Няма никакво съмнение, че още откакто застана за първи път до принц Уилям, Кейт Мидълтън спечели сърцата на хората с магнетичното си присъствие, своята изтънченост и безупречния си стил. Сега всичките ѝ почитатели, чиито брой не е никак малък, единодушно споделят мнението, че вечно усмихнатата брюнетка може и да не е от благородническо потекло, но определено е родена да бъде принцеса. И наистина, тя притежава класа и харизма, превръщащи я някак съвсем естествено във всеобщ център на внимание, където и да отиде, а човек трудно би си представил, че съпругата на престолонаследника не произхожда от кралския двор.

И докато днес - на 9 януари, Катрин Елизабет Мидълтън, както е пълното ѝ име, празнува своя 39-и рожден ден, ние ще насочим вниманието си към онзи момент от живота ѝ, в който нейната приказка се превърна в реалност.

Макар любовта между херцогинята и херцога на Кеймбридж да е медийно достояние още от самото начало, все още има подробности, които не всичките хора знаят. Въпреки че с времето таблоидите са изписали редица материали по темата, и досега продължават да изплуват любопитни факти за техния романс.

Вижте снимки на Кейт през годините >>

Но нека започнем със съвсем кратка предистория...

Тя е родена през 1982 г. в град Рединг, Великобритания, и е първородното дете на Майкъл и Карол Мидълтън, които по-късно съдбата дарява с още една дъщеря, която кръщават Пипа, и син - Джеймс. Баща ѝ е авиодиспечер, впоследствие станал пилот, а майка ѝ работи като стюардеса.

В средата на 80-те семейството се мести да живее за няколко години в Аман, а причината е, че "British Airlines" - компанията, за която работи Майкъл, го назначава за кратко на позиция в Йордания. Като ученичка Кейт установява, че има заложби както в спорта, така и в актьорското майсторство и музиката. Тенисът на корт и хокеят са само една малка част от нещата, които тогава ѝ носят истинско удоволствие.

Хубавицата можеше никога да не се запознае внука на кралица Елизабет Втора, ако не бе преследвала страстта си към изобразителното изкуство, отвела я през 2001 г., когато е на 19 г., в университета "St. Andrews", където той също избира да учи.

И въпреки че в по-късни свои интервюта Мидълтън признава, че не е приличала на повечето си връстнички, които са въздишали влюбено пред снимките на принца, закачени по стените в стаите им в общежитието, тя все пак не отрича, че се е изчервила като домат, когато се е сблъскала с него за първи път.

"Притесних се. Изведнъж станах много срамежлива...", признава в разговор с британската телевизия, в деня, когато двамата обявяват годежа си.

Връзката им обаче не започва веднага, както сигурно биха предположили мнозина, а основната причина за това е, че в онзи период тя се вижда с друго момче. Освен това откровено заявява, че в началото не е имала никакъв интерес към аристократа. Така минава повече от година, преди големият син на покойната принцеса Даяна да направи първата крачка. Интересен факт е, че през това време те не само стават приятели, но дори и съквартиранти. През втората година на следването си те делят жилище с още двама души. По мнение на Уилям, именно тогава двамата са се сближили.

"Прекарвахме все повече време заедно, смеейки се почти постоянно. Тя има страхотно чувство за хумор, което е чудесно, защото моето е наистина суховато... Постепенно разбрах, че споделяме едни и същи интереси", казва той.

Съдбовно за отношенията им се оказва модно ревю, организирано от висшето учебно заведение, в което Кейт взима участие, дефилирайки на подиума, облечена в къса и прозрачна рокля.

Съзирайки я под светлините на прожекторите, стоящият в публиката Уилям, който е платил 200 паунда, за да присъства на шоуто, прошепва на свой приятел: "Тя е секси". В онзи миг той я вижда по съвсем различен и нов начин, сякаш я гледа с други очи.

Така Уилям започва да полага сериозни усилия, за да спечели сърцето ѝ.

"В онези дни, той постоянно готвеше най-различни ястия. Мисля, че тогава се опитваше сериозно да ме впечатли. Правеше паста Болонезе и още куп неща", спомня си Кейт.

В крайна сметка обаче планът му се увенчава с успех. Любовта им започва през 2003 г., но за нея се разбира едва 12 месеца по-късно, когато папараци ги хващат да карат ски заедно по заснежените писти на зимния курорт Клорстерс, разположен в Швейцария. Това е моментът, в който целият свят разбира за романса им.

След като двамата се дипломират принцът постъпва на служба в Кралските военновъздушни сили, а половинката му започва работа на непълно работно време за бранда "Jigsaw Junior". Първоначално те не позволяват на дистанцията и редките им срещи да се превърнат проблем за връзката им, но постепенно ситуацията се променя, като частична вина за това има и пресата, която постоянно оказва натиск върху тях.

Въпреки силните си чувства, през март 2007 г. те се разделят. Новината първи обявява вестник "The Sun", който няколко дни след това отпечатва на страниците си кадри, разкриващи как Уилям се забавлява в компанията на други момичета. Междувременно, знаейки, че различни фотографи я дебнат на всеки ъгъл, надявайки се да запечатат реакцията ѝ, Кейт се опитва да не показва разочарованието си и прекарва цялата пролет работейки и подготвяйки се за благотворително състезание.

Години по-късно, връщайки се назад, синът на Чарлз и Даяна коментира случилото се така:

"Двамата бяхме много млади и с различни характери. Все още израствахме, търсехме себе си и своя път... Решихме да си дадем пространство и както се оказа, беше за добро", казва той.

След няколко месеца те се сдобряват и подновяват отношенията си, този път обаче инициативата поема Мидълтън, която тайно отива на тържество в тренировъчната база, където служи доскорошната ѝ половинка.

"В началото бях наистина нещастна от раздялата ни, все пак младите хора могат да бъдат болезнено погълнати от една връзка, но после осъзнах, че това ме е направило по-силен човек. Въпреки всичко наистина ценях времето си с Уилям - нещо, което преди не съзнавах напълно, преди краят да настъпи", казва Кейт.

Но макар че отново са заедно, тя избягва да придружава партньора си по официални събития, а когато все пак го стори - се опитва да напусне възможно най-бързо, след като краят на мероприятието бива обявен. Много хора са на мнение, че действията ѝ са провокирани от желанието ѝ да предпази любовта им от медиите, които често спекулират с нея, тълкувайки както си поискат всеки техен жест или дума.

През октомври 2010 г., по време на пътешествие до Кения, принц Уилям най-после пада на едно коляно и задава големия въпрос на своята избраница. Той ѝ предлага брак с пръстен, украсен с 12-каратов син сапфир и 14 диаманта, който майка му сама избира за своя годеж. Двойката официално обявява, че Уилям е поискал ръката на Кейт през ноември същата година.

И така на 29 април 2011 г. те си казват заветното "Да" на грандиозна церемония, струваща 34 млн. долара, провела се в Уестминстърското абатство.

Както се казва, останалото е история...