Миенето на чинии най-много застрашава семейния живот

Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир, тъй като е и най-чест повод за скандали.

Обратно в новината

Коментари - Миенето на чинии най-много застрашава семейния живот | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората са измислили съдомиялните машини още през миналото холядолетие... Който е изостанал опреди тази епоха - изобщо не мога да го мисля!

Нали има съдомиялни машини,какво миене на ръка???

Не съм съгласна с това изследване. На мен най-много ми тежи готвенето /то да беше ден, година, а цели 35 год???/ А също така воденето на децата на градина и вземането оттам. Миенето на съдове си е само половин час, но готвенето, миризмите, къпането след това ... поне 3 часа.

Готвенето е трудоемко, но е творчество. После можеш да се наслаждаваш на труда си. Воденето и вземането на деца е мъжка работа - с колата. Най-противно е бърсането на прах, то е постоянно и няма как да се автоматизира.

Да пържиш 3 часа тиквички, да вмиришеш цялата къща .... и да се изядат само за 5 минути. Струва ли си??? Голямо творчество! Що се отнася до децата, зависи от работата на съпруга - някои мъже не могат да ги вземат-командировки, учения ... Семейството си е ангажимент, дълг, задължения ... доброволно робство!

такава опасност - тук почти никой не си ги мие, само си сипва в засъхналите от старото ядене. Така и с къпането и си го честитим по селата. Затова са толкова здрави и непоклатими семействата ни и никой не ще да емигрира, все тук се навъртат. И все едни такива културни и все по-образовани..... Нека пука мръсният капитализъм - ние напук ще правим нови компоти и туршии клекнали поопушени на двора пред огнището, защото всеки наш буркан е бомба срещу изедниците, а нашите болни са най-здравите болни в света!

Миенето на чинии е джендърска, а не мъжка работа!

Огледайте се на какво играят децата и ще разберете кой за каква работа е създаден. Не се опитвайте да променяте природата!

колко % от жените се занимават с ремонтите на колата, смяната на гумите, акумулатори, мъкнат тежести - торби, вършат ВиК , дърводелска работи, ремонтират ел инсталацията и т.н. ?

Че колко от мъжете го правят? Или това да се обадиш на техник и да му платиш от семейния бюджет е свършена работа? Ако е така и ние тогава нека да си платим на чистачки, готвачи и детегледачки

Че жените си викат чистачки и бавачки у дома. Само още курви не са викнали, за да свършат мръсните семейни задължения...

А колко ЧЕСТО се правят ремонти и колко ЧЕСТО се мият чинии!? На десет години веднъж или срещу на ден поне по веднъж! Аре, у лево!

Ти си абсолЮтно неука, за това става дума, мислиш си, че само твоята работа е важна !! А не забелязваш, че има и друга работа за вършене, защото някой друг (мъжа ти например) я върши !!! Колко често се правят ремонти ??? ами понякога всеки ден !!

Истинският балкански мъж не пипа домакинска работа. Докато не вкарат конвенция кой да мие чиниите, няма да ги пипна. Пък ако се приеме такава, ще мина на пластмасова посуда...

А що не минеш на пластмасова жена направо?

чукам само кучки. Плащам, чукам бягам. Винаги са готови, няма скандали, няма ама сега ме боли главата, няма измий чиниите. А аз чинии не мия, щото се храня в заведения, хем избора на храна е голям, хем те си мият чиниите.

Мисля, че куклата Барби ще обърка най-накрая цялата природа!

Ремонтите също се споделят от жените, нали :):):)

Домакинската работа не е безплатна. Една домашна помощница, струва 10лв. на час.

Нямат ли съдомиялна машина?

Това със зелените ръкавички на снимката дето уж мие чинии ли е мъж?

Е щом ви хващат окото вече мъжете, ясно е накъде вървят нещата.