”Каръци” на Ивайло Христов ще се бори за ”Оскар”

"Каръци" на Ивайло Христов е българското предложение за номинациите за "Оскар" в категорията "Чуждоезичен филм".

Обратно в новината

Коментари - ”Каръци” на Ивайло Христов ще се бори за ”Оскар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления! Дано по-често се чуват такива новини. Последните години виждам надежда в българското кино, продължавайте напред!

Успех на представянето, но заглавието е много актуално за българите като цяло, карък до каръка и все някой друг е виновен :)

Оф, не бил тва филма с който България да се показва пред света! К'ви са тия глупости, бе? Давате ли си сметка, че това е художествена измислица с произволно избрана история, а не документален филм за България? Този филм е направен за РАЗВЛЕЧЕНИЕ, а не с обучителна цел, разбираш ли, за България - затова го прожектират по кината, а не в училищата. Ама то и Оскар да му дадат, пак няма да сте доволни!

Интересно как ще се преведе?

Yспех!

Иво ме депресира на сцената та си префставям този филм. Ще е излагация.

не знам как с това заглавие може да се надяват да спечелят, никой не може да ги размине от второто място защото са си каръци ..

Заглавието все още не прави един филм добър или лош. "Жега" - направо си е като песен на незабравимия Сашо Роман. Обаче е един от последните добри холивудски екшъни.

Има ли го в Замунда , че не давам пари за Бг кино и въобще попринцип ?

Браво и успех!

Заглавието - ужасно, този Ованес ли беше е с такава физиономия... да те заболи главата като го гледаш. Кой плаща за осмиването на българите по света?

Да бе, кой плати на Алеко Константинов за да напише "Бай Ганьо"?!? Продядото на Сорос, разбира се!

Защо е необходимо да коментирате нещо, с което не сте запознати, та дори да сте от "Лондон"? Филмът е много стойностен и вече получи международно признание. Ивайло Хрлистов с целия му екип заслужават да вземат учасие и да представят България на такъв престижен световен форум и нека от сърце да им пожелаем успех!.

О. боже! Свещена простоТИЯ!

филмът не става, а руснаците го наградиха защото знаят, че авторите ще се подмокрят от радост.

obicham da mokrq

завалиите, присънило им се!

Щом си вярваме, няма проблеми. Обаче: 1. Всичко ни е за резил. 2. Нещо ако става, сами ще си го оплюем и пак ще стане за резил. 3. Лицата от филма са симпатяги, но все ще се намери някой да пусне донос срещу тях и да ги заличат от конкурса. Ако не вярвате, питайте г-н Оня Михайлов с руското име, дето пусна донос срещу Бокова.

това е Лайф братче, недей да вмъкваш гнусна политика тук мерси

Какъв донос, бре, казал е истината и то съвсем меко! Партайгеносетата на тая, за която намекваш, след 09.09.44. разстрелваха противниците си! А сега ние да я сложим начело - я махай тая гнусна комуноидна паплач! Щом не е разстреляна - нищо не и се е случило, недей да я мислиш!

Каръци . Аз смятам че може да има шанс и то само тогава, ако не е ПАТРИОТИЧЕН а има международна идея т.е. да се разбира и от другите нации

то докато дойде времето и български филм да се пробва за оскар, на оскара му мина времето - все повече световно исвестни артисти изказват разочарованието си от наградата, някои даже и не отиват да си я вземат - филмът е изцяло антибългарски и дано да не го гледат много хора по света за да си затвърдят мнението, че българите са тотално деградирали - не му прави чест на ивайло христов да се подиграва с родината и сънародниците си

Бе, той и Кубрат Пулев (да му имам името) се бори с Кличко, па го трупясаха за секунди. Тези дали знаят поне къде да ходят да чакат за оскара? Видяла жабата... Или "До устата сме в лайната и пак сме зяпнали: "Бултар, булгааар!"

Телбис е страхотна - красива, сладка и сексапилна.

Готина е,става за 2-3 пъти ! Вярно,пийнал съм си,но мисля,че момето става

Смех пълен, ще се бори но за малинка

После се чудим,че на запад ни приемат единствено за цигани и престъпници.

овес торосян - тая какъв е има физиноита на сериен убиец

Филмът е доста странен. Единственият филм, в който няма нито един положителен герой, а всички са пълни деграданти. Не зная какво е искал да покаже автора, вероятно едно деградирало общество. Факт е, че имаше няколко забавни смешки, но въпреки това на мен филма не ми хареса. Честно казано не мисля, че това е филма, с който България трябва да се показва пред света.

Това са новите "ангажирани"филми на либералната пропаганда. Задължителните герои са маргинали, малцинства, неудачници, луди и т.н. на фона на съборетини и мизерия. Фестивално кино за износ. Само че на запад вече им дотегна от екзотични цигани и подобно кино е вече демоде. По тези причини филмите се гледат от тебе, един друг и още двама.

Че какво му е странното ? От 20 години само такива се правят. Антибългарски филми. Не антикомунистически - просто антибългарски. В тях всички герои са не просто "каръци" - те са представени като пълни дебили. Никой българин не се разпознава в тях, и с право. Някои от най-отчаяните западняци може да получат капка допълнително самочувствие, но за какво им е ? За това се плаща, такива филми се правят. Хубавото е, че който ги прави, той си ги и гледа, абсурд е да събере публика.

Ами осмиването на българина не е от вчера. Какво ще кажете за "бай ганю" - че даже беше и задължителен за изучаване в училище. Кой точно се припознава с този герой, и какво впечатление у чужденеца предизвиква това произведение?

Ами колкото и да те боли, това е реалността на нацията в момента - крадливи, оскотели от низки страсти, агресивни, нагли и прости селяни. Да, трудно е да се гледа на кино!

филмът е хубав но е далеч от ниво Оскар Могат да пробват да му спечелят един Оскар по метода чрез който Анита Мейзер стана Мис.....

Не се надценявайте толкова а реално погледнете на нещата....

Ивайло Христов е един от най-талантливите български творци и артисти.

Но тоя филм не става.