Мира Добрева: В Рим видях ада и лекарите в него

Лицето на БНТ попаднала на шокираща ситуация в италианска болница.

Обратно в новината

Коментари - Мира Добрева: В Рим видях ада и лекарите в него | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учете езици...какво друго да ви кажа...

бая дъртичка вече тая баба

Добревата май болката и е че не я познали в Рим като световно ''известна'' водеща та за това излиза с болна кратуна...

На тая само с ''мигрената'' и не ни бяхте занимавали ...Като си знае кекавата кратуна и е спец как да си я оправя защо е ходила в болница???или трябва да ни запознае и с това че била в Рим и о боже кратуната я заболяла....

ако това е лицето на БГТелевизията мога да кажа че изглежда малко налудничаво не мислите ли

Много точно описание на състоянието на медицинските услуги в прехвалената Западна Европа. Може да не ви се вярва, но ако имате "късмет " да ползвате услугите им ще разберете за какво става въпрос.

Пак жални трели от тази блажна жена.Няма отърване от рекламите на подобни ... не знам как точно да я нарека ...

Стига бе! Тази не е ли известна в цял свят? Какви са тези италианци-лекари, които не са я разпознали ... тези не гледат ли БеНеТе през уикенда бе? Жената отишла с мигрена, а те я оставили да се мъчи докато се занимават с разни заклани, простреляни, катастрофирани и т.н. ... ужас!

Попрочетох коментарите и в повечето случаи май на българина не му се вярва, че в обожаемата чужбина могат да стават такива работи. Обаче стават. Моя позната ми разказваше колко часа чакала за превръзка при жестоко порязване във Франция. Друга беше на стаж в Италия и беше в шок как нищо не научила от тяхната болница. И да, отношението към чужденци е особено. А аз сега трябва да походя малко по български лекари и, честно казано, ме е страх. Грубост, нехайство, интересчийство. И един ако е внимателен, дори да не е много кадърен, ние сме готови да му целуваме ръцете.

Жената си прави реклама с измисленици. А иначе бг лекарите са може би единствените в света които в спешното могат да те посрещнат пияни на софрата с колегите

пълни глупости

Много е маниерна тази жена - като андроид първо поколение. Иначе за мигрената - пълно уважение! Имала съм веднъж мигренозен пристъп, съчувсвам на хората с такъв проблем.

Добре, че не те хвана разстройство, че тогава не знам колко щеше да изпишеш и да се обясняваш...

Три пъти за 55-те си години съм стигал до спешно отделение, и трите пъти доволно си почаках. Обаче и през ум не ми е минало да давам оценка на лекарите и сестрите, те са специалисти в своята област и знаят кой колко е спешен. Аз и трите пъти не бях, за щастие, както се вижда - още съм жив и здрав. Първият случай - на строителен обект бях по маратонки и настъпих пирон. Моя грешка беше, че не съм с работни обувки. Платих си за грешката като загубих 100-200 грама кръв и накуцвах една седмица ... и трябваше да си купя нови маратонки. В спешното почаках 4 часа докато ми дойде реда, уж нямаше много хора, но постоянно идваха нови и нови - по-спешни от мен. Случай две - пак се случи на строителен обект (пропуснах да кажа, строителен инженер съм и работя като технически ръководител). Порязах се на една тръба. Пак почаках 3-4 часа. Случай три - пътувах в командировка, отнеха ми предимство и толкоз, нямаше убити и ранени, само две коли отидоха за скрап. Аз си бях жив и здрав, но КАТ-аджиите казаха да мина през лекар, за всеки случай. Шефът ми дойде на място да види какво е положението и каза, че лично ще ме замъкне до спешното. Така и стана - три часа стоя с мен, за да не си тръгна. И пак си почаках, но пак не си позволих да оценявам лекарите.

Коя е тая Мира? Аз си мислех, че е една с агенция за проучване на общественото мнение (или нещо такова), ама тя май не беше Добрев, ами нещо друго, и по-голям киликандзер от тази. Този киликандзер тук къде се изявява? Я го зарежете и се дръжте за Кобилкова! Чета тук някъде, че тя откакто е с Таквоз имала проблем със самочувствието!

ква драма за една мигрена...

Мира,успокой си духа,направи едно дълбоко прочистване на организма с лечебно гладуване и мигрената ще си отиде!Желая ти успех!

От единичен случай и то на заболяване с разностранна симптоматика няма как да се дава оценка на дадена здравна система. Дори и пациента да е щастлив, това не означава, че е свършено нещо съществено. Да си е купила сладолед или банани за серотонинова усмивка.

Колкото и да философстваш,жената не е останала доволна!Това е!

papion

За едната мигрена, ако са имали много работа, какво точно внимание да и обърнат? Тя си мисли, че като у нас е известна, та там сестри и доктори ще и лазят на мигрената. Да си е взела хапчета и повечко вода, в краен случай глюкоза и толкова. А и ако са я взели за емигрантка, съвсем е ясно отношението.

мира, мира, тяпо дете си и предаването ти тяпо. кои те знае в италя че да ти се кланя. без грим изглеждаш като евтина украинска проститутка.

Абсолютно куку. Говори нелепости само, за да вдига шум около себе си. И мигрената не влиза в спешните случаи. Каравелов!!!!

Спешната помощ класифицира случаите по СПЕШНОСТ. Ако има пациенти с прободни рани, токов удар, инфаркт и други подобни, естествено че ще бъдат обгрижени приоритетно и кака Мира ще чака с нейната мигрена.

По същия начин получават лекарска помощ и обикновените българи в България. Данъците трябва да си плащаме всичките на здравни услуги получаваме по зле и от кучетата. Е добре е всички да видите на какво е подложен обикновения човек.За него няма и най малки грижи защото трябва да има много добри грижи за управляващи и сателита им.

Много е обидно , да занимавате аудиторията с такива евтини новини !

Мира, за съжаление в България, основно известните не виждат този "ад", иначе много от обикновените хорица го виждат, когато им се наложи подобна среща.

Мх, и мойте родителства обикновени и отрудени хорица, ама викат бърза помощ като ги заболи корема или повърнат и са свикнали да си посещават джипито всяка седмица. Опитите ми да им обясна, че в чужбинско такова не може, ами се чака месеци за едно посещение и трябва да се подготвиш за висок старт и да изстреляш каквото ти е за 30 сек. щото докато мигнеш и доктора вече е отворил вратата и посреща следващия пациент. Тия приказки, че в БГ било най- мръсно, най- скъпо и най- се чакало навсякъде както и в Бг не са валидни за навсякъде. Кой има пари- и в БГ, и в чужбина си урежда повече внимание и по-добро лечение. Понякога и въпрос на късмет. Досега само в Бг от три страни, където съм живял съм познавал приятелско отношение от лекар.

''БЕШЕ" много яко парче , НО ДОЙДЕ АМЕРИКАНСКАТА ''ДЕМОКРАЦИЯ'' И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ''ЦЕННОСТИИ'' , И МИРА ТАКА СЕ СЕ ''РАЗКРАСИ'' СЪС СИЛИКОН , ЧЕ В УСТАТА ЗАПРИЛИЧА НА КОКОШО ДУПЕ. Жалко Мира , жалко !

Защото в България я разпознават. Ако е неизвестна ще разбере и у нас как си вършат работата някои хора с бели престилки

Ами точно такива шарлатани в бели престилки обикалят ТВ предавания като нейното. Знам за една такава ортодонтка дето се подвизава в предаването Здравето отблизо по БНТ.

По добре Мира да се замисли за тези коктейли от силниболкоуспокояващи в Пирогов ,именно бързия ефект е доста съмнително от коя група са?Да провери ,което не е проблем колко холивидски звезди,певци се затриха от такива лекарства и да направи опит за алтернативни методи!Може би този случай ще и дойде отрезвяващо и е бил навременен!Това че у нас ги предписват лекари,нищо не значи!

Прав е "така е" взехме всичко лошо а какво ни даде демокрацията свобода - политическа и ни взе икономическата свобода . Спечелихме пълни магазини а загубихме възможността да пазаруваме в тях . Ако човек се замисли ще установи че всъщност комунистите които отричаха вярата са били много по вярващи от демократите. Същото и със здравеопазването и ние вървим към това в Рим

Без да съм лекар, мисля че тия от спешното са постъпили правилно. Не може хора които те виждат за първи път просто така да ти дадат 'коктейл от боклоуспокояващи', просто ей-така на добра воля. Ами ако имаш едно обикновено стомашно разстройство ? Ами ако си наркоман в абстиненция? Ами ако си предозирал наркоман с халюцинации ? ай .. "Фак оф" дето се казва на Пернишки. Ако в България лекарите наистина така лекуват на честна дума с право се притеснявам от здравната система там.

Ами ако си наркоман в абстиненция? Ами ако си предозирал наркоман с халюцинации ? И какво да умират защото са "наркомани"? Това са болни зависими хора нещастнико и престанете с тази остаряла терминология отпреди времето на баба ти.

Извинявайте Докторе, че не спазвам правилната терминология. Предварително се извиних в поста си, но явно не беше достатъчно. Отивам да си посипя главата с пепел от барбекюто, белким ми порастне коса пак ... Колкото до Умирането на наркоманите, не съм препоръчвал подобна процедура. По-скоро се притеснявах от негативните последствия на комбинацията от определени наркотици с някои болко-успокояващи коктейли. Но както изглежда Вие сте Доктора ... Вие знаете по-добре. Нека да дадем на някой хероинов наркоман малко Морфинче да се успокои още повече. Пък че му паднало кръвното - голяма работа За сла съдбЪ

Човекът има нещо друго предвид, но който разбрал, разбрал.

Това което е писала е точно така и важи не само за Италия, структурата на здравеопазване от комунизма и това че не се пестяха тогава средства и се обучаваха кадри на ниво 30 години не може да я разбият . Има разбира се изключения но на запад са само в изключението.

това платена публикация ли е?

И тук, (в повечето случаи) "ада" го има за обикновените хора. Доброто обслужване е към големците и популярните, към които е и Мира. Просто тя не знае, какво се случва с простосмъртните у нас.

Така е!! Не, че няма и свестни и отдадени лекари, но като цяло ако не са те давали по телевизора, нямаш шанс за много внимание.

КАК ИНАЧЕ ДА ПОКАЖЕ ЧЕ Е БИЛА В ИТАЛИЯ,А И ТАМ Е НИКОЯ ЗАТОВА НЕ Й ХАРЕСАЛО.

Извинете, имах предвид ,родопската принцеса ? нали така се именува

Е,съчувствам на Мира, много е лошо да те боли нещо, но защо е тръгнала без лекарства,като си знае положението. Или родопската п. си мисли, че като я видят ще припаднат от възторг, и всички ще се въртят около нея. Но може би видът и е бил такъв, че наистина са я взели я за проститутка, я за наркоманка. А и като не знае езика. Да не ни дава Господ такава ситуация. Горката в какво положение е изпаднала. Голямото самочувствие и е изиграло лоша шега. Добре, че се е оправила. Всимко е късмет, на кой ще попаднеш

да, и да не ни занимава толкова с повръщането си

съчувствам и на Мира, знам какво е да си с мигрена - малка смърт. Страдах от мигрена, години наред ходих при какви ли не специалисти изписваха ми хапчета и в един момент от цялата тази химия , стомаха ми вече не приемаше нищо. Принудих се сама да търся спасение. Изчетох тонове книги и информация в интернет и започнах да откривам методи . Много ценни насоки открих и в книгите на Учителя Дънов за здравето. Стана ми ясно, че когато тялото ни дава сигнал той идва да ни проговори, че нещо в системата ни не е наред. Мисли, чувства и постъпки са се отклонили от съвършенството. Разковничето е чисти мисли , чисти чувства и постъпки. В мен започна поцес на осъзнаване и разширяване на съзнанието. Освен това преминах на супер чиста храна . Намерих и добър хомеопат, а също и се обучих сама да си помагам с енергийно лечение. Преоткрих силата на природата и планината. Още първата година имаше разреждане на пристъпите . След 5 години останаха рядко само леки главоболия. За мен това бе нещо като болестта като път.

На бай Ганьо жена му тръгнала из Европа ... и как не ги е срам тези италианци, те за коктейл от болкоуспокояващи не са чували дори, камо ли да дават на първия поискал ...

При положение ,че в Италия учат медицина 10 години редовно и допълнително специализация,изключително дълго обучение,но италианците са що годе инертни ,не си дават много зор,нито пък да се да бързат,национална черта!Както и да е ,но във всички силни болкоуспокояващи има наркотична съставка и толкова бърз ефект за 2 часа тук ,няма как да се постигне по друг начин!Ако им е съобшила лекарството са си направили извода и затова,като може и да греша са я изпратили в отделението за наркомани!Тук доста безпроблемно изписват такива лекарства без да се интетесуват от зависимоста и последиците!А може и фа не е точно мигрена,може и да тригеминална невралгия,която протича сходно!

Течен аналгин, деалгин, хексалгин.... чувал ли си за тези лекарства? Силни болкоуспокояващи, които могат да се дават дори на деца и няма никаква наркотична съставка в тях.. деалгина даже е с вкус на ягодка, че другите много горчат...Чувал ли си една приказка "Сития на гладния не вярва" е точно това е станало там - абе дошла ми е тука една дето я боляла глава, ще изчака, може и да и мине я и дай един аналгин да видим след час как ще бъде... е да ама това с обикновен аналгин не минава особенно ако кризата е тежка си иска лежане... Виждал съм хора, които повръщат от главоболие....

Ти откъде знаеш какъв е бил нейния коктейл в БГ!Тези които си изброил са доста слаби за мигренозни пристъпи и за състоянието което описва тя!Мигрена с аналгетици - абсурд!!Следвашия ред ако тези не помогнат са от групата опиятите!Това е положението!Взимат се временно,но могат да предизвикат и медикаментозна зависимост и главоболие! Напр. ако чужденец в БГ получи пристъп и поиска от лекарите венозно вливане на коктейл от силниболкоуспокояващи какво мислиш ще си помисли лекаря в първия момент!Абсолютно същото!

Попаднах в гръцка болница след като колабирах от жегата. За отрицателно време дойде линейка, направо в интензивното - пълен преглед - и да, кръвен тест за дрога и алкохол. Откъде накъде да ти вярват хората, че си чист - или може би защото си Мира Дбрева Кифлова. Така не са ме преглеждали в българска болница, толкова адекватни и любезни лекари и сестри. Невролози, рентген и какво ли още не. След като изключиха всякакви други причини за припадъка, освен ниското кръвно и жегата, ми включиха системи за около 4 часа и ме изпратиха с препоръка при първи симптом да се върна. Нямах в себе си никаква здравна европейска книжка, нямах застраховка и като гражданин на България не ми взеха нито стотинка. Така че, не ми се слуша за "супер Пирогов", където лекарят попита детето ми на 4 годинки какво му носи, че при доктор не се ходи с празни ръце.

прекрасни медицински кадри в Испания, просто ангели - усмихнати, грижовни и внимателни. А уж Гърция и Испания са в криза, ама болниците им са Космос за българите...

В нормалните болници имат разписани процедури, които неизменно следват. В противен случай, ако стане проблем с пациент, болницата ще е виновна. У нас такива процедури няма и няма да има - предпочитат да източват касата без да работят - лесно и чисто. Има много тънка граница между търговското дружество и болницата, която у нас откровено липсва. А иначе и в чужбина лекарте правят грешки, но после се извиняват или... плащат.

и тука има пишеш глупости

в неистови мъки и адска обстановка тя пишеше, около нея се виеха пламъците на пъклото и цялото и същество изгаряше от страдание но острото и пръсче цъкаше по изтърканият таблет, безплатният уайфай, прихванат от близкият хотел, бавно процеди посланието и до неуките български чеда. Усмихна се и заспа доволна от себе си ... мигрената остана някъде в мрака, плачеща и безпомощна пред всесилната воля на Мира

Това е истината за съжаление навсякъде в западна Европа /освен ако не си приказно богат/. Лошото е че и ние заприличахме на тях в това отношение

говориш от опит или просто за да се намираш на приказки??? след две операции в испания за отсраняване на туморни образованя мога да кажа от личен опит че имат перфектно обслужване, човещина и професионализъм. когато отидох с малкят ми син в спешно отделение защото беше сънлив и не се чустваше добре вместо да ми се присмеят (както биха направили в бг без изобщо да проверят какво му има) на секундата започнаха със всички проби за да установят къде е проблема!! от 20 години живея ва тази страна и за мен обслужването и професионализмът им е на светлинни години от българското обслужване!!

за съжаление в Италия никому неизвестната лигла, не е успяла да ги омае и да и съдействат, както биха направили докторите тук, защото е известна....

Това,която тая псевдо ВИП-персона е изживяла в Италия обикновеният българин си го търпи с години в България,да не говорим,че в провинцията много често просто е лишен от медицински грижи,хубави или лоши,просто с една нашенска глезла се отнесли нормално и ето,че попаднала в ада,друг е въпросът,че българите ама никак не внимаваме,когато създаваме т.нар. нашенски випове,елити и вся осталная сволоч

мигрена, всяка нормална, умна живея в България, осигурена съм на една голяма заплата, две години обикалях в София всичките болници с оплакване на ужасни денонощни болки в кръста и корема, минах 8 лекари и дадох ужасно много пари за изследвания и посещения, за аналгетици, които пиех по 3-4 пъти денонощно, защото виех от болките. ДВЕ ГОДИНИ!!! След тези две години платих от джоба си и сама поисках скенер на коремните органи с контрастно вещество, чак тогава ми казаха, че имам рак на яйчника и метастази... Та, Мира, да млъкне за италианските лекари и да не се излага въобще!!!

Е тва е, тъпчи се с лекарства и си готова! Модерния човек използва "коктейл от болкоуспокояващи" , наркоманска работа.

Не може да се обобщава така. Слагали тук сестрите абокати и от първия път. Глупости. Кръводарител съм и никога не е имало проблем да ми вземат кръв, но в болница, при това уж елитна ме направиха на решето докато успеят. И така ги напукаха, че не можех да си сгъвам ръцете от възпаления, а синьото стоя месеци.

не е вярно това, поне според путлеристите. Руските тролове по цял ден ни опяват колко ни е скапана държавата и как трябва да се молим на великия вожд Путин да дойде да ни "оправя". Все едно малко ни е крал досега заедно с неговите слуги от БСП.

Само такива като тебе пишат за Путин денонощно.

мигрена, всяка нормална, умна жена носи със себе си хапчетата против мигрена МИГ 400 и отдавна е известно, что една мастурбация оправя мигрената на минути решава проблема с мигренозна криза, ама мира е само хубавка - толкоз...

Идиот, Толкова цинизъм и садизъм - да ти се случва и на тебе.

и затова не се лигавя, а да пия хапове, мастурбирам и правя мудри за ръце - ама за това за всичко трябва да имаш акъл и да се интересуваш - в интернет има всякаква информация. Мира е свикнала, че тука с нея се дундуркат всичките и има връзки навсякъде.

си мислите, че мигрена се оправя с Миг 400, толкова сте имали мигрена. Пристъпа се овладява само с инжекциии или венозни вливания. Последните 20 години са ми помагали само БЪЛГАРСКИ лекари и за нито един не мога една лоша дума да кажа! НЕ СЪМ ИЗВЕСТНА И ПАРИ НЕ СА МИ ВЗИМАЛИ. А за интимните съвети съвети мога да кажа, че са абсолютно издържани в духа на българския простак, дето всичко оправя с едно "таковане"! Чак да се чудиш защо има въобще болни и нещастни на българска земя!

си простачка! За мастурбиране при мигрена съветват лекари в целия свят, за това също се пише в умните и дебелите книги, ако си дива селянка-фригидка, която се срамува да говори за човешки неща от живота - проблемът изцяло е твоя!

В България имате късмет, че сте известна, млада и красива, което винаги е в плюс. Но ако сте страр, беден и болен и за капак - неизвестен, картинката драстично се променя.

Неприятно е да имаш пристъп на мигрена, но госпожата явно не е разбрала за какво става въпрос. Мигрената е много специфичен проблем и се третира само от специалисти! Има и хапчета които горе долу помагат но те също се предписват от специалисти и подходящото се установява е на проба грешка. Така че госпожата да си носи хаповете и да не разчита лекари неспециалисти в бърза помощ да я спасяват. Такива случаи няма!Много са разглезени нашите звездички наистина!