8 години затвор грозят Шакира

Испанската прокуратура иска тя да плати и 23 милиона евро за 6 престъпления срещу държавния бюджет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ще продава и в панделата, какво толкова. Като излезе, ще напише автобиография, ще изпее 2 песни, ще направи филм и ще укрие още данъци.

това да изкараш стотици милиони и да укриеш едни 10% и да ти е спокоен живота е върховна простотия.

Те глобиха Монсерат Кабайе та тя пръдла ли няма да го отнесе?

waka waka this time for africa :)

А Хънтър Байдън? Или за този и баща му законите там не важат?

10% е в Б-я. В белите държави на ниво милиони е 50%. Не коментирай като не знаеш. А и всички те си плащат накрая и никой не е ходил в затвора.

Лудницаааа е любовтаоаа. А такова де - като са ебеш с държавата идва и нейния ред.

Рейтинга ти кърти миФки - замисли се ... евентуално.

Плащай, Шакиро! Плащай!

Не съм запозната с казуса в детайли, но определено мисля, че тя е обект на данъчен терор, защото е чужденка, при това с доста успешна кариера. Аз лично не се сещам за някоя испанка (повтарям испанка, а не испаноговоряща латиноамериканка), която да е звезда от световен мащаб. За испанците имах по-високо мнение, но еврогейците като цяло са много зли спрямо кадърни и успели чужденци - това е на база личен опит, а и доста познати могат да кажат същото, пак от личен опит.

Ше върти гюбеци у пандела...

Най-благо се крадне от държавата. По време на цоца, за това се даваха по-високи присъди от кражба от човек на същата стойност. Викаха му "посегателство върху цоциалистическата собственост и обществото".

Цигането се помисли че като е известна не трябва да плаща като нормалните хора. Айде да казват кога ще я слагат на топло да ходим по едно селфи да обадим хахах. Нема време и тая да се включи в ми ту ама онази пача Амбър Търд им пресече млякото на много дето се гласеха да лапнат по някой милион. Тия латиносите мамата са си ебали къде има да се крадне там са. Киро харварда сигурно там си е карал практиката в Колумбия

Уака -уака у гъзака.

Я виж Кирето как оправи цяла държава за 6 месеца!

Колумбийска гражданка, съдена в чужда държава Хиспаня? Доходи в Хиспаня имала ли е, че да плаща данъци в нея? Само питам, щото не съм запознат.

Ако докаже, че през по-голямата част от времето е била на концерти извън Испания, ще я хванат за ... законът е ясен - пребиваваш ли физически за повече от 6 месеца в дадена държава - трябва да си плащаш данъците там! Ако се водиш в Колумбия, но си 8 месеца по турнета, ако решиш, си плащаш данъците в Колумбия, които са, да речем 5%. Ако,обаче, физически е пребивавала повече от 6 месеца(ерго половин година) в Испания, има проблем. Тогава трябва да представи данъчната декларация от Колумбия, за да избегне двойно данъчно облагане, и да и вземат останалите 45%, примерно от приходите за годините. Щом не се е съгласила на споразумение, а тръгва на съд, значи си е опекла нещата - твърде вероятно е била повече от шест месеца извън Испания и може да им каже чупа ме ля пойас! Ако, обаче, просто алчнее, ще търка нара. Те в Хермания Ули Хьонес и Борис Бекер вкараха за това, че една чалгарка ли?!?

финансовото престъпление равно на убийството

Отивам да и ставам личен надзирател. Ще я наказвам всяка вечер по три пъти.

Личи си, че си инжиньерче и нямаш представа как стават нещата.

Личи си, че си тъпа като галош и нямаш представа как стават нещата.

Тереса Берганса, Монсерат Кабайе как ти се струват?

Това е държава, която прилага закона!

Оффф застреляйте се вече не сте оригинални. Измислете нов репертоар, че съвсем се изтърка тая плоча.

Долна мастия, въпреки гласа.

Ще наказваш по 30 пъти ти деснислава панелен таласъм

Може да си плати и в натура, като я гледам...

е кажи ги ти как стават. Но то ще излезе май , че е по-добре да нямаш пари, за да не изкушаваш алчни държавни служители от корумпираната Испания ( и кралят им беше прегрешил) да те преследват и да ти вземат парите, за да получат процент от тях.

Ами как си плащат данъците тези, които ходят на турнета? От държава в държава , така по цяла година. Парите им идват от различни държави , а накрая , напр. Испания , по кой знае каква логика иска част от тия пари - нито са на нейните граждани, нито ги е спечелил испанец. Ако никъде не им се събира половин година - как ли се процедира?

Тия звезди защо си правят изкуствени зъби само на горното чене? Толкова е грозно!

Както глобалните компании Избираш си седалище, там ти е основния "headquarters" и там плащаш

Айде ти бъди толкова " грозен" като Шакира пък обещаваме да не ти намираме махна!

То па един глас, жива чалгия, ма западна уж...

Грози я затвор точно толкова колкото наропоечения ми КОР. Властите предпочитат да получат огромен откуп от звездите, а не да ги хвърлят в затвора

Немат пари за долни

Нина

Глупости! И в Испания законите за различни за едни и за други!