17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абдали, още рли не сте ги.........почерпили? Па ле требе да доем я да ви покаем как стаа у нашенско? Ръгай чушки в боба до дупка и тва е, друо ги не интересуа.

Много сложна статия. Ако анализа е на героите които се представят пред публиката това би могло да е практическо упражнение за психолози трети курс . Ако е съпоставка м/у реалното и изиграното в психологически план би могло да е пример за студенти от НАТФИЗ-втори курс. Ако е за нас-широката публика /общо взето слабо вдяваща по темата/ то е таратор без краставица на който му липсва киселото мляко. За информация това е смес от вода , ситнонастъргана динена кора с малко сол и оцет. Чесън и копър не се препоръчват освен за пенсионери.

Четох до онова място "социопат, който обаче е способен на съпричастност" и спрях, щото ... Статия от от мисирка, която си е въобразила, че е психолог.

Пък аз си мислех, че Саманта е нимфоманка. Авно на нимфоманките вече им казват независими

Те доста от тях са си такива. И не само. - Докторе (обяснява някаква на сексолог), имам голяма нужда от повече секс. - Ами, омъжете се! - Омъжена съм и с мъжа ми редовно правим секс. - Не е много редно, но хванете си любовник. - Имам, но пак ми е малко. - Ами хванете си повече любовници тогава! - Имам общо 5-има, но ... малко ми е. - Ама вие наистина сте патологичен случай! - Супер - издайте ми документ, че съм такава! Стига са ми викали, че съм к.урва!

Редакторе, кой е великия психолог, че не става ясно кого цитираш?

Разликата между социопата и психопата е в наличието на някаква съвест, макар и малко у социопатът. Той за разлика от психопата е способен на някакво съчувствие и ако нарани хората, може да се почувства виновен затова.

Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро, и зло са силно изкривени. Обикновено социопатите нямат стойностна система и се отнасят с пренебрежение към такава, както и към цената на човешкия живот. Напълно егоистично, те се опитват да задоволят всяка своя духовна или физическа нужда и потребност. Те лесно изпадат в състояния на гняв или ярост, трудно се владеят, лесно избухват и тази тяхна проява има признаците на обикновена психоза.

пред врата на Зигмунд Фройд.

7 признака, че героите от "Мечо Пух" на "Дисни" употребяват забранени вещества: 1. На магарето Йори не му пука за нищо, реакциите му са забавени и демонстрира силна липса на мотивация - Марихуана; 2. Прасчо се бои от всеки и страда от мания за преследване - Гъби; 3. Зайо си бута носа навсякъде, от всичко има нужда - Кокаин; 4. Тигърът не може да стои спокоен на едно място, постоянно скача и вика, никога не се уморява - Екстази; 5. Кристофър Робин може да разговаря с животните - Халюциногени; 6. Мечо Пух обича сладкото и има наистина безгранична фантазия - LSD; 7. Бухалът винаги се притича на помощ на всеки, който има проблем - Дилър. Старо, но златно :)

И един виц: Какво толкова ми хвалите четенето! На какво хубаво се научават децата от него? Научават, че Тарзан ходи гол, Пепеляшка се прибира вкъщи след полунощ, Батман кара с 450 километра в час, а Снежанка живее със седем джуджета!