17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бабето копнее за брекзит, отдавна е ясно, само кючек дето не игра след референдума и то-заради артрита не игра, не заради друго. понеже е на 100години, интересно ми е, какво ги е плещила, когато два пъти де гол ги е отрязал при страстния им порив към еио, когато татчър е била убедена, че европа и британия са едно, когато ес е носил само ползи на този остров...тогава какви кариоки си е слагала на главата тази безполезна (освен за многобройните си наследници) жена.

Когато не можеш да свършиш нищо смислени, преминаваш на хляб и зрелища...

тежка е кралската корона...))

ПИПО

Кралска не имперска. Направо нямам думи...

точно имперска са си я кръстили защото ОК е колониална империя по времето изработката та и до днес.

Това е най-проваленият владетел на Британия. За едно царуване първо изгуби империята, а си после и държавата.

пропускате, че отдавна ОК е управлявано от правителството като кралското семейство се грижи единствено за добруването на аристократичната класа. И трябва да се съгласите, че по време нанейното царуване аристократичната част на населението си е повече от добре - след кризата на цените на имотите успяха да привлекат инвестиции, така, че имотите в ОК са еднни от най-скъпите по света, като това е директен бонус на собствениците на земята на ОК - лордовете.

Говоря изцяло в преносен смисъл. Имам предвид явната й/неявна подкрепа за Брекзит.

брекзит също не променя живота на аристократите - хорта с пари винаги ще могат да пътуват до Ривиерата ...

Значи, британските компании имат много добра капитализация, британските банки пълни с пари, при добър бизнес веднага започват да предлагат финансов ресурс при изключително добри уславия. Средната заплата гони 3000-4000 паунда при квалифицираните служители. След Britexit Британия пак ще си остане богата държава. За каква разсипана държава говорите, не мога да разбера ??? А забравяте, че живеете в най-голямата кочина в Европа.

Обиколил съм цяла Европа. Имам предвид цивилизованата част, на запад от Белград. Определено мога да кажа, че по-грозна държава от Британия и по-грозна столица от Лондон не съм видял. Пак уточнявам, че визирам частта от Европа, която започва след Белград. А колкото до Англия след Брекзит- един голям европейски Сингапур, това е "блясковото бъдеще" пред нея!

Сигурно визираш Томас Кук.

Гледайте видеото и ще ви стане ясно, що за "демокрация" е Обединеното Кралство. Кралицата каза, че ще напуснат ЕС на 31-ви и точка. Видяхте ли, кои са седнали и кои стоят прави? Демократично избраните представители приемат закони, които обаче подлежат на одобрение и корекции от лордовете и над всички е монархът. Иначе са прави британците да искат да напуснат ЕС.

Това са традиции глупако и начин на функциониране на британската демокрация, която макар и да изглежда архаична в много отношения все пак е демокрация. Камарата на лордовете всъщност е горната камара на британския парламент и в по-голямата си част е изборна, членовете по право са незначителна част и в по-голямата си част това са общественици с принос за развитието на държавата. А иначе безспорно "най-демократични" са Путинова Русия и Китай- там депутатите направо и то без дебати приемат законите, които им са предварително написани от канцелариите на Путин и ССи Цзин Пин.

Това което описвате се отнася единствено към днешна Украйна, в която новоизбраният парламент прие стотици закони за краткото време от както положи клетва.

традиции не традиции - не народът избира горната камара - те са с титли религиозни или аристократични и са там за да осигурят добруването на земевладелската система още известна като аристократична класа - земевладелската система е една стъпка над феодалната. Друг е въпросът, че в света най-близкото до демокрация е т.нар представителна демокрация, коеот е доста различно.

Умнико, кога са изборите за камарата на лордовете?

"Имперската корона" :)))) ха-ха-ха Да си сложиш някаква тенекия на главата не те прави император... Даа,може и да са били империя някога, но сега са просто един остров насред океана и ако не го вярват скоро ще разберат истината, след 31-ви октомври ;) П.П. Те и Японците са се имали за "империя" до 1945-та и са им показали нагледно колко са велики.

Суета! Парад на егоцентризма! Вменяване на важност на шепа откровено безполезни хора! Добре, че скоро няма да са част от общността! Расисти!

След накоя година, ако е жива и здрава, короната й ще олекне още повече.

Иначе ши тряа и подпират главата.

Уж демокрация, пък имат кралица с имперска корона. И се правят че не са расисти. Голям театър, голямо нещо. Да видим сцената с брекзит поне дали ще могат да изиграят.

тра-ла-лааа,тр-ла-лааа...

Изглежда вече не владеят Индия и индонезия, по-скоро пакистаните ги владеят тях

Театър за 80-те%.

Те вече не са никакакава империя. Скоро като се отцепят Шотландия и Северна Ирландия , ще станат колкото нас по територия. :)