Защо хората нямат черни очи

Цветът на очите се променя до третата година от живота ни

Обратно в новината

Коментари - Защо хората нямат черни очи | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На предишната ми лична карта пишеше "очи - черни". Това го написа във формуляра лично служителката в полицията след като видя очите ми.

Зелените очи не са най-редки и затова няма причина зеленооките да се хвалят с очите си. Има и още по-редки случаи като например едно синьо и едно зелено око /лично познавам такива хора/ , а също така има и пъстри /шарени/ очи.

То има всякакви, но едва ли някой би искал да има две различни по цвят очи. А пъстрите очи са някакъв микс, който не винаги изглежда добре. Докато зелените очи са красиви и най рядко срещащи се. Така, че не злобей. Няма да отнемеш ни най малко красотата на зелените очи.

skromna35

За твое съжаление, пъстрите очи могат да бъдат прекрасни!

По твоята логика още по-редки са разните му малформации. Тук става дума за друго обаче.

Ех, Пешо... Кой пък ти се хвали на теб ? Има достатъчно статии и инфо по темата, където зелените очи са обявени за най-редките и красиви очи на планетата ни. И стига се нерви, че не си зеленоок/а...

Черните очи, предмети или квото и да било привличали светлината... Майко мила неграмотна, простотио неграмотна...

се среща много рядко!

Най-редният цвят на очите при хората е зеленият Най-редният? Това пък какво е?

защото не се сеща да напише "най-удобния" или "най-правилния" или нещо такова... преводача на гугъл не прощава пълното незнаене на английски и става смешо.

Най-редкият. Печатна грешка.

Аз имам черни очи, ирисът е неразличим от зеницата. Не ми сълзят и не ме болят.

имаш докато не излезеш на силна слънчева светлина... и моите очи са кафеви, но когато изляза на силна слънчева светлина и придобиват заленикав оттенък

"""привличат светлината. """ Не могат да привличат светлината, да не са черни дупки.Остава да обявите ,че при очите също има хоризонт на събитията

напротив има,или поне такива на които не им се виждат зениците..те черни

Това момиче от снимката с кафето ми харесва даже и с този цвят на очите !!

Ами нормално е да ти харесва. Очите и са зелени. Зелените очи са рядкост и привличат.

Зеленоока красавица е, и на мен ми харесва.

Разликата между тъмтокафяво и черно е дори незабележима,така,че това с привличането на УВ лична и сълзите не върви.

Дрън , дрън . И жените с по-тъмни очи и коси могат да са трепач - хубаво лице и тяло стигат . Момичето което харесвам е с кафяви очи и кестенява коса и прилича на ангел !

Аз обратното, да е ниска и зла с набити крака.

Тъпотии. Пр. "черните очи ще бъдат лесна мишена за светлината", абе тъпунгели недоклатени, тогава всички зеници що са пък само черни....

Зениците се разширяват и свиват в зависимост от количеството светлина, което попада на тях. Затова не е проблем да са черни.

Глупости, що не са различни от черното ако то е "гадния" цвят? :))) За теб важи - "акъл-море, глава-шамандура" + че се разширяват и свиват заради фокуса, а не да не основно да не влзза светлина!

....зениците променят размера се при нагласяне за виждане на различно разстояние - акомодация....така се подобрява качеството на образа. ...освен това има и зенична реакция на светлина... ...образът се фокусира върху ретината чрез роговицата и лещата, не чрез свиване или разширяване на зеницата... ...така че, човекът е прав, а ти - не!

Зениците нямат цвят. Това са отвори, дупки, които променят лумена си в зависимост от интензитета на светлината.

Какви са тези простотии, хората със светли очи не издържат на слънце и ходят с очила лятотп. Негрите затова са стъмно кафяви очи за да издържат на слънчевата светлина

Точно така. Имам зелени очи и вечно са възпалени, ако не ги пазя от слънце, силна светлина, от отражението на сняг, ако е много горещо и сухо времето... Офталмолози са ми казвали, че светлите очи са много по-уязвими от останалите. А и чисто логически, светлите очи са рецесивни гени, което и ги прави по-неустойчиви...

Специално от отражение на светлината от сняг, какъвто и цвят на очите да имаш няма да помогне. Затова алпинистите, планинарите зимно време и полярниците винаги носят очила със затъмнени стъкла. То за това нещо си има и термин: снежна слепота - получава се когато ходиш с часове по снежна покривка без тъмни очила.

пълни глупости!!! баща ми е със зелени очи и НИКОГА през живота си не е носил очила, няма значение слънчеви или диоптрични!!! има изключително силно и остро зрение!!

Явно баща ти е изключение.

Акомодацията е свойство на лещата на окото, а не на зеницата

Честни сини очи, класика.

Изключително неграмотно написана статия. През ред правописна грешка. Ужас!!!

Чистите Китайски Арийци, създали Уханската Чума за да завладеят Света, са с Чисто Черни Очи - като Сатаната!

Забрави да напишеш. че са "комунисти".