17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сарказмът не е за българи. 99% от българите са намръщени бурсуци, гледат лошо с погребални физиономии, говорят само с негативизъм и не знаят, че живота е кратък. Направете си експеримент - махнете на непознат човек и се усмихнете "здрасти !". 99 от 100 ще ви изгледат злобно или ще помислят, че сте идиот !

Като гледам колко минуси е завъдил ще излезе прав!

Казват, че сарказма няма връзка с ума - не е вярно, има! Глупав човек не може да е саркастичен. Освен това, когато си саркастичен и се надсмиваш на собствените си недостатъци - околните не го правят.

Не носи на сарказъм?

Не си ли чувал приказката - дали власт на цига....на и той обесил баща си.

сарказъм без самоирония си е чиста злоба

Често ставаш жертва на сарказъм, нали.

Обожавам сарказма, но трябва да си готов да понесеш също сарказъм. За да го владееш трябва да има дълбоки познания в много области.

Едва ли. Има прекалено много тъпи хора. Иначе нямаше да има сарказъм.

Само заглавието да беше, щеше да е достатъчно. Но и още нещо - саркастичното отношение е пряко свързано и с чувството за хумор, но в наши дни става голям дефицит, а и на хората не им е толкова до смях. За щастие, колкото и да са останали малко, все още има ерудити с енциклопедични познания като живата памет на нацията. Е, сега точно не е тяхното време, но пак ще настъпи, не се съмнявайте.

Сарказмът е проява на гняв.

Прочети пак материала и ще се убедиш, че не си съвсем прав - цитатът: "Изследователите обаче отбелязват, че става въпрос за същински сарказъм, а не за навика да се злорадства и да се сипе жлъч по околните"

Аха, точно на гняв е проява. Ето сега направо си умирам от ярост като ти прочетох съждението.