Съдят Брад Пит заради "гниещите къщи", които построи

Актьорът помогна на жертви на урагана "Катрина", но хората са недоволни от лошото строителство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, не го е направил правилно, очевадно. това иронично. заставам зад дарителят. бедните хора са толкова лоши, колкото и богатите. еднакво лоши са. знам го от главен архитект в много горещ софийски район, имащ ежедневен допир и до двете прослойки българе... останах като гръмнат, като го чух. човек вече кара 7-8 година на тоя пост и даже казва, че става по зле и по зле... мириканците едвали са кой знае колко по-различни от назе...

същото.Римляните ,които някои недобросъвестно наричат цигани и те искат къщи ,но без мангизи т.е. безплатни. За разлика от африканските американци , претенциите да са тухлени с всичките му екстри и безплатна музика ала "чарле шукарие".

Яжте, пийте и просете от Брад ПИТ.

го съдете!

Да си нигър в САЩ е професия.

От обитателите са черни.

А ми прави са хората! Купил си къща за 120 000, сега ти я оценяват на поне 160 000. Плащаш данъци като за 160 хил, което е поне 4000 на година. Гаранцията на къщата е изтекла и сам трябва да ремонтираш всичко. С една дума измама от всякъде! Разбира се американците не могат да стъпят и на малкия пръст на нашенските ганьовци, които в София ти пробутват кутийки за 1400 евро/м2 и след една година започваш да ремонтираш!

Сельо, колко квадрата мислиш, че са тия бараки за по 130К бакса? Имаш ли предства, че с моравата отпред и отзад нямат 150квадрата?

Абе да бяха помолили ЕС за помощ. щяха да построят яки масивни къщи от ТУХЛА(не от шперплат) за 10% от населението. Другите 90% щяха да си духат супичката и до ден днешен....

Говедарите са тежко болна нация. Нямат никаква надежда да заприличат на нещо.Тъпи и нагли.Ти му правиш добро а той те хапе по ръката. Мизерни душици.

Кофти Брат кофти, ти не знаеши ли че тъмносините по цял свят искат да живеят без пари. Ако може и да не работят. Ако пък се налага, поне да е тънко и по малко..... а ти си тръгнал домове да им продаваш, па макар и на занижени цени..... явно и ти си се поддал на световното промиване на мозъци....

Luna0102

Тези къщи да не са правени от динени кори? Колкото и да харесвам Брат Пит, ако ми подари къща за която съм платила 100 хил. долара и къщата ми вкисне след има-няма 10 години, ами определено няма да съм щастлива.

продал им е къщи от саморазрушаващи се материали и смята че им е направил добро?!

стори добро, за да ти ЕПМ... Така че по-добре изобщо не се занимавай - да мрат мизерниците. Те не случайно са такива...

"Той обаче не е предполагал, че къщите, изградени от биоразлагащи се материали, ще започнат да гният." Което от една страна звучи логично, нали? Както и да е! Аз не мога да разбера друго - аз не желая това, това не е моят живот! Не желая тази цивилизация да бъде пример за мен! Свикнал съм да се оправям сам! Как е възможно, човек да дойде, след нещастие да ти построи къща, да живееш там вече 13 години и да се жалваш, че е излязла плесен! И да го съдиш! Ами защо се съгласи на първо място? 13 години не си плащал наем, имал си нов покрив над главата и сега този човек ти е виновен. Щом къщата е започнала да плесенясва, вдигни си задника, направи и един кофраж по основите и налей бетон, сложи и непромокаеми материали да я запазиш, и бъди благодарен на този човек, че ти е помогнал в тежък момент. А ако си замогнал и си заделил пари - викаш фадромата след 2-3 години, рушваш къщата и поне там след 2 месеца ще има нова на нейно място. Нима очакваш пак Брад Пит да ти я плати?!?

И аз това си помислих първоначално - построили са ти къща, че мръдни си пръста и я стопанисвай поне! Пък и да са започнала да гние - ами 10 години подслон 10 - колкото - толкова! Има обаче едно НО и то е че дарените къщи не са били безвъзмездни, ами хората са плащали за тях, на по-ниски цени, но са плащали.

модел... и затова Пит е трябвало да им плати а не обратното;)

За да коментиращ статия трябва първо да я прочетеш и то цялата, а не през ред. Намери тази част където уточняват, че къщите не са съвсем безвъзмездно, а хората ги купуват на занижени цени. Макар и занижени стойностти 100-130 хил. долара е висока цена за тях. Та паркирай си някъде фадромата и се научи да четеш.

Ако бяха дарени, нямаше да го съдят.

можеше да се отърве и с условна... Сбъркана работа...

Явно и там никое добро не остава ненаказано! Брад Пит да беше дал тези пари на кметството на града, пък те да строят каквото и на когото искат, сега нямаше да ходи по съдилища. Така направиха много от техните кинозвезди и певци.

Тука питах, ама никой от нашите май не е в района, та пуснах в търсачката Make It Right и там има някакви снимки, коментари в блог и др. Английски знам много малко, та разчитах на преводча и познанията си. Ако правилно съм разбрал, ползвали са някакъв порьозен бетон, че да се отцеждала водата. Може би в това е проблема, щото както знае всеки добър строител, основата трябва да е добре изолирана и да не пропуска влага. Иначе къщичките изглеждат добре вкл. и отвътре и ми се видяха някакви коментари за площи от 430 кв.м. Ако е така и затова собственик е плащал 100 000 $, то дори за България това е добра цена. Пак питам за някой запознат с това, щото всеки от нас иска да му е здрава къщата и хората да разберат какво е важното като купуват или правят къща. Признавам си, че аз като си правих къщата, някой неща ги научих по трудния начин. Пожелавам на другите да не им се случва.

Да допълня. Тука беше мястото на някой от протестиращите български строители да се покажат такива ли са, ама май не им пука за хората, щом не се вижда професионално мнение. Аз съм маш.инж. и коментирам като непрофесионален строител, но съм си направил сам половината къща и поради това е интереса ми по темата. Та в оригиналния сайт са посочени и цените на строителството - 130 -220$ на кв.фут, т.е. от 1400-2390$ на кв.м. другото е, че наречените биоразградими материали се има предвид материали подлежащи на рециклиране и затова не се предоверявайте за лошите преводачески качества на редакторите. Явно и там си има проблеми със строителството и последващата експлоатация, та не обвинявайте Брат Пит за крайния резултат. И чакам българските строители да изпълзят от тишината и да покажат знаят ли как се строи или ....

"Той обаче не е предполагал, че къщите, изградени от биоразлагащи се материали, ще започнат да гният." - егати изненадата, биоразлагащите се материали се разлагали. Аз не го очаквах това.

Хаххахаха брутал гавра! Уж дарение а къщите по 100,000 долара! Яко съд си трябва!

Само много объркан човек може да прави къща от биоразградими материали!!! Това е лудост. Трябват точно обратните материали. Здрави и издръжливи на атмосферните условия. Зелените болшевики определено прекаляват с идиотиите си. При това искат да ги налагат на всички.

Егати нахалните келеши, не стига, че им правиш подаръци, а и претенции имат.

Какви подаръци, ти четеш ли изобщо статията или коментираш само заглавието? Хората са платили по 130 000 щатски долара за тия къщи. Това не е подарък.

Мисля да ти направя един подарък предколедно. Само дай едни 130хил. Може и лева. В брой.

Харесвам го като актьор, но в конкретния случай, на базата на предоставената в статията информация, не одобрявам това, което е направил. След като си дал обещание, трябва да го изпълниш коректно. Трябвало е да построи нормални къщи със стандартни строителни материали, а не да експериментира с еко-материали в прекалено влажния климат на Ню-Орлеан. Най-вероятно е бил подведен и от архитектите, които не са искали да му противоречат на идеята за еко-къщи, но това не го оправдава, особено когато построените къщи не са давани даром, а са продавани, та дори и на занижени цени. Споменава се, че дори тези занижени цени са прекалено високи за местното население. Ако къщите бяха построени със стандартни материали нямаше да са толкова скъпи. Все пак хората най-вероятно са закупили тези новопостроени къщи със застраховката, която им е била изплатена за разрушените им от урагана домове и най-вероятно са добавили част или всичките си спестявания. От тази гледна точка не е редно къщата ти да се скапе за 10 години време. Що се отнася до непоисканото добро... Брад Пит може да е имал добри намерения, но по-важното е как си изпълнил добрите си намерения. В конкретния случай опитът да направи добро всъщност е довел до по-лошо. Хората са похарчили последните си пари за уж стабилни домове, а те се оказват временни, защото се рушат. Само че застраховка за саморазпадащи се къщи няма и сега тези хора ще останат на улицата. Така че добрите намерения или се изпълняват както трябва или по-добре е изобщо да не се започва нищо да се прави. Половинчато свършената работа е по-зле от никаква работа.

Трябваше Бойко и Фъндъковата да им построят тези Къщурки,щяха да останат доволни.

Тоя не избива ли така от данъци?

Ашколсун, тарикат момче! Досега не е имало измами под прикритие на "благотворителност". Демек, дай те там по 130хиляди, долара и целувайте ръка!

Абе човека се е опитал да направи нещо добро, ама явно технологиите са му изиграли лоша шега. Няма ли някой наш човек в района да каже какви са нещата в действителност, какви са тия материали, дето не издържали десет години, какви са хората живеещи в тези къщи. И у нас раздаваха на едни безплатни жилища, а някой от тях си прибирали на етажа и конете, или си горяло дограмата да се топлят.

И кво? Купили къщи за 100-130 000$ и искат да живеят повече от 10 г в нея, безсрамниците!!! То е ясно, че за тези пари - толкова!

Ами негри, все някой друг им е виновен! Да не мислите, че ако някой беше построил в България къщи без пари за бездомните цигани, щеше да е по-различно?

Искам да видя как на циганите им взимат по 100 000$ на къща. Гниеща.

Те ги вземат, но не от циганите.

Братко Пит, не се коси! Хората са неблагодарни. Да си бяха седяли бездомни и нямаше да имат тези “проблеми”.

"Къщите са оборудвани с безплатна битова техника, а на покривите на част от тях са инсталирани и слънчеви батерии, за да могат жителите да пестят от комуналните си разходи. " Е на това му се вика класика в жанра на поговорките: "Направи добро - изяж лайно" и "Няма ненаказано добро"

Не е точно така - той ги е обръснал по 100-130 хиляди за къщи, които след 15 години са негодни вече за обитаване. Ами има къщи по на 200 години та и повече още стоят! Бъди сигурна, че ако хората бяха поставени пред избор да търсят друго решение или да дадат една шапка пари и след 15 години пак да са без дом - нямаше да изберат тази ситуация.

който не уйдисва на шантавиите на Анжелина Джоли влиза в конфликт с небесните сили и го СЪДЯТ ДО ДУПКА та ако ще....няма да се учудя ако му забранят да влиза в обществени места защото например...мирише на лошо да кажем. С ДЕМОКРАЦИЯТА ШЕГА НЕ БИВА

А с комунизъмА бива, ама само, ако ти се ходи на безплатна почивка на дунавски остров...

Не бива да се помага на разни мижитурки. Особено не поискано. И аз имам опит с не поискани добрини и накрая си хапвам лайно.

Той че си прави пиар прави си, ама и тези да се стегнат малко имали са 10 години покрив над главата, да бяха си ги оправили или построили нови. Някой след загуба на дом нямат и толкова.

Биоразградими материали... Пресметнали са, че трябва да издържат до следващия ураган. Но урагана се забавил :))

На харизан кон зъбите не се гледат!

На харизан кон за сто хиляди долара обаче ми се струва, че не е зле да се поогледат зъбите. Не ли?

Chefo77

Нито за 100 000, нито за 1 100 000. Могат да го съдят тези, които са учавствали в благотворителността, но не и тези, които са се възползвали от нея.

Явно са си направили експеримент с новите материали - да видят как ще реагират при тези условия...на климат..експериментират, за да знаят какви са им свойствата - на материалите де. Има всякакви експериментатори в тази област, и не само в Ню Орлеанс - зависи какво искат да постигнат експериментаторите - да перат пари, да ги изстискват, да ги въртят или да ги простират...

Какво добро е направил тоя клоун .Че построил къщи които за нищо не стават и взел по 130 к $.Че те нашите кенефи по селата са в пъти по здрави.Плюс това в Америка никой не строи благотворително.Това не е Русия,където раздават апартаменти и къщи без да искат и една рубла от потърпевшите.

Ехх, тази стара, добра и "демократична" Матушка...

Няма ненаказано добро.

Храни куче да те лае. Да е.а и негрите да е.а.

"Той обаче не е предполагал, че къщите, изградени от биоразлагащи се материали, ще започнат да гният." Е няма как да предположиш, че къщи, изградени от разлагащи се материали ще започнат... да се разлагат. Това е чудото на природата.

Направи добро, за да изядеш говно! Затова политиците ни са такива - грабиш народа до край и те те уважават. Започнеш ли да им угаждаш - край с теб. Явно и американците са тъпи като нас.