За зелевия сок знаем, че е символ на българската кулинарна традиция. Подготовката на зелето започва след Димитровден и за нея са необходими твърди, почистени зелки и морска сол. Разбира се не можем и без син бидон, който цяла зима да краси терасата или мазето.

Суровите туршии, които са претърпели естествена млечнокисела ферментация неслучайно са част от българската трапеза от векове наред.

Освен вкуса и традицията, сокът от кисело зеле крие много други свойства, полезни за организма. Често срещана практика е да добавяме консерванти към зелето, но в тях липсва най-ценното, а именно живите представители на бактерията Lactobacillicus plantarum. Предците ни са знаели много добре как да съхраняват зеленчуците за дълъг период от време без да използват консерванти. За тази цел са използвали именно лактоферментация с Lactobacillus plantarum.

Чрез тази бактерия фруктозата в зеленчуците и плодовете се превръща в млечна киселина, която е естествен консервант, унищожител на бактериите на гниенето. Процесът на гниене предизвиква газове, които за фактор за множество заболявания в човешкия организъм между които и рак.

Млечнокиселите бактерии подобряват дейността на храносмилателната система и повишават общия имунитет и устойчивостта на организма срещу инфекциите, които плъзват през есенно-зимния период.

Сокът от кисело зеле е ефикасен в лечението на храносмилателни заболявания като синдром на дразнимото черво и колит. Освен това е отличен източник на витамин К, В6, фолиева киселина, фибри, минерали и антиоксиданти, които много лесно се усвояват от кръвотока. Препоръчва се по време на празници, тъй като освен всичко останало помага за детоксикацията на тялото.

Пионерите в разработване на 100% натурални пробиотични продукти - ProViotic (от българско кокиче), добавят още един уникален природен продукт към своето портфолио.

Смартбио от ProViotic е нова хранителна добавка, съдържаща Lactobacillicus plantarum GLP3 в комбинация с още 9 други полезни, пробиотични бактерии. Една капсула дневно подобрява чревното здраве и повишава имунитета.

Смартбио от Proviotic е 100% растителен и безвреден. Не съдържа лактоза, соя и глутен.

Търсете Смартбио от Proviotic в аптеките или на https://pro-viotic.eu/