Roxette, които за първи път се изявяват в България, определено заредиха столицата с тонове положителна енергия. Светлини, шоу, китари, дребната Мари Фредриксон и винаги енергичния Пер Гесле скачаха и се раздаваха на сцената пред верните си фенове.

Кулминацията на концерта беше рок-интерпретацията на "Хубава си моя горо", с която шведските музиканти буквално взривиха публиката.

Вижте снимки от концерта >>

Концертът, организиран от София Мюзик Ентърпрайсис е включен в традиционния фестивал Салон на изкуствата на Националния дворец на културата и е посветен на 30-годишнината от създаването му, част от дългоочакваното турне на групата през 2011 година. Турнето на емблематичното шведско дуо започна в края на месец февруари и обхваща четирите континента на земното кълбо, преминава изключително успешно, като повече от половината концерти навсякъде по света са напълно разпродадени.

Roxette са една от най-успешните световни машини за хитове. Първият им хит е от края на 80-те години - песента "The Look" от албума "Look Sharp!". Оттам насетне бандата превзема всички световни класации с песни като "It Must Have Been Love", "Listen To Your Heart", "Joyride", "How Do You Do!", "Dangerous", "Fading Like A Flower" и "Dressed For Success". През годините Роксет продават над 75 милиона копия, а емблематични песни като "Listen To Your Heart" и "It Must Have Been Love" са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ. За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на сп. "Билборд", "Billboard Hot 100".