Звезди искат промяна на 2 думи в закона за авторско право, за да получат полагащото им се от стрийминг платформите

Мик Джагър и Том Джоунс писаха до кабинета на премиера Борис Джонсън да въведе промени в начина на изчисление на приходите им от онлайн платформите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Технологията ги направи богати технологията ще ги направи бедни. Ако са умни и скътат нещо може и да не бъдат бездомни. Музиканти. Певци. Артисти. Художници. Проститутки. Фотографи. ... всички хора на изкуството... Даже тези които сфирят на кавал с мустаци.

Самозабравиха се тия шутове. Надцениха си услугите. Забравят, че заплащането може да е подхвърлена монетка, а може и шамар зад врата. Абе, в такива случаи - да живее пиратския флаг!

С тези авторски права вече се оляха. Отивам на козметик и радио няма, защото им искали годишна такса за авторски права. И салонът си вкарал телевизор, плаща си 10 лв. на месец и ползва 250 канала на кабелна телевизия, което е много, много по-добре от радио.

Тези двамцата са на по една филия с мас дневно

На български е правилно да се каже "изпълнител", а не "артист"! В нашия език думата "артист" е по-скоро синоним на "актьор" .

Артист важи за всеки представител на шоубизнеса, независимо дали е актьор или певец! Наивно е да мислиш, че тази дума е синоним само на едно нещо

В конкретния случай, по-правилният превод е "изпълнител".

Хайде бе! Понеже думата "Art" означава се отнася само до актьорството, нали? Глупости пишете

Къде видя думата "Art" в българския тълковен речник? Думата "артист" в българския език има малко по-различен нюанс. За въпросната статия по-подходяща би била думата "изпълнител".

Межу "артист" и "artist" няма разлика, това че в комунизма са намирали такава е друг въпрос! Спрете да се мислите за всезнаещи!