Roxette изпълниха най-големите си хитове в София

С качествен рок и разтърсващо шоу ще бъде запомнен вторият концерт на шведското дуо Roxette в София.

Обратно в новината

Коментари - Roxette изпълниха най-големите си хитове в София | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментарът ми не е относно концерта на Роксет. В тази СПОРТНА зала не трябва да се правят концерти. И единствената причина е че не става за това. Бил съм на няколко от концертите, и аукустиката е ужасна. Но като искаме да видим любимците сим някак си преглъщаме.

А защо никой по никакъв начин не отрази невероятния концерт на One Rеpublic???Не написахте нито дума за тях! Да,чест и прави на Мари Фредериксън силата на духа,но не зная какво имате пред вид под качествен концерт!Нека бъдем реалисти и не изкривяваме нещата заради съчувствие!Бях в залата и видях и чух всичко!Беше тъжно.Жената се мъчеше да изкара глас,но силите и не и стигаха и публиката пееше,а където не беше публиката основно беше Пер Гесли.Нормално е да е така при нейното състояние,но Ви не пишете истината, а украсявате!

Истинската есенция на този концерт беше отдаване дължимото уважение на дуета РОКСЕТ!! Което са били и ще бъдат още дълго време с песните си за милиони хора по цял свят. Това нямаше как да го отнемат нито нелепите технически гафове, нито влошеното здраве на Мари. Няма как разумен човек да сравнява и има очквания спрямо Роксет преди 20 години и сега, предвид всичко случило се през този период. Това може да го направи индивид,който е попадна по грешка на концерта или си е тръгнал по средата за да не изпусне поредната серия та турския сериал. За щастие публиката каза тежката си дума и отдаде нужната почит, коеуто направи концерта нужното изжвяване. Като то беше двустранно споделено от и пред самата сцена!

Няма да коментирам злонамерените коментари тук. Роксет са много-много големи, за да обръщаме внимание на тези червеи. Много хора не са разбрали, че самото събитие е велико. Тук не става дума само за музика, но и за воля, за смисъл на живот - за тях сцената е всичко това и в името на това, което са направили, заслужават нашата подкрепа и благодарност

Употребата на понятието "БУКВАЛНО" АВТОМАТИЧНО изключва образност, абстрактност, метафора и т.н. СЛЕДОВАТЕЛНО: "Роксет взриви залата" - о.к. "Роксет БУКВАЛНО взриви залата" - предполага истински БУКВАЛЕН, не образен, не метафоричен, БУКВАЛЕН ВЗРИВ!!!

Те журналята и "ексклузивно"-то го бутат навсякъде.

Eкзатно!

Не бъдете буквалисти! Нова не е критериѝ за правоговор и за правилна употреба на българския език. Тук не е и място за подобен диспут! Не сме в час по БЕЛ!

Българският език важи на всякъде, не само в час по БЕЛ. Това е НАШИЯТ език и все повече стават неграмотните чалгари, които се гаврят с него. Не трябва да обръщам внимание ли? Ами точно това е начина да се смаже и обезличи един народ - в най-дребните нещица като някакъв си език например.

Суперяко беше!!! Ноооо не бяха пуснали стените! Групата се представи страхотно, напражиха шоу, но организаторите се издъниха! За други концерти,МОЛЯ ПУСНЕТЕ СТЕНИТЕ!!!!

Според това, което пишат някои световни медии, по настояване на Роксет, стените НЕ се пускат! Така е било и на концертите им преди вчерашния. Поразрови се, и ще разбереш ЗАЩО!

какво значи да се пуснат стените на концерт?

Снощи Дойнов се изказа за концерта: "Роксет БУКВАЛНО взривиха сцената...". Уважаеми "журналисте", да "взривиш буквално" означава да сложиш взривно устройство и да го задействаш. Не бях на концерта, но не знам да са хвърчали отломки и човешки крайници. Аз ли съм наивна или от хората на екрана се очаква да говорят правилно?

Хората понякога използва абстрактни форми на езика, за да се изразяват образно. Взрив от енергия(човешка), взрив от емоции, чувства... Да взривиш буквално публиката, означава именно това. Но това са изречения, които описват нещо по различно от повърхността. Може би затова има разминавания при разбирането н непростите форми на изказване.

Безусловно "ЗА" абстрактните форми и метафорите. Но самото понятие "буквално" ги изключва!

Кинче, Недей да мислиш много... не ти отива!

Тоя па!

Страхотен концерт! Една детска мечта се сбъдна! С пожелание за още много концерти, и бързо оздравяване на Мари :)

Aз съм голям фен на групата. тяхната музика е като кристал - нежна, пречистваща, изящна и силна ! Мари Фредриксон е класа и снощи отново го показа в София. Истинска икона. Благодарна съм, че имах възможността да преживея тази емоция. Публиката показа такава искрена и мощна симпатия, че въздухът трептеше !

Мисля че ясно се вижда настроението и емоцията по време на концерта https://youtu.be/TybkY4kbw54

Снощи осъществих една моя децка мечта...поне за мен!Чух и видях една голяма група и едни много големи музиканти и артисти! Наистина не бяха на нивото от преди години, но нима има нещо вечно ?! Въпреки всичко те са велики! А на всички, които плюят ще им кажа едно - пожелавам ви да имате поне 1/3 от духа на тази жена, която след справяне с такава тежка диагноза през 2002 г. излезе пак на сцената и даде всичко от себе си! Благодарим ви за всичко Роксет, Велики сте!!!

От всичко само едно не разбрах. Какво е това нещо "децка"?

"децка"е образователната система.Идея си нямаш колко често го срещам.

Това бе и моя детска мечта! Не съм вярвал, че някога ще я осъществя. Вчера, след концерта си казах "е, сега мога да умра спокоен, видях легендата Роксет! Преживях я!" Едно е ясно, въпреки техническите проблеми около озвучаването, въпреки всичко останало, по време на концерта осъзнах, че тази моя мечта исках да изживея точно по този начин! Защото всичко бе ЖИВО! Живи бяхме аз, хилядите хора около мен, жива бе и легендата Роксет! Велико преживяване! Да, сега мога да умра...преживях още една мечта!

мозе, мозе ...

Не знам за пари ли го правят, но не е редно. Вокалистката на бандата е в такова състояние, че трябва да се лекува и да е сред своите най-близки хора.

Кой ти каза, че не се лекува и не е сред близките си хора? Да се "лекуваш" 24-часа в денонощието го умеят предимно българските ТЕЛК-аджии, които само чакат да ги диагностицираш с високо кръвно и лягат и чакат да умрат. Всеки може да се разболее и това далеч не значи, че трябва да спре да живее. И да, не всичко в живота е пари. Поне за някои хора. Не съди по себе си. Бих могла да поразсъждавам върху теории защо Мари продължава да пее, но ти едва ли ще ги разбереш, така че ще е загуба на време.

Може би тези концерти са и част от терапията й. Гледайки клиповете наистина жената е много болна, за съжаление....

Осъзнайте се, хора!Нима Мари трябва да легне вкъщи в очакване на края си? Има две думи наречени: Подкрепа и Съпричастност!Българите ОТДАВНА СА ГИ ЗАБРАВИЛИ. Дори собствените си творци - музиканти и артисти по-лесно ще оплуят, отколкото да ги подкрепят и да им съчувстват.Вие, които пишете тези негативни коментари, дали съзнавате, че ще се качите на колите си днес и може да се пренесете другаде много преди Мари?Къде се изпари толерантността ви, ако я е имало изобщо, и способността да се радвате за някой, че още го има?

Не си прав! От това, което видях в залата мога само да кажа "Браво българи!". Всички я аплодираха бурно, пяха, викаха от сърце. Когато имаха проблеми с озвучаването и микрофонът й прекъсна, цялата зала започна да аплодира в подкрепа. Мога само да кажа, че добрите българи са повече от лошите и е редно да спрем да си самовнушаваме, че сме измет. Не сме!

Входът свободен ли е бил или са се продавали билети? Ако е имало благотворителни билети - който иска да купи, добре. Но ако е комерсиална проява, обясненията ти не вървят. Нормално е всеки изпълнител да спре изявите когато усети, че не успява да се справи.

олее от кометарите ви разбрах че е болна милата ...тоя живот успява да смачка всички - дори и най-позитивните слънчеви и борбени натури пфуу животе йебем те у шупак :))) дайте бутилката с уискитооо :))) :D ...денсинг ин дъ муунлайт

Остани си в Олее-во, и жали собственото си съществуване. Мари "милата", не я мисли! Тя е легенда! Ти какво си?

ВЕЛИКА ГРУПА СА РОКСЕТ.ВИНАГИ СА СЪЗДАВАЛИ СТРАХОТНО НАСТРОЕНИЕ.БРАВО!

Така е. Обожавам ги. Заради енергията която излъчват и страхотните балади. А и ми припомнят ранната ми младост, колко ги слушахме само. Дано всичко със здравето на Мари е наред вече.

Според западната преса Мари има някакви проблеми с краката и затова пее седнала на концертите в това турне. Въпреки това жената се държа на ниво. Вярно, пее доста по-ниско, но пее. Зала Армеец е обида за всеки меломан. Дори по нейните изключително ниски стандарти за акустика, озвучаването беше ужасно. Тон-режисьорът на групата също явно беше пиян, защото постоянно намаляваше и усилваше микрофона на Мари и на моменти гласът й изобщо не се чуваше. Аз бях отпред пред сцената и там звукът беше трагичен. Навремето на Герена звучаха много по-добре, а и Мари беше в много по-добра форма. Ясно е, че това са прощални концерти с публиката и им дължим уважение за всички тези години, през които бяха на върха на класациите и за последното усилие да се сбогуват с нас с достойнство. Отсега се притеснявам за звука на Джудас и Хелоуийн в тази зала и ако е като на Роксет, приключвам с концертите в Армеец.

Прав си за звука, трагичен е! Тази зала няма никаква акустика и звукът се замазва и продънва. Въпреки това Роксет направиха велико изпълнение!

Цялата продукция си беше на ROXETTE и за съжаление имаха сериозни проблеми с техниката. Това е причината за спирането на звука, не работещите говорители и като цяло лошия звук. Звукът в Арената можеше да бъде на много по-високо ниво, но инженерите на ROXETTE се издъниха!

И аз съм склонна да си мисля същото, тъй като по време на изпълненията на Революция Z звукът беше ОК. Подобни издънки липсваха.

петела откъм озвучаване, така беше на scorpions през 1993, на metallica през 1999, на purple през 1996 и мноооого други. дори когато по- големите групи мъкнат озвучаване с тях и то дава фира в бг, например металика в пловдив през 1999. джеймс щеше да остриже брадата на big mick hudges на foh...соррри за професионалната терминология:)

Не бъдете злобни! Уважавайте смелостта и силата на тази жена!

Бях на концерта. Наистина са само сянка на миналото. Като видях колко е болна жената ми се доплака в началото, но явно тя иска да изживее така последните си години. Видях много любов в хората, много подкрепа, много добро и ми хареса. Да, сега не са това, което са били, но пак са класи над Джъстин Бийбър.

Така е. И публиката се държа на ниво като подкрепяше групата през цялото време, независимо от гафовете с озвучаването. Роксет заслужаваха пълна зала и я получиха.

Не съм фен на Роксет, не ги харесвам. На клипчетата обаче видях цялата зала да пее, а на сцената жена преборила РАК. Респект за това. Уважавайте волята и усилията на хората.

Жалко е за жената, но мисля, че е болезнено да я гледаш в този вид.

не заслужаваха тая публика...тръгнах си 30 минути след започването .... вяло сценично присъствие .... даже и тока си тръгваше на 100-пъти

Така е, пълна пародия си. Даже много си издържал. Нали си отишъл основно да видиш Революця Z.

бях в залата в 20:50 и си мислех че съм пропуснал началото----ама подгрявката съжалявам че изпуснах по свежи са били на 100%.....относно пародията поздрави на майка ти и баща ти

Не отидох на концерта им, тъй като ми казаха, че преди 2 години в София звучали много зле на живо. Прегледах клипчетата в youtube от снощи. Концертът им е бил кошмар, фалшиво пеене, слабо представяне Жалко. Не съжалявам ,че не отидох

миналия път на стадиона беше един от най-добрите концерти ;)

Пълна дезинформация. Концертът беше изключително слаб. Мари е толкова болна и немощна че я изведоха на сцената и седя на стол през целия концерт. Пееше фалшиво и на моменти нищо не се разбираше. Да не говорим за техническите неудачи и спирането на два пъти по средата на парче. Музикантие са слаби, правиха някакви жалки опити да се шегуват от които нищо не излезе.Нямат нищо общо с великия Роксет от моналото? Пълен провал.

абсолютно споделям... много тъжно ми стана как група с такава значимост и хитове изобщо си позволява да излиза на сцена в това състояние... много ми се иска горното да не е истина, но... :(

Ако бях на твое място, щях да спра писането по форумите! Пълен неграмотник.