Шамфъстъкът има толкова твърда черупка, че от нея могат да се направят защитни каски

Тя се състои от преплетени клетки, които са толкова плътно свързани помежду си, че почти никога не се разделят една от друга

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с тия глави - карфички могат директно да ги използват като каски. Както вървят нещата, изглежда скоро ще са им силно необходими.

бахти тъпотиите вече... ударихме дъното

Интересна новина. Но редакцията на текста е изключително слаба редакция обаче. Дори сякаш злоумисъл прозира, за да се накъса и разводни по- задълбочено вникване в смисъла на информацията. Например не може да се каже , че нещо е НАЙ ако се сравнява само с още едно нещо. Най е когато е група, сред която се сравнява. Когато не се знае каква е базата за сравнение няма как да се степенува с ' най'.

да си оправи ботаническите термини!, първо!!! Шамфъстък се нарича ДЪРВОТО само в Турция и тюркския регион. Pistaк - на персийски. Pista - на новоперсийски. Pistachio общо прието название в Модерния Свят. САЩ произвеждат 74% от световното му производство и е прието името pistachio - латинизирано персийско наименование. Не тюркско. Фастъка(тюркски) е БОБОВ подземен плод.