Кои са предимствата на самотата

Самотниците разкриха какво ги кара да предпочитат собствената си компания.

Обратно в новината

Коментари - Кои са предимствата на самотата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има още нещо заради което си струва да си самотна. И това е: ДА НЕ СЛУГУВАШ на никого. Мъжете и децата ни подценяват женската работа у дома, но тя си е доста - оправяне на легла, чистене, простиране, закуска, обяд, вечеря, миене на съдове ... След 35 год. семеен живот всяка съпруга се чувства изморена от семейния живот и би желала да е самотна за да си почине от това ... ежедневие.

Докято бях обвързан по това време на годината не си спомням нищо друго освенр разходи, мрънкане и скука.Довечера ще празнувам Бъдни вечер на бар и няма да постя със седем безвкусни манджи.

То ебаси, каквото и да направиш, все е зле. Сам да си е зле, с някого да си, пак проблеми.

Единственото предимство на самотата е че можеш да пърдиш и уригваш колкото си искаш.

... едновременно?!...

Моля, различавайте самотата, от самотността. Това са различни понятия. Да си сам, понякога е необходимост, било то защото сте в творчески процес, имате нужда от почивка или възможност да вършите или прочетете нещо интересно. А, онези, дето постоянно трябва да са обгижвани и залепени за някой, са изключително зависими, неуверени люде, дето метър не минават, без да се допитат до мама, тати, бати и баба си и д'еда си. Вечно са зависими от чуждото мнение и какво мислят онези около тях. Към тях се обръщам със следния въпрос: Вие глави на раменете нямате ли, книги нямате ли, хобита нямате ли, работа нямате ли, че все някой трябва да ви държи за ръка?! Това донякъде е и грешка на прекалено грижовни родители, които от страх да не сгреши детето, поемат и задълженията които не трябва и превръщат детето в супер зависим, социално увреден индивид. Позволете на тия деца да дишат сами, че ето какво става, резултата е самотност.

Самодостатъчната самотата е илюзия, внушена на самотниците от удобния съвременен живот. При най-лекото разклащане на цивилизацията всеки има нужда от другарче в живота... А такива разклащания само за двадесети век има точно три. Първа Световна, Втора Световна, падането на Комунизма...

Не е само до разклащане на цивилизацията, всеки човек има своите добри и лоши моменти. Другарчето си трябва за всичко: и за взаимопомощ, и за споделяне на хубави и лоши моменти.

Най-важното предимство: можеш да седиш в тоалетната толкова дълго, колкото искаш.

При тия дебилни балкански субекти с които е пълна България да си сам е направо разкош.

Вместо да вижда човек тъпи хора, каквито са поне 80% и да се се чуди как да има общ език с тях и те да не могат да го разберат по-добре да е сам.

При толкова много прост народ е добре да си сам да не ги гледаш поне.

По-добре сам отколкото с дебили наоколо било в службата било с роднини.

Сама съм си и ми е много добре даже. А тези самотните, които са като лепенки за някой да му мислят. Това са слаби хора.

Ще те видим на старини, когато "силата" ти, която сега изтъкваш, се стопи и се изгуби, и не нападнат куп немощи и проблеми, дали пак ще мислиш така. На финала на живота си човек си плаща за всички заблуди и безумия, в които е живял в младостта и средната си възраст.

Простете за механичната грешка - "и не нападнат" да се чете "и те нападнат".

Самотата е състояние на психиката и духа.

Има хора, които си отиват от този свят млади и не стигат до старините, за които пишеш. Защо да търпиш някой с години като може и да не се наложи да разчиташ на него на старини защото няма да ги дочакаш?

Значи масата от хора са се концентрирали за да се Нислят застраховани при едно евентуално остаряване. Женят се, правят дечица, които един ден да изнудват с думите... Аз те създадох и гледах а ти сега ... Цял един живот само за да продължиш малко агонията на старостта. И в един момент децата им изчезват на нейде, разболяват се, зарязват ги, защото такива родители са и егоисти и манипулатори и един ден пак са сами, но горчилката в душите им е по/голяма. Не си струва да се правят чак толкова сметки, не с знае кой, как и кога, да не говорим, че е гадно като причина за съвместно съществуване

Да, човек има право на избор, или да е самотен или да отдава любов. Нямам предвид ограничения смисъл на думата. Затова и Христос е умрял, от любов. Днес никой не бива разпънат на кръст, днес имаме тежки болести. Христос дава пример за истинската любов, която е трезва, със дълбока загриженост за обичаните от него, иначе не би правил и проповядвал любов и не би молил Отца си да прости на нетрезвите в масите :-)

С тия Христос и Мохамед, вече се нас....е. Като почнете с тия религиозни идеологии, без да мислите, че и те са измислени от човешки същества, с цел подчинение на масите. Как успявате да пресеете всичко през религите, не знам?! Вие, акъл нямате ли?! Логичното мислене никога не е било приоритет на религиозните.

Никога не съм се определял религиозно, защото трябва да съм някакъв тип агностик. От друга страна кашата е пълна защото се смятам за зен будит от единият клон, наречен Сото. Както и да е, религията не пречи на това да си Зен будист, то е по/скоро философия и начин на живот, отколкото религия. Съвместими са, искам да кажа. Та първо те гледам, че си злобно нападателен, нещо в план Всички които не са с мен са глупаци. Само, като се замислиш вероятността да са се подредили всички фактори на Земята по начина по който ни дават възможността да съществуваме и разбираш, че едва ли е случайно. както и да е, религиите в своята същност основните, казват Обичайте. И тя го е казала и обяснила. За съжаление недоразбирането на нещата водят до такива типове злобни, агресивни и нападателни. Ако вярваше в нещо вероятно нямаше да си така скрит зад илюзорната анонимност. Другият вариант беше просто да си възпитан

Аз изпитвам безгранична благодарност към Бог за цялата красота и любов, която ми подарява в живота ми, без мое усилие!

Трябваше Безмозъчна да се кръстиш ...

Не мисля, че самотата е умишлен избор. Просто понякога се получава така..

Умишлен избор е.

Не, не е!

Всичко бие в една точка - белите да не раждат и отглеждат деца: - самотата като вид извисяване - храни и хранителни режими отнемащи физическа и полова пълноценност - материалното богатството като всеобщ еталон - късна социализация във всичко - демонизиране на полово обусловеното в общуването между двата пола - придаването на тежест на връзки, които не способни на репродуктивност - ..... И това са измишльотини предимно за бели.

Ако нещата наистина са толкова зле, защо просто не спретнеш един развъдник.

Да си сам не значи самотен!!!Много хора са самотни макар и обградени с партнъора си или други членове от семейството.Някои хора още се заблуждават,че като се оженят/омъжат и партнъора им ще се нагоди към техните желания или обратното.В такъв случай докато се нагаждат един към друг и си късат нервите,необвързаните хора най-малкото не си хабят здравето за глупости.От опит говоря,че е хиляди пъти по-добре човек да е необвързан,отколкото да е с погрешния и неподходящ човек,но само и само да каже че е'семеен'.

В днешно време, отношенията между мъже и жени са пари и секс. От мен да го знаеш.

Има разлика. Като си сам-сама, нещата са под твой контрол и си лидер на 100%. Набъркат ли ти се, ставаш артист и скланяш по чужда воля. Да не говорим, че спазваш по-голяма лична хигиена. Даже и книга можеш да прочетеш, представи си!

Същества, като това на снимката, не обичат да са сами. Първо, защото не могат, второ, не могат, защото никога не са били. И трето, най-важно, трябва да капитализират от високо цененото им присъствие.

Все пак трябва да има партньор за секс. Не е хубаво да нямаш секс с млада и красива жена.

Един познат казваше, че сексът с някоя не е повод за запознанство ;)

Или с някой.... Ако имат общи интереси и се разбират-ОК!Но да бъдеш с някого само заради секс,а всъщност да не се разбирате добре е пълна глупост.

По добре сам отколкото коч компания.

Секса е много важен. За какво ти е коч компания от балъци и неудачници?

Много ясно, само си на загуба.

Самотата е проблем само за хората от "сивия поток", тези които имат само стаден инстинкт. На умните хора не им трябва някой, който само им пречи.

За твое добро, се надявам, дълбоко в себе си, да не си вярваш.

Тая мацка от снимката какви дълги крака има, мале-ееее, не е истина....

Заглавието набива в главата на зомбито мисълта, че мацето е САМОТНО! Човек (освен ако не е педал) започва да мисли с долната си глава. И това го отвлича от същността на статията. Не, че чета писанИята на гестаповските медии...

По-добре сам, отколкото с неподходящ човек, с който взаимно ще си късате нервите.

Да си сам и самотен са различни неща. Първото има някои предимства, но самотен да си няма никакво предимство, а си е чист проблем и то не малък.

Много неща в преводите от английски на български ме дразнят, но едно от най-досадните е преводът на single като самотен. Винаги се чудя кой ли идиот или идиотка го е измислил навремето и оттогава всички го повтарят като папагали. Самотен има обиден нюанс и на английски се превежда като lonely, а не single. Single основно значи единичен, един брой и т.н., а когато става дума за връзка, много по-добре е да се превежда като необвързан, без гадже и т.н., но не и като самотен. Все едно женен/омъжена за по-лесно да го пишем бракуван, понеже идва от граждански брак. А за идиотизма самотна майка, просто нямам думи! Каква самота, като имаш дете, което по цял ден ти виси на главата? Извинявам се за липсващите кавички, но понякога заради тях филтърът ми спира коментарите.

Много хубаво сте обяснили. Мога само да допълня, че 'самотен', 'самота' е по-скоро поетично, отколкото правно понятие - напр. в Семейния кодекс няма такава дума.

Малко е офтопик, но дали няма нормативни документи, където да фигурира самотна майка? Не ми се е налагало да се запознавам с такива документи, но нещо ми се струва, че може би в наредби за детските надбавки или за детските градини нещо такова има. Просто ако някой по-осведомен от мен знае дали този шедьовър на преводаческата некадърност не се е намърдал и в нормативни документи, нека да каже.