Д-р Антоан Спасов: Наднорменото тегло и мазните храни допринасят за появата на разширени вени

На Запад се налага т.нар. медицина на здравословния живот, която профилактира всякакви хронични заболявания

Обратно в новината

Коментари - Д-р Антоан Спасов: Наднорменото тегло и мазните храни допринасят за появата на разширени вени | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствената ми приятелка, която има разширени вени на 45 е слаба, като вейка. Не яде мазни храни определено...не стои на крак цял ден, нито седи по цял ден.

По-задълбочен анализ показва, че всъщност животинските продукти са по- трудни, дори коварни за преработка. По-полезни са от растителните, но при неправилна обработка и неподходящо готвене стават вредни.

Ще се поставя само на хора с разширени вени, защото чиповете не са миниатюрни като при западните.

Защо в България операция на разширени вени не се покрива от здравната каса. В Испания на бащами му направиха безкръвна операция с лазер и една стотинка не му взеха.

А за смяната на пола защо не се покрива? В Бразилия е безплатно и една стотинка не плащаш.

Колежките ми спазваха идиотските диети, които бяха модерни за здраве и младост, сега са по сто кила и болни от базедова болест, от щитовидна жлеза и ред други разстройства, та тези ограничения са много, много вредни, но всичко с мярка.

Това изобщо не е вярно. На всеки се отразява индивидуално. Познавам вегани, които само пасат и пак имат разширени вени от млади, почти пубери..., така че, стига с тези препоръки и измишльотини.

Това се знае отдавна, има хора, които са склонни към разширени вени, просто докторите говоря какво ли не. Много от нещата са генетично предразположени.

моят свако беше много слаб, както и една колежка- фиданка, но и двамата имаха разширени вени.

Като прочетох, че не трябва да се ядат яйца и мляко, рязко го заклеймих като олигофрен. По здравословно от яйцата няма, а бебетата пият мляко защото е вредно сигурно. Пълен дебил!

,,,,си ти Ванка,не само тъпак!

От както сведох до минимум и в големи периоди не консумирам глутен, животински мазнини, млечни и яйца, както и рафинирана захар, а месото много рядко, то след година време не само се възтанових, но и разкарах приема на всякаквите хапчета. Здравето е в плодовете, зеленчуците, мед, билки, семена, ядки и кълнове! Който ви твърди друго - печели от фармация! Бъдете Здрави!

Пълен самозванец.

Тия Яир Галили в Израел никой не го знае.

Единият ми крак значи е ял мазно а другия ми не е. На единия имам а на другия нямам разширени вени.

поредните глупости относно храненето...

Я да те чуем теб,експерта по храненето !

Ами и да го чуеш, няма да го разбереш. Прочети Good Calories, Bad Calories на Гари Таубс и ще ти стане ясно. Този доктор повтаря невярната теза, че мазнините са вредни. Всъщност големите врагове на организма са инсулинът и кръвната захар. Пикове в инсулина се причиняват най-вече от въглехидратни храни, които вдигат глюкозата и стимулират генерирането на инсулин. Понеже съвременните храни са наблъскани със захар и въглехидрати, за да бъдат вкусни, тялото постоянно синтезира инсулин и постепенно развива инсулинова резистентност. И тогава почват големите гадости - болно сърце, омазняване на черния дроб, проблеми с вените, надебеляване и накрая диабет, бъбречна недостатъчност и мъчително съществуване с мизерен край. Протеинът не стимулира толкова силна инсулинова реакция, колкото въглехидратите, а мазнините на практика не провокират секреция на инсулин. Организмът започва да се храни от разграждането на мазнините, кръвната захар се нормализира и пристъпите на глад изчезват напълно. Човек не натрупва мазнини от консумирането на мазнини. Въглехидратите са големия враг.

Абе всичко хуабво , но Габи Таубс е журналист а не лекар та не го давай като някакъв корифей на праилното хранене. . НВД има един куп недостатъци, може да бъде дори опасна - а разковничето е в равномерено балнасиранта диета + движение .

"Габи Таубс е журналист а не лекар" Точно така. Но за разлика от нашите журналисти той не си измисля нещата, които пише, а цитира проучвания и интервюира лекари. Книгите му са толкова дълги, понеже накрая има цял чаршаф проучвания, които е прочел и анализирал. Като не вярваш на Гари Таубс, тогава ще ти дам и други примери за книги, написани баш от доктори: Джейсън Фунг (The Obesity Code, The Diabetes Code), Майкъл и Мери Ийдс (Protein Power), Волек и Фини (The Art and Science of Low Carbohydrate Living)... мога да продължавам.