Коментари - Орлин Павлов се оплака от високи сметки за вода: Това е изнудване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се откажем от тази колониална "концесия" и да изритаме Веолия! Не са построили един метър водопровод и канализация! Всичкикоито строят нови сгради постояват водопровод за собствена сметка, след което го ПОДАРЯВАТ на Софийска вода! С канализацията е още по-трагично, почти цялата е наследство от социализма ,елитни квартали са с помийни ями. За да могат френските смешници да крадат на воля!

Нямаме държава, нямаме праводъдие, нямаме интелигентни законотворци, имаме управляващи тъпанари, селяндури, корумпирани съдии… водата, електричеството, бензина, телекомуникациите са в ръцете на чужди монополисти, които дерат кожи… не сме народ, а мърша…бягайте далече с едноподочен билет, комунизма се завръща с извращенията си.. България загива от ръцете на предатели и селски идиоти с амбиции за власт.

200 лв. за 6 месеца не е ли нормално особено когато е на база? Когато отчетат реално изразходената вода ще се приспадне. Какъв е проблема?

Та,аз от 25 години плащам всеки месец вода по 25-30 лв.,този седнал да плаче?!

Има форми за самоотчет. Като знаят, че не са ги посещавали от много време инкасаторите, да се самоотчетат. Какъв е проблемът освен, че трябва да се мрънка за всичко, даже и за неплатената вода?

какви форми има безпластен телевфон звъни и казва колко показва водомера тоя е егати тъпака

не знам как се е получило при тях, тези 200 лв допълнителни ли са? вкъщи двама плащаме ок. 25 месечно, за 6 месеца 150 значи.

Колко вода ще плати една баба която трябва да си полива двата реда домати през три дни.

Не защитавам управляващите, но не разбирам въпроса. Защо доматите следва да се поливат с питейна вода, има хора с режим на водата, други си поливат доматите с вода от чешмата. По тая логика, ако ги поливат с бутилирана минерална вода, доматите може и по 50 лв. килото да ти излязат.

На десет корена ще полива с по един литър вода на ден и това е смешна сума за месец. Спрете си водата за седмица, че да оцените какво е да нямаш вода. Бъдещето е поскъпване на водата, защото все по-малко ще е чистата питеина вода. Всеки лесно свиква с удобството и си мисли, че щом дъжда е безплатен, то и водата винаги ще е евтина

200 лева за 6 месеца? Че това за по 33-4 лева на месец за 12 кубика вода - моите сметки са по толкова. Ако нямат пари - да се къпят в реката. За ток не са ли им големи сметките?

Този така наречен певец да вземе да напише една песен срещу Топлофикация ,която да се превърне в химн на онеправдания данъкоплатец !!

Са навата Топлофикация, всеки месец по около 45 лв. За вода бе да отчитат и накрая ни няма за 11 дни а те ми пращат сметка 56лева пак без отчет как решиха да направят това не знам. Миналата годита за Юли месец 86 лева вода за Август 74 лева за вода обаждам се и почвам да крещя по телефона на следващия месец 20 лева вода без отчети. Е това означава че те цакат докато плащаш. После пак по 30-40 и сега отново ме порязват. Нещо не е наред с ВИК.

Какво връщане или приспадане на пари, бе? Някой да е получил от умрял писмо??

Леля Пенка и чичо Дончо като се оплакват това не е новина. Орлин като се оплаква е новина! Ама не виждам за какво се оплаква . Ние сме тричленно семейство и плащаме 50лв.месечно .Домакинства около мен също плащат такива сметки. Водата се вдигна многократно. Да пуска месечни отчети и да помага на роднините. Не са високи сметките Ниски са заплатите !

Пълни глупости. Гледаш си водомера, гледаш фактурата и всичко е ок. Пълно е с необразовани тутмаци като орлинчо, където не знаят какво е водомер, електромер, топломер...

Да ама ако комшиите не си гледат водомерите така се получава при тебе.

Аз си отчита on line! Нямам проблеми!

Контролирай си потреблението, келешче.

Онлайн отчет и готово. Кажете какво правим с разликата от централни водомер и по апартаментите ? При нас пълним по един басейн на всеки 3 месеца.

....И айде-направо у лАйната.

И при нас е така, а цената на 1 куб. м вода е 3.40 лв.

Става въпрос за разпределението от общия водомер.

Страшна новина! Не си е давал данните за 6 месеца, писали го на база, до сега било по 25-30лв месец или 6х30=180лв. Аз как си давам данните всеки месец и не се оплаквам. Да си ходи при роднините всеки месец и да им засича водомера, какво сложно има. Ако не да си наеме роб или иконом щом е толкова известен и богат и той да се разправя с тея дреболии.

давам онлайн всеки месец, но между общият водомер на три входа и апартаментните водомери, не се засичат като показания. И тази година отчетоха не по тримесечие, а за цаката година от юли, 2020 до юли 2021, така че и аз платих 280 лева. Просто това безумие, общ водомер трябва да се премахне.

Не е проблема общ водомер, а проблема е едни дето имат по 3 коли и не подават показания.

Абсолютно съм съгласен! Сметките които Софийска вода иска от клиентите представляват технологично организиран грабеж. Те преценяват какво сте харчили през предишните месеци, колко сте склонни да плащате, без да протестирате и да си търсите правата, дали има някакви обстоятелства за които могат да се захванат като мотив за увеличенията. Най-големият цирк е "връщането" на надвзетите суми. В месеците в които Софийска вода "връща" надвзетото, те стават като черна кутия - не искат да дават никакви отчети и сметки за потреблението ви през тях. Така, ако имат да ви връщат 200 лв. се оказва, че ви ги връщат за един два месеца ! В същност те непрекъснато надвземат и ако ги хванете, че ви грабят уж връщат - не плащате месец или два и всичко отново ! Аз от 10 години отчаяно правя опити да получавам сметки от тези бандити - ходил съм при тях многократно, подавал съм молби, при омбусман съм ходил - НЯМА СИЛА КОЯТО ДА ЗАСТАВИ СОФИЙСКА ВОДА ДА МИ ПРАЩА ФАКТУРА ! То излъгват, че ще пращат и на следващия месец отново е няма ! Имам право да плащам сумата която те предценят ...

Това връщане е само на думи написани в наредбата. Няма как да стане на практика . Няма я формулата. При разлика в контролния водомер сумите се разпределят съобразно консумацията по индивидуалната партида, ако след 5 месеца някой некоректен като Орлинчо се издължи , а в този месец ти си на почивка или в командировка или имаш по малка консумация ще ти върнат спрямо този месец, а не някога когато Орлинчо те е крал.

Да пие бира !

Има ли и други като Орлинчо, че ако не минат да ти отчетат водата няма проблем. Всички дружества имат на сайта си или по телефон възможност за самоотчет. Големия проблем е ако инкасаторката иска да ти отчете водомера, а не я пускаш или не подаваш показания за самоотчет. Тогава разликата от главния водомер се разпределя на тия които са подали показания.

Отчетените- плащат общата сметка на всички за месеца! Неотчетените пак ще си платят като се отчетат следващия месец. Кяр за ВИК. ЩО не ?

Не е вярно, просто главният водомер технически отчита много повече вода, от сумата на апартаментните. И да отчиташ, както аз го правя по интернет, имам и реална фактура всеки месец, пак има разлика, която я плащаме всички процентно.

Искаш да ни кажеш, че при проверката на водомера умишлено го регулират да има грешка + 6-7% и така ще измерва по-големи консумации. При малко блокче-10 апартамента и добро желание на собствениците да дадат консумациите за няколко месеца на домоуправителя това лесно може да се провери .

Същият проблем в моята кооперация, но го реших като събрах квитанциите за платени сметки от всички СОБСТВЕНИЦИ - окозо се, че един юнак не си плащал от години и разходвал обем колкото за цял олимпийски басейн. Лошото е е че от ВиК тяма да ви дадат такава информация - трябва сами да си съберете тези квитанции от всички собственици!

Как да не ти дават информация? Във всяка сметка пише отчет за индивидуално потребление и консумация от общия водомер на сградата. Как става така, че всички съседи си пазят "квитанциите" — имаш предвид фактурите, нали? квитанцията е документ за плащане, а не за потребление — и никой не ги чете?

Вече в квитанциите не вписват показания от Общия во... Фигурира вече опцията"Вода от рапределение" и ...си я плащаш като поп молитва.

На мен не искат да ми пращат сметки ! 5 пъти съм подавал молби при тях. Ходих и при омбусмана - на следващият месец пак няма фактура - сметка ! Направих електронна регистрация - след като ме караха всеки месец да сменям паролата накрая сметката се "заключи" и нито може да се направи нова регистрация нито да се използва старата !

Има и по -лесен начин комшиите имат съседния на твоя номер партиди.

Докато не видя, че има записани показания на апартаментите, къде се живее - не отключвам на инкасаторката абонатното !! Чиста работа. .... Да си сумира показанията, консумациите от засечените водомери, и сумата към старото показание на Общия в... Това при мен работи.

Стоим си на сухо и грижа с водомера нямам.

Гешев лично му е облъчил водомера. Мая го е видяла и го е снимала. Има доказателства!!!

Така е, като подарихме и водата си на ши*ани частници. Раздържавете и остатъка от държавицата и да се приключва...

Преди да "подариш" водата на "шибаните частници", София беше във водна криза. Или си забравил какво стана, докато Янчулев беше кмет? ВиК Перник, дето бяха драмите с течащата отвсякъде публична водопроводна мрежа в града, е съвместно дружество между МРРБ и общините от региона. Дейба комунистите малоумни сте всичките...

аве байуй 50 години не е имало проблем с водата сега когато така наречените демократи дойдоха всичко се прецака, трябва да си пълен тъпак пак да говориш за комунисти

Преди да подарим водата на "Софийска вода" водата струваше около 10 пъти по-малко ! От тогава до сега в "клуба на богатите" ЕС не е обявавана 1000% процента инфлация.... Преди да подарим водата на Софийска вода, водата в София ставаше за пиене... сега НЕ ! Преди да продадем водата София не беше така нагло разкопавана от Софийска вода - там където го направят улиците са разбити и никога не оправени - поне за 10 години ! Току що надупчиха и изораха улиците в Лозенец - три месеца кварталът е на решето, те работят не повече от 10 дена. Всичко се оправя с грозни евтини кръпки ! ВОДНАТА КРИЗА В СОФИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ЯНЧУЛЕВ БЕ ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ИЗТОЧВАНЕТО НА ЯЗОВИР ИСКЪР ЗА НУЖДИТЕ НА ЧАСТНОТО ТОГАВА КРЕМИКОВЦИ ОТ ЧАСТНИЦИ КОРУМПИРАЛИ КМЕТА И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ ! Да ева частника лъжлив ...

Ма и ти и ебеш ли? Бегай, бе, само съ фалиш.

Проверява си цифрите на водомера и ако е израсходил тази вода си плаща. Не могат да ти надпишат. Ако са отчели повече ще връщат. Проблема е в повишената цена на водата. И някой хора още си поливат градинката и тревичката.... И дойде ли сметката, оле ле.

Абсолютно несъглсен. Това че си провериш водомера нищо не означава. Ако е ток да там плащаш до стотинка каквото си изразходил. При водата има засичане на общия водомер и количеството от него се разпределя не по-равно, а по това кой е ползвал повече предните месеци. Например аз имам право 12 месеца да не пусна никой да отчете реалната ми консумация и да отчитам малко кубици, с което ще плащам и по-малко от общата. Когато по някое време дойдат и ми засекат реално колко съм израходил ще платя само това, но няма да платя изразходеното от общото за последните 12 месеца. Абсолютно НЕ справедливо,

Защо слагаш граници 12 месеца. В нашия вход има винаги поне 3 апартамента които не са плащали никога в продължение на 30г. Водата, я разпределят на останалите. Продават апартаментите. Новите собственици оспорват плащането защото не са били собственици докато водата е консумирана. ВиК открива нови партиди и сумата по консумираната вода никога не се възстановява на абонатите от която е взета.

умен дистанционен отчет за да няма рев :) https://thingslog.com/bg/distancionen-otchet/

В София уреда за дистанционен отчет е 300 лв, уж с отчитането за следващите 10 г. Ама ти дай парите, пък то за 10 г я камилата, я мармалада... Ше додадеш още 50-тина пъти, какво толкова. Пък дано не си пенсионер или да бачкаш на минимална... или, о, ужас!!!, да имаш деца.

Това решава проблема само ако всички във входа са с такива водомери!!!

Най-интересно е защо когато сметката за тока я вдигнат с 10лв излизат хората на протести и свалят правителство, а цената на водата е абсурдна от доста време. Ех да можех да управлявам аз водата на някой град в България

Тази новина е добър пример какви идиоти пишат в този сайт. Хванете прочетете новината (ако можете да четете) и после коментирайте. Не го знам какъв е този пивец, но това надцакване не е от вчера или днес. Целия народ го надцакват десетилетия вече. 100 от тук, 100 от там е изнасят милиони. Но това за да се оправи трябва единно общество и читави политици. Нямаме нито едното, нито другото.

Бреееей 200 лв за 6 месеца - демек по 33.33333 на месец а досега плащала по 29лв..Ти да видиш какво изнудване и чудо. Добре бе, не е ли по-добре всеки да помисли преди да пише истерично във фейса и най-вече Дир-а да го препечатват сензационно..

Орлин е секси мъж и супер надарен!

Служебни количества си пишат ВИКаджиите, за да съберат повече пари.

И това важи за всички "звезди" с коли на лизинг и дрехи/електроника/телефони на кредит. Тези хора са такива скъсани джобове и бедни, че не могат да поемат извънреден разход от 100 лева и трябва да теглят или да искат назаем.

пари за тъп клип да си промотира фалшивото пеене има аман от псевдо-звезди - свикнал всичко да му е аванта... помня преди 10 години в дискотека в студентски град седна до нас и барманката му наля уиски аванта

Да се къпе по коледа и великден. Всичко ще е наред.

какъв е този педал-чалтаджия- бензина евтин ли му е или не е кадърен да кара кола

За шест месеца - 200 лв. сметка за вода? А майка ми всеки месец си плаща по 25-29 лв. 6x29 = 174, и се оплаква, че му искат 200

Искат допълнително още 200