Най-глупавите неща, изречени някога от американци

"Нидерландия? Това не е ли страната на Питър Пан?" и още редица забавни въпроси

Обратно в новината

Коментари - Най-глупавите неща, изречени някога от американци | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди няколко години в един бижутерски магазин попитах продавачката с какви камъни е едно бижу. И тя ми казва "Сваровски". Добре, де но от какво са направени тези камъни? Какви са? И тя: "това са камъни сваровски? Тъпа ли сте, че не можете да схванете какво е Сваровски?" Тогава и аз не знаех, че са синтетични кристали, но ми беше интересно да разбера. Очевидно и тя не знаеше. Много глупава и грозна ситуация, породена от незнание. Не са само с американците се случва.

Сегашното разбиране за знание е , че това е нещо добро само ако е в контекста да носи пари. Ако не е, то това е излишен товар или лукс. Пиша това, съзнавайки че съм от групата на хората с доста познания , които с удоволствие продължавам да трупам, но от които нищо не печеля.

На мен ми е интересно, ей така - колко от тук коментиращите са наясно, без намесата на Гугъл, какъв език се говори в Еритрея.

За Еритрея може и да не са наясно, но повечете средноинтелишентни хора познават континентите и говоримия език в Австралия, например. И са запознати с това, че съществува и друг живот, извън собствената им държава.

Имах колега в университета (УАСГ) преди 20 години, която не можеше да се ориентира географски какво има "от другата страна на Черно море" (разбирай Изток). Според мен средното ниво у нас е силно надценено (вече) и при малко усилие и желание можеш да чуеш подобни бисери без проблем и у нас.

Че американците са тъпо и ограничено племе е известно. Но не е известно, че българите са завистливо и отмъстителни племе, могат да ти правят мръсотии цял живот ако не ги отрежеш на време.

Обиколил съм света и за мен най неумните нации са руската, българската, сръбската, молдавската - с две думи тези, които трябва да "мразят" запада.

... на ТИР и сега пак пишеш от помашкото село?

Ако трябва да сравня САЩ с България или великата ви русия ще видя, че такава мерна единица не съществува. Американците са на светлинни години от треторазрядни държави като нашата. А за това, че незнаели къде се намира България е лесно обяснимо. Все едно да питаш 98% от българите къде е Бангладеш. Всеки се интересува от по богати държави, а не от бедните. В случая от САЩ няма по богати, затова те дори нямат нужда да знаят къде се намират държави като русия или България. Преди 20 години в Испания незнаеха, че съществува България, а уж сме били на три морета и пет реки ха ха.

Значи доло горе е съпиставимо ако попиташ стредно статистически българин нещо за руските губерний! Чукотка Сибир зад Байкал и така нататака. И заплатите са така нашите са далеч пред тяхните и съответно не ни вълнува нищо от Русия. Отиваш в Айтос питаш някой креслив русофил дето се кълне още в българосъветската дружба за ти каже 5 руски града и замлъква на Москва и "Ленинград".

Говорете с млади хора (под 35-40) у нас и ще чуете подобни неща. Не трябва да забравяме, че САЩ е държава на половин континент и те нямат нужда да знаят за света, защото повечето от тях никога няма да имат допир с нищо повече от някой чужденец, който говори английски. Раждат се и умират без дори да знаят какво е паспорт. Интересуват се само от местна история, спортове, ядене и това е.

80 % от американците остават да живеят в радиус от 100 км от мястото си на раждане. Погрешно е клишето, че са "пътуваща" нация.

Редакторът с този материал е излязъл извън обхвата на обичайните си творби с кифлено-модна тематика. Дотук добре, но със същия успех може да цитира шедьоври от нашите ПКП, Бойко, Нубиеца или да вземе като представителна извадка за образователното и поведенческо ниво на нацията ни няколко произволно подбрани цигански "интелекта". А по темата, в Щатите е чудесно, но и недотам прекрасно.

Американците, в преобладаващата си част са наистина такива: самонадеяни, арогантни и доста тесногръди, но пък в сравнение с нас са много по-добронамерени, открити, решителни и същевременно спазващи установените норми за поведение. Съжителство с тях е като живот в стерилна среда. И за да разберат разбиращите - САЩ е концлагер, където хранят обилно!

За един американец, България е това което е за нас Бурунди. Колко българи знаят къде е Бурунди, с кого граничи, кой е начело на държавата или пък подробности от историята им?

Не че искам да ги защитавам американците, но тъпи хора има навсякъде. Статията не много глупава тъй като не носи никаква информация. Предлагам на дир.бг да се въздържа от публикуване то на подобен блудкав материал.

И най-умния по някога казва глупост. Та цялата тази история е малоумниа. Все пак 90% повтарям за по-тъпите путлерасти ДЕВЕТДЕСЕТ % от нещата които ползваме днес са измислени в Америка, от американци. И да допълня 99% от американците са емигранти или наследници на емигранти от цял свят и 1% индианци. Ако някой си мисли, че има някакви други американци, то той е идиот.

Е ... описано - като типичен американец .

Топлата вода, огъня, колелото - нали ? :D

Мдам, там частни фирми изстрелват ракети, ние нямаме една магистрала която да няма участък в ремонт, но те са тъпи. да.

Тъпи определено не са. Средният американец не може да се похвали с особено висока обща култура (Очевидно не му и трябва за да живее добре). От друга страна хората със сериозно (и скъпо) образование обикновено са топ. Като се замисли човек - доста е рационално.

Реална случка в ЛА: Спирка на градския транспорт. Говорим си с приятел на български. Любопитен се приближава и пита - "Откъде сте?" - "От България, Европа" - "Близо ли е до Германия?" - "Чак близо не, но по вашите измерения, не бих казал, че е толкова далеко."-"А! Значи е точно до Бразилия!"...............

1. Питали са ме дали столицата на България е Букурещ и са ме убеждавали, че в България говорим унгарски. 2. Една интелигентна жена (без ирония) ми каза, че е чувала за България, била някъде в щата Ню Джърси. 3. През 90-те, една жена в Лос Анжелис, която знаеше къде е България (зад желязната завеса) изхаби 20 минути да ми обяснява какво е хладилник, убедена, че в Източна Европа няма такива неща. 4. Когато бях за първи път в САЩ не знаех английски (не съм безкрайно тъп, говорех други 3 езика) и домакините, за да ги разбирам (?!), говореха много бавно, наблягайки на всяка сричка.

Същата работа и в други държави споко!

Много прости тези Американци, почти колкото Рушняците.

С една дума, неграмотни тъпаци.

Разликата между България и САЩ е , че тук сме 95% умници и 5% тъпаци , а в САЩ - 95% тъпаци и 5% умници. Приликата - и в двете държави управляващи са 5-те процента ;)

:))) Като чета коментарите на американофилите тук и се убеждавам - повечето от тях си мислят че Австралия е управлявана от комунисти част в Русия. От друга страна, в България нещата също отиват натам - спомнете си за ПКП и как получи втория си прякор - "Пекинската патица"...

На тези им промили мозъците и са една от най-най тъпите и агресивни нации събрана от кол и въже.Най интересното тая сган как е могла да създаде високо- технологии и високотехнологична продукция .Мисля тези престъпници "печатят зелената хартия" и от целият свят купуват " мозъци".В IBM от 35 хил. служител персоналът е основно от китайци,индийци,руснаци.

И какво пречи на по-изостаналите нации като Русия и подобни да купуват мозъци и да ги изпреварят. А да, те мнооого умни затова са все на опашката.

Не можем да си печатим пари, колкото поискаме

И кой ви спира да си печатате. А чакай, понеже сте много умни никой не ви вярва на приказките щото всеки път лъжете, пак от много акъл. Отде ви изравят бе.

Важното е целкупното дир население се почувства по-успяло и по-умно от американците. :) Въпреки, че тука разни викат, че при Бай Тошо било по-хубаво, та се чудя, кои са по-глупави... :))

Че могат да бъдат намерени глупави американци които да избълват цитираните глупости могат. Но тук каквито загубеняци могат да бъдат намерени, неспособни дори да разберат защо това от статията са глупости, едва ли могат да бъдат намерени някъде.

Бившата ми беше завършила в Харвард, и имаше много точно определние за населнието на САЩ "99% идиоти, водени от 1% гении".

Бившата ми беше завършила в Харвард...... ха, ха, ха .... и като се събуди краката отвити.

Че все си олигофрен лудите говеда с олигофрени това знае целия свят все пак тези дебили дори не знаеха кой е Колумб идиотите! Или америго Веспучи а да не говорим че неграта в гетата на тая кочина от третия свят Америка продължават да си мислят че те са коренно население на Америка факт наскоро го гледах в туба интервю на някакви негърки, които това обясняваха че дори Америка не била открита защото тя си била там и те винаги живеели на Америка А това че индианците са коренното население изобщо и ме интересуваше какви не знаеха защо Америка се нарича новия свят или защо индианците се наричат индианци А бе олигофрен са си лудите говеда най прости животни в целия свят просто факт.

Калашник, четейки писанията ти, забелязвам че си също толкова прост, колкото оплюваните от теб американци! Липсата на мисъл в черепната ти кутия е видима с просто око. Дано някой ден научиш поне собствения си, Български език и правилното му използване. Макар че се съмнявам.

за американците не знам, но по-големи ТЪПИЗМИ от тези в дира не съм чел никъде другаде

Руснакът се събужда сутрин и отива да се измие. Мие си зъбите. Впрочем, четката за зъби е патентовал през 1870 година американецът Уодсуърф. А пастата за зъби в тубичка е изобретена през 1892 година от американеца Шефилд. В Русия това достижение на Запада пристига едва в средата на ХХ век. Ако руснакът е мъж, той, като правило, се бръсне сутрин. Някои предпочитат електрическата бръсначка. Тя е изобретена през 1927 година от британеца Шик. Но много мъже в Русия избират бръсначка с дръжка с тъничко ножче. То е изобретено през 1895 година от американеца Жилет (в НРБ, се продаваха съветските му имитации, които бяха тъпи, като производителите им, а ножчетата Жилет бяха сред най-желаните подаръци за мъже. Ако пък става дума, за рускиня, тя се гримира. Фон дьо тен, пудра, крем… Впрочем, очната линия е измислена от британеца Ромел в средата на ХIХ век. После, в началото на ХХ век американецът Уилям я усъвършенства за своята сестра Мейбелин. Така се е появил спиралата за мигли Maybelline, която превзема целия свят. А през 1958 година Елена Рубинщайн изобретила най-накрая тубичката с четчицата…

Iи си толкова тъп, че четеш за да пишеш) шитните си си на нещо изобретено от руснаци! Да мойто момче, телевизора и телевизията са изобретени от руснаци. Както и менделеевата таблица, радиото както и една камара други неща. А че лудите говеда са си тъпи като гъзове това си е факт който целият свят знае!та дебелите не зная такива неща които дори някой първокласник ще ти ги кажа в България.

Тотални глупости. Телевизорът е изобретен от американеца Зворикин в Америка. Това че е роден в Русия, не означава, че го е направил в Русия, като гражданин на Русия. Радиото е измислено от Маркони въпреки руслямските напъни. Меделеевата таблица е измислена от Менделеев, на базата на предишни таблици и опити за подредба. Но безспорно е откритие на руснака Менделеев в Русия, по същия начин както пък другите неща са измислени от американци на базата на предишни опити, но са създадени в крайния вид от американци в Америка.

Според кАмАнистите САЩ били тъпи, а робите в техните колхозни клозети били умни! БУХАХАХАХАХАХА Добър виц, дрОгаре! И що сте бедни тогава! Щото сте прости или сте проЗти щото сте бедни, дрОгаре! ХиХиХи

Това е нищо....простотията е вече генно заложена у хамериканците. За тях света се свежда до тях,Канада и Мексико.

Логично след като там има поне 10 млн имигранта от комунистическите кочини раСССия и чайна! ХиХиХи

Местните са мноого по-тъпи... чужденците балансират... като се замислите нито един американец не би изобретил каквото и да р ако не е заграден от чуждестрнни учени... опита ми е че доста от тях са потресаващо глупави и необразовани...

а такива като тебе чупят тъпомера, понеже си мислят че светът се върти около тях и около кочината в която живеят

Русофилистичките и почитателките на мишкоядците нещо се радват тук, ама да попитаме русофилистиците, как се чувстват, тези тъпи американци винаги да ритат задниците на големодушите и високоообразовани руснаци... Нали осъзнавате, че руснаци са и чукчуте и всякакви хора из Русия... Да не говорим за лапачите на живи мишки, които поне половината не знаят изобщо къде се намират и гладуват масово из селата!

United States 388 (390) United Kingdom 133 (134) Germany 109 France 70 (71) Sweden 32 Russia/ Soviet Union 31 Яаа..каква изненада, тъпите амриканци с най-много Нобелови лауреати

И няма нито един от великите им любими на родните комундета китайци, а! ХиХиХи

ico_all

Че нали те си ги избират чрез тъй наречения "нобелов комитет" бре знайко! Само си спомни кой беше последният лауреат за МИР!!!! ---- Обама, най-големият войнолюбец.

Статистиката е подвеждаща. Раздадени са към 900 нобелови награди и над 200 от тях са отишли при евреи.

Яааа каква изненада......кой номинира "лауреатите"... Китай, Русия, България? Сляп си за реалностите, драги....

Явява колко си умен! Защо ли е така??? Колко от тях са родени в САЩ?

Я им виж имената и от къде са нобелистите....един няма американец, всички са купени и присадени в хамериката..

Той и Обама е нобелова награда за "мир".

да ми кажете, колко от тези, са коренни американци и колко са емигранти от Европа, Азия, Африка или други континенти? Май ще ви е трудно да ми кажете. Повечето Нобелови Лауреати са или ЕвроАмериканци, АфроАмериканци, АзиятоАмериканци и други НеАмериканци!

Че те само индианците са американци, и вички други са имигранти. Явно путлерастията изобщо си няма понятие какво са това американците.

Айде сега да им прочетеш имената. Странно, ама повече от половината не са англоезични, а? Което показва, че другите етноси, които са дошли в щатите, им повдигат нивото на образованост и култура. Евреи, руснаци, индийци, араби, германци - пъъълно в тоя списък...

Ей къде ги нобелистите: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:AmericanNobellaureates

"Руснаците идват, руснаците идват! Те са навсякъде! Аз видях руски войници!"

Ама редовно взимат европейските Нобелови награди. Включително и афроамериканци. Има някаква конспирация и трябва да я разследваш.

Някъде се крият по-успешно.

Някой българин може ли да каже столицата на щата Охайо или на Тенеси ? Може ли, без да погледне в Гугъл ? Ама я да се посмеем на хората, които са толкова тъпи, че притежават 90% от водещите световни университети.

А и никой не пита американците кои са областните градове на Варна или Русе, нали;)

Прав си. Още на са вкарали в учебниците ни по география столиците на САЩ-ти. Сериозен пропуск, за който си заслужава да събереш подписка от родителите на децата за промяна в учебниците. Мразя чуждопоклонниците. Преди се кланяха на Изток към Москва, сега се кланят на Запад към Вашингтон и малко по-близо в ЕС. Американците са тарикати и си купуват с напечатани долари всичко, в това число и хора с акъл.

Разлисти малко информация и ще видиш, че всеки щат си има официална столица. :) Ако разлистиш и малко икономическа информация, ще разбереш и защо не става с "простото печатане на долари". :))) Ама ти дръж самочувствие, все пак в кварталната кръчма има обяснения за всичко.

Това да обясниш на комунист какво са парите е невъзможна задача.

Една от тези в някакво предаване беше безкрайно учудена как може да има страна, която се казва Пуйка. (Turkey на английски е пуйка, но и Турция). То и някои българи се чудят как някой може да живее в Сърби Я!

В предаването си правиха майтап по тяхно му с имената на Турция и Унгария. Блондинката каза, че знае за страна с име "Пуйка" - Турция на английски се пише и изговаря както и пуйка (turkey) - но още не е чувала за страна с име "Гладна" (Hungry) - игра на думи с Унгария (Hungary) ; беше си направо режисиран американски хумор.

Е тя, птицата е кръстена точно на Турция. Не е съвпадение.

Кръстена е на Турция в англоезичния свят. Нашите мисири и мисирки са кръстени на Египет. На други места имената са различни, но общо взето пак свързани с предполагаем произход, като най-често се споменава Индия, включително и в Турция :-)

В статията има такъв пример, но е с Чили.

тъп, по тъп, най тъп, американец!

И любимите ти руснаци не са много умни! Средностатистическият руснак е тотална свинья! За иконите им с лика на сталин и путин всичко е казано! :))))))

някоя рускиня ти е теглила шута, щом толкова ги мразиш руснаците

Рускините стават само да им теглиш по една във всяка дупка и да ги изриташ като парцали като се размрънкат!

Да, като най-тъпите са в Харвард, Станфорд, МИТ, Гугъл, Yale, Apple, Tesla, Adobe и ред други сборища на тъпанари :)))

в които руснаци преподават на азиатци.

Даа, мечтай си. Number of Nobel laureates by country Country United States 388 (390) United Kingdom 133 (134) Germany 109 France 70 (71) Sweden 32 Russia/ Soviet Union 31 Яаа..каква изненада, тъпите амриканци с 12 пъти повече Нобелови лауреати от руснаците...и три пъти повече от следващите в класирането :)))

- Откъде си? - България. - Аааа, Боливия. - Не, България. - Аха. (уж, разбиращо) - Там ядете ли кучета. - Не, само паяци. - Аха (този път разбиращо, но без помен, че разбира подигравката) - А телевизия имате ли. - Представи си, да! - За Бритни Спиърс чували ли сте? - Да. - Ама наистина!?

99% процента от Тръмпанарите са такива слабоумни в САЩ! Много от тях нали си ижектираха и пиха белина след изцепката на Тръмпанзето! Останалите в САЩ обаче пътуват много по света и са били из целият свят! Знаят и други чужди езици! Все пак САЩ е 350 милиона има ги от тоталните кухи дъмасове до супер интелигентни хора!

Добре, че имат и нормални, а не са само либерастки лицемери. Тръмп беше свежа глътка въздух, но ти си прекалено тъп, за да го осъзнаеш.

За американците специални ли Тъпомери ли се произвеждат?? Защото китайските тъпомери явно се трошат с поглед в САЩ.

Китайците са много по-прости от американците! Поне 80% от китайците са тотални животни!

Не коментирай нация, за която знаеш много малко, още повече за нивото и на образованост. Едната нация - американската няма и 300 години, а другата е над 4500 години. Освен това американците не могат да произвеждат тъпомери - процесорите за тях се произвеждат в Тайван - там пак са китайци. Но няма проблем да отскочиш до САЩ и да си купиш американски тъпомер /пак е китайски на с много по-голям обхват, няколко порядъка повече- издържащ на американската тъпота/. А ако знаеш кой е 13 американски президент имаш диплома за средно образование и издържана матура. Виж за чин майор не знам дали ще ти го дадат само, ако знаеш кой е 13-ят президент на САЩ.

Кво значение има на колко години е една "нация" е, хахав! ХиХиХи Тотално се смахнахте комундетата! Египет, Ирак и Индия като са на 5 000 години да не кипят от интелект сега всички там!

От чужденците, с които ме е сблъсквала работата, китайците да най-големите мизерници и най-нечистоплътни. Повече дори от едни ортодоксални евреи, които не си миеха ръцете след ходене до тоалетна и се къпеха сигурно един път в седмицата, щото от пет метра миришеха на пот. От чужденците най-близки до нас усещах португалците, гърците и румънците. Макетата не ги броя. Сърбите малко надменно го дават.

Като се има предвид че по-голямата част нямат дори паспорти и много не са излизали от щата в който живеят, това е нормално да има една маса от хора, които не са особено запознати с останалия свят. Нека не забравяме че много от щатите са по-големи от цели държави в Европа.

Така си е! В САЩ и в Канада са такива! От личен опит мога да потвърдя! Личната им култура е много зле! Ама и бай ганя не е много цвете! Не случайно 90% от емигрантите ни са некви черноработници!

личната култура - общата култура

"Възпитаник на университета "Харвард" попита баща ми колко време отнема пътуването от Ню Йорк до Дъблин с автомобил." Taka: От Ню Йорк, щата Ню Йорк до Дъблин, щата Охайо са 886 км и се пътува 8 часа и 3 минути с кола.

вероятно ще му се наложи да си купи специална кола, с която да преплува океана...

Ми то си има град Дъблин в Охайо, Има и в Калифорния. Та кво викаш иначе?

Ама американците нещо умно казвали ли са ?