Развенчани митове за кърменето

Как влияе дългото кърмене върху здравето и развитието на бебето?

Обратно в новината

Коментари - Развенчани митове за кърменето | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е оцеляло човечество без изкуствени храни хиляди години. Просто не мога да се сетя. Жена ми кърми и трите ни деца до 1,5 година. Чак когато навършиха 2 ги записахме на ясла, когато нямаха нужда от памперси. Затова има майчинство. Да си с детето. Не в мола.

Ако не се лъжа, богатирът Иля Муромец беше бозал до 25 години ...

Първият го кърмих 2г и 9мес (захраних на 6,5мес) Вторият - 2г и 8мес (захранен на 8,5мес.) Смятам, че захранването преди 6мес е зле за децата; ако се водим по тях ще е към 8-9мес; в края на крайщата за къде да бързаме?! Цял живот ще са на "твърда храна". а тия митове с "коремчето да свикне", "да се научи да дъвче" са тотално смешни...

Ааа, знаеш ли Нестле какви хубави изкуствени млека правят, за какво ще се мъчи човек. То все тая. П.С. аз също съм кърмила и двете ми деца и след годинката.

Най-сетне една стойностна статия

Кърмих 1 година и 10 месеца. Най-прекрасното чувство на света... АМ съм давала 7-8 пъти, когато е имало толкова интензивен разтеж, че бебето сучеше нон-стоп, а на мен ми е трябвало известен период да отговоря. Синът ми пиеше не повече от 20-30 мил и отказваше АМ. Наистина първите 2-3 месеца са най-трудни, но после всичко е като по вода. Синът ми спи при мен, няма проблеми с отделянето, защото цялото това време, прекарано заедно, му е създало чувство за сигурност и конфорт. На градина тръгна на 3 години, и до днес ходи с огронмо желание и когато е на ново място, с хови деца, веднага се включва в игрите. Говори много, много е активен и е слабичък, въпреки че гледа и телевизия за ужас на едни други "големи специалисти" - психолозите. Кърменето е голямо предизвикателство най-вече за майките, които искат да живеят както преди - с много социални контакти и да могат да ходят на почивка без детето. Това не е възможно, когато кърмиш. Кърменето е предизвикатество и за съня (защото кърмата се усвява по-лесно, бебето огладнява и трябва да се храни по-начесто), както и за килограмите на майката, защото в по-късните месеци - 5-6-7, когато захранването е още в началото, бебето иска да суче по много и майката трбява да си хапва повече. Относно размера на гърдите - аз бях и останах с изключително малки гърди преди/през бремеността и по време на кърменето. Нямам идея как е възможно, при консултация с мамолог преди година, разбрах, че това дали една майка може или не може да кърми зависи от обема на паренхима в гърдата, а масната тъкан може да изиграе лоша шега като зашуши млечен канал. Така че пожелавам на всчики майки да имат структура на гърдата, която позвялява кърмене и в никакъв случай да не се октазват. Няма нищо по-красиво от ангелското лице на детето и блаженството, което се разлива по лицето му, когато засуче. Когато цялото му тяло се отпунсе по време на хранене и започне да потрепрва на моменти от наслада. И накрая заспи спокойно и сгушено в мама.

То и да раждате ви не требе! Я не си разваляйте рахатеца! И се занимавайте с мъжки и джендърски работи...

Аз преди да родя - кърменето след една година е абсолютно излишно. Аз след раждането - кърмих до 1 година и 11 месеца. И не съм изпитвала никакъв дискомфорт, болка и пр. Беше си удоволствие. Само в началото след раждането до края на първия месец усещах маточните спазми при свиването на матката, но пък много бързо си събрах корема - точно един месец бях по-добре от изходна позиция.

Това някаква шегичка ли е? При това положение - нищо чудно, че 80% от населението са дебили...

Не се казва, кой е платил за проучването..... Навремето, в един не излизаш вече вестник имаше заглавие: " Който плаща шампанското, той ближе ц...те" И всеки е прав за себе си!

Всичко е вече инвитро, цезарово, силикон и сухо мляко. После защо са кекави децата. Да не говорим за постоянното тъпчене на децата с разни сладникави сокчета и джънк фууд

Наистина сте откачени... Ужас!

Най обичам мъже да се изказват по женски въпроси. Като износиш и родиш едно дете, тогава давай акъл.

Кой да се изказва? Ако не верваш - гледай демографията, какато и гей-парадите...

С мъж стават тия неща, не бива да е сама жената!