17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето най итнересното нещо което се вижда от този сериал. Филма, всъщност показва какво реално е капатилизма. Какво хората са готови да направят за пари. Ю.Корея специално има огрмомен проблем със задлъжняло население - поради което и филма е направен - от години политиката на правителството е да стимулира банките да дават заеми. После се оказва че голяма част от населението не може да изплати тези заеми. Още по интересно е как в една държава са се сложили 2 противоположности...С. Корея където повечето хора нямат достъп до голяма разновидност от материални облаги и Ю.Корея където имаш достъп до тези материални облаги НО само ако спечелиш надпреварата! За това и този тип филми (Игрите на Глада, Платформа и дурги) идват от каптиалистически общества където разликата между богатите и бедните е огромна а чувството за несправедливост още по огромно.

чувството за несправедливост при комунизма и другите феодални строеве е още по-голямо

Въпрос на гледна точка. Ако няма какво да ядеш при капитализма но можеш да преживяваш при комунизма, тогава второто е по справедливо от първото..за теб поне. За хора като Бил Гейтс, ще е обратното. Това е много сложна тема и няма правилен отговор за всеки. Но според мен, най добрият модел (макар не идеален) е социалкапитализма който се намира в държави като Гермния, Франция и други по Западна Европа. С.Корейският и Американски модел са крайностите на двете понятия.

В колониите на Сащ в европа и корея е приложен американския модел, все пак остават и прозират някои местни традиции, във всяко феодално, комунистическо и друго робско общество на робите в галери, мини и други важни производства се дава поне малко за ядене и някакво образование за да има следващо поколение роби, това което се пропуска да се даде са свободи.

и при комунизма са си правели игра на тронове, или игра на граница - тичаш през границата към светлото бъдеще

Тичаш през границата към нещо което свети но не разбираш. Като стигнеш виждаш че и там ако искаш да получиш ще трябва да се съзтезаваш....и ако по някакви причини не можеш, тогава става тежко :-( Напомня ми за едни библейски думи (макар да не съм религиозен) "Дявола винаги се появява пред хората като светлина". Сложна тема е това и тези понятия не работят еднакво добре за всички, както писах по горе.

разликата е че в България го е имало, и в Северна Корея още го има, а не е само на кино

гледах го, нищо особено. популярността му се дължи на това, че всичко останало е пълна боза . просто няма нови хубави сериали в момента.

Изгледах първия епизод. Хваща много силно. Не обичам този тип сериали - Мъни хейст дори не съм го пускал, та няма да го догледам, но си личи, че е направен много добре, а и идеята си я бива.

Опитах, ама нещо езика им ме дразни. Нямам проблем с китайски или японски, но корейския ми идва в повече.

Нетфликс нещо читаво имат ли? Плява. Дори не мога си представя да плащаш за това съдържание то за дебили.

E, друго си е Фермата и Игри на Волята с наши, родни дебили.

Много странно - тия хем Азиатци и искат такъв екзотичен/национален привкус да има сериала, хем на Американци се правят ....накрая боза става защото нито е едното нито другото.

Децата почнали да се трепят, ми контролирайте си идиотите бе. На сериала изрично пише, че не е подходящ за лица под 18 годишна възраст. Вие кво искате, само семейни лигави сериалчета ли да правят? Иначе сериалът е супер. Препоръчвам.

криво ляво-става, но дори няма и половината от експресията на money heist. а пембяните униформи и маските на охраната са пълна имитация на червените униформи и маските в испанския сериал... бриджертон дори не става за коментиране. такава политкоректна идиотщина и лигава боза!

сам

и кво, сега децата започнаха да се трепат в училището...

Защо ми триете коментара???? Тъп и скучен е сериала. Много Азиатски и формулизиран. И един епизод не се издържа!

Това, че сериалът е азиатски какво значение има? Мен лично много ми хареса и го препоръчвам, не е важен до такава степен самия сюжет, а посланията които сериалът отправя към публиката.

Е къде са онези качествените сериали от 90-те дето ги гледахме всички-латиното. Едната ми майка много беше фен на Касандра, другата в другата стая гледаше Чиста кръв.

Че ти си живяла с две майки под един покрив ли ? Та вие сте бетер латино сапунка.

Драги ми смехурко, ти в средновековието ли живееш или в някоя от най-изостаналите ислямски държави. Ако не си чувал има еднополови семейства и няма нищо общо съ самите прекрасни латино сериалчета които бяха любими на всички ни. Ако не си наясно в бг хомосексуализма е обявен за естествен(както си е редно още през 1968 справка уикипедия)

А в Русия обратното се считаше за претъпление от времето на Сталин до Горбачов, при Елцин заболяване, и откакто е Путин се счита за напълно естествено. По добре такива двойки да ходите там,за разлика от тук,в Русия са разрешени трансполовите операции и също така полицията много по сурово следи за нападки срещу нетрадициони сексуално, не като тук да се чувстват беззащитни.

Сега индийските са на мода