Ален Делон: Мразя сегашната епоха. Всичко е фалш

Ален Делон даде интервю послучай 60-годишнината от началото на кариерата си.

Обратно в новината

Коментари - Ален Делон: Мразя сегашната епоха. Всичко е фалш | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съм от епохата ,в която живеем-напълно прав си е Ален Делон.и добре,че поне има някой смелостта да го каже,че иначе по-голямата част от човеците станаха страхливци,продажници и прочие...То историята все се повтаря ,за съжеление.......и сега сме на дъното .....

Делон си е изживял хубавите години преди време, когато животът е бил полузамрял, нищо общо с днешния забързан и побъркан свят ...Та човечеството беше по-малко от половината на днешното...Няма сравнение с нищо от миналите години...Просто човекът е "никнал" в почвата на онова време, а часовникът тик-така и е нормално да не одобрява всичко онова, което утре нашите следващи поколения ще говорят и за нас днес !!!

Определено и аз съм съм объркала епохата, ама ще трябва да го живея някак си мамка му и живота смотан!

Благодаря на големия актьор и мъж за прекрасните мигове с филмите от времето на голямото френско кино!Да е жив и здрав!

голям..да е жив и издрав!!!израстнах с неговите филми, какви времена бяха...ален, бардо, дуфинес,белмондо,челентано

Обяснима развръзка на естествен процес.

Старостта, умората, нежелание за живот ... идва при всички хора в напреднала възраст. Разликата е, че Ален Делон в ранните и зрели години живя на пълни обороти, възползва се от всичко, което съдбата му предлагаше/ ГОЛЯМ АРТИСТ/, а ние - простосмъртните и в ранни, и във зрели, и в пенсионни години не живеем, а съществуваме - поне в България е така.

така е, но битието на бедния българин няма нищо общо с факта, че Делон е прав за фалша и липсата на субстанция и не само в днешния свят. Всичко е брутално фалшиво. А тези които искат да ме оборят, си губят времето. Истината боли.

Хората от поколението на Делон проправиха пътя на процесите които формираха сегашната епоха. Каквото са сяли това жънат. _https://link

По принцип всяко поколение смята, че следващото ще провали света. И на мен ми се струва, че идва калпаво, но съм сигурен, че следващите ще бъдат много по-добри !!!

Бих искала да си прав. но както наблюдавам случващото - много се съмнявам. Липса на ценности - погледни кумири на младежи сега - оная щерка на Орхан Мурат и другата малолетна "певачка". Понятие "обич към семейсто, към родина, уважение, култура" - това са срамни понятия за днешната младеж. Не говоря за "толерантност" ,която възпитава всички отклонения от норма ,но само не е толерантност. Да ме извинят младежи ,които са изключения от това написаното.

Големият завоевател и разбивач на женски сърца и велик артис, бил мразил сегашната епоха, всичко било пари и фалш. Вместо прелъстена и изоставена жената, която има чест и достойнство или обратното, избра да бъде осребрена и разкрепостена, същинска Катрин Деньов. И сега на него му се повръщало - от преяждане ще да е. Днешните млади мъже само могат да му "благодарят", на него и на подобните му.

При такива свестни, съвестни, възпитани родители, па благородни и с какви ли още не достойнства, да се чудиш от де се пръкнаха такива адски изчадия - невъзпитани, прости, меркантилни! Кой, бе, кой ги възпита такива?!!

Фалш и пари е имало и ще има.И добре , че не бях толкова красив. Така по - безболезнено приемам, че се превръщам в плашило и че любовта , сексът и славата никога вече няма да се върнат!

Който си е бил красив си остава такъв, дори и стар, ясно! Не зная някой да се е запазил на 80 млад, ти ако знаеш пиши, искам да зная!

Така ти се иска! Старостта променя всичко, Не само лицето и фигурата. Тялото те предава, очите, ушите, краката, сърцето.Ставаш друг! Съответно се променят мислите ти, желанието за живот и за любов! Затова и Делон звучи писимистично!

Лъжи, лицемерие и алчност ги има сега, но ги е имало и в предишните епохи ръка за ръка с много смърт, насилие и войни като голяма част от тази смърт, алчност и войни са плод на предшествениците на Ален Делон. Какво е правила Франция в колониите си и къде са богатствата на тези земи? Ако си от печелившата страна и за теб са само сладките плодове на насилието е лесно да идеализираш предходните времена. Както и да е. Май всеки е склонен да идеализира наивните години на младостта.

беше песимистично настроен, дори го даваше леко мизантроп, почти в постоянна депресия, нищо не го правеше щастлив ???

Напълно характерно държание на застаряващ , залязъл дядко. Характерно за възрастните е носталгия по миналото( в случая богато и пълноценно минало),закъсняла мъдрост и отричане на настояшетро, с идвята ,че неговите ценности са истински. Ч да беше с 20-30- години по млад друга песен щеше да пее

Вие сте едно потвърждение на думите на великия Делон! Явно сте на възраст около 30год +/- Доста хра около мен са в тази възраст и са арогантни точно толкова.

Няма значение на каква възраст съм! Ако имам късмет ще остарея! Това не означава, че трябва да отричам поколенията и света , който ще дойдат след мен!!Природата е била изключително великодушна към Делон! Съдбата също !Той е използвал всичко на мах, но трябва да си много заблуден, ако намираш всички благинки за вечни...Остаряваш,а след теб идват млади, напористи хора с различни от твоите ценности. Не ги отричай!!!

Прав си Аленчо,и ние я мразим ама какво да се прави.Нали знаеш,че никой не може да избира родителите си,името и година на раждане.Ти и твоите набори поне поживяха ,по е баха шо можаха,Така беше и тук

мосю делон по-скоро е намразил себе си.

Питай нашите олигарси дали не им се живее :)синоптички,манекенки.,кратки пътувания до Малдивите

ТОва тяхното е празен живот и няма нищо общо, ама съвсем нищо, с живота на хора от ранга и на нивото на Делон! С пари класа не се купува!

А неговото какво е било? Великите филми, видиш ли? Сякаш сам ги е режисирал и т.н. Хората са безкрайно пристрастни, когато са привлечени от някого физически! А тъжната истина е, че всички сме "рогати" и докато не престанем да виним за всичко другите, света, политиците, промяна към добро няма да има! Светът навън е отражение на света вътре в нас!

Който не е живял в онези години,няма как да го разбере.Не го съдете,защото и Вие след време ще си харесвате епохата в която сте живяли а децата Ви ще Ви критикуват,тогава ако сте живи и здрави друга песен ще пеете.

точни думи от точен човек.

Прав е! И аз съм на това мнение. Как ми се иска да се бях родил поне 1 или 2 века по рано... 100 години по рано когато жените не бяха такива материалистични същества. И не парите бяха на първо място.

Преди 100 години е било война, мизерия, болести, смърт. А - и фелациото само в публичния дом. Сексът се е правел с дрехи. Не знам дали искаш това.

Кой ти спусна тази информация че сексът се бил правел с дрехи преди 100 г? Чул недочул и почва да пише глупости. Това го е имало донякъде в Англия по време на кралица Виктория, и то се е практикувало само от набожната буржоазия: нощници до петите с дупка отпред, понеже не трябвало да се изпитва удоволствие от секса, според англиканската църква. Говорим за 17ти , 18ти век. Не за началото на 20ти. Вземи се просвети малко преди да пишеш глупости.

Едно време браковете са били в повечето случи уредени, женели са се по своя воля само бедняците, щото не е имало какво да делят. Така че много зависи дали е щяло да ти хареса 200г назад ако си бил овчар или син на търговец. В първия случй е*ш преди сватба само овцете на паша, във втория майка ти те жени, за тази с най-голяма зестра. Кое е устройва повече?

такова е мнението на истинските мъже за сегашният комерсиален и либерастки свят!

Ох,Ален и аз съм така братко !

да се благодари на маика си и баща си затова че изглежда красив иначе всеки може да е интелектуално по високо от делона-макарона ............по модните ревюта неговорят с теб ами гледат как изглевдаш....умственя багаж е бонус , да не казвам че говори неадекватно .

И Ален Делон, и Брижит Бардо са от поколението което помни съвсем друга Франция - затова сега и двамата, а не само те имат сходни виждания. И двамата са обект на критика от страна на либерастката преса затова че открито подкрепят Фронт Насионал - а не Макрон или онзи плужек Оланд, предшественика му.. бях през 1998 в Париж и още тогава беше видима разликата от това което е запечатано във филмите от 50те, 60те че и 70те години... бях шокиран когато излязох от метрото близо до Монмартр: имах чувството че съм в Мароко или Алжир, но не и във Франция... а сега, близо 20 години след това, положението е още по-трагично, и даже нямам желанието да ходя до Париж.

Bien dit Monsieur И на мен ми писна от фсичките тези феминистки, политкоректности и фалшиви "либерални" простотии

преди години бях чел в едно списние интервю с ален делон,тои казваше следното,цитирам по памет''едно единствено нещо е страшно в живота,това е смърта,раждаме се с мисълта,че в краина сметка тя ще победи и именно това ме влудява''.....това беше близо преди з0 години,доста се е променил или пък по-точно примирил,със залеза на френското кино,победено от холивудската индустрия залезе и ален делон и жан пол белмондо и жерар филип и фани ардан идр. представители на това кино,днес има само холивуд,може би за това намеква

не глупчо, за друго намеква Ален Делон, но ти си достатъчно плиткоумен, за да не го разбереш! (или не ти изнася)

напротив тъпунгерко,ален делон беше около педесетте,когато холивуд окончателно смаза френското и европеиското кино и заличи неговото име,тои потъна в забвение именно това е пoдтекста на неговата критика,отдавна изгубена слава,секса и жените вече ги няма,а фалш и пари винаги е имало,откакто съществува света,именно фалша на неговото поколение доведе до по-големия фалш днес

Френското кино е същото като холивудското...не става за нищо! И френските звезди..един дол дренки

Само тъпотий приказва делон, но за едно нещо съм на неговото мнение...този свят няма да ми липсва! Ама хич!

Стефко Данаилов в старостта е по-готин от ален делон и като изказ и като хармония със годините си и достойнство а едно време бат Ален Делон си е бил недостижим бе ейй пишорковции невзрачнии ама сега Ален Делон неможе да стигне Стефан Данаилов

Ами нашия Стефко си е точно 7 години по-млад от Ален. Да е жив и здрав, а и ние, да го видим как ще изглежда на 82.

Стефко е комунистически боклук.

Да се сравнява Стефан с Делон е все едно Трабант с Ролс Ройс. Единия, теоретично, най-красивия мъж в света, другия излизащ от родната си държава след 2-рия филм се върна в нея.

поне си е взел неговото !!!

Все едно е казал: - Аман от педераси!!! Напълно го разбирам...

Делон,види се старостта не прощава на никого!

Силата е в търпението и спокойствието. Ако е живял на бързи обороти, просто си няма представа от стойностните неща без граница във времето

Товя че живеем в несвяст, не означава, че истински ценните неща не съществуват. В заслепението си правим идиотски избори и си казваме "попаднах отново на неправилния човек" или "епохата е фалшива", но изборът сме го направили ние, и вината си е наша. Просто трябва да си променим ума.

Старостта и животът не прощават на никого ама си е друго когато си го изживял на макс. Ми депресирал се човека старците са вече страхливи и уплашени гледам баща ми какъв е бъзльо и женчо станал и немой да остарее като катедрала ми като лайнян разпран галош старее и мрънка ли мрънка направо не ми се живее дълго ако няма да е с наслаждение и съм на мнение че АленДелон е голям късметлия и включително нашите бащи дето хванаха силните години на комунизма и просперираща България сега наистина всичко е голям ташак ...голям криворазбран демократичен ташак

Ален Делон никога не е живял в комунизъм. Освен огромното количество жени, друга връзка не виждам с българските му последователи.

Горният не познавава препинателните знаци. Сигурно е от поколението на Криско и Лора Караджова - универсално простовати.

Разбирам те мосю Делон, никак не ти е лесно - един бивш сексимвол в залеза на живота си..... Доста си остарял, но и доста помъдрял. На половината ти години съм, но и аз като теб вече копнея за другия живот.

на половината му години си а дори не си на половината му завоевания сред жените и всенародна любов и пак мечтаеш за една отминала епоха на романтика смятай колко тежко е на това старче дето видяло голям купон голяма любов че и май от 2 и 200 е видял

На сн.3 е Джина Лолобриджида, а не Клаудия Кардинале!!!

Да бе, мрази епохата, а все по конкурсите за красота виси. Да не би безплатно да го канят там ?! Да не говорим, че когато е бил млад,толкова истински е бил, че изобщо не е обръщал внимание на сина си. Остарял е човекът и започва да се изживява като мъдрец. Иска да бъде погребан до кучетата си.

Мишката дава мнение за планината...Смехория си ти:))

reotan

В Muppet Show имаше двама дъртаци на балкона, които критикуваха всичко (мои любимци, между другото). Май и Ален Делон се е качил на балкона.

ако не си с фабричен дефект,значи си от много бавно загряващите reotan-и

reotan

Така е, ама не прегарям

Да сравняваш дъртаците от Мъпетите с Делон, е, меко казано малоумщина. Извинявам се, но не намирам друго по-подходящо определение.

Каквото и да пишете, Ален Делон си остава класа! Красив мъж, истински мъж!

Видяхте ли б.е соро.соидни у.трепки, боготворящи ман.гизите.Капитализма дава множество дребни играчки,а ти взима смисъла да живееш, защото ако не споделяш, не изпитваш емпатия, алтруизъм, радост от слънчевия ден ти си до.лен ЗОМБАР. Улисани в гоненето на кирливите пари пропускаме самия ЖИВОТ бе С.оросоидни подметки..........

Браво

Видя ли, че годините не прощават. Добре си беше като млад в капитализма, а сега му е крив света. А червената сган най-много реве за повече парички наготово.

че не мога да разбера. Нали червената сган обра парите на народа и ги изнесе в офшорни схеми, как така сега реве за пари ??

SirBob

Много добре казано. И за съжаление твърде вярно.

има много по-красиви мъже и то с истински мъжки характери

никои от тях не е пушач и ако употребяват алкохол e или умерено, или изобщо не, повечето дори кафе не пият. до един са с чисти души и благороден характер, wytreshno i wynshno istinski krasiwi .

Това е един от идолите в киното ! Вероятно има хора тук който пишат и не са видели и филм с Ален ! Аз израстнах с неговите филми. Наистина всичко е фалш в сегашната епоха ! Прекланям се пред таланта и творчеството на Monsieur Делон ! Хубава вечер от Норвегия ! Ванко !

А аз мислех, че си от Масква

А май се оказва, че обитавате една и съща държава. Все пак нали земята на троловете е част от Норвегия.

Без Коментар !

Простотията днес прави Еверест да изглежда като вдлъбнатина!

KAKTO W KINOTO

Абе.. присмял се Хърбел на Щърбел. Роми Шнайдер много истински шамари яде, а не като сега - да й пуснеш голите снимки в Туитър; и много истински наркотици имаше, не като днешните - синтетични...

Айде стига сте се просълзявали по Ален Делон. Той е френския Ицо 100-те манекенки, като казва, че имало 10 кандидатки, смятайте, че всичките са под 20г възраст. Той с това е известен в последните години във Франция - дърт пръч, който гони младите модели и все нещо не му се отваря парашута на дедото за болногледачка хаха

Е чак пък Ицо 100-те манекенки... Ще трябва до края на живота да черпи тоз Ицо :)))))))) Разлика в класата от тук... до безкрая.

Виж си минусите първо и тогава коментирай легенди в киното !

Е поне за КаПутин и льо Пенковица няма ли да му е мъчно да му се не види!

старшина,старшина ,дай едни партенки че моите ги открадна боико циганина от банкя

Изключително симптоматично е, че велики хора, символи на три поколения, с неизразимо обаяние и харизма, спечелили любовта и уважението на милиарди хора по света, без колебание дават точна характеристика на случващото се! Онзи ден великата Катрин Деньов излезе и в прав текст попиля онази комедия на абсурда, разиграна от подскачащата маймуна Опра Уйнфри и обезумелите холивудски феминистки кифли, които скачат според размера на пачката, която им е обещана! Дано с Делон и Деньов не си отиде и последния здрав разум, останал на тази планета и тези хора да могат да събудят дълбоко зомбираното човечество!

Изключително точно и вярно. Браво!

Опра - Президент! Само така!

и аз съм патологичен злобар. злобар-психопат. и язе мразя хората. не сички, но да кавем едно наи-малко 95% са абсолутни тъпаци и ги мразя за спорта и язе! >!

ами и аз не харесвах делон много мазник посредствен предпочитах белмондо да не говорим за дьо фюнес :))) ама не съм намразил цялата епоха заради него!

ти пък си такъв шаран че не знаеш от къде се влиза в киното а камо ли да говориш за френски филми,аиде лягаи си че лека нощ деца мина

МОЗЪЧЕТАТА НА ДЕЦАТА ОТ МАЛКИ ОСТАВАТ МАЛКИ ЗАРАДИ МОЗЪЧНОТО ПРЕТОВАРВАНЕ СЪС ФЕСБУК И ПОМИЯТА ПО ТВ .... А МОЗТКА ИСКА КНИГИ И ДРУГИ ЗНАНИЯ ЗА ДА ГРАДИ НЕВРОНЧЕТА - ДА ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ СЪЗДАВАТ НЕВРОНИ И НЕВРОННИ ВРЪЗКИ :)

Давай на руски ако обичаш - мъй не гаварим по болгарский

ЗА ВАС МОЖЕТ И ПРЕВЕЖДА НА ИВРИТ ТОВАРИЩ ГЪЗБЕРГ

Това е автентичен човек от старата порода. Бил се е в Индокитай, видял е много неща за тия 82 години. И за флаша и лицемерието на днешния ден го разбирам. И за новите хибриди също. Трудно е да намериш свестен човек под 50.

мисля,че освен ,че е видял ,но е и разбрал доста от това,което много други пренебрегват или нямат желание да проумеят .

Напраскал си сто коментара бе айдук.Да не си го слагате с френския гей?

трябва да прочетете за ален делон в уикипедия на фр.език .пише и за политическите му схващания и развитие ,по-истински ще го усетите !

Кво ме боли леля ти вики, бе? Мен ми стига, дето след негов филм, не моат изми киносалона от солена водица. То, не че трее си убавец, за да го праиш -те, некой спомена ли Белмондо, Де Фюнес, Депардийо, за да строшиш публиката от емоции, ама тоя и на 82 избива рибата, брато! Нема такъв при онеа патъци, с големите пенции у УСА -то. А това, дека го дума -само слушайте и се учете - за вазе, за ваше добро го дума. Он си е отживел. Ама вие отивате да живеете у гомна и помия, ама сте улензени като пияна мачка. Ай, со здраве!

мдааа, е те това беше истински красавец. и то, красив без грам да си помислиш, че се разхожда и до левия бряг. сега такива невероятни екземпляри вече не се произвеждат! даже в прехваления холивуд, даже въпреки повсеместната пластична хирургия и ежедневен фитнес, абе-просто е спряно производството на ален делоновци и пол нюмъновци. няма повече от тази стока и туй-то! максимум-някой брад пит с влажни напърчени устнички или джордж клуни, остаряващ като баба...туй-то. златната епоха на киното ще си отиде завинаги с такива като делон, както и при жените вече ги няма истинските красиви дами от миналото, а някакви силиконови чалгаджийки, протестиращи полуголи с черни рокли или още по-лошо-повяхнали моралистки като опра и мерил. вместо мерилин, грейс кели и одри хепбърн. абе, прав е пичът. а пък каква красива двойка бяха с роми шнайдер, ееех...

Май така започва кариерата му и е една от причините за самоубийството на Роми Шнайдер!

Като са били красива двойка защо са се разделили, щото е гоwно затова.

Ключовото е, че животът нищо повече не му носи. Това не е така обаче за обикновения човек. Животът носи постоянно нови и нови хубави (разбира се и лоши, но за тях няма да говорим) неща: спокойствието и уюта на брака; красотата и сигурността на собственото жилище; удобството на нови мебели, техника и други малки и сладки екстри; детето и неговото порастване; колата, следващата кола (дано по-хубава от предната); старите (вече) приятели и т.н. и т.н. И в старостта си има красота и нови неща, да си дядо/баба, да гледаш внуци, да правиш зимнина, да пътуваш понякога... Отпадането и физическото страдание дано да ни даде Господ да дойдат най-накрая, а не от рано, дано ниой не получава този тежък Кръст. За разлика от живота на обикновения човек, чичо Ален е бил от млад красив, желан, живял е в най-страхотните къщи, най-страхотните коли, най-страхотните мебели, аксесоари, парфюми, бижута, най-красивите жени и т.н. На този фон няма как да става по-хубаво, само по-лошо. Затова му е криво... Жив и здрав да е! :)

Абе, ти откъде се измули, идиот нещастен

мушмул сгърчосан?

Не се косете, фенове на Ален! Нима очаквате някой зомбиран от виртуален живот младеж да е гледал филми като "Г-н Клайн", "Самураят", "Изгорелите хамбари","Двама мъже в града" и много, много други филми - чувствени, човешки - които никога повече няма да се родят!?

Да , но явно знаеш ,че по тези времена китайците ловяха врабчета и мишки и измираха от глад. Сега Китай е най-производителната държава и не защото са РОМАНТИЦИ, А ПРАГМАТИЦИ. Няма как това да не се отрази на Европа и ''днешния свят'';) Романтиката умря безвъзвратно.

antoinettetodorova@hotmail.fr

романтиката не може да умре ,тя принадлежи на човечеството ! че бг роботи са я погребали ,не значи ,че целия свят може да го направи ...

Че коя епоха е била по-добра? Просто, когато си млад, други неща те вълнуват, други неща ти правят впечатление, мислите ти летят в друга посока, опиянен си от аромата на живота и по някое време просто изтрезняваш. Има много ужасни неща в нашата ужасна епоха, защото ние сме ужасни. Човек се научава на ужасии от родителите, от средата си, което ме навежда на мисълта, че и предходната епоха, ще да е била от ужасните, че и тези преди нея. Въпросът е каква е тенденцията - дали ставаме повече или по-малко ужасни?