Френските шоколадови фабрики започнаха производството на шоколадите и шоколадовите изделия за коледните празници, като целта е до края на настоящия месец да бъдат извършени и първите доставки.

Патрик Поарие, директор на френската компания "Семоа", която е лидер във Франция в производството на шоколадови изделия, казва, че по Коледа се реализират 44 % от нейните общи продажби. Ето защо машините на компанията ще работят на пълни обороти до края на октомври.

След това за шоколадовите фабрики има кратко затишие и през декември те ще започнат да се подготвят за производството на шоколад за Великден.

Представители на шоколадовите компании разказват, че подготовката за коледния или за великденския сезон започва в действителност две години по-рано. През тези две години се проучват вкусовете на клиентите, отчитат се новите тенденции и се разработват нови продукти, пишат от БТА.

Малките занаятчии от отрасъла обаче започват да произвеждат коледния си шоколад в навечерието на празника, тъй като тяхната продукция е "крехка и се запазва само за кратко време".