Коментари - Учени твърдят, че ГМО царевицата не е вредна | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските изследвания за влиянието на ГМО царевица върху мишки доказва категорично влияние върху мозъка - мишките започват да се самоизяждат. Устието на Мисисипи в Мексиканския залив беше преди 3 г направило 25000 кв мили петно, следващата година стана 30000 кв мили. Там се изсипват всички химикали от земеделието на ГМО царевица от Средния запад. Освен царевица, друго не се отглежда ....от 200 г. В петното в Мексиканския залив няма риба, мекотели, водорасли.

Едва ли! ГМО-то, хидрогенираните мазнини, изкуствените подсладители и консерванти и тем подобни са трудно усвоими или практически неусвоими от човешкия организъм и това няма да се промени скоро.

На пазара освен ГМО царевица друга няма, поне от 25-30 години.

Официално е на европейския пазар - селско стопанство , храни, растежни хормони в млякото, месото, кашкавала....вече " Моето 300 килограмови тяло" по TLC ще се излъчва от Европа, не от америка

6 месеца? Ми че те мишките живеят по 1, макс две години бе кавали! И да има увреждане на клетъчно ниво, ще е все тая дали е от ГМО или старост. Имам по-добра идея. Всеки един от тея "учени" и семейставта да ги затворят в една клетка и 6 госини да муат ГМО храни. Накрая да публикуват резултатите и тогава ще им повярвам.

Генно модифициранта царевица е полезна, колкото пушенето по времен на бременост.

Тази статия явно лобистка. Става дума за пари. Учените дълго време нас ни убеждаваха,че маргарин е много полезен, а маслото е вредно. И какво се оказа? Това беше блъф, заблуда, за да спечели някой. Маргаринът е опасен за съдовете, тъй като има хидрогенизирано растително масло.Необходимо време за проверка и на царевицата. Всяка намеса на генетичния материал има последици.Често негативни.

Ако са използвани вирусни или бактериални вектори, тогава такива ГМО-та, разбира се , че са опасни .....колкото и малък да е шанса, тия конструкти могат да преминат в някоя клетки от епитала на стомашно- чревния тракт напр. и да се вмъкнат в нейното ДНК и да го повредят

Май си бягал от часовете по биология в училище ?

Не е ... Това са нови изследвания за размяната на ДНК при хранене.