Двукратната световна шампионка, четири пъти европейска и олимпийска вицешампионка по борба, сложи златен подпис на двайсет и първата Famous звезда в Алеята на известните българи. Сред присъстващите беше и треньорът на спортистката Симеон Щерев.

Вижте снимки от събитието >>

Станка Златева е родена на 1 март 1983 г. в с. Крушаре, Сливенска област. На професионалния тепих стъпва на 14-годишна възраст, а на 23 става първата българка - световна шампионка по борба.

Два пъти е спортист №1 на България (2007 и 2010 година). Тя е номер едно в света по борба за 2006 и 2007 година, а на Олимпиадата в Пекин през 2008 година печели сребро. Всички тези успехи Станка Златева жъне под ръководство на  треньора си Симеон Щерев. Погледът на златното ни момиче в момента е отправен към Лондон, където през следващата година ще се проведат Олимпийските игри и тя е устремена към върха.

Famous Алея на славата е създадена през октомври 2005 година. До момента отличени със звезда са 22-ма наши сънародници, сред които Христо Стоичков, Васко Василев, Димитър Бербатов, Лили Иванова, Валя Балканска, сестри Малеевии, Теодосий Спасов, Васил Найденов, Веселин Топалов, Стефка Костадинова, Елица и Стунджи, Астор и други.