Почина легендата на кънтри музиката Кени Роджърс

Погребението ще бъде в тесен семеен кръг заради коронавируса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина ЛЕГЕНДА!!! Дълбок поклон!!!! Толкова ме е вдъхновявал! Малко утешение ми е, че успях да го гледам на живо концерт в Щатите през 2005. Невероятен спомен!

Поклон!

R.i.P Остави светла следа в душите на много хора... Поклон

Обидно ми е,че пропуснах невероятния Мърл Хагард.От затворник в затвора Сан Куентин през 1962г.,когато Джони Кеш прави известния си концерт,до редица съвместни невероятни изпълнения като sing me back home

Осъзнавайки непреходността на създаденото от него,прижеве Джони Кеш беше казал:"Няма гроб,който да побере тялото ми"Същото може да се каже и за Кени Роджърс,Уейлън Дженингс,Джордж Джонс,Глен Кембъл,Бък Оуенс.Другите,които са живи-Крис Кристоферсъв,Уили Нелсън,Линда Ронстейд -Бог да им даде още дълги години живот!

Лека му пръст!

Лека му пръст. Невероятен и вдъхновяващ! Ще ни липсваш!

В песните му имаше някаква магия. Без дори да знам езика се разчувствах, просълзявах се. Бог да го прости.

Поклон. Ако беше в България сигурно ще ще да е заразен с коронавирус.

Кени, две седмици те гледам в Ю туб и сълзите сами тръгват.Не съм хомосексуален, но ти си много за мен.Нося те в душата си и с Люсил и с Лейди и с Кртоиграча от 80 те години на 20 век.ГОСПОД ТЕ заслужава.Дано се срещнем!

Светла му памет! Песните му остават. И, невероятно-има човек на 81 години, който Не е починал от коронясания вирус!

Гениален! Слушам това и не вярвам, че чудото го няма вече. Поклон! Тук е на корицата на албума, който ме оставяше без дъх, винаги: Sentimental watch?v=1m5yOkn525c

Kenny G си е жив, статията е Kenny Rogers.

наистина се обърках - нещо ми е много терсене тези дни. Бавно стопрям, моля за извинение всички. Наистина новината е повече от добра! Казват, че ако пуснеш неещо като некролог за жив човек, значи ще живее дълго. Много жалко обаче за другата новина - Р.І.Р. Също велик и любим певец, но отдавна мина времето, когато слушах музика, всякаква. След загуба на най-близък човек.

Неповторим е Кени! Радостното в случая е, че е починал сред близките си, под грижите на хоспис, каквито се полагат за човек на тази възраст, за да си отиде достойно. За разлика от много негови не по-малко талантливи колеги, чиито животи и смърти са белязани от скандали, несправяне с популяронстта, морално пропадане и неестествено ранна смърт. И това е наистина тъжно. Вярвам, както някой е писал по-долу, че сега е в хора на ангелите! И ще си послушам песните му наред сега, за да се сбогувам с него. Но не и с музиката му. Почивай в мир, Кени Роджърс!

Schilo

Велик! Мир на праха му!

ДНЕС СВЕТЪТ ЗАГУБИ ЕДНА ЛЕГЕНДА,НАПУСНА НИ КЕНИ РОДЖЪРС... ЕДИН ОТ ГЛАСОВЕТЕ, КОИТО ПОКОЛЕНИЕТО НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ СЛУШАШЕ С ОСОБЕНО ВЪЛНЕНИЕ . ГЛАС ОТВЪД ЗАВЕСАТА, БЛЯН ПО НЕПОЗНАТИ И ЗАБРАНЕНИ МЕСТА, СВЪРЗАНИ СЪС СВОБОДА И МЕЧТИ. СЛУШАШЕ И ЗАРАДИ ЗАГАДЪЧНОСТТА И ЕЛЕГАНТНАТА ЕРОТИКА, КОИТО ТУК УЖ НЕ СЪЩЕСТВУВАХА. ПОСЛЕ НИЕ ПРЕОТКРИХМЕ ВЪЛНУВАЩАТА МУЗИКА, ТЯ СТАНА ЧАСТ ОТ НАШАТА МЛАДОСТ И ВОЛНОСТ. LADY, YOU DECORATED MY LIFE, LUCILE, ISLANDS IN THE STREAM, WE 'VE GOT TONIGHT, SHE BELEIVES IN ME... ПУСНЕТЕ СИ ГИ ДНЕС, УТРЕ, ОТНОВО. ХОРИЗОНТИТЕ ПРЕД НАС СА ТАКИВА, КАКВИТО ГИ НАРИСУВАМЕ , A МЕЧТИТЕ - ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, КОЛКОТО ПОЖЕЛАЕМ. ТЕ ВИНАГИ СЕ СБЪДВАТ. НЕКА КРАСОТАТА И ДОБРОТО ОСТАНАТ НАЙ-ИСТИНСКОТО, С КОЕТО ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД. ПРОЛЕТТА ЧАКА НАШЕТО ВДЪХНОВЕНИЕ... "STILL HERE WE ARE... LONGING FOR SHELTER FROM ALL WE SEE WHY SHOULD WE WORRY NO ONE WILL CARE LOOK AT THE STARS NOW SO FAR AWAY "

Голям Човек, изпълнител и актьор! Прекрасният му глас ще звучи завинаги и ще гали сетивата на всеки ценител на истински красивата и популярна музика!! Поклон през изключителния му талант! Бог да го прости!!

"Певецът е продал над 100 000 плочи". Ало дира, вие правите ли разлика му 100 000 и 100 000 000 и 1 000 000 000. Нулите ги нямате за нищо, а пък за писането на статии съвсем ви НЕМА. Сто хиляди плочи, е продавала Лили Иванова в преди да бъде Лили Иванова. А пък Кени Роджърс е най-известният изпълнител в света заедно с Майкъл Джексън и Бийтълс. Та с тия прости, безсмислени и непроверени статии, които пишете, вероятно и Вие сте си прости и неграмотни, е пък сте журналисти. Какви жерналисти сте? Направо се ядосвам. Как може? Не ставате дори и за квартални клюкари, защото една статия като хората не може да напишете. Всичките Ви статии са такива. Не само, че не сте ги проучили, а дори и не сте ги преписали както трябва. Много, ама много сте прости. Ядосвам се, че може в БГ журналистиката да има толкова прости журналисти. Не искам да си помислям даже, какъв трябва да е радакторът на това издание. Да ръководи толкова прости журналисти. Днес и в една друга статия имаше порстотия, а именно, статия копирана от руски сайт вероятно, която имаше текстове на руски език. Представяте ли си какво е нивото на журналистите? Не само, че не си пишат статиите, а дори е да ги препишат не могат. Просто ... много просто, ама много просто е да бъдеш журналист в ДИР. Защото явно всички там са на елементарно ниво. Преставяте ли си, Кени Роджърс е продал повече от 100 000 (сто хиляди ) плочи. Това може да го напише само най-тъпия журналист в Дир. Не смея да си помисля, колко ли копия е продал Майкъл Джексън.

писан на руски. тук често ползват такива.

Nikos

Че беше велик изпълнител с множество сингли и шлагери всеки меломан знае, но защо биографът от статията не споменава нищо за неговата кариера във филмовата индустрия с множеството чудесни роли? Чудесен филмов актьор, вечна му памет!

Само като чуя началото на" Lady" и настръхвам!!!

И аз.... Доколкото си спомням, песента е писана от Lionel Richie, специално за него, само те двамата я пеят официално. Права за кавъри не са давани на други изпълнители, за да се запази именно усещането на песента. В света на музиката, съществува едно много интересно явление при писането на песни. Понякога, поради срокове, договори, пари, умора или липса на аранжор и т.н.някои песни се пишат много бързо и не стават така както трябва, независимо, че стават хитове било то поради известност на изпълнителя или групата или пък поради някакъв елемент от нея. Също в света на музиката, на някои песни им се правят кавъри, пак по различни причини. Или с други думи има песни, за които е направено най-доброто, а пък други също много популярни не са на толкова добро ниво. Именно затова на песента "Lady", Lionel Richie, не е дал правата за кавър, защото за тази песен е най-долрото си ниво, а всеки кавър ще я "развали" и като звучене и като смисъл и като послание и излъчване на самия Кени Роджерс. За справка ще Ви кажа, че фолк звездата Ивана, направи най-доброто изпълнение на песента "Каква ще кажеш да се напием", която е кавър на една сръбска песен на Неда Ограден, и ако чуете песента на сръбски, просто ще кажете, че певицата е заспала и тепърва се учи да пее. Та за кавърите, кавърите понякога възраждат някоя песен, а понякога я развалят, а понякога даже не може да разбереш, коя е оригиналната песен.

Преди няколко месеца гледах запис на някакъв концерт на Кени Роджърс и Лайнъл Ричи бе на първия ред. Когато дойде момента за "Лейди" , той обясни , че песента е написана за една нощ специално за него и е спомогнала да възроди кариерата си! След това едтествено покани Лайнъл Ричи на сецната и я изпяха заедно, неповторими усещане - не се различаваше , кой кога пее!

В коментар за Кени Роджърс да споменаваш Ивана ...това е кощунство!

Певецът е продал над 100 000 плочи Нещо не ми звучи вярно, ама знам ли!? Лека му пръст, беше наистина една от легендите!

Най-вероятно са над 100 милиона. Само сингълът "Люсил" е продаден над 5 милиона.

това е резултатът от онзи лош стил на изразяване и некомпетентност в стил "ВЕРВАЙ МИ, не вервай ме" , ако разбирате за кой стил говоря,. Този стил е затрудняващ, внасящ объркване и засяга всички нас. Нека всички да опитаме да го променим. Приятен ден на всички и добро здраве.

формално погледнато - вярно е. над 100 000 са. ама много повече! даже над 100 000 000!

Бог да го прости! Велик певец!

Дълбок поклон.Да почива в мир!!!

Кени беше един от великите изпълнители. Да почива в мир! R.I.P.

Велик.

Голям и неповторим! Почивай в мир! Благодаря за прекрасните песни, които остави!

Велик !

Joe69

Ако беше нашенец, веднага щяха да кажат, че е от корона! Поклон пред големия талант!!

Бог да го прости, ама легендата на кънтри музиката се казва Уили Нелсън.

Не е ли Джордж Дхоунс? :)

Прекрасен певец, дано е на по-добро място.

Много се е мъчил да знаеш приживе. Живял е в постоянен недоимък и не имал какво да яде. Като българските пенсионери.

НЕЩАСТНИК

сега пее в хора на ангелите, където има запазено място!

Преди да се омъжа, не знаех нито една негова песен. Сега ми напомнят за починалия ми съпруг. Той беше слушал Кени Роджърс като дете и от сантиментални чувства си пускаше някои негови песни от време на време (Lucile, the Gambler, She believes in me)... Постепенно и аз започнах да ги харесвам и Кени Роржърс по някакъв начин стана специален за мен.

Голям талант и невероятен певец.

idio

ама не е възможно! възрастен човек, крона вирусна пандемия... това дали не е 1вия случай на естествена смърт по време на корона?

Идиото, идиота ще си остане идиот.

Лека му пръст. Велик музикант.

Вечна му памет на КЕНИ РОДЖЪРС. Беше изключителен артист. ЛЮСИЛ ще пребъде във вековете.