Установиха основната причина за разводите

Основната причина за разводите е нежеланието на мъжете да променят поведението си и да вложат повече усилия в поддържането на добрите отношения със съпругата си

Обратно в новината

Коментари - Установиха основната причина за разводите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При развод вината винаги е равна: 50% на мъжът и 50% на майка му.

Мисля че основно причината, за разделите и разводите е егоизма в някой от партньорите. Всичко е въпрос на компромиси. Ако и двамата са здраво стъпили на земята, и не се влияят от различни мнения, през каквито и трудности да минава брака или връзката тя се запазва. Като цяло жените са по податливи, на чужди влияния. А, в днешно време те са от всякъде-сапунки, приятелки, интернет....

Нормално е това. Години наред да слугуваш на някой, ами един ден ти писва и му теглиш една. Мъжете не се оплаквали, ама от какаво да се оплакват. И аз да имах роб да ми прислужва и аз нямаше от какво да се оплаквам. Но ето там е проблема. Когато в един дълъг брак единият партньор не се чувства добре, а другия дори не забелязва, камо ли да се опита да направи нещо, просто в един момент няма смисъл. Децата поотрастват и вече няма какво да губиш, ако разчистиш малко около себе си. имах колежка на 45г чисто и просто му духна под опашката на Милото и отиде на ваканция в Непал. Оня не бил разбрал какво станало. 20г като се правиш на глух, не се оплаквай че накрая вазата е безвъзвратно счупена.

Ма години наред доброволно си била Пепеляшка и у шест часа сутринта се сещаш , че можеш да станеш Принцеса... Не! Не можеш да си Принцеса. Една истинска жена според случая, според момента, според отношението към нея е добре да влиза в много роли.

A какви са ролите на един истински мъж?!

Препоръчвам книгата "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" на Алън и Барбара Пийз. Мисля, че ще е интересна и полезна за много хора. Според мен човек първо изминава дълъг път, докато намери себе си. И после любовта сама го намира. Но докато не си наясно кой си и какво искаш от живота една дълбока любов не би могла да спре при теб. Това е основният проблем. Хората не са наясно със себе си. За да намериш подходящия партньор, първо трябва да си наясно какво искаш и търсиш. Когато знаеш какво искаш, рано или късно ще го намериш. Когато двама души са подходящи те създават здраво семейство, когато са неподходящи се разделят.

В съседни домове живеели две различни семейства. Едните през цялото време се карали, а при другите винаги било тишина и взаимно разбирателство. Веднъж, изгаряна от завист заради мира и хармонията у съседите, жената от първото семейство казала на съпруга си: - Върви при комшиите и разбери, какво и как го правят, че у тях винаги всичко е добре... Отишъл мъжът, скрил се зад храста до оградата на своите съседи и започнал да наблюдава от прозореца, какво се случва в дома им. И видял, че жената мие пода в коридора на къщата. Но нещо привлякло вниманието й и тя хвърлила парцала, зарязала работата си и се затичала към кухнята. През това време се прибрал съпругът. И когато отварял вратата, за да си влезе вкъщи, не забелязал кофата с вода на пода, закачил я и тя се съборила, а водата се разляла в антрето. Като чула шума, жената се върнала и виждайки какво се е случило, започнала да се извинява на съпруга си: - Съжалявам, скъпи! Прости ми, аз съм виновна... - Не, миличка, моя беше вината! Ти ми прости... Разстроил се мъжът от чутото и видяното у своите съседи, навел глава и се върнал обратно вкъщи. А там жена му го чакала и още от вратата го запитала: - Какво стана, видя ли нещо? - Да... - унило отвърнал мъжът. - И какво? нетърпелива била жената да узнае, каква е тайната на семейното щастие. - Всичко разбрах! тъжно отвърнал мъжът. У нас ВСИЧКИ СА ПРАВИ, а у тях ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ...

Има една приказка - мъжът взема една жена и очаква тя да си остане същата, но тя се променя. Жената взема мъж и очаква той да се промени, но той си остава същия. Та такива работи - нереализирани очаквания.

Причината за разводите е глупостта и наглостта на жените, които си въобразяват, че могат да променят мъжете си СЛЕД като са ги избрали, вместо да си избират такива по свой вкус.

Хората се променят с времето. Никой не остава на същото място, където е бил на 20 години. Понякога хората се променят в една посока, щастливи са заедно, подкрепят се, остават заедно. Но често се променят в различни посоки и никой от двамата не иска да го приеме. Не говорят за това и никой не е склонен да направи компромис. Често хората стават ревниви, заядливи, агресивни, опитват се да се налагат, защото очакват другия да прави компромисите, а не двамата. Тогава е по-добре да се разведат. Според мен колко ще продължи бракът е въпрос на лични качества, реалистично мислене и очаквания. Хвърлянето на вината на единия или другия е долнопробно мислене. Вина няма, просто понякога нещата се случват така, особено ако човек започне да живее с идеята, че другият му принадлежи като вещ.

Мда, добро мнение, хареса ми много. Аз няма да правя анализи, само ще посоча фактите. Имам две деца от два брака. И двата провалени и в двата случая ме напуснаха жените. Единственото което мога да кажа в своя защита е, че бях честен. В самото начало ги предупредих, че няма да се променям за никой в този живот. Такъв съм си, зодия Близнаци. В началото те го приеха, после, след години започнаха да искат да им вляза в обувките. Може би не е правилно от моя страна, може би съм като Мегз - егоист и егоцентрик, но така ги чувствам аз нещата. Защо да се променям по нечий калъп? Това щастлив ли ще ме направи или нещастен, защото ще чувствам, че съм предал себе си, заради нечие друго щастие? Ето това е причината сега да ходя по платени ескорти и по други жени, с които нямам особено сериозни отношения, а само приятно споделени моменти.

ма ти се изкара национално съкровище-жертва! сигурно и ти като всички си голям гз и за това те напускат всички подред... нищо лично. А и да се тестваш редовно за СДТ след като тичаш по мурви.

За кво правиш деца като няма да им баща? Ти хубаво си казал, че ще си хойкаш, но много добре си знаел, че тия жени се омъжват за теб с идеята да имат семейство. Едва ли и те са ти казали, че и те така ще си хойкат. това твоето и просто бягство от отговорност и от реалността. Знаел си и поне си се досещал какви очаквания са имали те, не ти е дошло като изненада, че видиш ли чак пък сега не ги кефи, че ходиш по други жени...

по-нагло нещо едва ли има и то толкова директно, "мен ме интересува само на мен да ми е добре". никакво усилие общата ви кола да върви. ходете си с ескорта, и гледаите обаче да не ви свършват парите. ама никога.

В т.нар. "нов световен ред" е така: кучетата са с предимство пред хората, циганите пред белите, престъпниците пред мирните граждани, мюсюлманите пред християните, обратните пред нормалните, жените пред мъжете.

Аз съм ЗА котките да са с предимство пред кучетата.

И на последно място жените пред мъжете. И бисквитите преди кафето.... тоя свят ама съвсем не ми харесва

Феминизацията и еманципацията води до изчезващ вид - жената!Жена......, а не партньор!

Навремето змията излъгала жената, че ако яде забранения плод, ще стане като Бога. Днес я лъже, че ако стане като мъжа, ще е щастлива.

С други думи да поискаш развод е да се помислиш за мъж???? Каква наглост наистина! Вместо да си мълчи там и да се радва, че е в проблемен брак тази овца решила да се прави на мъж и да си тръгне. Анатема на такива уруспии, утре ще тръгнат и пола да си сменят. ИМАТЕ НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!!!

Основната причина за разводите е ... сключването на брак! Ако не се жениш - не се и развеждаш! Толкоз!

Семейството е основна клетка на обществото, а т.нар. "еманципация" е лабораторно отгледан вирус, който поразява тази клетка, оттам и цялото общество, посредством липсата на възпитание на децата. Така цялото общество се разпада и деградира.

Че еманципираните жени нямат ли семейства?

И без да го бях чел, матрялчето, ми беше ясно, че мъжете са виновни.

РАЗДЕЛЯЙ, на раси, класи, религии, църквовни деноминации, нации, етноси, полове, партии, поколения, град-село, столица-провинция, браншове, съсловия... НАСЪСКВАЙ ГИ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ И ВЛАДЕЙ.

Най-важна е представата за брака формирана още в детските и юношеските години. Има такива , които схващат брака като силна тръпка и след изчезването и бягат навън. Има други за които брака е най-важното нещо и даже след перманентно малтретиране не се отказват. Няма еднозначно обяснение за един развод.

Други си мислят, че жената е като майка им, пере, чисти, готви, развежда децата, понякога мрънка и крещи, заради критическата както казва татко им. Но пък от друга страна, те собствено си имат майка, която обаче никога няма да ги обере. Тъй че - да мрънка там и да домакинства, достатъчно е.

"...съпругите по-често говорят за напрежение в отношенията, отколкото мъжете." Тарикат мъж не писка!

1. жените обичат да контролират силата на мъжете затова избират арогантни тъпанари, вместо нормален човек и затова си патят, акооооо е разумна се ориентира на правилното место с точния човек . и това е истенската мистерия за почти всички мъже и винаги се питат защо супер пичка е с някъв си изрод . 2. жената винаги се опитва и вярва че ще промени мъжа но това никога не се случва ако тои непожелае, на жената и е пределно ясно още от самото начало с какъв се е хванала определено имат омагиосваща бърза интуиция , това го могат прекрасно без много усилия ....

Жените не обичат арогантни тъпанари, просто всеки арогантен тъпанар си проправя по-успешно път към жената от произволно взет плах, самовглъбен шушко. Освен това, ако е истина твърдението, че жените по-често се хващат с арогантни тъпанари - това значи, че последните преобладават, все пак.

Пак някое феминистка организация го е финансирала това изследване. Защото не случайно казват "Ако жената почне да крещи значи не е права и тя го знае". А едно от нещата, които много мрази мъжът е, да го обвиняват несправедливо. Поради което след някои и друга година му писва и си бие дуспата.

Това е другият случай. Действително, ако не му бие тя дузпата, когато има поводи за крясъци, остава да си я бие той. Крясъкът е начинът да бъде подсетен.

Крещят си, щото чипа им е такъв. Мрънкат с повод и без повод, изкат повече от колкото им трябва. Натякват, а като не са прави - или крещят или реват или "ти не ме обичаш вече". Жена да каже "аз съм виновна за това и това" няма. С две думи трябва им твърда ръка.

навремето когато аз трябваше да избирам мъж,аз избрах правилния човек ,но със времето нещата помежду ни се промениха....децата пораснаха ...преживяха развода тежко,но за жалост никой от нас не е искал да се получи така ....но ежедневието ни убива ....проблеми в работата,безпаричие ,не е лесно ,но когато се замислиш защо е всичко ....и какво променяш.....човека до теб? но защо нали това е същия този който ти харесваше ....хората сме странни ...

Така е,но на младост е лудост.Изяде ли се меда от кацата на любовта,гмуркаме се в-нали се сещаш.Така,че това е от както свят светува.

Искам да ви издам една тайна. Понеже всички предполагат, че жените си падат по богати старчоци и грозници. Един грозноват и импотентен мъж може да е любим съпруг дори да не е богат. Достатъчно е да предоставя редовно на жена си набор от услуги, които разбира се, ако бяха платени щяха да имат добър паричен еквивалент. Но не е там работата, че жената ги получава безплатно. Просто носят удоволствие и смекчават живота! Един хубав масаж например може да отложи и най-належащия развод.

Всяка си има собствената мотивация. Най-често - алчност. Сигурен съм че Дони тръм редовто прави масажи на Мелания, щото иначе е арогантен и не се сеща много за нея.

Мъжете, които вменяват на жените алчност, поставят парите на първо място, т.е. алчни са, но и свидливи :)

Джим още не беше видял своя красив подарък. Тя бързо му го поднесе на отворената си длан. Матовият скъп метал сякаш заблестя в лъчите на нейната чиста и предана душа. Кажи, не е ли чудесна, Джим? Обиколих целия град, докато я намеря. Сега ще можеш и по сто пъти на ден да си поглеждаш часовника. Я ми го подай. Искам да видя как ще му стои. Но вместо да й даде часовника, Джим легна на кушетката, подложи ръце под главата си и се усмихна. Дела каза той, нека приберем някъде подаръците и ги оставим на мира известно време. Прекалено хубави са, за да ги използуваме още сега. Аз продадох часовника си, за ла мога да ти купя гребените. Е, вече е време да приготвиш котлетите.

Плагиате, не беше ли редно да споменеш О'Хенри? А и идеята на разказа е доста по-различна от темата тук.

ее, ама ти наистина ли реши, че някой сега се мъчи да ни докаже, че го е написал сам, на един дъх?

Малко по-надолу в заглавието пише - Даровете на влъхвите-О'Хенри

Джим никога не закъсняваше. Дела сви платинената верижка в ръка и седна на края на масата, че да е по-близо до вратата. След малко чу стъпките му по стълбата и пребледня, макар и само за миг. Тя имаше навика да произнася кратички молитви и при най-дребния повод и сега зашепна: Мили боже, направи тъй, че пак да му се видя хубава. Вратата се отвори, Джим влезе и я затвори след себе си. Изглеждаше отслабнал и угрижен. Горкият! Не е леко на двадесет и две години да се грижиш за семейство. Имаше нужда от ново палто, а и ръкавици му трябваха. Джим застина неподвижен до вратата като сетер, подушил пъдпъдък. Погледът му се спря на Дела, с изражение, което тя не можа да разбере, но което я уплаши. Това не беше нито гняв, нито изненада, нито неодобрение, нито ужас изобщо нито едно от чувствата, които можеше да се очакват. Той просто се беше втренчил в нея и от лицето му не слизаше това странно изражение. Дела скочи от масата и се хвърли към него. Джим, мили извика тя, не ме гледай така! Отрязах си косите и ги продадох, защото Коледата щеше да ми е черна, ако не ти подарях нещо. Те пак ще пораснат. Не ми се сърдиш, нали? Просто нямах друг изход. Косата ми расте страшно бързо. Кажи ми сега честита Коледа, Джимч и нека прекараме весело празника. Да знаеш само какъв хубав, какъв чудесен подарък съм ти приготвила. Отрязала си си косите ли? едва успя да попита Джим, сякаш, въпреки усилената мозъчна дейност, все още не можеше да възприеме този очевиден факт. Да, отрязах ги и ги продадох каза Дела. Не ме ли харесваш и така? Аз съм си същата, макар и с отрязани коси. Джим огледа стаята, като че търсеше нещо. Значи, вече нямаш коси? попита той едва ли не като смахнат. Безсмислено е да ги търсиш отвърна Дела. Казах ти вече: отрязах ги и ги продадох, толкоз. Може би космите в косите ми могат да се изброят продължи тя с нежния си глас, който изведнъж зазвуча сериозно, но кой може да измери любовта ми към теб?

Това не е възможно - че нали половете били "социален конструкт" - значи, няма разлики между половете, и значи поведението на мъжете не би могло да се отличава от поведението на жените.

Дела престана да плаче и понапудри бузите си с пухчето. После застана до прозореца и се загледа омърлушена в една сива котка, която се разхождаше долу по сивата ограда на сивия двор. Утре е Коледа, а тя разполага само с един долар и осемдесет и седем цента, с които да купи подарък на Джим. Месеци наред бе икономисвала всеки цент, който можеше да се икономиса, и ето какво бе събрала. С двадесет долара на седмица не се стига далеч. Разноските се бяха оказали по-големи, отколкото бе предвидила. Все така става с тези разноски. Само долар и осемдесет и седем цента за подарък на Джим. На нейния Джим! Колко радостни часове бе прекарала, мечтаейки как ще му купи нещо хубаво. Нещо изящно, рядко и скъпоценно, нещо поне малко от малко достойно за високата чест да принадлежи на Джим. :-) и т.н.

И отрязва косите си :))) Прекрасно произведение ! Добра символика сте загатнали :)

Аз не разбирам символиката. Отрязва си косите и вместо да купи нещо полезно - ги хвърля за.... верижка?

Любовните романи объркват жените така, както порното обърква мъжете................................

Факт! ;)

Това е така, защото мъжете съзират толкова много романтика в движенията напред-назад и вътре-вън.

А не ли причината, че е нямало любов?

Основната причина за разводите са браковете.

мъжете винаги са експлоатирали жените но дойде време за справедливост и революция и ето сега никой не ще да ги търпи с всичките им произволи и гадости

Мъжете никога не са експлоатирали жените си преди. Колкото по-трудно е било оцеляването - толкова по-сплотени и всеотдайни са били и двата пола. Сега не се искат и 10% от тогавашните усилия за едно просто съществуване, затова хората са слаби и малодушни.

грешиш колосално-винаги са ги експлоатирали и още не могат да го разберат та затова сега реват

По твойта логика в Африка, където оцеляването е най-трудно, са най-сплотени. Напротив доказано е, че колкото по-екстремни са условията за оцеляване, толкова повече жената е третирана като добитък, че и по-зле. Арабите преди Мохамед директно са заравяли женските бебета в пясъка, щото толкова гърла за хранене не са им трябвали. В Индия и Китай практикуват дори операции за смяна на пола на бебета, за да имат момченца, а за абортите на черно няма и да споменавам. Дори в Европа да не забравяме кога жените получават правото да гласуват.

Само така, колежке ! - свят без тези вонящи нерези - нали за това се борим !

Нещата са много прости. До 35-40-тата си година жените са глупави, не разбират живота и не знаят какво искат от него. Мислят, че всичко което хвърчи се яде и търчат подир лъскави дрънкулки. За партньор избират най-нахакания тъпанар, който им подсказва оная им работа. Едно време българските бракове са били трайни, защото избора са го правили родителите на младата глупачка. Сега се еманципираха и разводите скочиха главоломно - ала американа

Това, глупако, са годините за раждане и отглеждане на деца. Така че, може и да наричаш жените че дотогава са глупави, поради пустата им прищявка да родят и отгледат деца в семейна среда независимо от цената.

Като чета статистиката, виждам че раждат циганките. Българките се правят на кариеристки - еманципантки, които "знаят какво искат и как да го постигнат". Като станат на 40 обаче се сещат, че не са искали точно това, обаче е късно за деца.

Абе къде ги намирате тия "жени" бе, в боклука ли ровите... Който се хваща с такава жена - напълно си я заслужава и са си лика прилика.

Доста си прав. Имам две бивши гаджета, които навремето ме зарязаха заради нахакани и "много обещаващи" тъпанари. Сега и двете са самотни майки в не особено добро материално състояние, защото тъпанарите им си останаха само обещаващи ... но въздух под нялягане :)) И двете ми се обаждаха да се видим след това, и двете ги отрязах :)) Имам си жена и две деца, стигат ми. На млади години може и да не бях много обещаващ, но с времето си намерих доста добра реализация.

Тука всеки може да пише каквото си иска, но ти слушай жена си, гледай да е спокойна.

Потърсете в Гугъл MGOW и ще разберете защо се развеждат американците

да нямаш предвид mgtow, а не mgow?

Точно това имах предвид

Изобщо не става дума за това дали искаш да променяш някого - това е вече е следствие от нечие недобросъвестно поведение. Причината е, когато единия редовно изтарикатява. Такива съюзи не могат да продължат нито у дома, нито на работата, нито другаде. И, ДА - ощетената страна повече недоволства, а тарикатът не желае да комуникира.

Кой казва, че не може? В бившата ми (вече) фирма може. Собственикът е оставил една своя балдъза да "управлява", а той се е покрил и по 1-2 пъти в месеца минава тихомълком през офиса. Балдъзата пък, въпреки че е жена със здрави селски корени, не може да раздели сламата на две магарета. Управлението й е на принципа, че щом дадена работа има кой да я свърши, значи няма проблем. Ама това, че едни се смазват от работа, а други си чешат макарите ежедневно ... няма значение. Понякога избесняваше и наказваше с последни и предпоследни предупреждения, но бързо ги забравяше. Като напусне някой читав - не било проблем, много други чакали за тази работа. Ама други не се назначаваха, ако останалите я вършат. Има един боклук, който никой не го знае кога е на работа, влиза и излиза когато си поиска. Реална работа не върши с месеци, а когато хване нещо, после друг трябва пак да го направи от нулата ... още е там, от три години е така, доколкото са ми разправяли. И не е единствен! Аз обаче ... една година ми беше предостатъчна в това подобие на фирма. Стимулирането на мързела, некадърността и безхаберието действат страшно демотивиращо! Разбирам подобно отношение, когато става дума за държавна/общинска работа, но когато парите трябва да се изработват, това не мога да го разбера! Да държиш 20 човека на работа и да им плащаш заплати и осигуровки, когато работата се върши от петима, седем плетат интриги, петима мързелуват и си гледат фейса, а останалите трима си цъкат частно в работно време ... жалка история е!

Ами ето, виждаш ли, издържал си една година и не си могъл повече.

Аз съм правия, другият не е прав.

Най вече обикновените хора се карат за пари Ходят повече да работят и не се виждат в къщи духом-

Аз пък си мислех, че за скандали трябват поне двама. Мъжете не били се променяли както очаквали жените. Ако някой иска да променя другите да започва от себе си.

в превод: нежеланието на мъжете да се превърнат в роби на психясали, вечно недоволни, невъзможни за задоволяване, с все повече нарастращи претенции "жени" , чието "усилие" да запазят връзката се изразява във все по-нарастващи и по-чести настоявания да бъдат забавлявани, обгрижвани - финансово, емоционално, времево !!! Провежда се целенасочена атака срещу семейството и рода! Жените са подложение на постоянна пропаганда, а мъжете на неспирни атаки, което довежда до настоящата ситуация, в която е невъзможно да съществува семейство!

Ти пък защо се палиш. Нали никого не забавляваш, не обгрижваш - финансово, емоционално, времево и т.н.. Оправдания, оправдания... Никой не ти ги иска :)

и сестра ти, никой, да ;)

Да се омъжиш за човек, когото смяташ да променяш е все едно да искаш BMW, но да си купиш Audi и да го направиш да прилича на BMW. Има неща, които се избират със сърце и трябва да са такива, че да ги обичаш каквито са, нищо че понякога те ядосват. Колите и жените (а за жените - мъжете) са от тези неща.

Крайно неудачно сравнение: в 99% от случаите искаш да си купиш чисто нов Aventador, но по понятни причини си купуваш Дачия, и то не нова... Е, какво следва от това???

Значи ... мъжете са виновни, защото отказват да се променят както очакват жените? А жените що не са си избрали мъже според изискванията? Сигурно щот такива няма!

Жените не искат от мъжете да се научат да свирят на цигулка, да плетат и т.н. Единствените вопли са, когато крадат от семейния ресурс - време и пари. Тези неща са много лесно различими и изобщо не подлежат на интерпретации. Алкохоликът, курварят, безделникът и пройдохата трябва да се променят. Ако не спрат да паразитират- да се омитат. Ако повечето мъже тук го взимат толкова лично и толкова навътре, това говори зле за тях.

са се мъжили за някой от горните групи?

коя жена ще се омъжи за курвар, алкохолик или наркоман? нещо не си разбрала ми се струва. жените стават мъже, а мъжете стават метросексуалисти, това е модата :)

за такива, госпожо!Съвременната жена е нещо, трудно за разбиране. Тя иска да е еманципирана, но мъжът да плаща сметките и да е кавалер!!!!!! Изключвам крайното залитане към своя пол както на жените, така и на мъжете. Въобще се изисква много разбиране и готовност да приемаш, а не да съдиш, за да вървят нещата с вас, уважаеми. Ще спра до уважаеми, защото не ми се пишат нецензурни думи...

С какъвто се събереш, такъв ставаш. По този показател си избирайте и хората около вас. И стига плашихте младите, че те вече не смеят жена да заговорят, нали искате да я има България.

Мъжете вече са глупаци. Иначе всичко си е едно и също от векове. Ако мислите, че нашите бащи и дядовци не са имали колежки, но са били умни, не са оставяли децата си заради друга фуста.

Не са ти криви мъжете. Старите хора имат приказката умен мъж не къща ни разваля и умна жена не вика...И да не си помислиш, че това е много умно! Това е добре звучащо оправдание за поведения, които нито мъжете, нито жените в 21 век могат да търпят. Така че, нищо не се е променило, освен възможността да живееш нормално, след като си се развел....Осмисли го! За съжаление го отнасят децата. В моя случай всъщност трябва да съм щастлив, че моята жена ме остави, защото сега мога спокойно да възпитавам детето си, като не съобразявам с необходимостта да подкрепям тъпотията и. И понеже започнах с поговорки: Лесно е да вземеш жената на някого, но я се опитай да му я върнеш))))

:) Ако някой си мисли, че някой друг ще се промени заради него...е в огромна грешка! :)

Дай на българина да търпи, да мисли, да разсъждава, да изразява мнение и все неудовлетворен да е от съдбата си... Много време губим в размишления. Или работим в посоката, която сме избрали и влагаме всичко от нас, за да се получи Или предприемаме друга крачка в живота си, дори да няма нищо общо с предната ни житейска тема и вървим напред с огън и плам Как е редно?

Редно е да имаме стратегия и тактика за живота и различните ситуации, но това се получава при сравнително малко хора, и то след 35-40-тата им година, когато зад гърба си имат вече 15 -20-годишен опит!

Причина за равод може и да е свекървата/тъщата, която ревнува детето си и не иска да приеме, че не е център на внимание.

Основаната причина за разводите се оказа бракът.

Добре е да не се слагат всички жени и мъже под общ знаменател.Женена съм от 22години.Моят опит за успешен брак е различни характери т.е хората да се допълват и еднакви интереси.Да харесвате еднакви неща като кино,музика и др.Хобитата са индивидуални.И най-важното компромисите.Парите са важни до толкова,че са необходими,но само с пари не се живее.

Богомолката е насекомо, при което ЖЕНСКАТА УБИВА МЪЖКИЯ веднага след като се чифтосат. За да бъде сигурна, че той няма да се чифтоса с друга. Пет пари не дава дали той щял да си промени поведението или не. Няма развод, адвокати, подялба на имуществото ... Чиста работа, нали ...

Не е така. ПО ВРЕМЕ на чифтосването му откъсва главата- тогава е най- добър любовник. А ако си е добър има шанс да се чифтоше с друга. При мъжете- хора горната пречи на долната глава или обратно.

Ще се усети, не се притеснявай. Като отрезнее, ще види какво е загубил, а е спечелил, това, което другите са изритали.

Като кака, разбра че колегата е богат и набързо го разведе.а мъжете са глупаци, докато се усетят и готово, но следващата жена не е като първата. Тя знае какво е направила и го държи откъсо.

Разводите, все по-често са заради колегата, или колежката

Тогава идва логичния въпрос ,защо се омъжваш/жениш за някого който смяташ да промениш .Или го приемай или го отхвърли .Нали никой не си копува нещо с идеята да почне да го ремонтира .