Кои са по-надарени умствено - мъжете или жените?

3000 души от 78 страни са участвали в прочуване на проф. Андрей Чимпиан от университета в Ню Йорк

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Both sexes are the same in intelligence with small differences with the brain functions of the two sexes. This is simply due to evolution: Men were created to protect the family and bring sustenance, and women to give birth to offspring and take care of the home. This is the reason why men are better developed physically, and women must have a body that can withstand childbirth. Nowadays, we have come to the point where the man goes to the main job for money, and the women either work for less money, to look after the children or if it is one child and to work and look after the child.

Безсмислени спорове. Ако приемем за вярно твърдението на част от коментиращите, че мъжете са по-умни, то - ПИТАМ АЗ - на какво основание всеки средностатистически мъж, който е по-първосигнален и неразумен от средностатистическа жена, ще се бие в гърдите, че спада към по-умния пол? Заради шахматистите, моля ти се...

До оплакващите се за равни възможностти. Живеете във време където те са навсякъде. Не ходите по улиците с камуфлаж, кубинки и оръжие за да се предпазите от тигър или мечка. Вероятността манияк изнасилвач да ви изскочи от храстите също е малка. Гардеробът ви пълен с къси поли, клинове, прашки, отворени деколтета, тоалетката ви с хиляда мазила и червила. Дискотеките и клубове са отворени и даже безплатни за вас. Не ви трябват умни мъже и те постепенно ще изчезват.

Не те разбрах. Ти да не си се объркал, че аудиторията ти тук е тази от Инстаграм?

Ти си жена, а?

Разбрах, че си се объркал и говориш на такива жени, каквито няма тук :)

Тия пак ли искат да им дадат пари, за да отркият топлата вода? Жените "мислят" с емоциите си, мъжете с цифри. Не всички мъже де докато всяка жена има емоции...

ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ МЪЖЕНЕ СА НАЙ-НАДАРЕНИ УМСТВЕНО И ФИЗИЧЕСКИ..

Преди много години имаше един предмет в училище ,който се наричаше ,ако не греша "Начално Военно обучение.Бях току що завършил ВМЕИ/сега ТУ/,факултет ФРЕ,и бях постъпил на работа в един институт от няколко месеца.Всичко беше добре, докато един ден получих призовка да се явя във РВО ,където ми връчиха известие за запас.Трябваше да бъда командир на ученически взвод в един лагер на 10-12 км от Самоков.Но изненадата беше,когато научех,че трябва да съм командир на взвод на момичета от елитна столична езикова гимназия.Краката ми омекнаха.Опитът ми с момичета беше повече от скромен,нямах никаква представа как се командуват момичета.Строих ги на плаца,ярко юнско слънце,аз с изгладен клин,рубашка,портупей -пристегнат ,избръснат сложил хубав одеколон ,подарък от бъдещият ми тъст,спомен от командировка във Франция.Стоя, потя се,а момичетата от добри семейства с високо самочувствие ,но в очите им виждам нещо присмехулно и иронично, а може би и надменно.Сърцето ми бие като при първи скок,та и повече.Чудя се как постъпя,та те ще ме изядат с "парцалите".Имаше в началото няколко опита за надмощие,но пак ми помогна -тяхната учителка по физическо.Веднъж съвсем случайно дочух разговор между "моите" ,в който ме наричаха "нашият" лейтенант и "готин".Опитах се максимално да ги обуча по стрелкова подготовка и те се представиха отлично,по-добре от повечето момчета.Важното е да намериш път към сърцата им и те ще направят всичко каквото поискаш,но преди всичко уважение и коректност

Душичка си ми ти. Не знаеш на кой свят живееш и за какво иде реч, в случая. А, именно, че не евъпросът, кой е по-умен. А, трябва ли да се мерим по ум, мъже и жени? Умът ли е единственото мерило за стойността на човека. Има толкова залюпени с високо "айкю" и много успешни, с по-ниско. Да сравняваш жени и мъже по ум е като да сравняваш трактор и състезателен болид, независимо по кой критерии. Различни са, допълват се. Пък баламите, били те и интелигентни се връзват на долни "медиийни" манипулации.

Момичетата на тази възраст имат по високи оценки и са по ученолюбиви. Но после в университетите при профилирането иабират специалностти с по-гарантирана сигурност и меко спокойно кресло. Момчетата- с повече доходи, риск и възможности. По принцип

Мъжете имат средно 20% по-голям мозък от средно при жените. Има още факти, шахматът например.

Няма нужда да се привеждат факти, за нещо очевидно. Но който се подава на медийни манипулации...

Не използувайте този аргумент.Първите компютри са били по-голями от къщи ,а възможностите им по-малки от най-обикновен смартфон.Защото с вашата логика излиза, че жените са изпреварили развитието на мъжете с няколко десетки хиляди години

Аргументите са женски - обемът на мозъка не може да се сравнява с различни поколения електроника, но за това са нужни познания и логика.

За стереотипи, та не виждам какво я коментирате толкова много. Има и много умни и много групави жени, както има и много глупави и много умни мъже. Това колко си умен не се определя от пола, а от среда, образование и възможности.

Абе как не ме взе образована хубава жена изкарваща пари, да не ходя на работа, да си човъркам в гаража или да ходя на маникюр. Глупави, умни, всички жени казват, че мъжа е длъжен. От там почва разделението.

Бе как ще е мъжки свят, 80% от жените по света са завършили минно дело специалност добив на злато, демек златотърсач. Жените намират златото, а глупавите мъже ходят да го вадят, като не са учили така ще е...

Поне от 2000 години живее жената в доминиращ мъжки свят. Ако имахме равни физически възможности щеше да е друго, но природата е решила така...

Напротив, възможностите не са равни, защото много ясно ви беше написано - векове наред мъжете са били с привилегии по очевидни причини, естествено е да са по-умни. Ако вие не проумявате това е продължавате да твърдите, че изведнъж жените трябва да станат равни с мъжете по ум, и защото им били дали възможност, е меко казано, смешно. И сега са заети достатъчно с деца и непризнат ежедневен труд в дома, за който рядко се досещате и изобщо забелязвате. Преиначавате казаното и по-точно не можете да разберете, а един се заяжда на дребно, мислейки се за безкрайно умен.

Казваш мъжете били по-умни. Кое те кара да мислиш така?

До коментара за равните възможности в Европа - нима смятате, че за 30 години моментално ще изчезнат разликите? А може и да не изчезнат напълно, защото, макар че беше груб изразът по-долу, някой все трябва да е в слугинажа? Мисля, че е най-коректен коментарът за избора - някоя с по-големи възможности и желание да се развива, а друга да си гледа домакинството, ако е доволна, какво по-хубаво?

Не ти ли е достатъчен умът да цъкнеш "опцията" "реплика" и да избегнеш нуждата да си адресираш репликата, допълнително, словесно?

Разликите не само не намаляват, но се увеличават. Ти при всички равни възможности, каква би искала да станеш?

В защита на коментара за диктуването - напротив, точно това внушавате, за кое става жената и за какво я цените, без изобщо и да имате предвид мнението и. И нещо друго - не обиждайте непознати хора, използувайте други изрази, има предостатъчно.

Да повторя - "Ако не си болна, умствено".

До един - от Силистра съм и живея в Русе. Твърдя, че и българите, и българките имат доста традиционни нагласи и трудно ще си променят мисленето. Дори в наше време познавам няколко семейства, дето лишиха дъщерите си от наследство, но после като остаряха, точно на техните глави се натресоха. Това, дето го писах, за бутането на момчетата, обикновнено е доста дискретно, и много много не си личи. Надявам се при по-младите да няма подобни явления.

До неанонимен - нямате право да диктувате на жената какво да прави - в модерното общество всеки трябва да избере. Да не искате някакво съвременно робство - марш в кухнята? Аз също мисля, че има доста жени, дето просто ще си изберат да си стоят у дома, а не да им да се нарежда какво да правят с живота си. Да, дълго време мъжете ще са по-умни, това са социални, природни и може би и други причини. Утешителното е, че и умни жени има.

Ако не си болна, умствено, ще можеш да осъзнаеш, че нищо не "диктувам", никакво "робство" не искам, няма никакво "марш"

По повод равните възможности, в интернет, ако те интересува, на английски е, прочети за скандинавския парадокс-как в егалитарните общества в северна Европа, където през последните 30 години са положени огромни усилия за пълно равенство м-у половете и жените са стимулирани да избират професии в областти на наука, технологии, инженеринг и математика, се получава точно обратното-разликата се увеличава, все по малко жени избират тези професии, за сметка на социалната сфера и здравеопазване, където е пълно с жени, както и високо технологичната/научна сфера, предимно мъже. Равни условия и възможности. М-у другото в Албания има по голям процент жени в технологиите от колкото в Швеция.

Във всичките ми познати семейства са бутали момчетата напред за сметка на момичетата. За какво им било да учат, да се правели на красиви, да се оженят добре, други подобни мъдрости. Лично моето мнение е, че това да са по-умни мъжете си има много просто обяснение, то беше казано по-долу, а що се отнася за жените, е редно да имат право на избор - ако искат да се развиват, стига да имат покритие, да го правят, а не да се манипулират по този долен начин. Има предостатъчно жени, дето нямат нищо против някой да ги храни цял живот, но да бъдат така добри поне да родят повече деца, а не като другите по едно.

Ти в Кърджали ли живееш, че са ти такива "всичките познати"? И в коя махала? Или може би в Одрин.

В Швеция и Норвегия пък бутат момичетата да стават инженери. Повече от равни възможности. Еми не искат, влече ги социалната сфера, здравеопазване...

много коректна статия, в която нищо не се казва. Това професорче ще направи кариера. Бравос!

По повод на последния коментар - при всичките им привилегии, и природни, и от стереотипи, както пише в статията, то някои мъже са доста тъ.пички? Да не би всички да са премиери, писатели, нобелови лауреати и пр. Повечето са със скромни дадености и блъскат за жълти стотинки!

Тук някои умни мъже искат жените да са изобретатели и т.н., след като хилядолетия са си били директно в слугинажа. В България до 1907 е било забранено висшето образование за жени, то и в другите страни не е било по-добре. При цялото това неравностойно положение дори жените са доста умни, направо би трябвало да са бавноразвиващи се. Не може за стотина год. с няколко поколения да искате да се еднакво умни. Гледайте ревящи деца и изк.укали старци и ще ви питам колко мноооооого сте поумнели от това.......

Едва ли умните мъже, ще искат жените да са изобретатели. Умните мъже, очакват умните жени да осъзнаят значимостта и стойността на любовта, майчинството, семейството, бита, грижата и възпитанието на децата... и да поставят искания за отпуск по майчинство до три години, четири часов работен ден при пълно заплащане до завършване на средно образование на детето, например. И много още в тази посока.

Въпросът е поставен изключително неправилно.Всичко зависи от индивида.Също не трябва да се забравя,че жените са били поставени в подчинено положение в продължение на много хилядолетия,а в много общества това продължава и в момента.Ограничаването от достъп ,до образование и до обществени, и научни изяви е спомогнало за тяхното неглижиране като интелект.Въпреки,че колежките в института,в който бях научен сътрудник ме смятаха за много умен, по някога когато се сравнявам със съпругата си,която е технически директор в голяма фирма,смятам,че по редица показатели тя е по-добра.С много високо IQ,много добър организатор и ръководител,не обича дългите разговори ,дава възможност на хората си инициатива и свобода на действие.Не случайно подчинените и ,понякога зад гърбът и я наричат "центуриона".По някого обяснява на дъщеря ни ,че има голяма разлика между това да ръководиш и от това да командуваш,

Трябват здрави топки, за да напише мъж това в подобно блато от съскащи алигатори. И мозък, за какъвто другите могат само да претендират. Жена ви сигурно ви обожава. Аз също.

Хубав анализ.

"Анализ" - това, че каза, че жена му била по-умна от него. Доообре.

Живеем в мъжки свят. И света е една гадна кочина.

Кназът на този свят е дявола. Принципът му е следният: "Разделяй, насъсквай едни срещу други и владей!" Раси, класи, религии, полове, поколения, нации, етноси, партии, фракции, столица-провинция, град-село, съсловия... по всички възможни линии. Основно му се връзват простите. Без значение раси, класи, религии, полове, поколения, нации, етноси, партии, фракции, столица-провинция, град-село, съсловия...

Ми кочина си е, да. Но на тях това им харесва.

Живеем в свят на глупаци (от двата пола), които са 80% от населението, манипулирани от хитри, умни гадове, които са 10% от населението.

Интересно ми е каква е другата част от населението - останалите 10%, които не споменаваш? Нещо средно между хитряги и глупаци ли са? Все пак трябва да ги докараш някак до 100%.

Много безнадеждно тъпи мъжки парчета в този форум. Искрено се надявам да са все едни и същи коментиращите. По страшния вариант е, ако всеки път изпълзяват нови.

Убеден съм, че не си от умните жени. Злобните - да.

Убедена съм, че работиш мижава работа и нямаш кариера. Имаш някакво местенце тук за изява, където хора като мен по погрешка поглеждат към твоите писания и много подобни на твоите, всеки път с надеждата някой по различен да заблести. Но уви. Пореден, посредствен коментар,изплют преди дори да си му измити зъбите. Дерзай. Някой може и да те потупа един ден по рамото.

Има умни и прости мъже. Има умни и прости жени. Умните мъже са повече и са по-умни от умните жени. Очевидно.

Така си е. Обаче, най-голямата дискриминация си остава в спорта - жени и мъже се съзтезават отделно, както навремето бели и черни. Крайно време е международната общност да се вземе в ръце и да ни зарадва със смесени схватки борба, бокс, вдигане на тежести, футбол, лека атлетика, тенис, въобще всички спортове... Също така да престане разделянето на шаха и да се сложи край на мита за интелектуалното превъзходство на мъжете в този спорт. Много зрелищни биха били и смесени схватки по сумо. Обаче, жените да не бъдат дискриминирани с разни трика, а да вземат участие в традиционни облекла.

Каква дискриминация бе Юсеин Болт може ли да го бие някоя жена

Думата "дискриминация" означава "различаване". "Дискриминацията"/ различаването в спорта между мъже и жени се изразява именно в това, че се състезават отделно, като бели и черни наврмето. Ако няма "дискриминация" трябва да се състезават заедно. Пък кой може кой не може ще се види на терена, на пистата, на подиума, в басейна...

Открили, че хората по принцип очакват блестящ ум да е демонстриран по-често от мъже вместо от жени. Ами такъв е стереотипът, да. Според стереотипа, базиран на статистика, митове, легенди, вицове - жените повече жестикулират и говорят, след една идея по-кратко обмисляне или изслушване, и са по-често в режим (разконцентрирана) многозадачност. Т.е. очаква се по-спокоен, съсредоточен върху задачите по приоритет, подход от мъжете, през цялата им кариера, което неминуемо води до натрупване на различен, средно по-управленски опит, подхранващ очакването.. Формулирали са нещо донякъде вярно в обществото ни - факт. А на джавкането по-горе, за хора от кой пол фактически са по-умни - ами дефинирайте си първо един добре подбран "аршин", пък измервайте и ще научите.. Това с "ами аз познавам една/един, дето.." или "вие жените/мъжете...." е несериозно и не съвсем умно ;-)

С експериментите си екипът се опитвал да докаже защо в много сектори на живота, маймунското присъствие е силно ограничено. "След като хората асоцират най-важните елемент на успеха, блестящият ум, повече с хората, отколкото с маймуните, това обяснява защо на маймуните се предоставят по-малко възможности за изява в редица области", коментира професорът. Той твърди, че се получава затворен кръг и в крайна сметка маймуните биват дискриминирани заради наложилите се стереотипи.

Анджак. Ама нищо не казваш за стереотипите за чукундура/ кръмното цвекло. Че му е наложен стереотип, че не може да се справя с управленски функции, например. И е наречено "чукундур" с реч на омразата.

Пуснете мъже и жени на смесен турнир по шах, или бридж или играта го. Ще се види много лесно :-)

Нямаш идея колко добри са жените на карти. А и кой е казал, че шахът или коя да е игра е атестат за ум?

Разгледай всички открития за 2000 години назад и процентно ще се разбере пак кой е по-умен. Ако и откритията и учените не са критерии, тогава си заври едно перо в задника и крякай каквото ти дудне пропагандата.

Я кажи "атестатите за ум". Че ме заинтересува.

Една моя позната напусна работа тука, защото злобно комплексарче Марио, шефчето й, което за нищо не става, а само се пъче и мачка всичко, що е в подчинението му. Замина наша дама в Германия! И ти да видиш как високо бе оценена от немски! строителни инженери. Защото в Германия хората работят и не плетат интриги тип стани да седна, а тука гледат как да отровят живота на домашните си, на колегите си, на комшиите си, на всичките, които са по-умни и по-добри от нещастни злобари в панталони. Кво ти инженери? Виж Цвъко, Боко, Шкембе-войвода с торбичката от супера - пръскат интелект и от един поглед им личи, колко са умни де ге!

Дай статистика и изследвания. Това нищо не доказва

Една жена казала.

Ти колко години живееш в Германия, та знаеш как оценяват " другите". Аз вече направих стаж за пенсия, все пак знам " и 2 и 200"....

Големите умове жени или мъже остават големи само в сферата си на развитие, в живота реалния са малки хора, които не могат с големия си ум да се грижат дори за бита си!

Добре де, защо в шахмата няма и не е имало жена, която да победи най-добрия мъж-шахматист? Значи жените не са по-умни от мъжете, а обратно!

Щели да го преподават в училища и университети. Защо няма нито един мъж, който плете по-добре от жените?

А защо в бодуването и отглеждането на децата мъжете демонстрират толкова нисък умствен капацитет?!? Много сте надценени... ама това не е от природата, а от едни наложени със физическа сила патриархални нагласи...

точно от природата е. Жените са по добри в отглеждането на деца. И при животните е така. По разни причини Създателят е решил жената да бременее, ражда и отглежда деца.Затова мъжете се провалят, въпреки, че обществото се опитва да наложи други норми

Войни, убийства, кражби, интриги, лъжи и гадости стават заради мъжките комплекси и пишкомерството. Това е, перчат се един пред друг, като проскубани петли и наръфани псета.

А това какво общо има с умствените възможности?

Има огромно общо. Ако простите мъжки мозъци не изнасилваха и не убиваха светът щеше да е друг!

Земя и живота на хората

Умните хора биват добри и лоши.

В еволюционен план, през вековете мъжът се е налагало да развива мозъка си в посока ресурси, т.е. лов, изобретения за нападение и защита (да не го изяде някой лъв, докато дебне сърната зад храстите, например), или инструменти за обработка на земя и т.н. Докато жената е развивала инстинктите си за оцеляване в социална среда-с други жени, деца и по възрастни хора, да съхрани дома от болести, интриги, и пр. И това е продължавало милиони години. Сега има друга тенденция и може би след 1 милион години мозъците ще функционират 1 към 1, като му дойде времето ще видим.

Хайде да не е милиони години а? Хора има от няколко десетки хиляди години. Жена си, нали? Хихи

Първи данни за "хора" в Африка датират от около 2 милиона години

А смее ли да стигне до друг извод?

Абе нямам нищо против интелекта на жените, нито пък интелигентните жени. Но все пак би било хубаво жените да научат посоките без да ги бъркат. Това им е запазена марка. Просто са уникални в това отношение

Трябва да ходят на лов за ресурси без джипиес следващите хилядолетия и ще развият и тази способност

Аз сьм жена, но винаги моят съпруг, който е софиянец, ме пита за пътя, познавам София и страната, аз се е ориентирам 1000 пъти по-добре от него, макар че той е бил и в казармата, а аз не съм от България.

инстинктите ти за ресурси за добре развити. От къде си. Раша? ;)

Изключенията потвърждават правилото по някакъв. Да те осведомя.

За разлика от България в Американските университети, първата година се взимат курсове които се водят нещо като интродукция в различните области. Трябва да вземеш 8 такива курса в различни дисциплини като от една страна ти дава по широка представа за нещата от друга ти дава шанс да се пробваш по математика, компютърни науки, физика, философия, биология и т.н. и да си прецениш какво искаш да учиш, или пък да си промениш решението от първоначалното ти решение. Та по математика има нещо което съответсва на висшата математика която учат инжинерите в мей - висша едно, висша две, висша три. Това не е от специалността математика ама ако не искараш отлични оценки в тези въведителни курсове няма смисъл да записваш да учиш математика. Та след тези курсове в специалноста математика остават едва 10% жени и те далеч не са от най-силните студенти. Та това е в бакалавърските курсове. в магистарските и докторските нещата са още по-зле. та в този ред на мисли - тоя професор може да си мисли каквото иска но когато фактите говорят и боговете мълчат.

Трудно им е, затова повечето жени избират дисциплини като джендър стади, психология, история на изкуството, мениджмънти, маркетинги разни и т.н. И правилно

"инжинер", "искарваш"... Защо?

Мето, като гледам как си го обяснил, изглежда не си от силните умове! Как пък момите записвали маркетинг, мениджмънт, а на тия позиции се мъдрят едни спуснати тъпаци основно! А за висшата математика си замълчи! Това е доста лека работа, която се преподава в университетите. А я сега се замисли колко счетоводители мъже познаваш?!? С една дума това, което мисля е, че и при двата пола има големи умове, мъжете са еднопластови в голяма степен, жените мислят от много гледни точки. Така се устроени по природа! Очаквах, че прифесира е изследвал, а той просто питал тоя ония..

Най добрите умове в дадена област се откриват в екстремалните стойности. Т.е ако приемем, че дадена политическа доктрина наложи една фирма да има 50/50 мъже/жени най добрите от съответния пол инженери, то вероятността първите топ 40-45 да са мъже е много голяма. Както и в една болница с 50% мъже санитари, топ 90% ще са жени

Които имат имат дипломите за физици и програмисти, но не могат да организират живота си, бита си, социалния си живот, са мъжете, които знаят стотици формули, но ходят с мръсни чорапи и слагат мръсните си гащи под матракът на леглото си. Това са тесно специализирани същества, но иначе са пълни дебили в живота, безотговорни и напълно неориентирани. Много пъти наблюдавах истеричните изблици на бившият си шеф, който се държеше доста по-зле от жените в климакс. А уж начетен, уж знае езици, уж юрист... само може да лала безспир, винаги потно и злобно същество, с маниакалност, с мания за величие

Жените трябва да са по-надарени - с цомби!

Мозък, ум, интелект.... Има първенство по шах отделно за мъже, отделно за жени!

Би трябало да не е отделно. Резултата ще е интересен. Въпреки че навсякъде се хвали колко абстрактно и многозадачно мислели жените, на практика единици са тези които могат да играят шах на световно ниво. Причината е че липсва ли комерсиалност и пряка изгода, забрави да се полагат усилия. Същото е и с ромите - по принцип не умеят да смятат, но ако трябва да броят пари, тогава се оказва друго.

В два окръга на Тексас обявиха, че в болниците там вече свободните легла са изчерпани... Май натам сме се запътили и ние... Няма значение, че болниците ще се задръстят, важното е стадионите и чалготеките да са пълни с доволни, щастливи и свободни хора...

упс, за друга новина беше

Това тук материалче ви е точно от жанра лятна раздумка.

По време на развития социализъм на нормалните образовани хора въобще не им хрумваше да правят такива сравнения...

Жените имат по малък мозък - няма как да са еднакво умни - което не ги прави по малко стойностни - те са по емоционални и носят Светлина в този мрачен свят!

Глупости, носели светлина. Носят само интриги проблеми и скъсяват живота на мъжете.

Вижте ,по тези или по-точно казано по този тип въпроси доста е разсъждавал Чарлз Дарвин ,ама сега го обявиха за расист.Има един човек ,който много надълбоко е копал по тези въпроси -Джеймс Уотсън ,носител на Нобелова премия заедно с Френсис Крийк за откриване на формулата на ДНК /двойната спирала/.джеймс Уотсън е голям учен и много сериозен изследовател..Ама на една пресконференция,ако се не лъжа предавана по телевизията ,се е изказал за някои особености на човешкия ум за различните полове и раси доста откровено ,и за това са му отнели нобеловата премия,научните титли и награди и са го уволнили от работа като професор от университета и р-л на една от сериозните лаборатории по генетични изследват.ния... затова ако питате мен по тези въпроси ще ви кажа откровено -най-надарени умствено са блондинките...

Жените са по хитри и коварни, щото са се уредили да се пенсионират по рано, а живеят по дълго. Мъжете са глупави, щото бачкат по дълго, и малко след като се пенсионират пукват, а вноските които са правили ги лапват жените.

При мъжете "ножицата" е отворена. Има големи умове и безкеайни тъпунгери (вж. парламента). При жените е по-събрано. Не толкова блестящи, но няма и чак такива идиоти.

да, много точно.

Значи, имало 5 проучвания. Едното не било проучване, а било допитване, в което хората твърдяли. И защото хората твърдяли, то извода е, че жените били диксирнирани. Направо изтрпахте рибата с логиката! Къде е истинското проучване на умствените възможности примвено на 10 000 жени и 10 000 мъже. Какви са резултатите. Не кой какво твърдял и какво си мислел, а какво Е! Дайте да ги видим и тогава правете изводи. Ама може да се окаже, че резултатите не са удобни на макрсистките идотии!

Имам огромен опит от работа с жени и мъже -стр.инженери; НИТО една от познатите ми жени инженери не можа да стане инженер от вискоа класа . Поне 25% от мъжете стигнаха прилично ниво, 25 % средно ниво ,25% калпазани и 25 % страхливци. Жените 90% са по подготвени от мъжете инженери и точно толкова са безкрайно страхливи -трудно взимат решения ,презастраховат се, мотаят се и чакат в крайна сметка началника да каже какво да се прави. 10% от жените са със самочувствие, но слаба подготовка и практически са опасни за професията. ОТ ЖЕНА ИНЖЕНЕР НЕ СТАВА

погледни се, типичен мъж, нима това е умно - от твоята камбанария тотален извод, разбира се, в твоя полза. Да , от жена МНОГО добър инженер може и да не става, но в това не е всичкия ум на човечеството, както ти си мислиш, щото така ти отърва. Освен това вие сте длъжни да сте по-умни, иначе за какво сте, а дали сте по е отделен въпрос. Както казва Жорж Санд - на 100 жени - две глупави, на 100 мъже - двама умни. Опитът ти си е твой.

Казал го е народът: Ако имаш жена, която е инженер, значи нямаш нито жена, нито инженер!

Казал го е народа: ако имаш мъж лапацало, нямаш нито мъж нито говорител! Една крушка не можете да смените, за висша математика ми говорите!

Една моя позната, строителен инженер, напусна работа тука, защото злобно комплексарче Марио, шефчето й, което за нищо не става, а само се пъче и мачка всичко, що е в подчинението му. Замина наша дама в Германия! И ти да видиш как високо бе оценена от немски! строителни инженери. Защото в Германия хората работят и не плетат интриги тип стани да седна, а тука гледат как да отровят живота на домашните си, на колегите си, на комшиите си, на всичките, които са по-умни и по-добри от нещастни злобари в панталони. Кво ти инженери? Виж Цвъко, Боко, Шкембе-войвода с торбичката от супера - пръскат интелект и от един поглед им личи, колко са умни де ге!

Kак са определили кой е по умен, като двата мозъка функционират по различен начин. Мъжете предпочитат "неща, предмети", жените "хора". Затова и 90% от инженерите, математиците и физиците са мъже, както и 90% от медицинските сестри са жени. Една мед сестра не може да реши интеграл, но не я прави по тъпа от инженер неможещ да смени подлога.

Медицински сестри не сменят подлоги, това правят санитарки или роднини. Медицински сестри в България често правят това, което правят лекари в Германия. Аман от тъпанари като теб, които нямат даже минимум знания в различни области на живота поне от обща култура

Болшинството санитарки са жени, и няма нищо лошо да сменят подлоги, все някой трябва да го прави

Тия въпроси от кога се решават с гласуване?

Това е все едно да се питаш кои ябълки са по-вкусни, червените или жълтите.