Кои храни могат да станат опасни през лятото

Хранителните отравяния засягат милиони хора по света всяка години, като някои от тях могат да завършат фатално.

Обратно в новината

Коментари - Кои храни могат да станат опасни през лятото | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотално тревопасни! И без друго нямаме пари ни за пилешко, ни за кашкавал, само за лебец от трици ни остаа, но пък той вкисва за ден-два дори в хладилника, който пък тече от уплътнението и няма смисъл полупразен да арчи ток и да се набутваме. Нема по-здраословно от стара консерва боб с наденица - стоела е поне 3-4 години на рафта дорде некой бедняга я земе и кара с неа толкова дни. И копърката не е за исфърляне, после с два залъка утопваш и дааш на котето да близне.

То не остана нищо полезно за ядене.

Млечни продукти от пастьоризирано мляко са тежки за организма. Даже опасни при редовна консумация. Истинки полезните продукти са от сурово мляко, НО ЗРЕЛИ. Когато зреят над 3 месеца тогава и бактериите загиват. Но се правят по-трудоемко и не са лесни за търговия. Това е минимума , максимум няма. И най- издръжливите бактерии умират когато са потопени изцяло в саламура за над 90 дни. Водата/саламурата блокира достъпа на въздух и бактериите умират. Кашкавалът зрее на въздух. За да хване коричка се иска месене и/или заливане с восък/парафин. И тогава зрее също поне 3 месеца. Коричката блокира достъпа на въздух. Но такива по магазина практически няма. От вносните също. Защото вносен кашкавал от сурово мляко е 50 евро на килограм във Франция, Швейцария, Германия, Итали, Испания. А у нас ще е дори повече. Масовите млечни продукти са обезопасени откъм бактерии, НО практически са само добре за вкуса. Но за организма НЕ. А киселото мляко е от пастьоризирано мляко, НО там вече се добавя закваска. В сирене от пастьоризирано мляко и закваска е безмислена. При самото загряване белтъкът е станал неусвояем от клетките на приемчика, а минералните соли в млякото са се променили като структура.

Храни и напитки , купени от големите вериги с произход от дебилната част на континента или други континенти , фрашкани с гмо и химия , са изключително вредни през всички сезони . Игнорирайте ги !