Питателна храна: пуснаха растителни яйца за вегани

Те са произведени от компресиран сок от моркови, бадемово мляко, картофено нишесте, водорасли и други билкови съставки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говорят си група приятели, единия, собсвеник на ресторант "Вълча среща" се хвали, че от както пуснал тофу от свински врат, трудно посреща наплива на клиенти. Приятелите му, почти в един глас "Абе ти да не мръдна? Да не си се удрял с тъпото на сатъра по главата? Как успя да ъбереш "тофу" и "свински врат" в едно изречние?" и рани такива. А човека отговаря : - Как във веганския отсреща предлагат бекон от кокос?

Не се карайте и не се обиждайте!!!! За всички има място на Земята, за всички ЖИВИ същества - хора, животни, растения...

Я, кажи кой започна с обидите.

Месоядните са повредени хора. Изцапани с кръв. За да се хранят умират хиляди живи същества. Умира и нашата планета Земя. Месоядните са агресивни и и болни хора. Готови са да убият дори друго човешко същество за да спасят мъртвата плът в чинийте си. Месоядните са като пристрастените към твърда дрога. Те имат нужда от лечение в клиника за зависими. Месото ги убива, но те са готови да убият за да го опитат отново. Месоядните са кто агресивна секта. Като ислямските фундаменталисти.

A за да се произведе тази растителна храна знаеш ли колко гори са изсечени, колко животни са изгубили естествената си среда? В полетата колко малки животни като гризачи, змии и т.н. умират всяка година при обработката, събирането на реколтата, изгарянето на стърнищата??? Айде, нема нужда. 100 грама месо има много повече калории от 100 грама маруля... И следващият път, като убиеш някоя муха или комар, да знаеш, че те също са живи същества.

То, ако беше въпрос само на "калории", що не удариш един литър бензин и да си кривиш капата над празната кратуна.

Точно само на калории е - ама усвоени, не погълнати. А това, че ти бъркаш нещата от живота, включително и видовете енергия, предполагам е следствие от прекаляване с рукола.

Вашето любимо животновъдство заема 70% от цялото земеделие. И горите ги изсичат заради говедовъдството в Бразилия. Животновъдството убива нашата Земя. Като ислямсите фундаменталисти сте месоядците. Главите ви са пълни само с невежество и фанатизъм.

Горите в Бразилия ги изсичат за отлгеждане на соя.

Даа, за фуражна соя. За любимите ви животни за клане.

Има една цяла нация веганствала векове наред - японците. Били са рядко агресивни извратеняци, клали са се един друг с вдъхновение и настървение докато един техен император ги вкарва в правия път 1868-ма година. Сега ядат всичко в умерени количества, с максималното възможно качесто и живеят по-дъ;лго от всички други народи.

Ми те в Китай открай време се произвеждат яйца-менте :)

да не би да се има в предвид вегетарианци?? щото вегани се наричат жителите на планетата вега...

Вегетарианец е човек, който не яде месо. Чувал съм за такива, които понякогаа ядат риба, но не съм задълбавал. Те ядат яйца и млечни продукти. Веганите не ядат нищо с животински произход. Затова на особена почит са соевото мляко, соевото сирене, явно и соевите яйца.

И веганска ракия са измислили вече. Точи се директно от "синия кран"...

Дебилче, да ти обърна внимание - няма месна ракия, всичките са вегански. Давам ти шанс, да разбереш колко си зле и до каква степен си замаян и не знаеш на кой свят живееш. Заедно със събратята си дебили, онези 80-те процента, които по съвпадение, плющят животински шкембета, крака, уши, мозъци, черва, .. много доволни от себе си.

Ракията се прави от пикнята на нефотосинтезиращи микроорганизми. Ядът захарта (също като веганите), след това пикаят алкохол и накрая умират в пикнята си.

Тия вегани се хранят по-нездравословно и от тези, които се тъпчат само с бургери и пици. Нишесте и соя на корем, ориз, картофи и прочие. То като няма с какво да направят да им държи сито и бухат във веганските продукти всякакви боклуци,от което се пълнее и са супер нездравословни, пък енергия и здравословни вещества нула.

Да ти обърна внимание пък на тебе, че така "нездравословно" са се хранили, като почнеш, Буда, Айнщайн, Ганди, Толстой, Леонардо да Винчи... дълъг е списъка, А, пък днес така "нездравословно" се храни Джокович. А, "здравословно" като тебе се храни баджанака ти, бОйкУ бУрисов, кАракачанов, пЕевски и мнозинството знайни и незнайни дебили по света и у нас.

Това веганите са болни хора.

Има болни и здрави вегани, болни и здрави месоядци. Тъпи, от едните и другите... Ти си ясен от кои си - семпла душица, много доволна от себе си, понеже муа мръвка. Понеже няма други "достойнства".

Може би не съм разбрал правилно, но веганска храна която прилича на нормална, може да се позва само да се прилъже някой нормален човек да я опита. Иначе за веган би било неприятно храната да прилича на нормалната от която се е отказал.

Изгъзиците нямат край, вегани, пендели, транс, неопределени, лесбита, та и ваксини за грип ни натрисаха.

Интересно, кат си веган що не си го отрязал?

Като си толкова тъп, що да не те лоботомират. За твое добро.

След като сте месоядни сигурно обичате и салам? Имам тук един салам за вас. Дълъг и леко мазен. Кой от вас иска да го опита?

И ти не правиш разлика между сурово и мъртво. Може да ядем мъртви животни, но не сурови. Така че твоята биренка бих я резнал, сварил и дал на кучетата.

Бе ква биренка у веган, със сигурност е някой тънък кренвирш.

Да ви обърна внимание, че при животните вегетарианците са символ на сексуалността. Като почнеш от заяка, минеш през магарето, коня, слона... Казва се еве като магаре, не като куче, хиена, тигър... Казва се слонски фуй, не вълчи, лъвски... Такива самодоволни тъпаци сте, че ви е бедна фантазията. Направо нехора.

Да ти го надене слон!

Така веганите вече имат възможност "да се преструват", че се хранят като нормални хора. А кога ще могат да се преструват, че правят секс като нормалните хора, а не с краставици?

Какви яйца, какви пет лева? Тъпите вегани да си измислят име на боклуците, които ядат. Няма веган луканка, няма веган шунка, няма веган яйца

Вегабните да неби да се рамножават сгенетичн материал от растителен произход....

Вече почнах да разбирам какво е това нещо "веган". Това е някой, който се храни с всичко, стига то да е направено в съответния китайски завод за храна. "Крилце или кълка" е много готина комедия, но за съжаление вървим с бързи крачки към времето, когато ще консумераме само сурогатни храни. И веганите бодро проправят пътя натам.

Каква ЖЛЪЧ се лее от коментариите на вегани. Точно си се преструвате - иначе бихте яли Само суровините от които се прави вегански пържоли, яйца, тофу и т.н. Защо искате да ядете нещо, което Наподобява така омразното ви месо, а?!? Аз като не искам да ям Лайна, не си купувам нещо което прилича на лайно нали? Палячовци!!!

А ти защо ядеш от нашата веган храна, лицемерче? Защо ядеш плодове и зеленчуци? Лицемер.

Никой не Ви насилва да не ядете месо. Това си е ваш избор, не можете да го налагате на другите. Гнусни лицемери.

Къде е написано или определено, че е ваша тази храна, лайноядец!

Храната НЕ Е ваша! Ям каквото си купя, а си купувам каквото ми е вкусно. Сладур - “нашата храна”, звучиш като дете в детската градина, дето са му взели вафличката...

Ха ха, плодовете и зеленчуците били веган храна, що за простотия? Веганите май верно са изкукуригали.

Етикет “веган” слагате на хора, които не консумират животински продукти. Защо не слагате етикет “за месоядни” за хора които ядат месо? Толкова сте прозрачни в предразсъдъците си.

Защото хората са всеядни. Ядат месо, яйца, мляко, плодове, зеленчуци, зурнени храни, ядки и т.н. Може би диетата ти пречи да го разбереш, не ти се сърдя.

Не съм веган, не съм дори вегетаеианец, ама автора на статията тотално се издъни с "Така веганите вече имат възможност "да се преструват", че се хранят като нормални хора."

Изобщо не се е издънил. 2 милиона години еволюция с месо, сега някакви откачалки искат за 20 години да си промени човечеството хранителните навици. Идиоти. И защо се произвеждат "веган" храни, които да приличат на нормалните, от които веганите се отказват? Ами щото са идиоти. Да си ядат там изгнилите джанки, сладко заспалите бурени и укротените говна и да не ни занимават с глупости.

Поредния заблуден печалбар, който някой го е излъгал, че веганите търсят визуални и вкусови заместители на храната, от която съвсем доброволно са се отказали. До няколко месеца е фалирал... Такива "заместители" се купуват в незначителни количества и то изключително от месоядни - да опитат. Такива продукти "живеят" ден до пладне. Никой веган не ги поглежда.

Веганите - в Белене да пасат трева!

Спазвам църковните пости от 10 години и съм веган от 6 месеца. За мен тзи статия е написана обидно. За съжаление обаче, не мога да подкрепя злобните коментари на другите вегани. Понякога се обезсърчавам от толкова много злоба. От повече българи към хомосексуалните и веганите или от хомосексуалните и веганите към повечето българи. Защо бе, хора? Нека всеки си живее живота както смята за добре - който иска да яде свински суджуци, който иска веган луканка. Защо трябва едното да е правилно, а другото грешно?

Колкото и да триете мненията, няма да ви се размине делото. Ще бъдете осъдени за дискриминация и обида. И този автор ще бъде съден също. Вие сте един смешен, псевдо сайт, пълен с псевдожурналити, пишещи неграмотни саттии пълни с обиди и лъжи.

"Нормалните" хора, по твоите представи, са тези, които се хранят с прасета, натъпкани в собствените им черва, правилно ли съм разбрал. И да ти обърна внимание, не всичко, което е обичайно е нормално и не всичко, което е необичайно е ненормално. Ти, например, си обичайния дебил, който като не е в състояние да осъзнае колко много е прост се мисли за умен.

Съжалявам, но тези "яйца" нямат никаква хранителна стойност.

В България е време някой идиот като този да бъде осъден, за да престане тази злобна и агресивна пропаганда. Всеки простак псевдожурналист си мисли, че може да обижда както си поиска и да му се размине. Защо глупако, ти се мислиш за нормален, а тези, които не ядат яйца например да са ненормални????? Плачих за дело, знаеш ли? Ще ти изгори малката журлистическа заплатка да плащаш, като си толкова отворен.

г-н Калин Каменов, нима твърдите, че хората отказващи да ядата животински продукти не са нормални хора? г-н Калин Каменов вие олигофрен ли сте?

От онези олигофрени, нароили се напоследък, дето се мислят за отворени и тарикати.

Ако се откажеш от човешката еволюция в продължение на 2 млн. години, качиш се на дървото, мръзнеш, печеш се, студуваш, дъжд и сняг те вали, зъзнеш, пукаш от жега, това заедно с всичките ти "съседи" обитатели на короната, тогава може да се пънеш и гънеш, че си веган. Откакто тогавашните човекоподобни са слезли на земята, опитали вкуса на кръв и месо, е започнала еволюцията им. Очевидно твоята е удобно спряла някъде в ниските клони. Ама иначе сереш в тоалетна, возиш се в кола, ползваш ток и други удобства, нали? Ами не ги ползвай, със сигурност са направени, изобретени и въведени от месоядни хора, не от дебили вегани

Това изречение е достъчно за да се започне едно прекрасно дело срещу този смешен псевдосайт: Така веганите вече имат възможност "да се преструват", че се хранят като нормални хора. Делото ще се гледа по бързата процедура и ще приключи в полза на изщеца. Лесни пари спечелени от този жалък сайт. Аз съм извън БГ, ако си бях в София щях още понеделник да се обадя на адвокат.

иЗщец

Плюмчото изкензал тази ... статия знае ли, че най-великият тенисист на всички времена - Новак Джокович, най-великият пилот от Формула 1 в Историята - Луйс Хамилтън са .... ВЕГАНИ. Точно така плюмчо. А ти по кво си най-велик, поплювко? Да ядеш кифтета и със смръдливата си уста да обиждаш?

Я пак? Кой бил най-великия пилот? Ти на 16 ли си или тревата вече ти поникна и в мозъка?

Така веганите вече имат възможност "да се преструват", че се хранят като нормални хора. Такава простотия може ад напише само някой неграмотен панелен глупак. Според панелния глупак ядящ плът на мъртви животни, той е нормален, а хората избягващи да се хранят с леш от мъртви животни са ненормални.

"Мъртви животни" - в потрес съм! Той лъвът само живи си ги яде. Умрат ли - на боклука. Някой е гледал много "The Walking Dead".

Е, това не са яйца!!! Би трябвало да ги наричат с други имена! Юридически е нарушение. Нямам нищо против вегани и вегетарианци, въпрос е на вкусови предпочитания, разбирания и начин на живот. Но не трябва да ни се натрапва. А и какво означава това да се преструват, че ядат нещо, което не е това на картинката! Щом не искаш да го ядеш, не го яж. И аз не ям доста неща, но не парадирам и не занимавам света със себе си. Всеки трябва да поеме сам отговорността за своите действия.

Калин Каменов , един ден като те тресне инфаркта и изкривиш устни в агония си припомни как си се подигравал на веганите, мършоядче. Друго няма да ти пожелая.

Тази агресия е плод на липсата на основни хранителни вещества в организма. Между другото, максимата ви "Ако не ядеш месо, ще умреш здрав" също издиша. Пък и крайна сметка накрая всички умират. Дали ще легнат в ковчега с яйца в корема си или с люцерна, червеите не ги интересувало.

Скъпичкото ми, това не е агресия, а статистика. Болниците не са пълни "ненормални" вегани. Болниците са пълни с "нормални" мършояди като тебе.

Последното нещо от което може да те тресне инфаркт са умерената употреба на яйца. Виж от цигари, алкохол, обездвижване, системна липса на спорт и високовъглехидратна диета да. А също от разни ерзаци като маргарин, изкуствено месо, изкуствени яйца и т.н. Въобще яйцата са лесно усвоими и полезни особенно за мъжете и притежават аминокиселини профил който няма как да се имитира. Всички примати са всеядни и храносмилателната система е устроена своеобразно за ядене на растителна и животинска храна включително яйца. Проблемът идва с обездвижването и калорийният профицит. Всякакви крайности от ултра веганство до плюскане само на мръвки води до проблеми. Неслучайно Департаментът по Земеделието на САЩ е въвело хранителната пирамида още преди 50 години.

Веганите вече са решили да не ядат яйца - защо трябва да се преструват, че го правят, с тези изкуствени боклуци?

Веганите не се "преструват". Тъпата мъжка калинка е изфантазирала, че се "преструват" и че са ненормални.

Безалкохолната бира-първа крачка към гумената кукла.

Алкохолната бира, първата крачка, към надутия корем и гумената глава.

Веганите са изроди. Биоединици с ментални отклонения като джендърите. От какъв зор ще се преструваш, че ядеш нещо, за което публично тръбиш до насиране, че не ядеш?! Същата работа и с кюфтетата... И не само! Егати уродите.

Точно ти си най-големият изрод тук. Глупав и ниско платен червен трол. 24 часа висиш в този смешен сайт, бе личен живот и без приятели и само хвалиш Русия и Путин. Жалко и малко човече.

Съгласен съм, че формулировката в статията - "ще се преструват, че ядат истински яйца" - води до такъв тип разсъждение. Но това е проблем на автора, а не на веганите. Всеки има право да се храни и да мисли каквото си иска, стига да не го налага на другите, докато 90% от форумците смятат своето мнение за единствено правилно и искат всеки, който не го споделя, да бъде убит.