Кои храни да избягваме при риск от диабет

Хората трябва да избягват някои храни, ако искат да намалят риска от повишена кръвна захар и потенциалното развитие на диабет тип 2, смята британски експерт.

Обратно в новината

Коментари - Кои храни да избягваме при риск от диабет | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето болести възникват на емоционална основа. За съжаление малко са хората, които могат да се справят с неприятните емоции и стреса. Тези две причини водят след себе си обездвижване, неправилно хранене или спират храненето и пиенето на вода, което от своя страна води до различни заболявания- включително и диабет.Растителните мазнини съдържат въглехидрати, но те се разграждат бързо- за разлика от животинските мазнини, но при растителните трябва да се внимава с топлинната обработка- без пържене. Зехтинът е карцерогенен ако се пържи и за да има лечебен ефект се използва суров- също както маслините, от които е направен. Няма ястие с пържени маслини. Дори и диабетиците не бива да се лишават напълно от захар. Това също е вредно и може да доведе до хипогликемия. Кафявата захар също е мит- просто се продава по- скъпо.Ако здрав човек използва захарин вместо захар може да си навреди толкова, колкото ако злоупотребява с нея. Прекаляването със здравословно хранене също не е здравословно.

то ако можеше само на марули да се кара...

Родните майонези, бахури, салами, кренвирши, сурови кюфтета и кебапчета, газирани оцветени напитки, масло, руски салати,пастетчета,, банички в целофан, кебапи и фрикасета в консерва, лютенички,компоти, уискита, чипсове...Всичко това един арбайтер на запад дори не би го вкусил, камо ли да го купи.За съжаление с това се храни почти целият народ.Отвътре сме руини, затова боледуваме млади и мрем без време.Така не тежим на пенсионната система, и кой знае, един ден може даже да излезе на печалба!Но за какво ще й е?

Явно идея си нямаш, какво се консумира в САЩ! Храните в БГ са хиляди пъти по-чисти от тези тук! Майонези, бургери, пържени картофи и хапки, бонбони, сладки, чипсове, газирани напитки и т.н. боклукчива храна са основна храна и то по няколко пъти на ден!!! Те не ядат салати и плодове. Основната им храна я описах по-горе.

Обаче, junk food е много добър в САЩ.

Много интересно - да се избягват млечните продукти, т.е. и кравето масло, растителните мазнини, т.е олио, зехтин и т.н. и тогава с какво да се готви? А-а, може би със свинска мас? Ех, тези статии за изследвания на учени...

Да, сурово пресованият зехтин е особено вреден :))))))))

Всички рафинирани продукти не са вредни а са чиста отрова. Аз съм отгледан с манджи сготвени с мас. От джумерки. И съм къпан от раждането до 7 години със селски сапун - мас и сода каустик. Днес е невъзможно скъпо да се купи това, което някога беше просто и евтино....и здравословно. Днес готвя само със студено пресован зехтин в метални кутии. В стъклото е марков но в пластмасата е всичко друго но не и зехтин. Украинска сланина купувам за комкане - 13 долара за 454 грама.

При Растителните мазнини трябва да се внимава с количеството, а не да се избягват. Това се постига като се измерват с лъжица, а не се изсипва направо от бутилката.Зехтина е жалко да се подлага на висока термична обработка. Млякото трябва да е ниско маслено.

Нискомасленото мляко води до рак. Научно доказано от години. Истината е, че натурален продукт няма как да ти навреди. Всичко, в което има пръст ЧОВЕКЪТ обаче, е съвсем друга история.

Свинската мас е по-добра от зехтина по съдържание на мононенаситени мастни киселини но издържа на топлинна обработка. Прочети малко да се ограмотиш. Готвиш със свинска мас, зехтин слагаш на салатата