Кардиолози: Високото кръвно налягане вече е 130/80

Американски кардиолози оповестиха, че въвеждат по-строга дефиниция за високо кръвно налягане - 130/80, вместо 140/90.

Обратно в новината

Коментари - Кардиолози: Високото кръвно налягане вече е 130/80 | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм за тези стойности. Нормалното ми кръвно беше 90/60 и когато започна да става 135/85, лекарите въобще не го приемаха на сериозно, а на мен ми беше много зле. В крайна сметка, след 8 месеца страдание за мен и нехайство на личния лекар, получих инсулт. Затова и подкрепям тези стойности, които всъщност са изключително важни за хората с ниско кръвно.

и така,докато кр.налягане приеме толкова ниски стойности,че едва да се поддържа мозъчното кръвообращение...хем повече продадени антихипертензива,хем и деменцията няма да закъснее,т.е. още лекарства...кръвното налягане трябва да е съобразено с височината,възрастта и пола на човек(най-малко)...стандарти,норми..ха-ха!-папагали,които обслужват фармаиндустрията...почвайте да лекувате и жирафите,че са с кръвно 300/200 ...

Точно обратното - 140/85 вече се смята за нормално. Не вярвайте на новини, в които диАстоличното налягане е написано дистолично.

Маам яко ракия и пръжки всяка вечер, дали е опасно ?

ми не...

опасно е ако пропуснеш някоя вечер.все пак ако пропуснеш,не вземай двойна доза следващата вечер.

Високото кръвно налягане разбива сърцето(лявата камера) води до инфаркти и инсулти, не пиите алкохол и не напълнявайте.

Високото кръвно налягане има лесен начин за преодоляване - да се научи човек да диша. През 50-те години д-р Бутейко прави следния експеримент. На хипертоници с налягане от 180 нагоре дава солена сланина и черен украински хляб и те вдигат кръвното още по-нагоре. Когато ги научава да дишат по неговата методика "Волева Нормализация на Дишането (ВЛД) и кръвното им става 120/80 отново им дава същото и те не вдигат кръвното. И аз имах 165/110 и сега е 120/80. Ако някой все пак се интересува, има няколко методики и най-лесната и бърза е с инхалатора на Фролов.

Високото кръвно налягане не е заболяване а резултат от проблеми в организма и индикатор за тяхното назряване. Затова не съществуват лекарства за неговото лечение и не биха могли да бъдат създадени. Това, което се изписва са препарати за понижаване на налягането, макар, че всички ги наричаме "лекарства" те не са такива. Главният им страничен ефект е че ускоряват появата на деменция/алцхаймер и т.н с от 5 до 10 години. Освен това инсултите за последните години се превърнаха в исхемични.

Страничен ефект е и диабет 2.

И тези проблеми трябва да се открият и да се преодолеят, ако е възможно, а не да се потискат симптомите им. А много често причините са и психо-соматични, ошипяване и т.н. не само неправилно хранене и обездвижване, но и неправилна стойка, свръх стрес и т.н.

А есенциалната хипертония откъде е дошла?

Става въпрос за налягане в покой при пулс не по-висок от 80. А какво е кръвното налягане на щангиста в момент на вдигане на щангата? Над 300-400/260-360. И му няма нищо. Проверете сами.

Големи темерути в дир. Да живеят теориите за конспирациите

Не ме учудва! По-интересното е кога ще открият, че 120/70 вече е ниско, че и хаповете за хипотония да вървят!

И как да е нормално кръвното на хората? Кое у на с е наред- държавата ли/ мачка те отвсякъде и не й пука за теб дали ще умреш/, съдебната система ли/ винаги печели, който даде повече на съдията/, полицията ли/ да се чудят кой от кого да пазят и самите те да се пазят от разгневени политици, че го хванали в престъпление/, образованието ли/ че нацяло съсипаха една перфектна образователна система и изгониха кадърните учители/,здравеопазването ли/ че само се граби и краде и се лекуват пациенти само, когато е на кеф някой лекар, а личните лекари ги натъпкаха с много пари за никак не свършена работа/..... е кое от всичките определя по-ниско кръвно налягане?????

А ПЕНИСА КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ДЪЛЪГ, СПОРЕД ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ФИРМИ?

зависи от дебелината

Че то кога е било 140/90? Даже навремето, когато за средностатистически човек се имаше предвид 70кг, то за нормално се смяташе 120/70. Не може за всички да е с еднаква стойност нормалното кръвно налягане.

Някой тук е идиот. Да се надяваме че не професорицата, че лошо ни се пише като тръфне да ни лекува. Та значи - 64% от хората, т.е 2/3 умират от сърдечно-съдови заболявания, основна причина за които според професорицата е диабетът. От което след че близо 2/3 от българите са болни от диабет? Годподи, като си събирал вересиите си, си забравил да минеш и през България.

Фалшива новина отвсякъде. Защо не идете да се пецкате с медузите?

Хаха, евала, големи са. Така ще свличат кожите на повече баламурници. Да живее фармацевтичната индустрия...

Явно производителите на лекарства за кръвно са си платили научното откритие.

точно

Много отдавна има лек за,,неизлечими,, болести,но мафията ще загуби много пари...даже умишлено се поболяват хора чрез храни,лекарства и т.н.Пред лек.кабинет е пълно,в аптеките е пълно...бизнес.

И фундаменталната им наука е на същото ниво - Вавилонски шаманизъм.

Аааа няма да обиждаш шаманите! Те са били уважавани хора, а за да ги уважат са помагали...вярно, колкото могат, но все пак са помагали!

а да ви ваковам маковата можели мойто е 170 на 110

Колко трябва да ти липсва човещина, за да правиш всичко възможно, за да манипулираш хората с цел да ги тровиш с лекарства!? Тези хора нали те на тази планета живеят?! Ами децата им на коя планета ще живеят???

Ха,човещина ли? Ти у дилър на наркотици и фармацевтична компания човещина ли тръгна да търсиш? Разлика няма между тях. .. Да горят в ада дано...

Който е гледал американския филм "Ониън нюз" ще разбере за какво става въпрос.За да налят процента на тлъстите говедари, вдигнаха килата за граница на затлъстяване.Сега за да се продават бълвочи за кръвно снеха границите.Да ама хората гледам само се забавляват,

Много ги разбирате нещата ушанките. От бояришника и смазките дето ги дъвчете ще да е.

Да ама нямаме кръвно и дебели задници.

Хайде на хапчетата! Купувай, народе! На баща ми (85 г), кръвното налягане беше 120/80, 10 дена преди да почине от сърдечна недостатъчност!

Лелеее всички сме болни ... Моето кръвно налягане е 110/76, 136/84, 120/80, 160/90, 140/90, 100/70 - постоянно се мени - ту съм болен, ту съм здрав, направо незнам какво да правя.

ами пий лекарства един път да го вдигнеш един път да го свалиш така се прави и проблеми няма......

поркай си бе брат , до половинка .

Имаш време, мериш го. Ползвай и новите референтни стойности. Ако не си професионален шофьор, нямаш проблем. Когато е високо, пий ракия, когато е ниско пий бира през лятото и вино през зимата.

Вместо да обернат внимание защо диабета е скочил с астрономически ръстове и защо апропо кръното се покачва - тези ми гиди хубавци ще ни наливат с химия. Моето кръвно е 135/80 като съм при доктора И 118/78 в къщи, и в двата сучая се използва един и същи апарат за мерен. Просто видях марката и модела на моя на апарата на моя доктор и си го поръчах on-line по интернета. Е, сега доктора ше ми предпише хапчета.

Бета-блокерите и диуретиците повишават кръвната захар!

Е, нали трябва да се гълтат яко отровите на фарма картелите, а лекарите са техните дистрибутори! Редовен трик е да се правят подобни "открития", да се назовават като болестно състояние и оттам вече се почва яко тъпчене с хапове, а банковите сметки се пълнят ли, пълнят!

Не се ли продават хапчетата или просто заради кризата искаме да вдигнем оборота?

Ясна работа. Картела Фарма е в действие. Много повече рецепти ще се предпишат за "неистинско" високо кръвно. Парички много в джовчето на някои.

Най добре според нашите медици е правата линия на монитора ....

Е, все от нещо се умира!

Вече свалиха границата за наливане с химия !

За хипотониците 130/80 винаги е било високо . Напоследък учените са пет за четири.

А защо не уточните, че се взема предвид и възрастта! Де гиди, манипулатори!

Какво общо нимаме в Бг със соросоидите . Те измислиха и пандемията за САРС после беше H1V1 сега искат да покажат ( естествено американците ще им повярват ) на света и нова мерна единица . Ами утре литъра може да е 900 грама или нещо от сорта . Няма да мине за Европа тази мярка . Наздраве !!!

Елате пиленца при батко....

Видиш ли някой да говори за кръвно, без да пита за възрастта, тури си го на оная работа.

И така до 90/60. Кой ще купува хапчета иначе?

А БГ кардиолозите какво казват по въпроса? щото всякак държава си има генотип, а всеки генотип си има билогични особенности....

Тез ''американски кардиолози'' започват да звучат като кардиолозите от ''магаданския институт''

Фармацевтиката явно ламти за още по-големи печалби от ненужни лекарства

Фармацевтичната мафия в действие! Утре високо ще е 120/80, иначе няма как да изписват хаповете! Вашта... ненаядохте се, ма`а ви стара!

Хайде, кардиолози в олигофренската държава, където ГМО и химия вилнеият във всяко парче храна, щели да определят какво било високо кръвно и на кого! Дебили, фармацевтични подлоги!

Тая година 130, догодина 120. Обаче, обаче 110 ще е ниско. И който мръдне от заветното 115 е болен, тъй да.

Сигурно, ако ви слушаме маркетинговите дрисни, няма да има от какво да умираме и ще заживеем вечно? Като не е от кръвно, ще умрем от рак, от грип, от бяс, от гъби ... Тия "учени", да не са на по 250 години, та да ни бъдат нагледно доказателство, че говорят верни неща?

Рай за фармацефтичната мафия.

изтезават ни с ниски пенсии-как да се живее нормално?Но не забравят да си гласуват вдигане на техните доходи по много и по 2 пъти год.?Мерзавци на върха....

Които е с ниско кръвно около 60/90 и 70/100 ще е високо за него! Кръвното налягане е специфично за всеки човек и е високо или ниско спрямо индивидуалните стойности на всеки един от нас!

Кръвно налягане се мери в абсолютен покой и без психическо напрежение! 80% от пациентите само при влизане при лекар , вдигат 10 единици кръвно нагоре,...поне;)

При мойту кръвно жъ ги изпоелба като връбци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ухааа, сега започвам да изписвам лекарства за високо кръвно на всички, а през лятото от аптеката ще ме пратят на круизче в Карибите

Дами и господа взимайте си хаповете защото едва ли има някои които да няма кръвно 130/80, фармацевтичните компании трябва да печелят още малко им е това което печелят в момента.

ами на 44 съм, пуша ,ям каквото искам бе да прекалявам системно, и съм със 115/75, мъж. А де!?!

++++++++++ а диабетът от липса на стрес и от биологично чистите храни в БГ.