на 31 октомври може да внесе промени в плановете ви за далечни пътувания, международни отношения, миграция, дискусии за гражданство и медийни продукти. Единственото нещо, което можете да направите, е да се опитате да се съсредоточите върху собствения си дневен ред и да не навлизате в чужди територии поне до следващите наколно дни, когато хоризонтът ще започне да прояснява.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Везни: Октомври ще бъде месец на неочаквани събития, идващ към всички нас с бърза сила. Възможно е на моменти да се почувствате затруднени да се справите с всички нови развития, които идват към вас, но въпреки това трусовете ще ви държат на крак. На 12 октомври получавате дар от Вселената, най-силно изразен в творческата сфера, където е възможно да създадете истински шедьоври. Новолунието на 16 октомври ще ви помогне да си изясните жизненоважните за вас въпроси, касаещи най-вече дома и семейството ви. Възможно е да се почувствате претоварени и преуморени, за това е важно да потърсите нечия помощ и в никакъв случай да не се ангажирате с всичко сами. Говорете за проблемите си, бъдете открити и честни. Меркурий е ретрограден от 13 октомври до 3 ноември, което ще има своите негативни проявления и при вас. Ще се справите по-добре с тях, ако не предприемате нови действия, отложите големите покупки и малко след 3 ноември ще видите прилив на енергия и прогрес. До 13 ноември Марс също е ретрограден, затова не е добра идея да стартирате нов продукт или услуга през този период. Най-предизвикателният момент за вас ще дойде на 31 октомври, когато е пълнолунието в Телец. Това ще засегне най-много личните ви доходи, спестявания и притежавания. Възможни са неочаквани разходи, свързани с дома, бизнеса, касаещи дори и личните ви взаимоотношения. Няма да липсват стресови ситуации, но след 13 ноември нещата си идват на мястото.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Скорпион: Темпото, което сте набрали досега, е доста забележително, особено като се има предвид, че със сигурност сте имали много работа, но ще продължите да уреждате нещата, които сте отложили и ще се изправите срещу реалността с нова перспектива. В допълнение, Меркурий ще бъде ретрограден в Скорпион от 13 октомври до 3 ноември, добавяйки по-неблагоприятна среда за отежняване на всяка сделка. Закъсненията ще са налице, затова се опитайте да отложите подписването на договори за следващия месец, това ще бъде във ваш интерес. Новолунието на 16 октомври ще ви накара да преосмислите плановете си за далечни пътувания и постигане на нови договорености. Ще обмисляте нови маркетингови или търговски планове, които ще бъдат реализирани в началото на 2021. Тези планове могат да бъдат за вашия професионален или личен живот. 12 октомври е чудесен ден за вас, когато Вселената ще ви дари с подаръци, късмет и щастие. Възползвайте се, защото това е рядък и романтичен ден. В текущите ви дела някой, който изглежда е готов да работи с вас, може да бъде придирчив към условията на договора или в друга насока. Не се заяждайте, а работете с него. Запомнете, през октомври Меркурий е ретрограден и започва на 13 октомври, а завършва на 3 ноември, като периодът се представя със закъснения и препятствия. Възможни са грешки в комуникацията и непредвидими препятствия. Писаното и казаното ще се нуждаят от по-целенасочен подход, за да избегнете грешки и недоразумения. Пълнолунието на 31 октомври има потенциал да бъде най-трудният момент на месеца. Връзката ви с партньора, независимо дали в семейството, бизнеса или в друг план, ще бъде подложена на изпитание. Възможни са неочаквани обрати, раздели и други изненади. Но всичко това ще ви даде импулс да преоткриете истината за себе си и да вземете важни решения за бъдещето си. Ако не избързвате, след 13 ноември ще имате решимостта и късмета да го направите.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Стрелец: Планетата на щастието - управителят на вашия знак, ще ви закриля и през октомври, което със сигурност ще ви помогне да преминете през този нелек месец с по-малко загуби. Събитията ще се развиват с бързо темпо и Вселената ще тества всички ни, за да види дали можем да реагираме и се развиваме адекватно. Бременност, раждане, грижи за дете или работа върху творчески проект ще са акцентите за много от вас, които ще достигнат кулминацията си през октомври. Успоредно с това ще ви тревожи и състоянието на доходите ви. 12 октомври е звезден миг във вашия хороскоп, възползвайте се максимално, като отдадете предпочитание на бизнеса, занаятите и романтиката. Така ще намалите стреса ви за разходите и ще съсредоточите вниманието си върху професионалната ви кариера, но от 13 октомври до 3 ноември Меркурий става ретрограден и това ще забави напредъка ви. Клиентите ви ще стават нерешителни или ще променят позициите си, забавяне на информацията и несполучливи покупки на електроника и други големи инвестиции. Не е препоръчително да започвате нов бизнес или да създавате контакти. Успоредно с това приятелските връзки ще укрепнат. Новолунието на 16 октомври може да изостри сетивата ви и накара да усетите повече напрежение в собствения си живот и около вас. Отношенията ви с приятелите и заобикалящият ви свят ще са лесно раними и в известна степен непредсказуеми. По време на пълнолунието, на 31 октомври, ще завършите работен проект, но в последната минута нещата могат да се объркат. Обърнете специално внимание на хората от най-близкото ви обкръжение, като се погрижите за родители, съпрузи, деца, братя и сестри, приятели. Възможни са неочаквани допълнителни разходи.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Козирог: Октомври ще бъде нелек месец за всеки от нас, за обществото и за света като цяло. Планетните аспекти ще тестват устойчивостта на семейството ви и ще ви подтикнат да направите нещо повече в битов план, за да подобрите условията си на живот. Един от най-добрите ви дни през октомври ще бъде на 19 октомври, когато Юпитер и Венера ще бъдат в перфектна синхронизация, което ще направи уикенда ви на 17 - 18 октомври вълшебен. Ако имате някой, който ви е особено близък, непременно прекарайте времето си заедно. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден, което ще добави известна дезинформация, конфузии и закъснения в общата картина на нещата. Професионалните ви планове ще изискват повече внимание към детайлите, затова не започвайте нищо ново, ограничете покупките на бяла и черна техника и изчакайте директното движение на тази планета, когато нещата ще се нормализират. Новолунието на 16 октомври ще внесе напрежение в отношенията ви с властта, началниците, нерешен проблем с член на семейството или с такъв, който присъства, макар и временно, в живота ви. Но проблемите няма да са само при вас, а навсякъде. Най-големите изненади за месеца са възможни по пълнолунието на 31 октомври. Разходите се увеличават, а грижите по близък човек - баща, брат, съпруг, син или приятел могат да повишат напрежението около вас. Погрижете се и за собственото си здраве.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Водолей: Октомври ще бъде изпъстрен с неочаквани събития и всичко, в което ще намирате предизвикателства. Интересът ви ще е провокиран от новото и интересното, ще засилите общуването си с чужденци, пътешествия и разнообразни емоции. Промяната се случва с причина, затова е добре винаги да сте в крак с нея, като използвате находчивост, адаптивност, пробивност и откритост към новите условия и методи. Новолунието на 16 октомври за вас ще е свързано с далечни пътувания, с емиграционни служби, зелена карта и визи. В същото време е възможно да осигурите на свой близък медицинска помощ, от която се нуждае. Финансовите взаимоотношения и плащанията също ще бъдат обект на внимание и грижи. Очакват ви интересни срещи и разговори, покажете се в най-добрата си светлина, защото това ще ви направи щастливи. От 13 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден, не подписвайте договори и не купувайте електронна техника. Изчакайте с новите начинания до средата на ноември. При новолунието на 16 октомври някой ще бъде много критичен към вас и това ще нарани самочувствието ви. Пълнолунието на 31 октомври ще внесе изненади при много от вас. Предложението за нова работа, което някои от вас ще получат, може да ги накара да се преместят без предварително известие. Новините също могат да бъдат неочаквани, но и интересни.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Риби: През октомври ще пристъпите към решаване на важни за вас въпрос, затова бъдете внимателни и не избързвайте в нищо, защото случващото се ще се отрази по един или друг начин на живота ви. Промените ще са в различни посоки, но каквито и да са те, слушайте интуицията си и не пренебрегвайте съветите на близките ви. Ще ви се отдава да привличате успеха, а на 12 октомври ви очаква сбъдване на една красива мечта. Колкото повече позитивни сигнали изпращате към Вселената, толкова повече ще привличате успеха към себе си. Ако някой ви дължи пари, Венера ще ви подтикне да бъдете спокойни, учтиви и очарователни, за да разрешите проблема. Новолунието на 16 октомври може да намали имунитета ви, затова е важно да поддържате здравето си в добра форма и да избягвате рисковете. От 12 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден, постарайте се да не започвате нищо ново, защото няма да постигнете очакваните резултати. Стартирайте новите си проекти след средата на ноември. По време на пълнолунието на 31 октомври пазете по-добре вещите си и най-вече кредитните си карти. Добри финансови новини, творчески постижения и сбъднати очаквания за края на октомври.