Коментари - Kакво пречи на възрастните хора да включват полезни за здравето продукти в менюто си | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основна грешка в България: възрастен е всеки човек над 18 години. Статията обаче явно визира старите хора. Много често срещана, даже доминираща грешка в обозначаването на възрастовата група на старите хора в България.

Месо само на празници. Зимата свинско, пролетта агнешко, лятото пилешко. КАШАТА е основна храна на българина. Запържва се лук(сух или зелен според сезона) с мас, слага се червен пипер, вода и се сгъстява с брашно. Оттук нататък могат да се добавят зеленчуци, риба или месо. Но кашата остава каша. За млади и стари е нужен НАЙ-СИЛНИЯТ източник на витамин С и К2, пробиотици и полезни ензими, антиоксиданти и какво ли още не - КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ. Следват другите видове трушии и киселото мляко като пробиотик. Възрастните хора трябва да ограничат до минимум плодовете, никаква захар, никакъв хляб, ограничение на млечните продукти да кисело мляко. Хранене мах 2 пъти в деня, като между последното и първото хранене поне 18 часа. Най-добре веднъж хранене на ден. Готвенето с мас е необходим начин за избягване на ОТРОВНИТЕ Omega 6 мазнини в зърнените шарлани. Натурално чисти меса от тревопасни животни, не от зърно, мас, масло, зехтин са необходими мазнини за мастноразтворимите витамини. Без тях, полезните мазнини, не могат да бъдат усвоени мастноразтворимите витамини....ако ще с опаковките да ги пиете.

Да! И моята баба можеше да яде само черен хайвер, трюфели и екзотични плодове, ама с 200лв. минимална пенсия (толкова беше, когато почина, сега ги вдигнаха малко) си купуваше основно хляб, сирене, мляко и аз търчах с торбите със салами и други неща, че да не усещат липси.

ЦЕНИТЕ, БАБИНОТО, ЦЕНИТЕ ПРЕЧАТ.

Навиците! Родителите ми са отраснали с прасетата и кокошките и сега ако трябва да ядат само плодове и зеленчуци предпочитат месото. Хладилникът и килера пращат от зеленчуци, пости са(а и съм промърморил орталъка) всички имаме нужда от сваляне на тегло и пак старите навици ....

Австрания? За пореден път ви чета глупостите. Спрях да чета нататък след поредната правописна грешка. Във всяка статия има непроверени пунктуационни грешки! Стига вече!

Не трябва за се прекалява с плодовете, защото фруктозата вреди на черният дроб!

Явно е същото,което им пречи да извършват и круизни плавания по екзотични дестинации.

може би заради цените, или просто забравят

Ми как какво пречи, цените разбира се! Възрастните са пенсионери! Кой ще им осигури такива пенсии!