Средиземноморската храна намалява риска от сърдечни заболявания при жените с 24%

Този начин на хранене, който включва най-вече ядки, морски дарове, пълнозърнести храни и зеленчуци, е полезен в много аспекти

Обратно в новината

Коментари - Средиземноморската храна намалява риска от сърдечни заболявания при жените с 24% | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вече отказът от месото. В частност, свинското.

То такава диета не съществува и в Кипър , но защо я наричат Средиземноморска не знам. Единствено дето по-често се яде лимони, портокали, зехтин и калмари. Всичко останало е като нашата кухня, даже по-зле. Хлябът им е отвратителен, не става за ядене, за ядки и семена абсурд, цените са като тук т.е. скъпи . Това което може би действа благоприятно е че се пие много вода, заради горещините се яде по-малко , има повече движение защото умрат евро да им капе в джоба и слънцето 350 дни в годината.

Също средиземноморските сладкиши и тестени средиземноморски храни. Дори ориза в средиземноморските пилафи садържа глутен. Спрете средиземноморските кафета и чайове с кофеин. Един път хранене на 24 часа. Който не може да привикне - 2 пъти, като времето между последното хранене от предния ден и първото за следващият да е мин 18 часа. Не бъркайте в хладилника. Хранене с червено месо но само от тревопасни. Не на фураж и зърно. При тях съотношението на Омега 3 към Омега 6 е невероятното 1:1. Всичко се дължи на хормона инсулин. При днешното модерно хранене, се придобива инсулинорезистентност - много инсулин изхвърлен от тялото в многократните хранения, тялото произвежда свръхинсулин без ефект. Само дървени масла и морска риба богата на мазнини.Кисело зеле за К2. Необработено температурно. Оправите си инсулина и всичко ще се нормализира само. Инсулина е подобен на регулировчик в човешките жизнени процеси. До преди 150 г човекът е придобивал енергия от мазната храна. Сладкото е отсъствало в менюто. Яжте много зеленчуци, малко чисто месо, достатъчно мазнини. За вегетарианците - растителни. Без мазнини в тялото, жизниноважните мастноразтворими витамини не работят. Храната преминава през чревния тракт като ненужен продукт. При ядене на мазнини не се отделя инсулин. Тялото започва кетонен режим и само произвежда въглехидрати - нормалното състояние на човешкия организъм.

Средиземноморската диета също така включва зехтин, а не слънчогледово олио или други масла от семена. Последните са изключително вредни поради лесното си окисляване, което предизвиква тихи възпаления в организма, вкл. и в кръвоносните съдове.

Шарланът (нерафинирано слънчогледово олио) е подходящ.

А колко хора имат пари да си осигурят храна за тази диета?

що, за боб и леща ли нямаш пари?

Сланина, масло от мляко, зехтин, сусамово олио, кокосово олио, гречка, конопено семе, маково семе, сусамово семе, слънчогледово, тиквено и особенно орехи, много зеленчуци и никакво сладко, тестени, алкохол, цигари, опиати. Гречката и яйцата от "щастливи" кокошки са достатъчни за набавяне на всичко необходимо за тялото. Другите изброени са добавки в малки количества.