Враговете на различните убиват Артър Флек и създават Жокера

В някакъв извратен смисъл героят на Хоакин Финикс осъществява мечтата си да бъде комик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако този човек не вземе оскар за главна мъжка роля, то оскарите ще докажат колко са пробити.

Получил е психично отклонение, заради неправилните грижи на майка си, бил е малтретиран. Мечтата му да стане комик е това което тя му е внушила, че неговия път в живота е да развеселява хората.

На всекиго трябва да се набие дълбо-о-о-о-око в главата, че различните всъщност са еднакви! Точно както беше през социализма...

Че то всички знаят, че оскарите са лобистика отвсякъде. Който даде най-много под формата на "дарения", подаръци и всякакви такива, печели.

Само че аз други неща четох за този "шедьовър". Потърсете "„Жокера“: Диагнозата на едно общество"

Още един филм от Холивуд който няма да гледам........ Колко по различно гледа човек на света когато спре наркотиците под формата на американски филми .

Най- противното от всичко е че тези който пеят за това колко важни били различните са точно тези които най-много са допринесли за унищожаването им 1. Измета заселила САЩ унищожава 99% от популацията на индианци 2. Днес американските компании унишожават всяка локална компания в държаватите в които са окупирали .Вижте помиите макдоналдс КФЦ как променнят традиционите навици на българите. Културата на junk е 3. Холивуд и помията бълвана от САЩ унищожиха цялата европейска кино индустрия (това му се вика културна асимилация ) 4. Същотот се случва и с изкуството където модернизма (уникална гнусотия) умело пропагандирана от англосаксонският свят унищожава красотата и налага помията.

Абсолютно измествате темата, която е как човек се превръща в социопат, а в последствие "когато му пада пердето", дори какво означава че най-тежка клетва е "клетвата на майката", намествайки в заглавията си разни думички за които се хващат хора с мисия в живота и почват да дерзаят в ненужни никому посоки. Господина киновед от Вести, вероятно харесва филми от сорта Бързи и яростни, нищо лично.

Много злоба и комплекси си събрал в себе си.

Една добра рецензия за един наистина добър филм. А тук тролетариата вие и рие. И разбира се виновни са пак САЩ(!), ама всички (включително и потомците на риещите) все там искат да ходят.

Това ревю е идеален пример за левичарска шизофрения - събирателен образ хем на малкия обикновен! човек, хем на... различните! Но в случая причината не е у критиците - просто именно това представлява тази "творба".

тежък филм, но като се замисля дали е добър филм, да определено е добър филм, общо взето нетипичен филм за холивуд, доста психологически проследяващ историята на превръщането в един лощ човек

Къде е излъгал докторе? Или толкова си зает да пъхаш центове в торбичката, че съвсем си загубил представа за реалността?

2019 още не е свършила. 1. Не си гледал всички рилийзи до сега 2. Никой не е гледал рилийзите до края на годината 3. Вече знаеш най-добрия актьор в главна мъжка роля

За такива като теб има един израз - "старец се кара на облаците". Животът продължава и се движи, просто ти изоставаш все повече от времето си и си все по-озлобен от това. Преди да се утвърдят красивите стилове в изкуството, които ти харесват, те също са били новаторски и оплювани от други старци, защитаващи своите си традиции и крещящи по други облаци... Облаците минават, заминават и хич не ги интересува някой си там долу...

Напълно подкрепям. Снощи гледах филма. Отидох за преквел на батман, а гледах два часа един тежко луд човек — изигран блестящо от Финикс — но това не променя изключително горчивия вкус в очите, Богатите са лоши, лудите са добри — поредно комунистическо послание от все по-левия Холивуд. Като се има предвид и количеството на културни марксисти в Академията, като нищо ще му дадат и най-добра картина :(

Само че филма не е за различните в контекста на неолибералните безумни разбирания, а е наистина за обикновените смачкани от системата и обществото хора.Супер манипулативна рецензия, не заблуждавайте хората, филма си заслужава гледането.

Мддаааа..... Прочетох, посмях се и осъзнах колко много хора, включително автора на въпросната "диагноза" живеят в някакво диметрално, пост-либерстично, псевдоинтелектуално невидение към това, което ни заобикаля и случва всеки ден. За разлика от вас писателю, не всички хора имат пари и измислена службица, която да ги кара да се чустват спокойни, самодоволни и най-вече с идеята, че са нужни някому. Хората всеки ден биват ограбвани (на улицата или от собственото им правителство), бити (на улицата или от собственото им правителство) или убити (на улицата или от собственото им правителство). За жалост, едва ли ще го проумееете....

Нищо не си разбрал от филма,. Не си дорасъл за него.

Напълно съм съгласен ,снощи гледах филма в Лондон, в Ю2 Арена . От компанията , в която работи жена ми , бяха ангажирали целия салон за служителите си и им бяха подарили билети . Филмът е сериозна заявка за Оскар за главна мъжка роля . Хоакин Финикс еизключителен в ролята . Дори малко плашещо въздействащ .Пресъздал е по уникален начин какво се развива в душата на героя . Многопластов образ , страхотна актьорска игра. И за първи път видях публика така стаена и внимателно да гледа . Защото на тях трябва много да им се обяснява и по принцип са доста повърхностни . Не обичат да гледат в душата , емоционално са малко “оперирани “ . Но явно бях сред интелигентни и мислещи хора . Страхотно изживяване , много въздействащ филм .

О2 Арена *

Само, че никъде не пише, че е за неолибералните разбирания, както и че филмът не става. Напротив, авторът го хвали, ама толкова си и разбрал :))

Ролята е изиграна много добре от актьора наистина. Обаче като цяло филма е нищо особено , да не кажа зле. Няма да остане нищо запомнящо се от него . Разочарован съм. Не бих го гледал 2-ри път дори и безплатно.

Велик филм, уникална актьорска игра! Повдига много теми за размисъл. Класовото делене, социалната система, самотата, лъжата. Човешкият мозък е най-не изследвания орган в човешкото тяло. В началото на филма ни представят героят в различна светлина, но събитията в живота му го правят такъв, какъвто го виждаме в края. Ако имаше един човек по пътя му да го дари с любов, доверие няма как да се превърне в това. Заслужава Оскар в няколко категории.