Коментари - Сладкар направи Меркел на марципан | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя шмеркел направи цяла Германия шоколадова за десетилетия напред, вие тука за един марципан с 2 години трайност пишете!

еееех...Език мой-враг мой !

Марцшпана е създаден от нацистите, като заместител на шоколада. През войната. Не трябва ли, в крак с политическите изисквания, Меркел да е изваяна от африканско какао с малко мляко?

Неграмотници! Как я направи на марципан? Тя жива ли е? ... "направи ОТ марципан"

Готино

Прави се от бадеми, захар и розово масло. Иначе цитат от Уикипедия: Смята се, че поднесените през 1308 г. на папа Климент V различни плодове от марципан раждат традицията за създаване на фигурки.

Гадост ,ще повърна!

Марципана е създаден от нацистите. От захар и ...СОЯ. Кой ще ти бере бадеми през войната, бе? Къде? На каква цена? В какви количества? Освен за марципана, на Хитлер трябва да си благодарен и за Фолксваген, Siemens, аутобаните и....хляба който ядеш днес, заквасен с дрождите, култивирани от нацистките биолози. Защото хляба трябва да се приготвя бързо до 2 часа за милионите солдатен.

"На марципан" или "от марципан"?

По добре щеше да бъде, ако някой месар я беше направил на кайма.

Пардон, от кайма исках да напиша!

По печелившо щеше да е, тоалетна хартия с лика и.

Имам нова идея: Колбасар направи Меркел на прошуто.

Между българският марципан и марципанът в Европа има известна разлика. Бих казал дори, че има твърде малко прилика. Навремето у нас шоколадът беше голяма рядкост . Лъжеха ни, че марципанът е шоколад. Когато за пръв път ми дадоха истински шоколад не ми хареса, казах че искам "шоколад" /т.е. български марципан/.