Българите избраха любимата си песен

„Ако си дал" на Емил Димитров е най-великата българска песен, според класацията "Великите 500", организирана от БГ Радио. Над 10 000 души дадоха своя вот за най-обичаните български песни.

Обратно в новината

Коментари - Българите избраха любимата си песен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази песен трябва да цтане химн ха парламента *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като ви чета коментарите се отвращавам! И това ми било българи! Ужас. Затова ни е на такова дередже (сори за израза не намерих по-подходящ) държавата. Емил Димитров, педал бил и какво от това. Супер е и затова и класацията е такава. Напълно сам съгласна. Страхотни български песни. За мене обаче "Моя България" е номер едно. Поздрави от чужбина. Една Българка

Като си такава българка, защо живееш в чужбина, та и плюеш българите в България. Я, се засрами малко.

Отвратителните коментари са на двама- трима форумни хейтъри или кой знае какви- пишещи под различни никове. Това са орки- свикнали да замърсяват и да разрушават всичко добро. А ти си наивен.

защо така с лиленцето пиленцето? врещящата и крещящата? сега ще вземе да бойкотира радиото, може дори да ги осъди!

отново тък ганио балкански си показа акяла.докога че хълим зависливо.емил е единствен,както лили,васил...но за- моя стрсна- песен гордост за назията.нека бядем вечни на тази земя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

....ясно е, че класациите са относително нещо, винаги ще има недоволни.Ясно е и друго - че в класацията влизат и откровени музикални недоразумения . Сложно е.не съм голям фен на Лили Иванова, но има една песен, от която сърцето ми плаче, душата ми се разтреперва - "Самота".Защо обаче не я чуваме по концерти и радиа, защо я няма по класации?? Ами защото Лили се съди с този или онзи.Авторът на песента е Асен Гаргов, а той е забранил негови песни в изпълнение на Лили да се пускат.От това губим само ние, много жалко. За мен тази песен би трябвало да е в топ 10.

Това не е класация на БЪЛГАРСКИ песни. Както сега чалгаджиите крадат, така и преди години се крадеше безогледно. Над 10% от песните в тази класация не са български. И в първата десетка има. Не е само тази на ФСБ.

аз харесвам Живот на Вили Кавалджиев и Моят Свят на Кирил Маричков и Лятото на Пламен Ставрев

Поклон пред Емил - но за мен е Паша Христова - ЕДНА БЪЛГАРСКА РОЗА

много противна класация, щом започва с "Ако си взел-дал" на претенциозния гей с отвратително театрален глас

Безобразие! Най-великата песен е -Цъфнал Герб! Най великата певица и диригент!! е баба Цоца! /А иначе Емил Димитров е незабравим и незаменим/

Най великата песен на всички времена е Среща на Щурците

слушал ли си "Зад вратата" на Щурците?

"След 10 години" не е българска, а италианска - само текстът и е български...

Аз харесвам и "Утре" на Диана Експрес и "Мой стих" на Нели Рангелова.

Нищо не разбирате от музика!!! Моята класация е най-свястна, глейте: 1."Моята полиция ме пази" - Веселин Маринов 2. "От икебана дървесата ги боли" - Деян Икебаната 3. "Кози барабонки" - Гошо от почивка 4. "Птичи грип" - орк. Сава-бенд 5. "К'ой туй нещу?" - орк. Бриз 6. "Баща ми е кондуктор" - Рънърса 7. "Ах, огнеборецо мой" - Радка Куршума 8. "Кен Лий" - Валентина Хасан 9. "Мила кукло Барби" - Росица Кирилова 10. Химн на Република България

Мила кукла Барби трябва да е по- напред!!!! Заливам се от смях

А къде е Биг Ша ?

Представяте ли си нивото на българската музика в момента щом песни на Графа ,като "..а дано , ама на дали.." са част от хитовете!

Бате Емо, където и да си, знай, никой не може да ми отнеме огромната обич и признателност към теб. Това е закъснялата истина.

КЪДЕ КРИСКО БЕЕЕ????

хахахахахахахахаха

На 30 март се навършват 9 год от смъртта на Емил С него си отиде цяла вселена Поклон

Моляяяяя????Авеню?????

Радвам се за тази песен,текста е на Емил,и е много силен.Не съм от фенките на Емил,дразни ме гейския му напудрен глас,но това е физиология.Той си е такъв.Не може да се отрече обаче,таланта и харизмата,която е имал.

Въобще не е физиология. Това е изискване, за да ти дадат шанс в шоубизнеса. Затова гейовете още припадат по него, дори и тук. Колко млади момчета накрая трябваше да минат през него.

Не усещаш ли, че твоите жълтини станаха кафяви...

Иначе, естествено, че българите няма как да са избрали любимата си песен... тя обикновено е семейно достояние - от баща на син... от майка - на дъщеря... през вековете... и можем да я наречем с разни имена: Биляна, Руфинка, Лиляна, Йована и т.н.

Не е задължително да е с име на жена. Има една по- висша любов и не познавам истински българин, който когато я чуе да не му идва от вътре да стане на крака и да сведе глава-,,Мила Родино, Ти си земен рай,,.

Добрa клaсaция, но моятa е: Пътнико свиден нa Aни Пaвловa Зa тебе хорaтa говорят. Знaм, че е мaй еврейскa. Е, нaистинa не съм глaсувaл.

Ние, българите, винаги се захласваме по онова, което ни се е искало да направим, а не сме! Чуйте за пореден път текста на песента! Изпълнете го! И нека тя вече не ви е любима!

Никога не съм харесвал песните на Емил Димитров, с едно две изключения, които са напълно непопулярни негови песни. Не желая да слушам мазния му глас.

Да, склонен съм да се съглася донякъде, но текста...

Графа например, който според тази класация е популярен колкото Лили Иванова. Колко ли са в първите 500 мъжествените каратистки песни на Светльо Хиподила, дето те кефят, тъпако. Никога не харесвал Емил Димитров! Ама, че идиот!

dhjsgkjdshfdkj@abv.bg

И на мен Е. Димитров ми е доста гнусен и като глас, и като визия, и като всичко. Сопол.

Е, той не е за всяка уста лъжица...

Тази тъй нар. песен не ми харесва от момента, в който се появи. Напънах се и сега да изгледам и слушам клипа... Е не издържах до края! Ужасно елементарен, шаблонен текст! Безкрайни повторения - "ако си дал, ако си дал, ако си дал", "не си живял, не си живял, не си живял" ... Елементарна "творба" за елементарни хора, лиготия пълна! Емил има хубави песни, но тази определено не е от тях! Моя България, Нашият сигнал, Каква невеста си била ти мамо, Сбогом Мария, - тези ДА!

Оф не ги харесвах на времето и няма значима промяна в това с годините. Истински качествени БГ песни има няколко направени от щурците, Маричков е от световна класа (няма съпоставим БГ музикант/автор на песни), но "Клетва" не е една от тях.

За съжаление Бг радио е мащеха за БГ музиката. От години толерира определени изпълнители, по определена схема и лично за мен не е обективно относно случващото се в БГ музиката. С тази класация няма как да си измие очите и смятам, че в бъдеще все по-малко хора ще го слушат. Но каквото посееш, това и ще пожънеш.

Приятели,всеки има свое мнение.Който искаше да го изрази гласува.Над 10000 души го направиха.Това е класацията.Не може всички да са доволни.Факт е ,че нашите изпълнители ,авторите на текстове и музиката започнали кариера преди 1989 г са много по качествени и достойни за тази класация.Едно общество,които мнозина оплюват създаде това национално богатство.Трябва да сме благодарни на мнозина от тях ,че продължават да създават хубава българска популярна музика.А колкото до Емил Димитров и да не се харесва на някои той е най-великият ни творец в областта на естрадната музика-изпълнител,композитор и текстописец.Няма такъв и скоро няма да има.Радвам се ,че съм негов съвременник.Жалко ,че рано ни напусна.Вероятно имаше какво още да даде.Поклон .............

Има.,, Притури се планината,,- Стефка Съботинова. Една от моите любими песни. Това е прекрасен пример какво се нарича поп фолк- популярна , в съвременно звучене , фолклорни мотиви и текст.

Георги Минчев?! Тоя, дето ужким учи в Белгия и се върна в ония времена, когато други творци се чудеха как да избягатот тоя ад тук - Казански, Левиев, Камелия... Некадърник и пиянде, копиращ западни песни на български.

Почетете малко преди да слагате минуси! Тоя човек е следвал "външна търговия" и отива да "учи" в Белгия?! И се връща след време в ком. България?! 100% кадър на ДС! Кристо, Георги Марков, Милчо Левиев, Камелия Тодорова бягат на Запад с риск за себе си и близките си, а тоя плужек се връща да "твори" тук и след 89-та - пръв антикомунист?! Смехория! Като творец - ала бала. Една хубава песен от първите му години, преди да се разплуе и това е.

Той е един от първите разбил мита, че рок музиката е развратна и упадъчна музика и успя да я пренесе в България по много фин начин- чрез кавър версии. В противен случай чалгата щеше да възникне много по- рано от 1989год. Константин Казански прави кавър на Шер-,, Little Man,,- ,, Малък принц,,. Сашо Димитров прави кавър -,,Жената на моя приятел,, Мими Иванова- кавър на Scorpions-,,Holyday,,... И така се раждат първите групи и изпълнители- носители на новите неща в музиката от света у нас.

a kade e "Biala tishina"G.Minchev

има много наистина..

гошо е велик и е над всички класации. песента бяла тишина е нещо невероятно. дайте да не се заяждаме на дребно. нека всеки каже коя песен (не певец/певица) му е любима, но без да плюе другите

песните за българия, не могат да се слагат на едно ниво с любовната тема

a kade zabraviate Pasca Hristova s edna bulgarska roza !!!

Авеню няма място в списъка .. " Да те жадувам" слагам на първо място в личната тема и естествено "Моя страна моя българия" и на трето "Сбогом моя любов'

В челната десетка има някои странни решения на слушателите, например Авеню (?!), но като цяло е ок. Това, което ме шокира във въпросната класация, беше фактът, че "Повей, ветре" в оригинал на Паша Христова беше по-назад в класирането от кавъра на същата песен на Невена Цонева. Нямам нищо против Невена, но това е просто абсурдно и смешно.

след 10 години не е балгарска песен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно си прав, оригиналъ е италиански. Те и много други песни са кавъри, ама изпълнителите, и не само, мълчат за това.

а що ги нема азис, глориа, анелиа и десислава? това са наи великите бългърски испълнители

След 10 години не е българска песен.

"След 10 години" е кавър, как изобщо може да участва в класация?!?

В тази класация липсват цели стилове музика, така че хайде да не обобщаваме че това са най-великите БГ песни!

Неповторим,с уникален глас и класация в топ 100 на БиБиСи с изумителната песен Живот-ком.Димитров,текст Белчев,Вили Кавалджиев е певецът за всички времена в БГ.Тази класация от радио БГ е сътворена от 10 човека с по 1000 предложения...

Mога да изпея всички 9, но само тази на Aвеню не си я спомням или по-_точно бегло си спомням фрагменти от музиката.

И според мен това е най-добрата песен .

Няма да сгрешим ако добавим и някои от песните на Йорданка Христова, които си припомнихме покрай Коледния и концерт.

Да беше гласувала за тях. Класацията вече е приключила.

а що мене ме нема

Много ми е странно - "Осъдени души" не фигурира не само в 10-та, но я няма и сред 500-те песни... Както и "стари мой приятелю"...а Авеню определено ме изненадват с позицията си....

това е мелодия над всякакви класации. ако има класация за писател и димитър димов няма да е там. ако има класация за филмов режисьор и въло радев няма да е там. това е съдбата на великите. всички ги признават, но малцина гласуват с sms или по друг начи...

Май и с Лили Иванова е така. Факт е, че очевидно я недолюбват, щом я няма в класациите. Ще се окаже права като изпя "Черната овца".

Много е "докачлива" темата за съжаление. Едновремено съм и горд и натъжен. Емил Димитров и тази (пък и всяка друга негова песен) е за номер 1.Тук няма спор. Но няма спор ,че и песните на Паша Христова и много други артисти са значими и равними. Ето тук е гадното!Това ,че имаме страхотни творци (визирам не само певци ,а и текстописци и композитори),хора дето заслужават да бъдат запомнени за винаги. Трудно е ,когато има толкова стойностна музика (текст ,смисъл и звук),да избереш един!Много е трудно да избереш НАЙ-ДОБРИЯ ,когато той не е един.... Лесно ,обаче е да декласираш "желета" като гРАФА и кРИСКО и там други такива "не до там ориентирани полово" .Нека тях да махнем ,а ТЕ - Истинските творци ,нямат нужда от въздигане.Те са въздигнати и както се казва "Който има уши,ще чуе .И който има очи ще види" А аз ще добавя,че и който има ДУША ,ще оцени ! Пожелавам на всички ,успешна и здрава НОВА Година!

Трябва, но вече е,, Too Late For Love,,. Ти гласува ли?

Аз съм за "Колега" :)

Ми кой ?Кондьо ли или Азис?

ВЕЛИКАТА ПЕСЕН - МОЯ СТРАНА -МОЯ БЪЛГАРИЯ - В ГФР - СПЕЧЕЛВА ПЛАТИНЕНА ПЛОЧА! АМЕРИКАНЦИТЕ Я ВЗЕМАТ И ПРАВЯТ ПЕСЕН ЗА - МОЯ КАЛИФОРНИЯ ! ЕМИЛ ЗНАЕШЕ ТОВА ЧЕ Е ОТКРАДНАТА И ВЪПРЕКИ ТОВА БЕШЕ ШИРОКО СКРОЕН - НЕГОВА КОМПОЗИЦИЯ - ЗА КАЛИФОРНИЯ -ТОЙ СЕ ГОРДЕЕШЕ С ТОВА ! Е, ХАЙДЕ ОТДАЙТЕ НУЖНАТА ПОЧИТ КЪМ ТОЗИ ВЕЛИК ТВОРЕЦ ! СТИГА С НЕНУЖНА ЗЛОБА И ЯЗВИТЕЛНОСТ ! БЪДЕТЕ ПОНЕ МАЛКО БЪЛГАРИ И ТО ГОРДИ !