Жените в Европа раждат все по-малко

Процентът на бездетните жени в Европа непрекъснато се увеличава, особено в държавите на юг, където "трудностите се натрупват", най-вече икономическите.

Обратно в новината

Коментари - Жените в Европа раждат все по-малко | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Походът на мигрантите или бежанците към застаряваща Европа не е случаен.

Вижда се много добре от коментарите под статията защо всъщност раждаемостта е ниска в Южна Европа и в частност в България. В едно общество, в което физическата грижа за децата е оставена изцяло на майката, а финансовото състояние на семейството изисква и тя да работи едновременно с това, няма как да има висока раждаемост. Няма място за сърдене, въпрос е на човешки способности. Ако един мъж си мисли, че е никаква работа, то нека да си смени местата с млада майка с пеленаче и 2г дете на ръце. Ако едно общество иска да си повиши раждаемостта, то задачите по отглеждането трябва да са споделени. Ако един мъж, който сменя памперси и се грижи за децата, се нарича "чехльо", просто няма смисъл за повече дискусии. Във всички развити държави с висока раждаемост, мъжете помагат. Затова преди да плюете по майките, погледнете първо себе си!

Не се косете! Емигрантите ще ви оправят генофонда- ще раждате през шест месеца- ако не и по-често!

Да си го кажем направо. Европа умира. Първо умря моралът й, ако някога го е имала въобще съдейки по всичките европейски зверства: кръстоносни походи, инквизиция, търговия с роби, колониализъм, геноцид, концлагери и т.н. Деградация и гибел. Това я чака Европа. Затова е време да се събуждаме и да се опитаме да намерим своя български път иначе ще я последваме, а може и да я изпреварим.

Проблема е не в жените,че не искат,а че нямат условия. Не е само да го роди,нали ще трябва денонощни грижи 24 часа,разболявания,училище,и всичко това е на гърба на майките.Възпитанието и всичко,свързано с децата е за сметка единствено на майката. И пари трябват за децата. Работодателите не искат жени с малки деца,че боледуват често.В обществото никои не уважава майките.Най-малко уважава майката съпругът. Той смята,че жена му цял ден нищо не прави,и само той работи. Тя нищо не прави.Така възпитава и децата -че майка му само си клати краката,а той само работи,и детето също бива настройвано срещу майка си. Често обаче майките и работят,и отглеждат децата си. Мъжете нищо не помагат на жените,вечно недоволни от съпругите си,затова и децата ще намаляваат.

Това, което сте написали важи за България, не за Европа. В много страни и бащата може да вземе до 4 месеца бащинство, като му се плаща 80% от заплатата.

''Може'', не означава, че го прави! И на Запад децата са грижа предимно на майката.

О, не е така, нито в България, нито в Европа. Тук даже всяка трета жена има няколко кучета и котки, помага на закъсали и т.н.. С какво отглеждането им е по-трудно? Че даже и инвалидизирани животни се отглеждат - такива, които трябва да се изпишкват по специаленначин и да не се отделяш от тях за повече от няколко часа. Не ги осъждам, просто казвам факти. Повечето от тези жени си имат и деца. И това не им пречи. Тежко е само, когато майката е напълно сама първите няколко години от живота на децата, ако са повече от 1.

Трябва да се толерират жените за да раждат. Не може една себе уважаваща се жена да не се притеснява че като роди детенце няма да бъде съкратена и изхвърлена от работа защото е станала майка или пък да се гледат на нея като втора работна ръка. Жените трябва да са спокойни и уважавани в обществото само тогава ще раждат.

Според мен е много трудно за жената да гледа 2 деца и да ходи на работа. Не всички могат да си наемат домашни помощници и работата вкъщи е изключително уморителна. Това превръща жената в робот. Няма желание за нищо и много бързо се изчерпва психически и физически. Младите виждат много добре, какво правят майките им и не им се иска и те да страдат.

Я стига стъкмистики. Няма да повтарям долните коментари, а предлагам решение - не важно да принуждават белите жени да раждат, а да се спре размножаването на орки и всякакви паразити. Като им се спрат помощите изведнъж в "културата" им ще се появява само по 1 - макс 2 чавета и то на собствено отглеждане.

+100 И няма да е пренаселена планетата!

Една от причините, а може би и от най- главните, е това, че след 70-те години се практикува безплоден секс. започват от 13-14 години и карат така с кеф докато станат на 36-37 години, когато усетят, че яйчниците им вече отиват към климакс и тогава се сещат, че трябва да родят. Да ама, матката е свикнала да изхвърля всеки месец неоплодената яйцеклетка и тогава се тръгва към ин витро. Едно време жената не правеше секс, т.е. беше девствена докато се омъжи и затова веднага забременяваше. А сега са приятели, ама приятели, които се еат и така нямат деца. наруши се "екото" на природата и така тя си отмъщава. безплоден секс няма при арабите, при мюсулманите и те си се размножават за сметка на белите . Та това е главната причина. не я търсете в икономиката. Запрете се малко с безплодното еане и нещата ще се оправят.

Пълни глупости! То и мъжът тогава трябва да е девствен до сватбата... Или той да си вее пакетчето, пък после да се ожени за девствена... Е, от къде да кацнат тези девственици за лично ползване...

По-глупав коментар не бях чел! Времената се менят, климата, стреса, биологията, еволюция и тн. Жената има определен набор от яйцеклетки като "запас" през половия период, докато при мъжа няма такова ограничение, но и при двата пола от горепосочените фактори, зависи стерилитет и така нататък и така нататък...

Криво разбраната либерастия, равенство м-у половете (разбирай жената да бъхти на работното място наравно с мъжа, а не да върти дом) и т.н. разказаха играта на съвременната уж модерна цивилизация. Ритаме срещу природата и добро няма да видим.

Я, гледай... Да вържеш жената за децата и печката и да не мърда от вкъщи... Хеле пък като е финансово зависима от мъжа и направиш три- четири деца - съвсем няма мърдане...Ако ТЯ самата поиска да не работи и да върти къщата- ДА! В противен случай става дума не за,, Домашен арест,,, а за нещо много по- сериозно, което не можеш да осъзнаеш.Освен ако не си намерил робинята Изаура, която е съгласна най- хубавите и години да преминат до тенджерите, парцалите, проблемите с децата... и със съпруг тъпанар.

Това е чиста стъкмистика, от най-долните либерални лъжи. Тенденцията е точно обратната. Европейците имат висок стандарт на живот, икономиката е стабилна, законите им работят и имат достатъчно средства да издържат 3-4 деца. Ако видите младо семейство с две малки деца някъде из Европата, бъдете сигурни че не са спрели фабриката.

Ако това, което казваш беше вярно, Европа нямаше да има демографски проблем - т.е. застаряващо население и ниска раждаемост. За това си има данни, истински, статистически, а не ... аз чух, видях, аз знам....

Няма никакви демографски проблеми. Тези, които докараха мигрантите раздухват тази лъжа.

Да се въведе задължителна казарма за мъжете и задължително раждане за жените.

И как точно ще стане това?

А жените с репродуктивни проблеми, които правят по няколко неуспешни опити ин витро какви санкции ги чакат ако не успеят да родят? Бесило?

веднага да хейтнем общото с изключения..

И как точно ще стане това?! А и то да не е само раждането, а отглеждането? Как по - точно си представяш някой да задължи жените какво да правят с тялото си и с времето си? Е само да ти кажа - тялото си е мое, времето си е мое, едно време исках три деца. Имам едно и с мъка се реших, че в време за второ и причината е много проста - а именно разбирането, че детето си е само и единствено ангажимент на майката, а бащата и чаша вода не трябва да му сипе, в смисъл на грижа, не на финанси, финансите са ОК. Бабите са все с тяхната програма и ангажименти, но пък иначе с куп претенции и изисквания кое как е най - добре трябва да се прави. С две думи личностно самоубийство за майката. Та всеки си има както очаквания, така и съображения, иначе няколко деца са прекрасно нещо, стига семейната машина да сработва гладко.

Много грешиш.Тялото си е твое, но детето е на двамата- т. е. грижите и отговорностите по отглеждането му е задължение и на ДВАМАТА родители.Пишеш за семейство, а то няма да сработи с точно това отношение към партньора и детето. Дори и с бабите можеш да намериш общ език и начин да не се месят- чрез блага дума . Детето инстиктивно усеща твоето отношение към бащата и към бабите. Утре ще ти го върне същото.

Да, да, намаляли бременните в Европа. Дори без да броим едни забулени, нормалните семейства в Европа си раждат поне 2 деца.

аз в германия виждам само бременни негърки с колички с по 2-3 деца в количките, забулени ханъми от цяла азия с котилото и тук-там някоя рускиня или полякиня с 1-2 бели дечица - германки с много деца няма, владо - няма пари, няма детска градина за цял ден и малко жени, даже и тези, дето му държкат края се навиват да раждат повече от едно - само "бежанците" се плодят като въшки

Преекспонираш, прекалено се вживяваш в мигрантските истории. Сигурно живееш в някое гето та затова само такива виждаш. Немците си нямали пари, смешка до смешка. Да те светна на един факт, турските гастарбайтери са в Германия повече от 50 години и са около 4 милиона. А сега сметни колко е процента им отнесено към 80 милиона германци. Освен това, един мигрант от новите се пада на 1000 немци. Едно хилядолетия ще мине но съотношението ще е същото.

Виждаш ханъми и полякини защото немкините работят а децата им са по градини и училища. Все пак някой трябва да работи в тая държава. Изобщо си написал големи глупости, вероятно си заблуден поради ограничена комуникация.

Тия бежанци да не са от някоя друга порода? Като овцете, раждат по два пъти на година.

Това е фалшива новина, хората си имат деца и достатъчно средства да ги пратят в Харвард. Средният европеец на 45 години има 3 деца, две коли, изплатена къща, и поне 300 000 в банката. Естествено има и неудачници, те имат само децата. Както казваше една колежка- деца и борчове се правят най-лесно.

Това са пълни глупости с цел узаконяване на орките в Европа. Средностатистическата европейка има 2-4 деца, рядкост са с едно дете. Има и такива с по 5. А специално италианката е в постоянна бременност от 25-та до 35-та си година. Това важи и за скандинавските държави, там 3-ка деца е минимума, обикновено се редуват така - например 2008, 2010 и 2015.