6 причини жените да скъсат с партньора без да е нужно

Когато се събираме и разделяме, най-важно е да следваме сърцето си. Но понякога се намесват психологически фактори, които могат да ни изиграят лоша шега.

Обратно в новината

Коментари - 6 причини жените да скъсат с партньора без да е нужно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нещо вярно...

до всички маге,гената е мазихицка,ако си добар с нея значи си глупак,трябва малко строгост да си знае мястото,а вечерта един хубав хубав сх и на сутринта по добра от нея няма,ама ако само се правиш на маг и нищо не правиш те са отмастителни,маъката ти ще разкатаят и тарпеливи повече от нас,затова повече сех и от време на време строгост те това обичат което му казват маг ане пука

Ама защо според общото мнение все жените искат деца и брак. Като се замисля нямам такива приятелки. И при мен и при всяка една от тях мъжете бяха тия дето се тръшкаха за подобни лиготии, сватби , роднини и др. главоболия. Стига сте ни набеждавали в непременото желание да наденем хомота на някого. Съвременните жени са други , ехо!!! А и по въпроса за броя на децата- пак мъжете са тия дето решават, че много им трябва второ. С каква мъка пък се устисква на това и какви ли не чалъми ни се налага да правим, че да не бременеем като мърляви циганорки.

Изобщо не се оплаквам. Чета си тука статийки и коментари и гледам да се веселя.

Аз пък не одобрявам живеенето на семейни начала с всеки срещнат. Има жени - живеят с един, втори, трети и т.н., същото е и ри мъжете. В крайна сметка човек се събира да живее с някого, когато иска да създаде семейство точно с този човек. Това е този специален човек, който си чакал и когато усетиш, че си намери това, което си търсил и че е взаимно не е нужна дори година. Всяко нещо се случва, когато му дойде времето, тези неща не стават по план и график. От собствен опит съм забелязала, че при мен нещата се случват, когато съм готова за тях. Това е най-важното - да знаеш какво искаш, за да може да разпознаеш човека. Но ако ти самия не си наясно със себе си дори да срещнеш подходящия човек ще го пропуснеш.

Е, ами нали трябва да го пробвам дали става, ще поживея с един, ако не ми хареса с друг, докато намеря този с който да си пасвам и с който най-леко се живее. Аз съм на принципа проба-грешка. Не ли така правилно?

Разбира се, всеки има право да живее, както иска. Аз споделих своето мнение. Какво означава да "пробваш" дали става и дали си пасвате. Много са малко хората, които си пасват във всяко отношение и наистина са две половинки на едно цяло. В повечето случаи бракът се крепи на компромиси, взаимни, понякога ги прави повече единия, но най-важното е да има любов. Тя събира /или поне би трябвало/ двама души да живеят заедно. Когато има чувства компромиси се правят лесно. Идеални хора няма, но важното е да приемеш човека такъв, какъвто е, това означава че наистина го обичаш. А да го пробваш, да търсиш най-удобния партньор за теб, да искаш да се променя, за да ти хареса - съжалявам, но това не е любов. А егоизъм, интереси и някакъв друг вид удобство и изгода, но не и любов. Когато двама души се обичат те се събират да живеят и просто се учат и свикват да са заедно, защото водеща е любовта, но не се "пробват", това са някакви тънки сметки, които много хора вече правят. Затова повечето бракове се разпадат още преди 10-та година. Хубава вечер!

jeni jeni, smeta vi se otvoril. ay sim ergen

7.Той свършва парите.

мда за златотърскачки. опа, то това са всички жени ;))

Така е, всички са златотърсачки. Не гледат достойнствата на мъжа, а само пари искат. Щом няма пари, няма и любов, хайде при друг. После пак и пак, и пак, не знаете какво издание ще вземете. Като искате купища пари се огледайте за миризлив и дърт паралия на 70+, да му галите сбръчканите меса и танцувате само като щракне с пръсти..., ха-ха-ха!

а мъжете са светци

моля, моля, не всички

Ами аз мисля,че сложните съвместни отношения преди,по време и след брака,не могат да се съберат в една рецепта,както някой се опитва да се бърка в работите на Господ и да подчини живота ни на тях.Доста амбициозна мисия.

С тези 6 аз май нямах проблем и пак се разведох... Има и тъпи жени - моята бивша например. Запознахме се, забременя, оженихме се - това за 3 месеца. Каквото-такова си викам и поизоставих мечтите, хващайки се за сигурното в професионален план. Роди, погледа я малко и каза, че това не било за нея тя била еманципирана жена и искала да работи, а не да гледа деца... Ок й казах, посъветвах се с адвокатите си и такъв шут й набих че още я боли задника... Нищо не ми взе, имам пълни права над малката и се отървах от нея... А тя работи за мой приятел... Плаща й колкото да не умре от глад и прави с нея каквото си поиска... разбирайте буквално каквото си поиска... Ако това е еманципация - вместо да отгледаш дете и да си стоиш в къщи при мъжа си, да работиш за друг мъж и да си му робиня за жълти стотинки, то нещо не в ред. Лично аз съм доволен, отначало й звънях да я дразня, но вече не го правя, защото изпитвам някакво съжаление все пак е майка на малката, макар че едва ли ще й кажа някога...

Не, не е това еманципация. Но много бързо сте се оженили, преди да се опознаете и да разберете кой какво иска от живота. Детето при теб ли живее?

Да, но си има гледачка аз работя понякога по 14 часа, друг път и в събота и неделя... Не че ми е тежка работата, но отнема много време...

Не ти прави чест, че говориш така за майката на детето ти. Все едно сте врагове. Щом смяташ нея за инкубатор, значи и ти не си кой знае каква стока.

Аз не претендирам да съм стока. Обаче като ми каза, че е бременна, оставих всичко и се ожених за нея... Мислех, че това иска - деца, семейство... Аз иначе още съвсем не бях на тази вълна, ама си викам като си го направил ще си го гледаш... Обаче, ако ще си го гледам сам с гледачка - тя за какво ми е?!? И като иска да работи - нека работи що и трябваше да се занимава с мен, ако беше казала не го искам детето щях да я подкрепя, все пак тя ще ражда... Ама пак казвам, така стана най-добре, поне за мен...

Ако това, което си написал е истина, в което малко се съмнявам, то ти имаш проблем - някакви вътрешни бесове те терзаят.

Както си го написал ми изглежда, че нямаш много човешки черти.

за теб ми е жал... ако идеята ти за умна жена е тази дето всяка вечер те чака да ти донесе пантофите... дато грешката е начина по които си описал нещата че другата възможност е грешка в устроиството на главата ти.

Вероятността това да се е случило клони към 0! В България (дори и за много пари) децата не се присъждат на бащите, освен в някакви изключителни случаи. А този случай не е толкова особен! А като те слушам как говориш за майката на детето ти, явно си от най-големите боклуци, които се доказват само на гърба на другите! Така че според мен накрая просто си се събудил с отвити крака :)

А ти бе, умнико, къде беше докато съпругата ти забременя след три месечна връзка? В съседната стая? Как пък не ти мина през балканския мозък, че както ти си се лишил от мечти, така и тя се е разделила със своите? Или тя насила те застави да имате дете, насила те довлече до олтара, и насила се сложи в състояние на зависимост от теб?! Аз пък казвам голямо браво на бившата ти жена, както и на всички български жени като нея, които са се отървали от финансовата зависимост в семействата си. Колкото и да ти е трудно да го смелиш, понякога малкото изкарани от теб самия пари са по-ценни от подхвърлените от мъжа ти. А правата над детето съвсем не са ти сигурни за цял живот. Това е въпрос на добри адвокати и добро рамо, до които бившата ти съпруга все някога ще се добере. Просто не се съмнявам ва това, щом вече е предприела първата стъпка да се отърве от теб.

много правилно.

ми заяви, че не бил за интимна връзка, бил болен човек. След време ми каза, че оправил 5-6 жени. След време ме попита как съм? Той има връзка с много богата рускиня и е материално вече заинтерисован.Отдавна не го търся!Когато имаше интерес за работа си ме търсеше, беше много любезен, внимателен.Аз съм една обикновена жена с дете и разбрах, че ме използва.Разочаровах се и се травматизирах само! Сега не искам никаква връзка с мъже, защото от опита ми за истинска връзка остават само впечатленията, че те търсят материалното и парите!!!!

ах тези мъже... толкова са ми противни вече с тяхното раздвоение,разтроение...мисля даже, че няма истински мъже!!!!

а дали има истински жени?

То тва еуропейско изследване бре, не е за бугарсия муж- он само млати, йебе и набляга на пиеьенеьто, как да го пъдиш..ТЦ ....бУЛГАР, БУЛГАР

Основната цел на брака е да се създадат и отгледат деца. Тъй като желанието да се гледат деца загива бавно и безвъзвратно - жените вече си отглеждат кариера, не деца - то е нормално и бракът като институция да загива. Много скоро всеки ще е с всеки, а децата комай общи ще станат - ще ги гледа който може. Всичко това е започнало с възможността да се изоставят деца и след има няма 5о години, това ще е масово явление.

Това го разбирам ама такъв е света в момента. което донякъде също го разбирам. Само тая част с това кариерско доказване много ми изтъпява, честна дума. В основата на брака трябва да е най-напред (клиширана дума, но..) любовта. Мани бизнеса, мани децата. Големите млади бизнесмени и бизнесдами, и всичко да е пари, пари, пари. Това не го разбирам. А за децата, това е друго.. Аз поне не знам дали някога изобщо ще се навия. То гнусно бе, бременност, кърмене.. гадост. А самото раждане не знаеш дали ще оживееш.. Не, мерси. И бебетата приличат на някакви гротескни изроди... За мен бракът е за любовта. И не за някаква егоистична такава, ами, как да го изкажа, за другия човек. Не за себе си, ами да се дава взаимно и споделено, всяко малко нещо и всеки щастлив миг.

Не са толкова важни парите. Къса се когато спре да ти трепва под лъжичката, когато видиш другия.

Къде е тая лъжичка?

КАК ДА МИ ТРЕПВА ЗА НЕГО, КАТО ТОЙ НЯМА И 5 СТОТИНКИ В ДЖОБА СИ!!! ДА - ВСЪЩНОТС МИ ТРЕПВА -- НО НЕ ПОД ЛЪЖИЧКАТА, А МИ ТРЕПВА СЪРЦЕТО, ЧЕ ДЕТЕТО НИ НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ!!!

Не видях най-важната причина - сексът не става.

за НЕОСНОВАТЕЛНИ причини за скъсване! А тази си е повече от основателна!

към сом, това не се брои за причина

Причината е само една-липса на любов.Изчезнаха хората,които да обичаме,затова много от нас пред самотата избират някой и считат ,че дори и с компромиси ще могат да живеят заедно.Реалността след време им показва ,че са грешали и тогава по-смелите слагат край на връзката.Любовта е дефицитна,любовта.

Мдааам. Любовта, добротата, другарството, все дефицитни...

Много хубав коментар, бих Ви сложила още +, ако можех. Това е истината - компромиси се правят в съвместното съжителство, те са неизбежни, но когато е направен ИЗБОР БЕЗ КОМПРОМИСИ. Това е много важно, никога не правете компромис при избора на партньор, слушайте сърцето си, то няма да ви подведе. А дали ще го срещнете, това вече си е късмет и съдба. По-добре сам, отколкото зле придружен. Няма по-страшна самота от тази във връзката. Пожелавам Ви да срещнете Вашата любов и щастие!

Все мъжете ви виновни бре.

Жена съм и ви казвам, че не само мъжете сте виновни. Колкото вие меркантилни, толкова и ние, колкото вие глупави, толкова и ние. Човечността изчезна, е това е, което вече го няма.

ако в рамките на три години ТОЙ ми разказва само за планове и перспективи, а няма и намек за реализация. късам, ако в рамките на три години ТОЙ смята, че не съм достойна да бъда "легализирана":) късам, ако в рамките на три години ТОЙ: се колебае между мен и бившата, забележа, че се оглежда за по-добра и т.н. НОРМАЛНО е да късам бе, не съм нито орел, нито костенурка и не живея 300 години:)))

Ама внимавай все пак моме, оставащите години да не си ги изживееш сама щото все някой не успява да ти покрие целия набор от критерии :)

Пич, всяка жена ще предпочете да е сама, пред перспективата да е с такъв като теб. Има и вибратори, и донори на сперма, а и вече не е нужно да ви търпим,каквито и да сте...

...та прекидам Гонзо...и още как. И какво значи "все някой?", на мен не ми трябва все някой, а един, ама читав. Ако няма такъв, е здраве да е...:) Па теб като те чете човек да мисли, че кой знае какво искам...хахаха:)

Смятам, че всяка жена с достойнство би трябвало да постъпи така

не е нормално да стоиш три години с човек, който се колебае межу теб и бившата или се оглежда за по-добра ... да не говорим за достойнството тук трябва доста да си ревизираш концепцията "късам след три години", щото така ми прилича на "натискам се три години, пък дано стане" ... освен ако не си налетяла на Бил Гейтс де :)

Късам, Браво сестро! Така се прави! Подкрепям! Аз съм женена, имам връзка вече 5 та година, уж любовта на живота ми, знам че сега ще ми нацъкате минусите, не се оправдавам, просто в такава ситуация съм се докарала, та, 5 та година, той също е женен, та понеже любов ти казвам се не трае, и ни чака едно светло бъдеще, ама чакаме, щот ненам си кво...... та твоя пост ми дойде добре! Благодаря ти момиче! Много ти благодаря!

Три години са доста време - много време му даваш да се начуди - дали ставаш или не....

ако имаш деца са малко 3 години, а и може би ще си помислиш дали да късаш за такива неща само.

Ето ги причините: Къс, по-къс, най-къс, мек, по-мек, най-мек

много + !! :)) така е!

Дааааа...загубихме битката с играчките на батерии...

към posirano 20, ако имате приятелска и духовна основа, доверие уважение......няма причини да се продължи по 1 общ път.

не стига че му е малък пък и не знае как да го ползва

Бе то вече е трудно да намериш тясна и стегната жена. Доста се разхлабиха жените през последните години. Сигурно е заради многото африкански бежанци.

Две приятелки си говорят: - На моя мъж ...... му е 25 сантиметра! - На моят пък му е 6 см, тихо отбелязва втората. - Хи, хи, хи, хи - с глас се смее първата - Хи, хи, хи, ама ФИ!

Мили 3.14, От БОГАТИЯ си професионален опит - ще ти кажа саме едно нещо ---- НА КРИВА РАКЕТА КОСМОСЪТ Й Е ВИНОВЕН!!!

Ти се изкара Селския бик!

Тя е куха лейка.

Струва ми се, че при млади хора, които не са имали все още брак/съжителство, и които са заедно повече от година, първите 2 причини (той не иска да живеете заедно и не ви запознава с родителите си) може и да не са повод за скъсване от страна на жената ... НО са повод тя дълбоко да се замисли доколко този мъж гледа сериозно на отношенията им... При по-възрастните, които вече са имали по един брак, нещата стоят малко по-различно.

жените винаги търсят матерялнат изгода. една току що омъжена 27 годишна търсеше по интернет нови мъже. когато я попитах защо след като е вече омъжена ми каза: "жената винаги търси по голямата изгода"

Каквото и да направиш за една жена рано или късно ще се появи другия. Днешните комуникации само ускоряват процеса.

Че то и за вас важи!

Такива жени познаваш - матерЯлни

Причината е само една и тя е, че в женското сърце винаги има място най-малко за още един...

Аз по-скоро си мисля, че шестте основни причини са следните: 1. Кариерата му е в застой 2. Кариерата му е в застой 3. Кариерата му е в застой 4. Кариерата му е в застой 5. Кариерата му е в застой 6. Кариерата му е в застой И накрая късат, като решават че ще им излезе по-изгодно да си имат банкомат с вибратор.

типично изказване на БГ комплексар. Аз като бях студент и карах трабант и имах 2 лв в джоба пак ми връзваха ... Жените харесват мъже със самочувствие, не толкова с пари

Връзвали са ти за едното начесване. Да не мислиш че на някоя и е минавало през главата да се обвърже със зелник като теб.

ма то тогава само трабанти и москвичи имаше, що да не ти върже...:)

към имигрант, не се къса. а решават да си вземат вибратор и банкомат в къщи.

Странно!?! - С никоя от приятелките си не съм живял! - Никоя не съм запознавал с нашите! - На никоя не съм предлагал брак, дори и дума не е ставало! - За ръзвълнувани не мога да кажа! - Кариера - много от тях са били със смешна кариера, все пак аз си ги избирам по други достойнства! - А моята кариера е била в застой много пъти! И въпреки всичко това ни една не ме е зарязвала. Напротив някои дори ми е трудно да ги разкарам...

Брао на тебе, Пешка.

Баси пешката.

Мили ПЕПИ, ИСКАМ ДА СЕ ОЖЕНЯ ЗА ТЕБ - МОЛЯ ТЕ ДА МИ ДАДЕШ УКАЗАНИЯ КАК ДА СЕ СВЪРЖА С ТЕБ - ВЕДНАГА ЩЕ ТЕ ЗАЯПОЗНАЯ С МОИТЕ РОДИТЕЛИ И ИСКАМ ТИ ДА МЕ ЗАПОЗНАЕШ С ТВОИТЕ !!!!

Това медийният миксер е разбил вече мозъците на жените направо на пяна и не знаят даже на кой свят живеят. Ходят горди, силни, независими, безкомпромисни, "силно целеустремени"... стискат здраво вибратора в джоба и настъпват уверено към изтърбушващата празнота и влудяващото безмислие на унищожителния егоцентризъм.

Имате право:) Всяка нормална жена би трябвало с готовност да остави на втори план кариерата пред радостната перспектива да стане съпруга и майка. Особено второто. Разбира се, без известна материална сигурност от страна на мъжа, това е доста трудно осъществимо. Но жените-кучки и кариеристки, навъдили се в наше време, наистина са страшно отблъскващи.

Браво за коментара! Не е на първо място кариерата, когато става въпрос за съжителство и разбирателство, както и обаче колкото и да ни се иска финансовия фактор е доста важен, но зрели и ценящи се един друг хора биха намерили начин да са заедно въпреки трудностите в живота. Другото е загуба на време!

А не трябва ли да има известна материална сигурност от страна на жената?То не е лошо мъжа да е богат, но какво ще стане ако по някаква причина мъжа не може да изкарва пари?Мъжа и жената трябва да могат да разчитат един на друг. И да ти кажа по меркантилна жена от българката не съм виждал. То затова е пълно със стари моми, които виждат и ще виждат к*р само на снимка.

абе момиче каква финансова сигурност от мъж дето ще те изхвърли при първа прищявка? без равнопоставеност няма сигурност.. зависимостта води до злоупотреби от по силния... така че зарежи го това маика без собств ени доходи.. доста е глупаво...

7та причина финансово нестабилен и материално неосигурен

Българките трябва да излезнат от измисления свят в който повечето живеят тип Секса и Града и да осъзнаят, че в тази скапана държава нещата са изключително трудни за всички и дори 1 лев се изкарва трудно ! В днешно време е трудно да се самогледаш камо ли да я гледам и нея и дете и дом... Действителността е ужасна и депресираща и колкото и да ми се иска да мога да се грижа АЗ сам за всичко за жена,дете, дом и кола просто НЕ СТАВА.

Много тъжно, но май си прав, Иване. Тука сега някои ще те нападнат, че си неудачник и т.н., но истината не е толкова проста. Аз живея в чужбина с приятеля си, който, признавам, не е българин и се оправяме що годе добре вече близо 7 години. Но имам брат, по-малък от мен, който живее с приятелката си в България, бачка момчето та се скъсва, и тя работи, наем не плащат, но на пари не могат да надвият, справят се с помощта на майка ми, която дава почти всичките си доходи там, а тя от своя страна разчита на доходите на баба ми. Въобще, наистина са сложни нещата в абсурдната ни родина. Златотърсачки много, "златари" - малко. Как да се оправят хората, цялата система и житейски модели са сбъркани. Единици са тези, които се справят по честен начин.

Това мислене и начин на живот "Секса и Града" се натрапва отвън. Чрез реклами, сериали, "Айфоньове". Също така доста "майки" набиват в главите на дъщерите си "И да си намериш мама богат софиянец". В днешно време българката е достигнала върха на меркантилността

егати и филма, това не го и изгледах, не коментирам

Жените обикновено късат с мъжете когато привлекателноста им се изчерпи до стотинка и търсят нови с по-големи възможности които не се стискат да засвидетелстват любовта си към тях дори с риск от фалит.За една жена това не е болка за умиране докато се харчи винаги ще намери нова касичка.

Интересно. Аз лично не бях наясно с причините, поради които жените късат, тъй-като в моя случай, аз бях винаги този, който винаги къса.. ;)

Abu Talib

Имах една колежка, която казваше : Жената е измислила любовта, а мъжът-брака, за да бъде сигурен, мче децата са от него.

Не съм съвсем съгласен че мъжа е измислил брака защото не мъжа бърза да се бракосъчетае а именно жената го изоставя ако реши че той не бърза с брака. Сакън да не остане непласирана :) Че кво ще кажат родителите й...

Не знаех, че децата се правят с подпис ;)

Е, щото сега е сигурен мъжа, кой е баща на децата му... :) Всичките ми приятели налитат да се женят, а приятелките им се дърпат и викат нека само се обичаме засега, любовта не ти ли стига... ;)

Да кажеш на колежката ти, да спре да мисли глупости и да си намери гадже ;)