Коментари - Цял град би избегнал глада за дни с тези пари: Бея на солта показа колко струва една вечеря в ресторантите му | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми първо дестинацията второ поръчката .. Еми в арабския свят е така в скъпите градове.. пак сметката е главно от пиене .. Алкохола по цял свят е скъп .. се едно в Франция центъра на Париж няма да ви излели пак скъпо ... Всяко нещо спрямо местото марката има различна цена .. пак там не си знаят парите цените за тях може да нормални ..

Че някъде имало море с щипка сол :)

Кагато има глупаци да плащат, хитреци правят пари, просто е.

С малоумници по света. И някои много добре се възползват. А е правило, че колкото оо-малоумен си, толкова си и по-богат.

Пази боже сляпо да прогледа!

Исках да напиша точно тази сентенция, но видях, че вече е написана! Този е абсолютно парвеню! Жалък индивид, избиващ комплексите от бедния си произход! Много е тъжно подобни "величия" да се къпят в охолство, самозабравили се в шщеславието си, а истинските великани на духа и интелекта да тънат в недоимък! Жалко деградирало общество!

Сметката е основно скъпо вино. Защо не пискат за измислените супер скъпи вина .

Всички, нацъкали минуси на хората, сте най-обикновени българи-завистници, които не осъзнавате една проста истина. Никой не ви е длъжен, никой никога не трябва да ви дава и няма да ви даде нещо даром. Който както иска може и харчи парите си, а такива като вас ще останете с пеньоарните си жени в панелките, ще ядете кисело зеле от бидон и ще икономисвате от парно зимата. И сега, колкото и минуси да нацъкате, истината няма да стане по-различна.

E, к'во му е лошото на киселото зеле от бидон?

Къде предлагат кисело зеле в стъклени бидони :)

А що му реват на Бея, ами не на тези, които отиват и хвърлят такива пари в ресторанта му?

Ми...всъщност от тези 300 000 лв около 250 000 за седемте бутилки Petrus. Не знам какво им става хората, но да пиеш вино за 30-40000 лв бутилката трябва да пикаеш злато след това.

Не знам за пикаенето, но със сигурност ще акат злато след тази вечеря. А какъв ли ще е следващият кулинар? Може би ще посолява мръвките от космоса...

Идиотите нямат и няма и да имат край.

Друго си е да кензаш златни говна.

Хората хапнали там са изпили 7 бутилки Петрус,1 шато Марго :то трудно по скъпо пиене можеш да намериш:повече от 80% от сметката е пиенето.От друга страна някакъв локум за 1000 лева...Не мисля че има качествата на френската кухня.Моден кич ефект.Пържоли със златно фолио,златна баклава.глупости.Дубай,Кувейт,емирствата:тия са пълни с пари и се чудят как да ги изхарчат.Който е бил там знае.

Не разбирам къде е проблемът... Ресторанти много и за всеки джоб. Защо всеки път се скача, когато някой някъде е отишъл, нещо си е купил или ял? Дайте да лягаме и умираме най-добре, че все с нещо ще настъпим някого. Колкото до гладуващите и бедните - ние не знаем кой какво и колко прави за тях. Но, с изключение на децата, не мисля, че с наливане на пари ще им помогнем наистина. Образование, семейно планиране, упорит труд - това е пътят. Нали така пробвахме десетилетия да интегрираме едно малцинство - какво стана, по-добре ли живеем всички, като се изсипват едни пари, за да не гладуват и т.н.? Ако "богаташите" днес не изядат пустата пържола със злато, лично поръсена от топ готвача, то това няма изведнъж да нахрани и обогати никого. Грешно е мисленето.

Много си прав, наистина грешно е мисленето, обаче според мен хората са подразнени от факта, че човекът се е похвалил и си е направил реклама, което в тези кризисни, тревожни времена си е меко казано некоректно. Още повече, че той самият, явно е познал много отрано глада и бедността.

Жена съм. ;) Ето точно това е проблемът (и явно не само у нас, защото цитираните коментари от "Инстаграм" не са от българи). Хората масово гледат само колко и за какво харчиш, какво имаш, а не виждат и не се замислят какво ти е коствало, за да го постигнеш. Едва ли не за добро поведение се счита да се криеш винаги, да си мълчиш за всичко и дори да се правиш на беден, за да не се комплексира някой. Уморително, ненужно и безсмислено. Човекът е тръгнал от дъното, както и много други хора, но вече не е. Дадени са му шансове, управлява ресторанти (в които не работи само той, а поддържането наедин бизнес носи И големи разходи), явно предлага продукт, който се харесва на много клиенти. Е, защо да се крие като мишка? Могъл - направил. Не е спрял другите да работят, да печелят и да успяват в живота. А и не кара никого насила. Добре е да се научим да се радваме повече на чуждия успех. Злобата и завистта красота, щастие и богатство не носят. Да си гледаме повече в чуждата паничка и да се развиваме. Финансовото положение не е константа. Утре не знаеш дали няма да си в този ресторант. Иначе и аз никога не бих дала тези пари за една вечеря, нито бих отишла за Нова година в онзи прословут хотел във Велинград с едни много хубави цени на нощувките, за което пак имаше дружен вой на умряло. Не бих дала и баснословни суми за маркови дрехи и гримове само, защото са маркови (нищо, че съм жена). Имам други стремежи и приоритети. Но на друг всичко това носи щастие и не виждам защо да не си го позволят, ако могат.

за всеки влак си има пътници и не е луд кой яде зелника а кой му го дава тези хора дават пари за да са щастливи без да знаят как да са просто така

ох на батя , седем бутилки вино за 200 и кусур бона ... ашколсум ...

Какво има да се чудим, само виното е 85 % от сметката. Не разбирам какво го ядът човека. Като са отворкавци да пият вино в Абу Даби..... :D :D :D

Да не се чуди някой, ако един ден се стигне отново до Френската революция и/или до Великата октомврийска социалистическа.

Евала на човека !! Намерил начин как да прибира на простите снобари паричките - Все пак не е крадец или телефонен измамник ?! Нашата поредна снаха Лолитка отива да обядва през обедната си почивка , този със слънчевите очилца се фръцва и и прибира 1200 Евра за пържолка , докато наш Григорчо ги пъшка по кортовете с всичкат сгурия и пот дето ще му се набие в носа , а този ще му ги взема с два пръста ! Утре и аз си купувам два пакета морска сол и почвам да соля наред и ставаме двама !

Ето на това се казва добър маркетинг и добро позициониране в социалните мрежи, и снобарщина и показност от страна на клиентите. Не съм яла пържоли от повече от 10 години... обаче едвали стилът им на осоляване ги правят по вкусни, крехки и добре приготвени. В моя град много лъскави заведения имат не много вкусна и добре приготвена храна, но с умопомрачителни имена... а има и "прости" заведения с много вкусна почти домашна храна! И всеки избира... според потфейла, вкуса и интелекта си!

Да ви приседнат пържолите му в истанбул, крадливи депесари и етнос

Heeeeeey, may na tebe e presednalo neşto v gızo ti

Изкарал си е парите, негови са си и ще ги харчи както иска. Аман от бедни, завистливи душици.

Вие май не схващате проблема ?! Не е виновен човека , че има такива цени в заведенията му и няма защо да му се ядосват на него - ПРОБЛЕМА на света , е че има бедни и гладуващи деца , за да има богаташи които да плащат такива сметки ! Затова са тези войни и този зор да бъдат бутнати държавите с ресурси като Русия ! Не е виновен Путин че си пази държавата , а тези които искат да му я съсипят , за да отидат после на този в ресторантите и да платят милиони , и да си тръгнат гладни , защото това не е скара бира ! Такива са цените и в Беверки Хилс по магазините за рокли , блузки и чантички на разни кифли ! Бутилки с вино за милиони ит.н - А пък гладните деца ще ги утешим с една декларацийка и малко ръкопляскания , че даже и някой милионер ще отнесе Нобела за "МИР" !

Се съгласявам с написаното - това е една от най-отвратителни те лъжи на западното общество - че помага на бедните деца, бедните държави и въобще на бедния... Като със самата си същност и политика то прави точно Обратното... Не си спомням ОТ Кога Запада помага на страните от 3ия свят и на децата с издутите коремчета...а да са се справили вече с това, или поне да има някакъв напредък...? ТОЧНО ОБРАТНОТО

Добре че беше тази статия , за да разбера че нашият лев е два пъти по-скъп от дихрама на Емирствата ! Излиза че те са два пъти по-бедни от нас в ЕС ! А този със солта - Аз ще Ви го посоля и за по-малко !

Не излиза, че са по- бедни от нас изобщо.

Да не кажа, че излиза, че са повече от два пъти по-богати :)

Фалшиф свят!!!

Този в средите на истинските готвачи е познат като "месарчето". Никой адекватен човек не го уважава, зщото не може да готви и е един палячо, който стана популярен благодарение на тъпотията на хората в Инстаграм. Жив и здрав да е, нали знаете приказката - докато има балъци, ще има и тарикати.

Да, порочно е да се хвалиш с такива касови бележки, но за бой са онези които са готови да плащат такива сметка само за да покажат ниво. Иначе не вярвам пържолата му да е по-вкусна от всяка друга паржола от хубаво прясно месо.

За 1200 евро, вервайте ми, ше си купа и опеча неколко цели прасета на шиш и ша ви покана всички да направим сравнението.... ;)

След дългогодишните и неуспешни опити да ни убедят, че "шеф" на български означава готвач пишещите братя и сестри решиха, че е нужно за яснота да добавят още една дума - вече трябва да свикваме с новия израз "шеф готвач" /по аналогия с руското шеф-повар/. Сега вече повечето българи ще си мислят, че шеф-повар е шеф на готвачите.

Е няма да си мислят. Само ти си правиш свободни съчинения и не знаеш какво искаш. Шеф готвач си е много точно

Да не съм чул повече за арабски "бежанци"!

В петък бях в Истанбул и реших да отида да пробвам тази прехвалена верига. Наистина е солено: стек 65 лв., чаша вино 36 лв., останалите 29 лв. бяха за салата, хляб и картофено пюре. Това беше само моята лична сметка. Човекът прави златни стекове и по 250 лв. парчето, но като отидеш в негов ресторант се знае, че даваш пари за името и презентацията. И да, безбожно скъпо е. На мен ми беше за първи и последен път. За вкусно си е вкусно без никакви забележки, но парите са много.

Пич,до тоалетната ходи ли? Щото предполагам, ще трябва да прибегна до потребителски кредит,ако реша да друсна крушата.

"наред с двете бутилки марково вино, които също са поръчали." Стелиянееее, бутилките са общо осем... всичките маркови.... ама ти толкова си можеш....

Бе,той нарочно така пише - да види дали четем…

moket1

90 % от сметката е пиене, ама пак зависи останалите 30 бона за колко човека са.

Пише си горе вдясно - 14

Не са 14, а номера на сметката е за 14 по ред клиент. Явно няма много посещаемост.

Само ше помола да не ме занимавате с педерасти и уредени мачове.

210 лв за 9 бутилки минерална вода... тия явно лятото не са почивали в България :))))) а зимата зайче 0,5 мл за 9 кинта в Банско как е , м?

*чайче

0,5 мл са 10 капки чайче зайче

А пък моя "джолан" струва 12000€ - Лолита много го хареса

Пускайки снимка на сметкта, човекът все пак прави услуга на обществото, като осветлява как живеят и харчат милиардерите, рискувайки критики и дори бойкот, докато куп негови колеги бизнесмени никога и не биха помислили да си осветлят бизнеса и доходите от супербогатите по такъв публичен начин. 300 бона са капка в морето за няколкохилядите милиардери по света, а те какви сметки правят за глупости ни е бедна фантазията. По тази логика всеки с много пари си е за ада, защото не ги дава на бедните и гладните.

И защо трябва да ги дава на някой друг? Ти ще дадеш ли твоите пари на някой друг, само защото някой казва?

И аз искам

Жалките бедняци винаги ще завиждат на богатите и преуспелите!

Това с преуспелите баш за Абу Даби не се отнася.

Човекът не е глупав.Добре знае. че щом има кой да плаща, той ще продава.Начинът, по който го демонстрира обаче, е изключително просташки!!!

Това е на Фетел сметката, на прощалната вечеря с другите пилоти от Ф1. Може, позволил си такава сметка. А такива глупости от рода на - дай ми, че съм беден и няма какво да ям, няма да спасят света от глад.

Тооочно, ама сега олелия до шия. Какво да е в Абу даби. всеки, който може да направи там ресторант би драл и то яко.

" Никой не трябва да плаща 405 дирхама (ред.бел.: близо 210 лева) за обикновена минерална вода!", пише един от негодуващите." Само а мен ли ми се струва, че цената е за 9 води

Прав си. 24 лв за вода си е къде къде по-разумно. Даже е тънко.

Евиан 1,5л в Бг струва 4.70лв в магазина. Същата във Франция е 0.59 цента, това е цена за всички магазини.

Заглавие: "Цял глад би избегнал глада за дни с тези пари: Бея на солта показа колко струва една вечеря в ресторантите му" Журналя, редактори...

Е то 90% от сметката е Petrus, най-евтините бутилки тръгват от $3000 онлайн. Който иска да му пробва месата, най-добре да седне в ресторанта му в Турция, цените са отлични, естествено без да поръчвате тъпото златно фолио.

Недей така, разваляш "сензацията" на журналята.

Това е нещото което журналята пропускат. Ако се вгледате в бележката - астрономическата цена идва изцяло от алкохола. Ако махнете алкохола вечерята е на същата цена като в останалите ъп ресторанти. Това е голям проблем в Турция ,особенно за туристите. Не се замислят ,че алкохола там е супер скъп паради моралните такси които Ердоган му сложи. Акто сте там , просто не поръчвайте алкохол и цените са добри.