Коментари - Учени разработиха технология, чрез която соковете стават по-малко калорични | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече и от калориите в соковете ли ще се пазим? Това преди или след филиите с мас и ракията със сланина?

Намерили са по-ефективен начин да ги разреждат ли?

Я пием само вино. Ако го направите по-нискокалорично ще ви свалям шапка. За бирата също ... :)

Като не ви трябват калориите не яжте и не пийте излишно бе, прасешка работа ей.

Виждаш колко калории има в опаковката, разреждаш с толкова литри вода и получаваш ЕДНА калория на литър сок. Бинго!

Само където захарта в естествените сокове е проста захар и е много различна по структура от кристалната захар. Милионите години еволюция е научила организмите ни да усвяват възможно най-ефективно точно простата захар от плодовете и зеленчуците, като транспортира сока на клетъчно ниво. Който иска да разбере колко е лесно да си Здрав и как соковете действат, да потърси информация за д-р Норман Уокър! Хубав филм, в Ютуб - "Дебел, болен и почти умрял"!

Изказвай неподготвен. Захарта кристали е свързана захар, проста молекула, съставена от двете най-прости захари. Точно обратното е на това което си написал. И тази от сока ще кристализира като изсъхне. Или имаш предвид че от сока е предимно фруктоза (същия отравящ ефект върху черния дроб като алкохола) а тази която е кристална е една молекула глюкоза и една захароза. Което пак е точно наопаки, но да твърдиш че захарта е сложна молекула е пресилено.

Сега остава да започнат да разправят, колко е вредна фруктозата, че не трябва да ядем плодове, а да пием такива сокчета

Иронизираш но наистина не трябва да се пият плодови сокове и фруктозата в тялото е същата отрова като алкохола, само че не се напиваш защото липсват рецептори в мозъка за нея

Стъпка 1: Отделяме захарта от фибрите, като раздробяваме плода на дребни парченца в блендер или го изстискваме, с което удвояваме гликемичния товар за единица тегло. Стъпка 2: Измисляме "технология" да натъпчем обратно пастата за зъби в тубичката. Яжте плодове, не ги пийте. Това е достатъчно.

Повечето хора не са наясно, че фибрите спомагат за по-бавното усвояване на захарта в плодовете. Затова трябва да се ядат плодове, а не да се пият сокове, както съветваш и ти.

Патентовали са че може да сложиш мая (дрожди) в сока, нещо което го знаем от хилядолетия тук на Балканите

Не може ли с ферментация и дестилация да се борим със захарите?

Просто яж фибри заедно със въпросните захари в плодовете. Иначе казано просто, яж плодове. Фибрите спомагат за по-бавно възрпиемане на фруктозата и захарта в плодовете и няма резки промени в кръвната захар.

С други думи за 2.60 остана вода и захар...и малко есенция

Вие блъскайте блажно, хамбургери, пържени картофи, пица с два пръста майонеза отгоре, кроасани, кифли, шоколади, кексове, вафли и пр., пък после бройте калориите в соковете.

Което си изброил е високо въглехидратно