Всички части на динята са ядливи - този и други интересни факти по случай нейния световен празник

Знаете ли, че Марк Твен е бил поклонник на плодовия зеленчук и го е наричал "ангелска храна"

Обратно в новината

Коментари - Всички части на динята са ядливи - този и други интересни факти по случай нейния световен празник | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние в България я сервираме инжектирана с мастика.

Когато в Израел и Египет нямат сирене "фета" може ли да се ползва "бяло саламурено сирене", на което още не сме измислили кратко име?

ако си прасе е точно така, всичко е ядливо!

В Китай наричат динята 'супа от тигър' и смятат, че лекува много болести.

ДА, има сладко от динени кори, но е гадно на вкус. Обаче, има гладни хора в Китай и Африка..

Това, че кората е "ядлива" е открито от готвачките в работническите столове на социалистическите заводи ... След нетруден анализ столуващите в тез китни заведения, бяхме стигнали до извода, че след ден с диня за десерт - таратора ... не е с кора от краставица, а от настъргана динена кора.

глупчо. Краставиците бяха по-евтини от дините. Кого лъжеш?

Корите които така и така са за хвърляне са по евтини от краставиците. Така че може би ти си глупчо.

кори за изхвърляне, трябва да СИ ПЛАТИЛ вече дините, умнико!

По евтино,ама динята.Кората е без пари

Произвеждт ли се в БГ дини? Допреди десетина години на големите пазари имаше камари от дини, докарани от производителите, хората спяха там- до куповете, но сме купували пъпеши за 20 ст. А сега продават само чуждите вериги, нагло тръбят, че са от " български производители" , но струват 1,50 - 2 лв /кг.

Близки "сродници" на динята са тиквите и краставиците. Значи с пълна сила заобикалящите тиквата може да наречем дини.

Не се бях сетил!!!! Много точно! Празноглави и пълни с вода....иначе казано - гола вода...