Коментари - Митове и лъжи за храните ни | Лайф.dir.bg
Коментари
Истината, казана от наш човек: " 2018-06-04 14:05:32 Това е рецептата (нерегистриран) Организмът сам подсказва какво да ядеш. Не е случайно , че нещо ти се яде, а друго не искаш и да погледнеш. Важното е да не е в огромно количество."
Имам коментар към всички "еко,веган тинтириминтири" мързи ме да ви надговоря но ще ви надживея ;) Ядеш разнообразна храна без да прекаляваш с това мото.
Най-полезни за здравето са кока-колата, хамбургерите, пържените картофи и всичко, което предлагат из магазините за бързо хранене. Все пак техните рецепти са изготвени от специалисти и се работи по най-високите стандарти на хранително-вкусовата промищленост и храненето. В този ред на мисли плодовете и зеленчуците не стават за нищо и направо са вредни. С тях човек не може да се наяде и на всичкото отгоре са и демоде - от времето на баба ми. Доказателство за това са, че днес децата масово предпочитат шоколад и подминават зеленчуците и плодовете с презрение. Та аз предпочитам да се доверя на магазина за бързо хранене отколкото на баните деветини
Колко прости маймуни имало на тоя свят, че чак и поучават хората...Не било много хубаво да ядем пресни плодове и зеленчуци, защото маймуните на запад още не са разбрали, че преди да ги консумираш, трябва и да ги измиеш.
1.този мистър нЕма никака представа от “биоземеделие”, защото именно то е “ТРАДИЦИОННОТО”! Обаче откъде ше го знае, като градинарството го е имало само по Балканите и отчасти покрай крокодила Нил... 2. Пестицидите и химичните третирания са опасни не ТОЛКОВА за човека, но за самия почвен терен и Природата. Внасянето на химия води до нарушаване на баланса в микроклимата на почвата: микроби, минерали и друго в почвата биват повлияни. 3. За пшеницата се говорят глупости, защото добро качество се рабда САМО на Балканите и в Украина. Франция и Русия също имат неква, ама не е баш добра. А зърното, което се гледа по другите ширини ние му викаме “кръмно”, щото то е само за животни. Човешкият тракт трудно може да ги преработи, заглавят се в червата, гният, образуват газове и правят колити. Същите тези гадости, както и разни семена от лен и нам-кви там семки от любеници са вредни за човека, те притягат и водата. Абе, изобщо, аман от чуждестранни “анализатори”, от сичко разбират начи!
Могли сте и смислени статии да пишете. А вие се занимавате с политика - нещо оот което, доказано не разбирате...
Не виждам инкакви научни обосновани тези в статията. Той просто изказва мнениеу в сфера, където има милиони специалисти говорещи различни неща. Генерално погледнато какво чета - не се притеснявайте да ядете всичко, каквото големите марки предлагат - фаст фууд, готови готвени салати, консерви и другите масовите храни в магазините. На мен извода ми от статията е, че той е работил по поръчка на мултинационалните фирми, да им повиши малко рейтинга. Което не ми дава спокойствие да се вслушвам втакива специалисти.
Сега ли разбрахте? Писанията за вредни и полезни храни са пълни глупости отдавна. Колежките ми се разболяха от ядене на биохрани, от суровоядство, от измислени диети и подобни простотии за първобитни и немислещи хора. От липса и прекалена употреба на някои храни, от диети, гладолечение и др.мъчение на организъма, се получават проблеми с щитовидната жлеза, базедова болест, безконтролно напълняване или слабеене, болест на нервната система. За това хора, яжте каквото ви се яде, или пие, но с мярка. бъдете здрави!
Митове и лъжи за храните ни
Прясното мляко и пшеницата са нездравословни? Пълна глупост, твърди експертът по хранене Мартейн Катан. Той разобличава най-големите митове и лъжи, свързани с нашите храни. Ето кои са те:
Обратно в новината