Митове и лъжи за храните ни

Прясното мляко и пшеницата са нездравословни? Пълна глупост, твърди експертът по хранене Мартейн Катан. Той разобличава най-големите митове и лъжи, свързани с нашите храни. Ето кои са те:

Обратно в новината

Коментари - Митове и лъжи за храните ни | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината, казана от наш човек: " 2018-06-04 14:05:32 Това е рецептата (нерегистриран) Организмът сам подсказва какво да ядеш. Не е случайно , че нещо ти се яде, а друго не искаш и да погледнеш. Важното е да не е в огромно количество."

Яденето е за аматьори. За нас професионалистите даже и мезето не е задължително.

Имам коментар към всички "еко,веган тинтириминтири" мързи ме да ви надговоря но ще ви надживея ;) Ядеш разнообразна храна без да прекаляваш с това мото.

Най-полезни за здравето са кока-колата, хамбургерите, пържените картофи и всичко, което предлагат из магазините за бързо хранене. Все пак техните рецепти са изготвени от специалисти и се работи по най-високите стандарти на хранително-вкусовата промищленост и храненето. В този ред на мисли плодовете и зеленчуците не стават за нищо и направо са вредни. С тях човек не може да се наяде и на всичкото отгоре са и демоде - от времето на баба ми. Доказателство за това са, че днес децата масово предпочитат шоколад и подминават зеленчуците и плодовете с презрение. Та аз предпочитам да се доверя на магазина за бързо хранене отколкото на баните деветини

То в саламите няма пилешко,камо ли свинско

Колко прости маймуни имало на тоя свят, че чак и поучават хората...Не било много хубаво да ядем пресни плодове и зеленчуци, защото маймуните на запад още не са разбрали, че преди да ги консумираш, трябва и да ги измиеш.

1.този мистър нЕма никака представа от “биоземеделие”, защото именно то е “ТРАДИЦИОННОТО”! Обаче откъде ше го знае, като градинарството го е имало само по Балканите и отчасти покрай крокодила Нил... 2. Пестицидите и химичните третирания са опасни не ТОЛКОВА за човека, но за самия почвен терен и Природата. Внасянето на химия води до нарушаване на баланса в микроклимата на почвата: микроби, минерали и друго в почвата биват повлияни. 3. За пшеницата се говорят глупости, защото добро качество се рабда САМО на Балканите и в Украина. Франция и Русия също имат неква, ама не е баш добра. А зърното, което се гледа по другите ширини ние му викаме “кръмно”, щото то е само за животни. Човешкият тракт трудно може да ги преработи, заглавят се в червата, гният, образуват газове и правят колити. Същите тези гадости, както и разни семена от лен и нам-кви там семки от любеници са вредни за човека, те притягат и водата. Абе, изобщо, аман от чуждестранни “анализатори”, от сичко разбират начи!

Ами ти въобще не оборваш статията! Даже това, което пишеш е в синхрон с неговото!

Напротив! В статията се разказва само затова, че немчоите наистина разбират от кладенчова во̀да!

Могли сте и смислени статии да пишете. А вие се занимавате с политика - нещо оот което, доказано не разбирате...

Супер неграмотна статия......

Не виждам инкакви научни обосновани тези в статията. Той просто изказва мнениеу в сфера, където има милиони специалисти говорещи различни неща. Генерално погледнато какво чета - не се притеснявайте да ядете всичко, каквото големите марки предлагат - фаст фууд, готови готвени салати, консерви и другите масовите храни в магазините. На мен извода ми от статията е, че той е работил по поръчка на мултинационалните фирми, да им повиши малко рейтинга. Което не ми дава спокойствие да се вслушвам втакива специалисти.

Сега ли разбрахте? Писанията за вредни и полезни храни са пълни глупости отдавна. Колежките ми се разболяха от ядене на биохрани, от суровоядство, от измислени диети и подобни простотии за първобитни и немислещи хора. От липса и прекалена употреба на някои храни, от диети, гладолечение и др.мъчение на организъма, се получават проблеми с щитовидната жлеза, базедова болест, безконтролно напълняване или слабеене, болест на нервната система. За това хора, яжте каквото ви се яде, или пие, но с мярка. бъдете здрави!

Организмът сам подсказва какво да ядеш. Не е случайно , че нещо ти се яде, а друго не искаш и да погледне. Важното е да не е в огромно количество.

По принцип се пълнее от калориите. От въглехидратите се огладнява бързо, което води до прием на много калории. Ако човек ги изразходва, няма проблем, обаче това рядко се случва.