Откриха биологична връзка между консумацията на червени меса и рака на дебелото черво

Изследователите от бостънския Институт за изследване на рака "Дейна-Фарбър" са установили специфично увреждане на ДНК, което се предизвиква от диети, богати на червени меса.

Обратно в новината

Коментари - Откриха биологична връзка между консумацията на червени меса и рака на дебелото черво | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В червеното месо няма нито нитрити , нито нитрати. Те се добавят от производителите на трайни колбаси. Особено при тяхната температурна обработка. Със здраве и умната.

В месото има химикалиь, защото с химикали си храним говедата. И изобщо по прозореца на Овертон сега ще пускаме такива статийки, после СЗО ще се произнесе, после ще го забранят - и тогава ще пуснат на пазара изкуственото месо, за което толкова напира Бил Гейтс! Всичко е пресметнато, дами и господа, вашжият живот не е ваш, че да си го живеете, както ви се иска!

+++++

Вече има растително месо, но теорията за конспирация леко излиза извън нормалното. Никой не ти пречи да си хрупаш дивечово месо ;)

На бас, че епидемиологичната връзка е с някой друг, неотчетен фактор, а не с червеното месо. Те по същия начин навремето са открили "връзка" между мазнините и холестерола - пък се оказа, че същинският виновник е рафинираната захар.

Se taia

Чакай малко ся! Нитрати има и в много растения, защото ги торят с азотни торове. Как разбраха, че нитратите са точно от червеното месо?

не яжте тревата, тя е за пушене.

Ако ядеш червени БИСКВИТИ Кроко ( от Румъния) или червени бисквити- Златна Добруджа( български ), може да ОСЛЕПЕЕШ.. Тия съдържат отровни консерванти... Всичко туй започна от олигофрените - мангали, помагачи на арабите и турците, които ИЗНЕРВЯТ всички от 2001 година..

Тоест причината не е червеното месо само по себе си... а "добавките " към него. А като погледнеш сайта на Министреството на здравеопазването излиза че: "Като самостоятелни вещества нитратите не са опасни за здравето, но попаднали в организма на човека, в процеса на метаболизма, се получават нитрити и нитрозамини, които вече представляват риск за здравето на консуматорите." И според препоръките на МЗ "Как да ограничим приема на нитрати в организма?": Обилно измиване и изкисване във вода на зеленчуците Отстраняване на „най- нитратните” части на растенията- кочан и външни листа на зелето, корите и опашките на краставиците и тиквичките Консумация само на добре узрели плодове и зеленчуци При варене на зеленчуци изливане на водата, която са врели, още докато е гореща Купуване и консумация на зеленчуци със среден размер Консумация на зеленчукови салати с лимон, тъй като той съдържа много витамин С, препядстващ образуването на нитрити и нитрозамини Да се избягва претоплянето на супи и ястия Да се ограничи консумацията на колбаси и пушени меса... Излиза че зеленчуците и някои готвачи са много по-опасни от пържолата;)

cwetence

Преди няколко месеца имаше статия, че вегетарианците са по-предразположени към рак на дебелото черво, в сравнение с месоядните. Сегашната статия леееко противоречи ;) Така че... чист въздух, чиста храна, повечко движение и по-малко стрес, а тези проучвания са вятър работа и усвояване на средства :)

Към написаното от Вас бих добавила и умереност във всичко - хранене, пиене, емоции и т. н. Желая спокоен ден на всички.

Шилo

Нитрити и нитрати се слагат в сушените меса и колбаси, най-много има в пастърмите. В необработеното месо нитрити и нитрати НЯМА!

Има използват ги за антиоксиданти т.е. да ти седи червено месото на витрината, а не да стане сиво кафеникаво след някой и друг час.

"нитрити, които изобилстват в червено месо" - леле, всички живи същества на Земята, които имат мускули са с нитрити в месата си - бахти тъпотията ! И как точно са оцелели предците ни, преди да открият житото ?

консумирали се не-индустриално месо.

живели са 2 пъти по кратко

Връзката, която открили е с месата, а не с боклуците които слагат в тях - множество нитрити и т.н.

Точно по тази причина от 1 година не ям обработено месо. Салами, луканки, особено кебапчета и кюфтета от купешките. Пълни са с нитрити (селитра). От луканките само в Молерите няма нитрити. Или не са написали. Всичко друго е бъкано, за да червенее месото и да не се разваля. Но на една прясна вратна пържола не отказвам.

Тогава да ми ядеш онази работа.

Куче кое лае не хапе!