17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е, те самоубилите се от депресия няма как да попълнят анкетата. Скандинавците са едни от най- малко мрънкащите хора, ама вие такива класации не правите.

Затова финландците ходят масово с фериботите да се напиват в Русия, защото са много щастливи! Да не говорим за исландците, които пият повече от руснаците и са депресирани от тъмнината. Може да са осигурени, но не и щастливи.

кухи кифленсик класации , кой е по по най-вицове и легенди, митове и хуморески от добре поръчани и платени "изследвания".Само дето в изброените страни само от депресия се избиват най-висок % на глава от населението. Бие ги само САЩ по брой убйства /на 15 минути -1 убит/

В изброените държави в тази класация в по-голямата част на годината няма слънце.Не мога да си предствя щастливи хора лишили се от слънцето.Когато гледам филми за северните държави,изпадам в депресия от мрачното и монотонно ежиднвие.

Сигурно защото са много щастливи се самоубиват във Финландия.

Случайно съм работил в Дания (2 години) и Индия (1 година). Повярвайте ми - индийците са много по-щастливи, особено в личен и семеен план. Вероятно са превели неправилно статията, сигулно става въпрос за благосъстояние, а не за щастие.

И това не е, става въпрос за най- малко оплакващи се хора. Да си ги чул нещо да искат или да се оплакват. На всеки въпрос ще отговорят, че са доволни. От там и това ми било щастие. А имат толкова самоубийства и депресирани хора. Индийците се радват на живота, а филипинците два пъти повече.

На времето в училище си правехме лексикони, всеки пишеше нещо вътре. Най-впечатляващите цитати от някого за нещо се пренасяха бързо и без интернет. Един такъв цитат беше "Щастието не е крайна гара, а пътят към нея." Не помня от кого. Но ми се е запечатало, защото тогава, като ученичка, го разбирах само теоретично. В смисъл, бориш се, правиш стъпки към някаква цел, и самата борба, самото плануване и изпълняване на стъпките те прави щастлив. Вече минах 50 и мога да кажа, че много пъти съм си припомняла тези думи. И ги потвърждавам. Не само от личен опит, а и от наблюдения върху живота и отношението към него на близки хора. Не съм съгласна с избора на критериите за това изследване. Те съставляват само базата на спокойствието и задоволеността/обезпечеността. Същественият критерий ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ЛИЧНОСТТА КЪМ ЖИВОТА, СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ липсва. За мен щастието е състояние на духа. Ако си щастлив човек, ти си БЛАГОДАРЕН за това, което имаш. Ако си нещастен, то на теб ВИНАГИ ТИ ЛИПСВА ТОВА, КОЕТО НЯМАШ, А НЯКОИ ДРУГИ ИМАТ. Лошото е, че много се бъркат тези понятия. Ако усмивката на детето ти не може да те зарадва, защото шефът ти има яхта примерно, или съседските деца грубо казано могат да си позволят по две кифли вместо една, като твоите, то ти си нещастен. Предаваш това и на детето си, защото и то усеща, че не си щастлив. И го комплексираш. Аз не съм живяла и не живея богато. Минах и през комплексирането на детето ми в ранните му години, защото имахме тогава много труден период и то усети много липси, а аз изпитвах вина. Но детето порасна и видя и друго. Обичта между хората (и най-вече в семейството) е много повече от най-новия айфон да речем. Взаимната подкрепа и отговорност, желанието да се трудиш, за да постигнеш нещо, защото имаш тази подкрепа и искаш да подкрепиш и ти... С ръка на сърцето мога да кажа, че живеем щастливо. Разбира се основата не е богатство, но вече не е и пълна немотия. Всъщност най-важният критерий, за да мислиш изобщо в някаква друга, съществена посока. В този смисъл не вярвам финландците и датчаните да са най-щастливите хора по света. Освен ако като основен критерий не се вземе повърхностното и чисто потребителско (консуматорско) отношение към него и себе си.

Наборе, аз напълно те разбирам, но не очаквай сегашните зомбите са Айфоните и Фасо да те разберат. Те са заети да си правят селфита.

"Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!"

Тази тъпня мине не мине известно време и отново ни я притопляте ! Абсолютно сигурно е , че най-щастливите племена живет необезпокоявани в някоя Латиноамериканска или Африканска джунгла !

150+

Бай Ганювци, щастието е въпрос на лично възприятие... Това, че има статистика на самоубийствата, не означава че не са щастливи... Виж, тук на Балканите, щастието минава през хибридните новини и пропаганда на северноазиатските диваци

Да, разбрахме, те просто са щастливи самоубийци. Много логика има в това..., лицемерите добре прикриват нещастието си, както повечето хора на запад.

Тъпотиите на Сорос.бг нямат край!!!

Нормално, оттървали са се от руския ботуш с цената на достатъчно жертви... Имат право да са щастливи...

В България завистта и злобата са на първо място,за това е на 96 място!!! И това няма нищо общо с руския ботуш,троле...

аз бих ги обявил за най-лицемерни, не най-щастливи, но ако настина вярват че са щатливи, виждайки слънцето веднъж на 2-3 години, значи нещо съвесем не са у ред с главата. По-скоро са лицемерни. :-)

Работят по половин година, а получават десетократно по-високи доходи от нашите.

Не всичко е до пари!

Да си плача в Монако на яхтата си, от колкото в БГ където да гледам панелни блокове, каруци и мизерия копеле!

На вним. на съставителите на подобни класации! Защо всички утопии за идеалната държава са неосъществими, или ако все пак някъде тя се появи, то тя е обречена да угасне и отиде в забвение. Пълнокръвният и възхождащ живот изразява и олицетворява борба, движение, предизвикателства и превъзмогване!... В противен случай животът залязва. Тъкмо на това бяхме свидетели , когато се извърши неизбежната промяна през 1989 г., която не зависеше от волята нито на М. Тачър, нито на Горбачов и Буш, а просто се изпълни един вселенски принцип. А тези само изпълниха повеляпта.

Минусчета, не всекиму е дадено да знае! Но човек трябва да се стреми, да търси и да върви напред. А, ако не разбира нещо, да замълчи, за да не се излага...каъто отрича неща, които не са му по мярка.

При статистика от 14 самоубийстева на 100,000 души е трудно да определиш едно общество като много щастливо. Освен това Финландия е шампиона на ЕС по употреба на антидепресанти. Там те са безплатни за разлика от алкохола, с който борим депресиите тук.

Ето нещо, което стига до корена на нещата, без значение дали сме съгласни или не: "“ УДОВОЛСТВИЕТО СЕ ПОЯВЯВА ТАМ, КЪДЕТО Е ЧУВСТВОТО ЗА ВЛАСТ. ЩАСТИЕТО Е В СТАНАЛОТО ДОМИНИРАЩО СЪЗНАНИЕ ЗА ВЛАСТ И ПОБЕДА. ПРОГРЕСЪТ ПРЕДСТАВЛЯВА УСИЛВАНЕ НА ТИПА, СПОСОБНОСТТА ЗА ВЕЛИКИ ЖЕЛАНИЯ: ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ, OПАСНОСТ.” – Фридрих Ницше

Най-ласкавите думи за евреите са казани от Фр. Ницше, но явно т.нар. обща култура (вашата) има сериозни празнини.

А какъв е процентът на самоубийствата поради депресия във Финландия няма ли да ни светнете? Май водят класацията и в това отношение...

В една международдна класация Дания бе посочена като стрната, в която се приемат най-много антидепресанти!

Значи антидепресантите те правят щастлив:)) И Дания като Финландия е начело на класацията три пъти. Въпрос на критерии за щастие... Моето разбиране за него е по-различно.

Ами, вж. по=горе какво е казал Ницше по въпроса! Но простотата на нещата е трудно постижима!

Все някой трябва да заеме първото място ...

А държавата ЛюксеНбугр къде точно се намира? Не е сериозно...

В топ 5 на консумиращите антидепресанти са. Как да не са щастливи?

Глупости, финландците и норвежците са адски сдухани хора, това е класация за икономически просперитет.

баси малоумните класации! затова ли се напиват, при тая липса на слънце, отнемане на деца...

там из тия скандинавски държави масово са на антидепресанти, а да не говорим здравната им помощ....

Щастлива... жителка...