Коментари - Изпитани рецепти: Как да си направим домашна медовина | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това първото е рецепта за бомба, не за медовина :D Дрожди + запечатване с восък = на БУМ!

Всяка обработка на меда над 42 градуса целзий го превръща в глюкоза - течна захар. Без нито 1 от полезните му вещества. Освен че е сладък. В държава, в която ВИНОТО се използва при всеки ритуал е КУЩУНСТВО да се съсипва пчелният мед. Медовината и квасът се правят на север, където Лозата не е позната и няма Лактобациликус булгарикус. Поне допреди 50 години. Правил съм квас. За да се подсигуря сложих повече купешка мая. След 2 седмици избистряне....стана шнапс. От 0,5 л ме хвана ха.ха.

Първото условие е....да си купиш къща! И тъй като гугутките, врабчетата и пчелите тук почти измряха, трябва да идеш някъде, където още ги има и си ги пазят, ни ги тровят. Иначе няма мед. Трето, трябва и чиста вода, но и това е проблем по тези краища. Четвърто Пето.... Абе защо просто не изядеш един "Линдт" от 11 - 17 лв. и се заредиш с всичко нужно вместо да се влачиш по света с бохчата и да харчиш и малкото, което ти е останало? Ако ти е в повече, налей си просто два пръста шотландско - ефектът е същият. Ха-ха-ха.

Налейте в чаена чаша гореща вода, добавете лъжица мед и лъжичка лимонов сок. Разбъркайте, да ви е сладко!

Това вашето си е топла лимонада. Не че е лошо, но аз предпочитам студена, а идеята на медовината е алкохола в минимални количества.

В добре приготвената медовина количествата алкохол са далеч от минимални. Става нещо между вино и вермут. Само не разбрах що за глупости са рецептите без варене. Разтворът трябва да е стерилен, иначе е по-вероятно да направиш меден оцет.