Премиерната прожекция на "Снимка с Юки" бе посрещната с бурни овации в препълнения киносалон "Люмиер Лидл".

Драмата, която е дебютен пълнометражен филм на режисьора Лъчезар Аврамов, хваща зрителя за гърлото и не го пуска до самия финал. Тя ни повлича по трудния път към намирането на човешката доброта - в нас самите и в другите, понякога безкрайно непознати и плашещо различни. Сценарият на Димитър Стоянович, адаптиран по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков "На Изток от Запада", блестящо разказва една съвременна вавилонска приказка за отчуждението между хората. Отчуждението, чиито граници грозно се размиват, сблъсквайки се челно с една трагедия, дошла от нищото.

Вижте снимки >>

Представянето на продукцията на "Чучков брадърс" събра на едно място Петър Стоянов и съпругата му Антонина, Богдана Карадочева и композитора на филма Стефан Димитров, Цветана Манева, Георги Мамалев, дует Ритон, Михаил и Кристина Белчеви, Илка Зафирова, Евтим Милошев, Нико Тупаев, Коко Каменаров и Радина Червенова, Доротея Толева, Даниел Вълчев, Ути Бъчваров, Георги Тошев и др.

Главните роли в "Снимка с Юки" са поверени на Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сугино. Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете, те се решават на ин-витро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България. За да осигури спокоен живот на Юки, Георги я води в къщата си на село. За нещастие там двамата стават участници в нелеп пътен инцидент. Трагедията и последиците от нея преобръщат живота им.

Богдана Карадочева и Петър Стоянов

Снимка: 8pm

Три от образите във филма, обвити в мистика, са като създадени специално за актьорите, които ги изпълняват. Героите на легендата на българския бокс Серафим Тодоров, българина в "Зелена книга" Димитър Маринов и Красимира Иванова пресъздават един от най-големите страхове на хората. Срещата с безкрайно добрия, до болка естествен човек, който може би крие в себе си и образа на Лукавия и с един удар може да сложи край на щастието ни.

"Снимка с Юки" е първата българска копродукция с Япония, в лицето на Wa Entertainmen. В лентата участват още Весела Бабинова и Рашко Младенов.

Филмът тръгва в българските кина от 5 април!

Снимка: 8pm