Коментари - Всички части на динята са ядливи - този и други интересни факти по случай нейния световен празник | Лайф.dir.bg
Коментари
Когато в Израел и Египет нямат сирене "фета" може ли да се ползва "бяло саламурено сирене", на което още не сме измислили кратко име?
ДА, има сладко от динени кори, но е гадно на вкус. Обаче, има гладни хора в Китай и Африка..
Това, че кората е "ядлива" е открито от готвачките в работническите столове на социалистическите заводи ... След нетруден анализ столуващите в тез китни заведения, бяхме стигнали до извода, че след ден с диня за десерт - таратора ... не е с кора от краставица, а от настъргана динена кора.
Произвеждт ли се в БГ дини? Допреди десетина години на големите пазари имаше камари от дини, докарани от производителите, хората спяха там- до куповете, но сме купували пъпеши за 20 ст. А сега продават само чуждите вериги, нагло тръбят, че са от " български производители" , но струват 1,50 - 2 лв /кг.
Всички части на динята са ядливи - този и други интересни факти по случай нейния световен празник
Знаете ли, че Марк Твен е бил поклонник на плодовия зеленчук и го е наричал "ангелска храна"
Обратно в новината