Ива и Велислава Костадинови - красивото лице на българския фолклор

Внучките на Гуна Иванова със супер успешна песен с поп звучене "Чула ли си"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех момичета.Харесвам пеенето ви и с удоволствие ви гледам.

Божествени деца. Да са живи,здрави и щастливи.

Все още има надежда за тази държава! Успех на тези момичета !

Крайно време е да се сложи край на издевателствата над българския песенен и танцов фолклор.

Добре е че имат правилната баба Гуна! Иначе тръгват от Митко Калайджиев(я елате пиленца при батко) през Коко Динев и накрая Митко пайнера... Успех им желая

И двете като капка красиви, достойни да ни представят пред целия свят със своя талант и хубост! Чиста и естествена красота, чак да им се начудиш как са се запазили в това време, което гъмжи от силиконени, разголени и празни момичета, особено в публичното пространство... Явно е въпрос на характер, ценности и възпитание. А и времето на чалга излъчването и плейметките е към своя край, тъй като се пренаситихме от пошлост и простотия. Мога само да поздравя тези две прекрасни момичета и да им пожелая да останат все такива!

Защо трябва задължително баба да ги урежда да пеят , защо не работят друго и не са хубави за съпрузите си.???

Тези момичета са за голямата сцена, аз съм възхитена от тях и дано повече хора да ги ''уреждат'', защото заслужават да бъдат чути от повече хора! А това, че са хубави не е грях, Господ е бил щедър към тях, не е нужно да се завижда!

Някой слуша ли изпълнени по този начин фолклорни мотиви???

Не бих си я пуснал

Ти губиш :)

Прекрасни, талантливи, естествени и земни момичета! Ето за такива българки ми се чете! Продължавайте да ни радвате с вашата музика!

Хубави млади момичета, баба им също още е хубава. Взели са и са изхабили една чудесна родопска песен, а "Пирин фолк" има толкова общо с фолклора, колкото и поп-фолка. Ние наистина имаме невероятен автентичен фолклор, многообразен и сложен и не е за всяка уста лъжица. Тези не са народни певици и баба им не е, от лекия жанр са. Иначе безспорно са хубавици!

Български автентичен фолклор за съжаление вече рядко може да се чуе. Наскоро слушах около 100 песни гръцка народна /наричана там традиционна/ музика. От 100 песни имаше само 1 обработена, но по превъзходен начин. _Тази 1 песен беше Anathema ton Aitio от остров Лесбос в изпълнение на Йоргос Фанарас, можете да го видите по you yube и няма да загубите). От 100 български песни човек може да чуе не повече от 1 необработена или близка по звучене до традиционната. Останалите 99 процента са всичко друго, но не и народна музика.

Благодаря! Аз нямам нищо против обработването, интерпретациите на ансамбъл "Филип Кутев" в общия случай са много удачни, защото са професионално направени и изпълнителите са школувани. От фолклор обаче не се печели, затова и съответните изпълнители са на изчезване. Има си тънкости народното пеене, учи се; поп-фолк певицата Деси Слава е ученичка на Вълкана Стоянова и е изключително качествен изпълнител на автентичен фолклор, но не пее това. Помня как в едно интервю Вълкана Стоянова се разплака, че Деси е оставила народната песен. Такива са времената, уви! Посредствеността и пошлостта процъфтяват.

НАЙ-ПОСЛЕ СИМПАТИЧНИ ХОРА В ТАЗИ РУБРИКА. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧЕТА И МИ Е ПРИАТНО.

И двете са прекрасни и чаровни. Най после нещо хубаво в дирника. Браво.

Русичкото е огън!!!

Аз също така мисля. Естествено никоя няма да върна. Ако пийна и бабата съм я нграбил.

Постоянно чувам и чета обвинения, че българите сме злобни, завистливи, хейтъри и т.н. Но ето тук например няма нито едно лошо мнение! Щом видим нещо красиво и стойностно - радваме му се съвсем чистосърдечно!

Аз съм в шок! Нормални момичета в ДИР?! Обикновено ни плашат с разни видни уроди.

С тъмната коса е страшно красива.

И сега ако замените новините в Life за чалга и плеймейт дивите с новини за ей такива естествени, красиви и талантливи момчета и момичета, ще спомогнете много за разпространяването и популяризирането на качественото и хубавото.

Не ми допадат гласовите им данни.Хбавки,но нищо специално.

Колкото и минуси да цъкате! НЕ ми допадат гласовите им данни! Млади,но нищо специално!!!

Здравейте препорьчвам ви сериала хит Фенката la fan

Здравейте препорьчвам ви сериала хит Бялата Робиня изльчен по Диема Фемили Повторение всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 8 и 10 и 15 и 20 до 9 9 и 15 и 20 и 30 по Диема Фемили Сериала хит Бялата робиня има 62 епизода

Здравейте накрая в сериала хит Италианската булка Младите Фиолера и Педро завинаги щастливи заедно И другите герой от сериала хит Италианската булка Здравейте това е името на сериала хит Италианската булка muchacha italiana viene a casarse Брагодаря ви Лек ден

Здравейте големите злодей в сериала хит Италианската булка са Айетана Федерика Освалдо братовчетьт на Педро Накрая Айетана бяга завинаги в чужбина Накрая Федерика завинаги в затвора Накрая Освалдо братовчетьт на Педро Накрая Освалдо става много добьр човек Накрая Освалдо братовчетьт на Педро загива в катастрофа

Здравейте сериала хит Италианската булка за голямата любов на младите Фиолера и Педро Тяхната любов завьршва щастливо с тяхната свадба в Италия в Маратея и двете им деца Фиолера и Педро

Здравейтв препорьчвам ви сериала хит Италианската булка изльчен по Бтв и по Бтв Лейди Повторение на сериала хит Италианската булка всеки следобед без сьботите и неделите от 13 до 13 55 14 часа по Бтв Лейди Сериала хит Италианската булка има 176 епизода но в Бьлгария сериала хит Италианската булка има 172 епизода

Все сарцати,

Веднъж пътувайки в автобуса за Троян ,пред мен беше седнала певицата Гуна, познах я от екрана на фолк канала. В почивката я заговорих, изключително мила и земна жена, отиваше на участие в едно троянско село, снимахме се , пожелах й успех и здраве ! Като чета интервюто , виждам същата позитивност и във внучките, да са живи и здрави, успех в пеенето и в личният живот красиви и талантливи момичета !!! Страхотни сте !!

България ще пребъде. Идва българското поколение, което с таланта и красотата си ще победи пошлостта, простотията, безразличието и апатията.

Кое намираш за простотия сега ми е любопитно :-)

Не само красота и талант трябват а и морал (истински и не частичен) и интелект. Добре в близък да те подбутне. Интересното е сам на какво си способен!

Страхотни са!

Хубави са ама малко повече фолклорни мотиви нямаше да е зле. Бялото в миналото е било само бельото... Та да цъфнат по бели роклички е по-скоро пошло и чалгарско отколкото фолклорно...

Бялото на/в дрехите е символика на невинност и чистота.

Самодивите са облечени в бяло.

Абсолютно си прав

Страхотни са!

Коко Динев и Ицо стоте манекенки нека да се радват на силиконовите кукли,ние сме очаровани от естествената красота,чар и магия!

Най-сетне да си припомним какво означава талант, чар и естествена красота!

Чак пък талант!

БРАВО МИЛИ ДЕЦА, БРАВО ГУНЧЕ, ЧЕ ГИ НАСОЧИ КЪМ ФОЛКЛОРА !!! СЛУШАМ ГИ С УДОВОЛСТВИЕ !!!

Гледам ги и ги слушам с удоволствие. Мечтата ми е да срещна Гуна Иванова и ѝ благодаря за тези две прекрасни създания.

Български фолклор като остова за текста да, но някак мелодията не ме кефи. Присъстват някакси ориенталско/кючекчийски звуци които развалят иначе добрия вокал. Аз лично бих направил коренно различно звучене със същия вокал.

Ами, предложи им и направи.

Мога да се досетя защо не харесваш българския фолклор. Не го харесваш, защото това което слушаш не е фолклор. За съжаление нма и къде да го чуеш. Може би само в ахривите на българското радио отпреди 1944 год. , които са под ключ.

... ами ето две хубави и талантливи българки...!!!!!! Успех и все напред, живи и здрави...

Боже,толкова много красота,изящество и излъчване!

Ето това е еталон за красота, която в комбинация с прекрасните им гласове е наистина нещо много очарователно. Тези две създания спокойно разпиляха целият плеймейтски свят. Нека всички с надути джуки ,цици ,гъзове си водят записки!

много точно казано!

Добри са, виждам голямо бъдеще тук. Мара отварачката да пътува.

браво, мили момичета! вие сте нашата незабравимост! гласовете ви са Божствени! гордея се с вас, обичам ви, като добри същества и съм с вас с цялото си сърце! е, не е много, но някои го ценят! Успех!

чудни, облечени като кънтри самодиви, пеят поп на ръба на седем осми и се возят в iconic хипарски Volkswagen

Забелязва се тенденция в младите фолклорни изпълнители към по-модерно звучене. Което е нормално. Старите кримки продължават по старому, което пак е нормално. И двете течения имат своите шедьоври. Пожелавам успех на момичетата. Най-хубавото от всичко е, че все по ясно се очертава смъртта на Пайнер и просташката музика за най-ниските прослойки. Да, ще имат още песни, но вече никога няма да са това, което бяха. Отиват си в историята, и дано никой не си спомни за тях. Но за момичетата - продължавайте все така ... баба ви сигурно хем и е малко тъжно, хем и се радва за вас, защото сами сте си избрали този път!

И в чалгата имаше попадения: "куче влачи рейс"," в на догана турската баня", а напоследък се правят и наистина стойностни песни от традиционно чалга изпълнители. Докато живота на голяма част от обществото е "попфолк" ще си го има и пайнера и силикона. Пайнера и силикона не са проблем, ако са в разумни дози.

Забрави 100-те патрона, направо класика в жанра :)))))))))))))))

Супер сте! Хубавици!

Е и, и отдолу статията за 3 годишното починало дете, страхотен контраст!

Чудни девойчета! Но стига с тоя комуняга данаилов!

Алоу, наше село!

И какво против Данайлов бе простак. Че бил комунист и ко... Нещо друго умно да кажеш. Или сега ще кажеш че и той е окрал от България нали... Много тъпо племе сте повечето

... че е крал по комунитически, крал е, но не чак толкова и то по времето когато реши и министър на културата да стане, та да се окепази... Вярно е че тогава краде и някои го знаем... Но не чак толкова колкото да речем е крала Нинова, която освен това съсипа и продължава да съсипва нашата най-стара партия БСП/БКП - ТОВА Е ИСТИНАТА ДРУГАРИИИ...!!!!!! Дано да има още дни човека Данаилов...