Близка на Ласкин: Цяла нощ звъняха на Алекс, минаха границата!

Според Денислава Ангелова, актьорът е оценен едва след смъртта му

Обратно в новината

Коментари - Близка на Ласкин: Цяла нощ звъняха на Алекс, минаха границата! | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шопът е казал "Умри, да те жалим!" Приживе те мачкат и плюят, после същите ти носят най-големите венци и букети! Да се не начудиш на наглостта и простащината им! Та затова още дълго-дълго ще са на опашката...

Госпожо Ангелова ,хората обичаха и почитаха Иван Ласкин до момента в който той се отказа от това.Заради пиене ,пиене и пак пиене.И докато обикновенният българин не е бил наясно с неговото пиянство,от любящата го гилдия да са му помогнали.Язък за него,Той винаги ще си остане сладура от село Рупча.

Коментарите под такива новини само доказват падението на човешките ценности, злобата завладяла хората и не на последно място комплексарщината от собственото си съществувание.. Кои сте вие бе ''хора'' дето реално не познавате човека ама понеже жътините осмислят живота ви си мислите че всичко ''знаете и разбирате.. Сопрете се защото всички сме смъртни....

много точно

Изключваш телефона !Съболезнования на семейството!

Най добре е да погледнем първо себе си преди да съдим някого. Освен това Ласкин е актьор и това е на първо място. Проблем с алкохола имат много хора включително известни и такива като нас обикновени. Аз ще го запомня като Актьор и няма да го съдя за личния му избор да пие. Бог да го прости и жалко за семейството му е там е проблема вече, но това е живота ще трябва сами да се борят.

В Алеята на Творците, подалея на алкохолиците

Колежката ми д-р Ангелова не е права. Ваньо Ласкин беше оценен приживе. Ванката години наред държеше едно от първите места по пиене на домашна гроздова не само в София. Накрая успя да си докара алкохолен хепатит, съсипа черния си дроб и освободи Александра от себе си. Тамплиерът Ласкин е лекуван многократно в Курило, Суходол и на 4-ти километър в София. Без успех. най после намери точната болница. Лигавщините около неговата кончина са пресилени. Не може името на един обикновен квартален пияндурник да се търкаля цяла седмица по медиите. Всеки ден у нас умират значими хора за които никой нищо не споменава. Излишно е д-р Ангелова да припява и да се лигави, по добре ще бъде тя да обърне внимание на семейството си.

Ужас, Курило...? Пуснах търсачката дали е вярно, че алкохолизъм се лекува в психиатрия и попаднах на следното интервю с д-р Тотко Найденов: Алкохолици се лекуват заедно с шизофреници и убийци! ...откъс: При 8-10-годишно ежедневно пиене на 0,5 л концентрат, чернодробната цироза ви е "в кърпа вързана". Жените са много по-уязвими - те я получават след 5-годишно консумиране. Хроничният алкохолизъм причинява над 60 болести. Алкохолизмът е четвъртата най-голяма причина за смъртност в света - след сърдечносъдовите, онкологичните заболявания и диабета. Тя се причинява преди всичко от цирозата. Алкохолът е протоплазмена отрова за мозъка и причинява умствена, психична и нравствена деградация с всичките й последствия: неконтролируемост, лесно изпадане в депресия, тъга, безволие, апатия. Алкохолиците по принцип живеят не само по-некачествено, но и 10-15 години по-малко от трезвениците, и смъртността им е 2-3 пъти по-висока, защото по-често ги нападат и други болести - туберкулоза, пневмонии, грип, инфаркт и пр.

и още малко: ...Една от добрите бг клиники за лечение от алкохолизъм е в Курило. Иначе към всяка Държавна психиатрична болница има отделения и за алкохолици. Парадоксалното е, че зависими от алкохола се лекуват под един покрив с шизофреници, параноици, дементни, включително и убийци!.. Най-известната у нас клиника за лечение на хроничния алкохолизъм е в Суходол. Но насила никой не може да бъде въдворен там за лекуване, трябва съгласието му.

От Сухиндол в Суходол!

Ако не звъняха, ще ше да каже никой не звъни. Абе няма угодия.Остъйте човека да почива.Тая никога не съм я чувал. Долу в мненията има туркофили които се радват те тряа са на неговото място.

Отдавна прави впечатление , че българина си пада психопат....

Половината са психопати в своята жестокост, другата половина в своето изопачено раболепие. Сега попаднах на това чудо във Фейсбук - Ласкин и Чочо Попйорданв - мъжкарите на българското кино... Браво на вас, продължавайте да символизирате мъжкарство с алкохолно безволие - и давайте пример на младите!

Правилното мнение за човек е това, което е приживе.... После всеки бърка съжалението със симпатия. Просто всички сме смъртни и е болезнено да виждаме други умиращи, каквито и да са те.

"Според д-р Ангелова, 48-годишният Ласкин е бил оценен едва след смъртта му. "Изписаха се безброй публикации за неговите постижения и филми, но до вчера всички тези неща липсваха. Сещаме се, когато човек си отиде, тогава оценяваме какъв е бил и какво е дал. Иван беше много прям, директен и истински - хората не разбраха, че той има голямо сърце. Безброй пъти беше нападан с жлъчни коментари, защото хората не разбираха неговата истина", " Как трябваше да оценим Ласкин, може би като издигнем паметник или пък като говорим за него втръсване? Хората не го разбра ли, това е още едно оправдание за безволието на Ласкин, пиел понеже другите него разбира ли, видите ли той не иска, ама хората го принуждават. А пък като Ласкин е бил толкова истински и директен нека тази госпожа бъде истинска и директна, като каже, че Ласкин умря от алкохолизъм и то не, защото някой или нещо му пречи, а поради слаба воля. Може и да е добър актьор, но е слаб като характер. Не знам каква е "истината" на Ласкин, но фактите бяха следните държеше се като алкохолик, говореше като алкохолик и умря като такъв, другото е преструвки и замазване.

клиенти са звъняли явно...

Не че нещо...ама тия телефони могат да се изключат. Ако са мобилни, с копче, ако са от стария тип, от кабела

Не могат да ги изключат, защото ако го направят после няма да могат да казват колко много бил оценен след умрял.

Един път се живее и когато почине някой независимо какъв е бил и на колко години е тъжно, защото си отива завинаги.Но , когато тайно се прокрадва натрапчивата мисъл, че за ранната му кончина си е виновен той и съзнателно е отивал към своята гибел, то тогава чувството на състрадание се размива. защото не може да обичаш съпругата си, децата си и съзнателно да се напиваш , и се връщаш в къщи като парцал.Вонящ на бъчва и с отвратителна физиномия..Бил съм свидетел на подобни сцени, когато комшията се връща натаралянкан, че дори и го водят.Започват да се чуват крясъци от съседният апартамент, чупене на чинии, тряскане на врати и т.н.Напил се нашия отворил гардероба и смъкнал всичките дрехи на земята, като иска представление жена му посред нощ да подрежда прането.Който не е имал пиян човек в къщата си не знае какво е.Както казваше баба ми пиян човек, съдран чувал.

голям съдник се извъди...алкохолът и зависимостите са зло ама ако ставаше въпрос за баща,брат или син..такъв нравоучителен тон не знам ще държиш ли аха

Българският народ е тотално и безвъзвратно изперкал!

Гледах въпросното интервю на д-р Денислава Ангелова с Цветанка Ризова. И въпросната докторка, уж толкова близка на семейството, многократно говореше за детето на Иван Ласкин, колко важно е сега да се обърне внимание на детето...А тя не знае ли, че детето не е едно? Иван Ласкин има две дъщери. Цветанка Ризова също нееднократно спомена за детето...А това не е ли минаване на човешките граници, д-р Ангелова? Да игнорирате, да забравяте, че и онова ДРУГОТО дете някъде там го има.

Абе той Ласкин е изоставил дъщеря си , още като ученичка и не е искал да плаща издръжка, защото му е била малка заплатата, ти искаш другите да мислят за него, детето му, де?! Първата му съпруга се е жалвала в едно интервю, не си го измислям.Това, че не иска да живее с първата си съпруга, нищо ново има си разводи за целта, но да нехаеш за детето си, това как го тълкувате?

Само да кажа, че е изоставил жена си и детето, за да живее една година с една банкерка да го издържа. Тя не е знаела, че е женен и когато е разбрала, го е изпъдила, но общо-взето е страдала и тя...Та толкова е "пич". Типичен бг мъж

Има го, и то също страда, че губи завинаги баща си. Никой не споменава за него. А иначе Александра се отказва от родният си баща?!

Хора, вие срам нямате ли, че пишете толкова ГЛУПОСТИ???

Баща й не я е признал, а не, че тя се е отказала от него...

Телефоните си имат прости настройки. Като не иска да си го изключи, има режим "Не безпокойте" - при него може да остави позвънявания само от тези, които прецени. Друг въпрос е колко са прости тези, дето са й звъняли, макар да не вярвам чак през нощта да е било.

Светла му памет, голям ЧОВЕК, борец и пич ! А, вие не се сърдете за писанията, много хора го обичат и по този начин показват съпричасност !

Лека му пръст на Ласкин . Медиите могат да направят велик човек от посредствен .Това отшумява - два три дни ще се си пишем за него и ще го забравим - близките му ще го помнят . Иван Ласкин живя от детските си филми - с други прояви няма какво да вземем като спомен .

То алкохолното опиянение е една драма, ама опиянението от представата за някаква значимост на всяка мижитурка е по-голяма драма и от самата драма.

Коя граница, вие сте свръхнахални, еготата ви ще се пръснат...

Като искате семейно, направете го семейно, тихо, мирно. Уж имат нужда да останат сами, а все едни доктори наоколо, все едни приближени ,все загриени все едни възмутени, все от голямото добрутру, то уведомления час по час, та поклонения , та погребения във фамилната гробница едва ли не. Да не забравите да кажете само къде ще тръгват автобусите от столицата и страната, че да се вредим и ние за националните почести.

... Аз познавах десетки Неартисти, Неизвестни, НО с Огромни Сърца хора, които умряха, убити от мътното настояще. Но никой и ред не написа за тях. И не е нужно. Това, че е починал актьор, известен предимно сред колегите си, е огромна трагедия за тях и най- вече за семейството му. Но не виждам да е станало нещо извънредно, за да се пише и гъне темата с дни. Защото обикновени, прями, честни хора, отрудени и очукани умират всеки ден. Светла му памет!

Че кой ги пуска тези публикации час по час??? Нима зад тези "публикации" не стоят близките на починалия??

Ами да изключи телефона бе. Има ли нещо по-лесно от това?! За това ли ще ни занимавате сега ? Колко сте известни и колко ви тежи популярността!

Сигурно си тества границата и затова не изключва телефона.

2019-01-07 20:29:42 Пешо (нерегистриран) 2019-01-07 20:29:42 =Пешо (нерегистриран) Проблемите с алкохола не правят човек по-лош или по-добър. Различните хора имат различен живот понякога избират или попадат на лоши пътища. Но истината е, че или си добър и буден или си завистлив шин чалгар. Жалко, че повечето българи са от втория тип.

наистина дълбок! знакът за усмивка е чиста случайност

Интригуваща мисъл. Това е то завистник, да завидиш на умрелия. Брилянтно! Дерзай!

Няма как човек да злоупотребява с алкохол и това да не го прави по-добър или по-лош. Проблемите с алкохола правят човека по-лош за себе си и своите близки.

Поклон! Пред един ненавреме отишъл си българин, съпруг, баща, талант... Кураж и сили да продължат за Алекс, София, Люба, майката и братята му, защото това са хората, които най-много ще ги боли...

Според мен цялата джабала е обида за паметта на Ласкин и тежка за близките му. Оставете го на мира!

Проблемите с алкохола не правят човек по-лош или по-добър. Различните хора имат различен живот понякога избират или попадат на лоши пътища. Но истината е, че или си добър и буден или си завистлив шин чалгар. Жалко, че повечето българи са от втория тип.

Кой е този, прилича на чалга певец

Борбата е безмилостно жестока. Борбата както казват, е епична. Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела – червеи. Това е толкоз просто и логично. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме! 14 ч. – 23.07.1942 г.

Значи приживе Иван Ласкин е имал много приятели и почитатели. В противовес на теориите на госпожата. Много хора са искали да отдадат последна почит. Не виждам нищо лошо в това. Ако някой има нужда от спокойствие в такъв тежък момент,просто изключва телефона.

Оценен е тогава,защото това е най-голямото му постижение !

Твърде много медиен шум се вдигна около кончината на Ласкин, а вниманието към близките често пъти може да граничи с допълнителен товар.Съпругата в момента има нужда от спокойствие, за да може да се събере и да бъде най-вече майка на детето.Деликатността го изисква, ако е възможно съболезнованията да са в удачен писмен вид, а не всеки да звъни по телефон и да товари с допълнителна скръб една жена, която вероятно и без всичко друго не е на себе си.

Не се притеснявай за нея !Може и да се радва !

ама облекчение със сигурност. Малко по-късно ще го усети и осъзнае.

Ти недей ! Знаеш ли какво ще рече,алкохолик в къщи ?

Тази жена е абсолютно права- наистина българина не оценява и обича хората приживе и като умре- то е едно оплакване, па третини, деветини,40 дни поклонение, на Запад хората не реват като овни а споменават починалия, спомнят си добри моменти с него

Като започнете всички дървени философи да ни критикувате - българинА това, българинА онова. Ние сме около 8 милиона, заедно с онези, които са в чужбина, но си остават българи до края, и сме различни личности всичките. Познавате ли ни всички, та правите такива дълбокоумни заключения? Или правите точно това, в което упреквате "българина" - "не оценява и обича хората приживе и като умре- то е едно оплакване".

Много ми е мъчно за Александра,защото изглежда умен и свестен човек, преживял тежки неща. Тя ще продължи напред, много е млада и ще го преживее.

който не иска да му се звъни по телефона го изключва аз така правя.

Телефона е за постоянна връзка при спешни случаи. Нормалните хора така се различават от тълпата - не звънят след 21 часа за след дъжд качулка. Аз така мисля.

Функционал

Едно време като нямаше телефони, как ли оцеляхме, не знам.

Телефонът е връзка и с близките хора.. не само за работа и удоволствие.. особено в такъв тежък момент, не можеш просто да го изключиш, нали това ще притесни още повече близките ти...

Като актьор малко съм го гледал 1-2 пъти във военният театър и 2-3 роли в киното. Но обществените му присъствие беше впечатляващо-На неговата възраст рядко се срещат хора с подобни зрели виждания и съждения . Лека му пръст на момчето.

особено в избиване на уличните котки беше впечатляващ.

Това не съм то чувал. Кажи повече...

И за котки и за престарели грохнали кучета, в 5 РПУ имат жалби срешу него, не че са си мръднали пръста, ама . . . . . .

Какви точно виждания имаше Ласкин, нещо необичайно, нещо впечетляващо?! Абстрахирай се, че е починал, кажи честно- това ще помогне на мен и ва други хора да го опознаят. Моето мнение е, че повечето му постове във Фейсбук бяха в помрачено състояние. Но това е само мое впечатление.

Ето само едно нещо:Той например казваше : Да се обърнем към възрастните хора ,те имат опит ,знаят макар ,че вече не могат. И аз споделям неговите виждания ,защото глупостите които се извършиха последните години са плод на самоувереното ,нагло и агресивно поведение на млади кариеристи-скъса се връзката и приемствеността между поколенията